19 Απρ 2012

Ανεγκέφαλος και αδιάφορος; Ψηφίστε ακροδεξιά!



«Αν τιποτα Πακιστανοί ειναι μπροστά από την πόρτα σου, πάρε, εμένα, τηλέφωνο, οχι τους μπάτσους», είπε το μέλος της Χρυσης Αυγης, Μιχάλης Καρακώστας, δινοντας τον αριθμό τηλεφώνου του σ ενα δημοσιογράφο. 

Το περιστατικο, oπως διαβασα, εγινε σε λαϊκη αγορα, οι ακροδεξιοι μοιραζαν εκεινη την ωρα εφημεριδες (σε...ανεγκεφαλους και αδιαφορους πολιτες), ενω λιγοι, Νοτιοασιατες μετανάστες, που ηταν εκει, στεκοντουσαν σιωπηλοι στην ακρη.

Μ αυτη την ανατριχιαστικη απειλη, κλεινει το αρθρο, που αφιερωσε η New York Times, πανω στο φαινομενο ανοδου της ακροδεξιας στην Ελλαδα. 



Ενα αρθρο που το θεωρω προκληση, επειδη η New York Times, εμμεσα ισως, αλλα αναφερονται εκτεταμενα στους νεοναζί στην Ελλάδα, μέσα σε προεκλογική περίοδο, μαλιστα! 


Βεβαια, απο την αλλη, δεν ειναι και τοσο ...περιεργο το οτι τα Αμερικανικα (και οχι μονο!) ΜΜΕ, ασχολουνται με τους νεοναζι, ενω αγνοουν επιδεικτικα εκεινα ακριβως τα κομματα που και μεγαλυτερα εκλογικα ποσοστα, απο την Χ.Α, εχουν, αλλα και μια ιστορια που τους επιτρεπει να μη....κρυβονται, οπως τουλαχιστον θα επρεπε να κανει ...η Χ.Α, αν ζουσαμε σ ενα κοσμο που δεν ειναι τοσο διεφθαρμενος και τοσο αδιαφορος απεναντι σε διαφορες κοινωνικες ομαδες, οπου κι αν αυτες βρισκονται! 

Δυστυχως, ομως, στον κοσμο που ζουμε σημερα, αντι να καταδικαζεται ο...φασισμος, το κρατος-αντιθετα-κυνηγαει τους...κατατρεγμενους! Μαλιστα οχι μονο δεν διωκεται ο φασισμος αλλα τελευταια...υποθαλπεται απο πανω και ενισχυεται απο αρκετες κυβερνησεις και πολιτικους στην ΕΕ, σε εγκληματικο βαθμο, κρατωντας παντα τα..προσχηματα,βεβαιως!

«Many polls indicate that in the national elections scheduled for May 6, Golden Dawn may surpass the 3 percent threshold needed to enter Parliament. » (ΝY Times).

(Mτφ. Πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εθνικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Μαιου, η Χρυσή Αυγή μπορεί να ξεπεράσει το όριο του 3% που απαιτείται για να το Κοινοβούλιο), λεει το αρθρο της ΝY Times, που επισης ισχυριζεται και τα εξης:

«Αλλά ακόμη και αν η Χρυσή Αυγή αποτύχει να μπει το Κοινοβούλιο, είχε ήδη αντίκτυπο στην ευρύτερη πολιτική συζήτηση. Σε απάντηση στους φόβους για τη μετανάστευση και την αύξηση της εγκληματικότητας, τα δύο μεγαλυτερα κόμματα στην Ελλάδα - το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας - έχουν επίσης αξιοποιησει το εθνικιστικό συναίσθημα και ειναι προσκολημμενοι σε μια καμπάνια στην οποία η μετανάστευση έχει γινει τοσο κεντρικό θεμα όσο η οικονομία. Οι ειδικοί λένε ότι η ομάδα τα πηγαίνει μάλλον καλά, εκει όπου το ελληνικό κράτος φαίνεται να απουσιάζει, το πιο παθογόνο σημάδι για το πώς η οικονομική κατάρρευση έχει εξουσιοδοτηθεί σε περιθωριακές ομάδες, ενώ διαβρώνει το πολιτικό ρεύμα, μια κατάσταση που μερικα ελληνικα ειδησεογραφικα sites έχουν αρχίσει τη σύγκριση με τη Γερμανία της Βαϊμάρης…».


