19 Σεπ 2012

Γιατί ΔΕΝ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία;



Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης, οπως διαβασα στην ειδηση και βαλλουν κατα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, (ολοι μαζι τσουβαλιαζονται κι εδω!) καταγγέλλοντας τους για …«επαναστατική γυμναστική», αντιπροτείνοντας να αναληφθεί δράση για την οργάνωση «πανελλαδικής απεργίας διαρκείας».

Το σωματείο επισημαίνει ότι με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του στις 5 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να μην ξαναστηρίξει 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας ως αναποτελεσματική αυτή την πρακτική απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που προωθούν, όπως υποστηρίζει, οι μεγαλοεργοδότες, η τρόικα και οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις και προσθέτει ότι «παθαίνει black out, η σκέψη» με τη στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ:

«Σε αυτά τα δυο μνημονιακά χρόνια, που τα χάσαμε όλα και έχουμε ταπεινωθεί τελείως, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, δυστυχώς και το Π.Α.Μ.Ε μας τρέλαναν στην επαναστατική γυμναστική με 24ωρες απεργίες και άντε και μια 48ωρη», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης.

Το σωματείο καταγγέλλει ότι με τη στάση τους δίνουν την εντύπωση «συνδικαλιστικής τρόικας» και τους καλεί «έστω και την ύστατη στιγμή» να το «σώσουν», παραμερίζοντας «όλες τις ανούσιες κομματικο-ιδεολογικές διαφορές» και αφού καθίσουν σε ένα τραπέζι, κάνουν "αυτοκριτική" και πουν ένα «μεγάλο συγνώμη», να προτείνουν «το αυτονόητο, που είναι μονόδρομος», όπως υποστηρίζουν, δηλαδή, «πανελλαδική απεργία διαρκείας».

Το σωματείο καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά να κάνουν άμεσα συνελεύσεις και να στηρίξουν την πρόταση του.

6 σχόλια:

  1. Για να ξέρουμε τον ρόλο του "επαναστατικού" αυτού σωματείου που πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ και μάλλον η ΠΑΣΚΕ πάει πρός το επαναστατικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ...

    ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    Στοχοποιεί όσους αντιπαλεύουν την εργοδοσία
    Προσπάθησε να διαγράψει συνδικαλιστή που μαζί με απλήρωτους εργάτες διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους!
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5721078&textCriteriaClause=%2B%CE%A3%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%9F+%2B%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%96%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D+%2B%CE%A4%CE%9F%CE%A5+%2B%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F+%2B%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3

    Νέες απολύσεις με τη συναίνεση ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7007136&textCriteriaClause=%2B%CE%A3%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%9F+%2B%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%96%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D+%2B%CE%A4%CE%9F%CE%A5+%2B%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F+%2B%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3

    Και προσπάθεια αποκλεισμού του κλαδικού συνδικάτου και της Ομοσπονδίας
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6963486&textCriteriaClause=%2B%CE%A3%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%9F+%2B%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%96%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D+%2B%CE%A4%CE%9F%CE%A5+%2B%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F+%2B%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ ευχαριστουμε για τα links! Απο τη πολυ ..''επαναστατικοτητα'' μη παθουν τιποτα οι ανθρωποι,που μαζι με ολα τα αλλα, συναινουν και σε απολυσεις εργαζομενων! Aς τα βλεπουν οσοι τους στηριζουν, ακομα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει και κάτι νέο εδώ. Κια αυτό δεν είναι το ξεπούλημα με υπερεπαναστατική φρασεολογία (αυτό είναι παλιό). Οι άνθρωποι βάζουν θέμα "έξω τα κόμματα". Επιχειρούν δηλαδή για να καλύψουν τα λερωμένα τους, ό,τι ακριβώς έκαναν στις πλατείες. Οπως ακριβώς έβαλαν τους φασίστες στο κίνημα (όλοι ενάντια στα "κόμματα" γενικώς και αορίστως), επιχειρούν να τους μπάσουν τώρα και στο εργατικό κίνημα! Είναι άκρως επικύνδινοι!!!!!!!!!
    "...Γι' αυτό ενοχλεί τις διοικήσεις των σωματείων αυτών η παρουσία του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που παλεύουν να σφυρηλατήσουν την πραγματική ενότητα των εργαζομένων. Ο ρόλος τους αποδείχθηκε για άλλη μια φορά χτες, όταν τα στελέχη του σωματείου των εργαζομένων στις τεχνικές εργασίες ζήτησαν από τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων – συμμετείχαν από την αρχή στην κινητοποίηση που κατέληξε στο ΥΜΑΘ – να μην πάρουν μέρος στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, γιατί «η αντιπροσωπεία είναι χαρακτηρισμένη και …κομματική»....

    Ριζοσπάστης, 25.07.2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤRASH

    Η γνωστη και επικινδυνη τακτικη του ..δηθεν ''απολιτικ'' επιχειρειται και στα σωματεια λοιπον! Αυτοι οι ανθρωποι κανουν πολυ μελετημενες κινησεις, τιποτα δεν γινεται τυχαια..Σωστα λοιπον επισημαινεται και απο τον Ριζοσπαστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά το "έξω τα κόμματα" που μεταφράζεται στην ουσία "έξω το ΚΚΕ", μετά τις συνεχείς προσπάθειες εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, έχουμε και νέα ... βερσιόν ξεγελάσματος του κόσμου.

    - Η ταύτιση (εντέχνως και με "επαναστατική" φρασεολογία) των εργοδοτικών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με το ΠΑΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειναι γνωστη ομαδα λουφαδωρων ρουφιανουν πασκε και δακε συτιζωμενων συνδικαλιστων που θελουν να σωσουν το τομαρη τους το εργο εκλεισε το Μετρο τελειωσε εγω στην περιφρουρηση στην Απεργια θα φτυσω σζτις μουρες τους αλλα ειναι κοτες και θα κανουν βολτα με τα πανω τουσυριζα και του εκθ ΡΕ ΟΥΣΤ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ σε ενα τοσο μεγαλο εργο στην πολη μας και ουται ενας σαλονικιος οικοδομος δεν εχει δουλεψη ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΕ ΠΟΥΤΡΩΙ ΣΙΔΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...