Οταν οι καταστασεις δειχνουν μεγαλη...αναποφασιστικοτητα πριν τις εκλογες, ισως καποιοι να οδηγηθουν και παλι σε λαθος δρομο, πιστευοντας τα επιχειρηματα των αστων οτι για ολα φταινε οι ξενοι! 
Η συνταγη ειναι παλια, αλλα...''πιανει''! Ριχνεις το φταιξιμο στις ασθενεστερες ομαδες, για να μη φαινονται οι ελλειψεις και τα τραγικα λαθη της ηγεσιας και οσων εχουν τα ιδια συμφεροντα με την ηγεσια. 

Μερικα χρονια πριν, οταν ετυχε να ανεβασω καποια αρθρα για το αυξανομενο φαινομενο ακροδεξιας σε Αγγλια και ΗΠΑ. 
Ηταν πολλοι αυτοι που ειχαν βιαστει να γραψουν ως σχολιο οτι η ακροδεξια στην Ελλαδα, «δεν ειναι λογος ανησυχιας», ομως τωρα βλεπω και απο τοπικα παραδειγματα, οπως και απο τη περιπτωση της Λεπεν, στη Γαλλια, (που κλασσικα φροντιζει να εκμεταλλευθει τη δυσφορια πολλων για τα μετρα λιτοτητος της ΕΕ, οπως και το αντιμεταναστευτικο κλιμα που καλλιεργειται τελευταια και οξυθηκε περισσοτερο μετα τις προσφατες δολοφονιες παιδιων, σε σχολειο της Τουλουζης, απο εξτρεμιστη μουσουλμανο!), οτι δεν ειναι..καλη λυση το «να τους αγνοουμε», οταν αυτοι δρουν υπουλα, διαβρωνοντας αντιστασεις, και κατηγορωντας τους μεταναστες κυριως για τον ξεπεσμο της πολιτικης καταστασης στη χωρα.

Στο προκλητικο video, (που απεφυγα να αναρτησω, εδω), σε ενα στιγμιοτυπο, κατοικοι φερονται να δηλωνουν οτι οι μεταναστες ευθυνονται για την εγκληματικοτητα(!) στο κεντρο της Αθηνας και δειχνουν οτι παιρνουν ...προθυμα εφημεριδες απο τη Χ.Α! 

Μαλιστα, για να τους...πιστεψουμε περισσοτερο, υπαρχει και το ...παραδειγμα μιας γυναικας, που οπως λεει στο video,...«θυμήθηκε πώς καποιοι μεταναστες είχαν κλεψει από μια συγγενή της περίπου 800 ευρω. Την έριξαν στο έδαφος, πήραν τα € 600 που είχε μολις παρει από την τράπεζα για να πληρώσει για το γηροκομείο του συζύγου της. Ήταν (αρχι)κομμουνιστρια, ειπε η γυναικα, για τη γνωστη της και της είπε «Πάω στη Χ.Α, να το αναφέρω»!!
 
Εννοειται, βεβαια, οτι δεν ειναι αναγκη να ειναι καν...αληθεια τα οσα λενε, αλλα αυτοι χρησιμοποιουσαν και χρησιμοποιουν, ακομη, το...Γκαιμπελικο «πες πες, κατι μενει »!

Ας μη ξεχναμε, ομως, οτι αυτοι οι υπανθρωποι δεν...ξεφυτρωσαν μονοι τους! Χρονια τους στηριζουν οι πολιτικες της ΝΔ και του Πασοκ, με το να μην τους στοχοποιουν, αλλα να τους ανεχονται, αφηνοντας τους μαλιστα να δρουν ανενοχλητοι, κατα καιρους, ακομα και συνεργαζομενοι με την αστυνομια, οπως λεει και το αρθρο, κανοντας τη δουλεια που θα ηθελε το επισημο κρατος (!). Να ..«καθαριζουν» δλδ τις πολεις απο μεταναστες, με τον τροπο που μονο οι ...φασιστες ξερουν, αδιαφορωντας αν κατι τετοιο μας προσβαλλει σαν κοινωνια, εν ετει 2012 και που φυσικα σε καμμια περιπτωση η πλειοψηφια του Ελληνικου λαου δεν δεχεται ως ...«λυση»!

Τωρα εφτασαν οι....δημοκρατικοι ηγετες να μιλουν και για...στρατοπεδα, ή αλλιως «κεντρα φιλοξενιας» των μεταναστων και μαλιστα το πρωτο ηδη χτιζεται στην Αμυγδαλεζα, παρα τις καθημερινες αντιδρασεις των πολιτων που κατα τον ΣΚΑΙ σιγα σιγα...ομαλοποιεται, (!) ενω κατα αλλους, παραμενει εκρυθμη! 
Κατα ποσο βεβαια αυτα τα κεντρα ειναι μονο για τους μεταναστες, ειναι μια αλλη ιστορια, που καλα ειναι να μη χρειαστει να...βιωσουμε ουτε οι Ελληνες, (αλλα ουτε οι μεταναστες!)
 
Πολλες συζητησεις γινονται, επισης, τελευταια απο διαφορους πολιτικους του Μαυρου μετωπου για την ασχημη κατασταση του κεντρου, εννοωντας οχι βεβαια τη πολιτικη σταδιακης εγκαταλειψης του, για την οποια ευθυνονται, εξ ισου, και τα δυο κομματα, αλλα φροντιζουν να δημιουργουν εκεινες τις εντυπωσεις ωστε να οδηγουν τον κοσμο στο να πιστεψει οτι οι....μεταναστες φερουν την αποκλειστικη ευθυνη για τα ''κακως κειμενα'' στη χωρα, κατι που δυστυχως εχει περασει σε μια (οχι και τοσο εξυπνη, ενδεχομενως!) μεριδα πληθυσμου, που oμως ασπαζεται το εξης παραδοξο:

Ενω…αγανακτει με τους μεταναστες, δεχεται απροκαλυπτα και αδιαμαρτυρητα την επι δεκαετιες...κοροϊδια των κυβερνησεων αυτων, χωρις σκεψη για τις συνεπειες που οι συμφωνιες του Μαυρου μετωπου και των ..λακεδων του, εχουν και για το παρον, αλλα κυριως για το μελλον, ολων μας, στην Ελλαδα! 


15 σχόλια:

  1. Αγαπητη ελβα το βιντεο ειναι τουλαχιστον τρομακτικο.Πιστευω πως η Χρυση Αυγη θα ανεβει κιαλο μετα τις εκλογες.Μονη λυση το καθηκον καθε κομμουνιστη που τωρα γινεται πιο αναγκαιο απο ποτε:Ολομετωπη επιθεση στο σαπιο αστικο συστημα για να χτυπηθουν αποφασιστικα και τα ακροδεξια ,φιλελευθερα ,σοσιαλδημοκρατικα κλπ δημιουργηματα του.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λαμπρο

      Σκετη φρικη το video, γι αυτο δεν το ανεβασα, για να μη λερωσω τον χωρο με ..βρωμιες!
      Ανατριχιαζει, παντως, κανεις αν δει ποσο μισουν τους ξενους και οντας κι εγω ξενη στον τοπο αυτο, δεν αντεχω τη σκεψη οτι μπορει να με μισουν καποιοι οπως μισουν τους μεταναστες στην Ελλαδα! ;(
      Η μονη απαντηση μας ειναι η ενισχυση του ΚΚΕ για να μη περασει η γραμμη της ακροδεξιας και εκτραχυνθουν κι αλλο τα πραγματα!

      Διαγραφή
  2. Σε περιόδους κρίσης, δίνεται (τις περισσότερες φορές) η ευκαιρία για άνοδο τέτοιων καταστάσεων ...

    Βλέπεις, η ακροδεξιά, δεν είναι πρόβλημα για την αστική τάξη, ίσα - ίσα !

    Όπως είδαμε ΚΑΙ στην Ελλάδα, ο 1967 η ακροδεξιά τότε χούντα των συνταγματαρχών, στηρίχτηκε από σύσσωμη την αστική τάξη - ακαδημαϊκούς, παπαδαριό, βιομήχανους και εφοπλιστές, επιχειρηματίες και πάει λέγοντας !

    Μην απορούμε λοιπόν που σήμερα, "αφήνουν" στην άκρη το εξ ίσου ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. και στρέφονται αλλού !
    Το θέμα τους είναι να μπουν στη Βουλή μορφώματα που δεν θα αμφισβητήσουν την κυριαρχία του κεφαλαίου - ντόπιου και ξένου !
    Κάθε ... χρώματος και κάθε ... προσανατολισμού !

    Ρωτήσανε κάποτε τον Φλωράκη, γιατί ενώ ο κόσμος πεινάει, δεν στρέφεται στο ΚΚΕ.
    Και, εκείνος απάντησε ότι, "όταν ο άλλος πεινάει, θα σκεφτεί τον σοσιαλισμό;".

    Έτσι είναι ...
    Ξέρει πολύ καλά το κεφάλαιο, η αστική τάξη, ότι ΔΕΝ έχει να φοβηθεί ΤΙΠΟΤΑ από τις παρατεταμένες κρίσεις !
    Άλλωστε και στις κρίσεις, τα κέρδη αυξάνονται !

    Είπαμε: Θέλει πολύ δουλειά, για να γυρίσει ο ήλιος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Mα φυσικα και παιζουν το ρολο τους. Ομως τετοια περιστατικα οπως αυτα που καταγραφει το αρθρο των ΝΥΤ πρεπει να ακουγονται περισσοτερο ωστε να γινουν γνωστα και να καταδικαστουν στη συνειδηση του λαου.Μονο οταν αποκαλυπτονται αυτα μπορει κανεις να ελπιζει στην απορριψη των ακροδεξιων κομματων που σκοπο εχουν να ξεπλυνουν τα αλλα, τα δεξια οπως και τα αναχωματα τους ωστε να ψηφισει ο κοσμος τους...''καλους δεξιους και ..σοσιαλιστες'' που ειναι ''κυριοι''! :(
      Δεν..ξυλοκοπουν μεταναστες,αυτοι,(οχι φανερα τουλαχιστον! Τους στελνουν σε κεντρα φιλοξενιας για να πεθανουν εκει απο τη..καλοπεραση!

      Για το οτι θελει δουλεια ο ηλιος, εννοειται, αλλα καμμια φορα δεν θα καταλαβουμε τι συμβαινει γυρω μας σ αυτη τη χωρα; Τοσο ανυποψιαστοι δλδ ειμαστε ως πολιτες; Εχουμε γινει καθημερινη ειδηση σε ολα τα ξενα καναλια για μηνες τωρα και ακομα υπαρχουν καποιοι που ισως ξαναψηφισουν τα ιδια και τα ιδια; ΕΛΕΟΣ πια! :Ο

      Διαγραφή
  3. πολύ καλό άρθρο, συγχαρητήρια!

    γιωργος, νέος κόσμος

    υγ. εμενα το βίντεο δε μου παιζει γμτ. εκανα προσφατα φορμάτ άρα μαλλον κατι θα μου "λειπει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σαι καλα, Γιωργο

    Ουτε απο το link τoυ αρθρου των ΝΥΤ, δεν μπορεις να το δεις; (Το εχουν κι εκει!)

    http://www.nytimes.com/2012/04/13/world/europe/far-right-golden-dawn-sees-opening-in-greeces-woes.htm?_r=3&pagewanted=all

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς το ειχα δοκιμάσει και αυτο και τίποτα. ανοιγει το παράθυρο αλλα μαυρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σα το λιακο-μίχαλο. χαχαχαχα! κάτι θα λείπει στο πισι. δε πειράζει, καλύτερα ίσως, γιατι μπορεί να έκανα και κανα εμετο. :-)

      γιώργος ν. κόσμος.

      Διαγραφή
  5. http://cretalive.gr/new/85916/crete/Simera_i_apofasi_gia_tous_apergous_tis_Anakuklosis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. stelth

    Aν και δεν ειναι σχετικο με το θεμα της αναρτησης, ειναι παντως μια ελπιδοφορα εξελιξη γι αυτους που απεργουν και δεν το βαζουν κατω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ το έβαλα για να το δημοσιεύσετε και μετά να το σχολιάσετε, αλλα το γλόμπινγκ δεν τα έχει σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά του τώρα τελευταία.Θα πάω αλλού που λέει και η διαφήμιση!

      Διαγραφή
    2. stelth

      Αλλοιμονο, ανθρωποι ειμαστε, οχι ειδησεογραφικα πρακτορεια! :) ΟK, το μηνυμα σου εληφθη και μη πας αλλου, θα σου κανουμε..καλυτερη τιμη! :-)

      Διαγραφή
  7. Λίγο άσχετο: Θυμάστε το "Κίνημα των Ανέργων";
    http://tvxs.gr/news/ellada/o-epikefalis-ton-anergon-brike-doyleia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yuri

      E, αφου βρηκε ο ανθρωπος...δουλεια στους..''Ανεξαρτητους'', (''με ...γνώμονα την..πίστη στην πατρίδα, την..κοινωνία δικαίου, την ...δημοκρατία και τον άνθρωπο'', τι να κανει; Να μεινει στο κομμα των ..ανεργων; χαχα

      Eυχαριστουμε για το link, που αποδεικνυει περιτρανα τον ρολο ολων αυτων ως αναχωματα! :(

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...