3 Σεπ 2012

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ


(Aναδημοσιευση απο Καρτεσιος)

Και να αδελφέ μου που μάθαμε να μας δουλεύουν χοντρά και να μη λέμε κουβέντα. Τρεις μέρες πίσω από το μικρόφωνο του Πολυτεχνείου ήταν αρκετές για να αναδείξουν τη Μαρία Δαμανάκη σε «πασιονάρια», σκατά στα μούτρα μας! Κι ύστερα η ίδια, να ξεκινήσει μία εκπληκτική νουμεράδα παίρνοντας στη σειρά όλα τα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ώσπου τώρα πια κατέληξε μία ακόμη άχρηστη «αρμόδιακάτι» που ανακαλύπτει τις χαρές του νεοφιλελευθερισμού.

«Θα πρέπει να σταματήσει ο δημόσιος τομέας να καταπίνει το οξυγόνο της οικονομίας και να απελευθερωθούν οι υπηρεσίες», δήλωσε περήφανη σε συνέντευξή της η Μαρία Δαμανάκη; Ποια; Η γυναίκα που: ήταν βουλευτίνα από το 1977 έως το 1993…. 

Και υποψήφια Δήμαρχος Αθηνών (1994 και 1998) και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, τουτέστιν κομματικό καλοπληρωμένο στέλεχος, αλλά και αμειβόμενη από το Κράτος για την παρουσία της στα δημοτικά συμβούλια…. Και πάλι βουλευτίνα από το 2000 έως το 2009…. Και Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2010 έως σήμερα.

Πόσα ένσημα έκανε η «πασιονάρια» Μαρία στον ιδιωτικό τομέα και ένιωσε να της καταπίνει το οξυγόνο ο δημόσιος τομέας; Αν την «πασιονάρια» Μαρία, της έκλεψε οξυγόνο το Δημόσιο που τόσα χρόνια την καλοταΐζει, τί να πει ο μεροκαματιάρης που δεν ξέρει τι του ξημερώνει; Τι να πει ο καταστηματάρχης που δεν έχει να πληρώσει το ασφαλιστικό κωλοταμείο του;

Κι έρχεται τώρα η «πασιονάρια» Μαρία, η ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, να πει στον άνεργο και τον καταστηματάρχη που βρίσκεται λίγο πριν το λουκέτο, ότι «πρέπει να απελευθερωθούν οι υπηρεσίες του Δημοσίου». Ποιες υπηρεσίες άραγε έχει σε αποκλειστικότητα το Δημόσιο; Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές; Δεν υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία; Δεν υπάρχουν ιδιωτικά ΚΤΕΟ; Δεν υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τα δημόσια έργα; Δεν υπάρχουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες; Ή μήπως υπάρχουν πλέον δημόσιες τράπεζες; Δεν είναι όλες ιδιωτικές;

Λένε πως από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Εμείς τη μάθαμε όλη την αλήθεια από τη Μαρία Δαμανάκη κι ας αποφασίσει ο καθένας τι ακριβώς είναι η «Μαρία του Πολυτεχνείου». Η ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού μίλησε ανοιχτά και όχι με μισόλογα. Το «Θα πρέπει να σταματήσει ο δημόσιος τομέας να καταπίνει το οξυγόνο της οικονομίας και να απελευθερωθούν οι υπηρεσίες» ένα μόνο σημαίνει: Να καταργηθούν εντελώς οι υπηρεσίες που προσφέρει το δημόσιο.

Τουτέστιν, καθόλου δημόσια νοσοκομεία, καθόλου δημόσια σχολεία, καθόλου ασφαλιστικά ταμεία, καθόλου κράτος Πρόνοιας. Αυτό ονειρεύεται η Μαρία ντε λα Στουρνάρα μαζί με το υπόλοιπο λεφούσι νεοταξιτών που μας έλαχε. Αυτή την πραγματικότητα ετοιμάζουν για τον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον καταστηματάρχη που κατεβάζει τα στόρια σιγά – σιγά, αν δεν τα έχει κατεβάσει ήδη.

Οι τράπεζες που μας αφανίζουν, οι μεγαλοεργολάβοι που αφήνουν τους οδηγούς να σκοτώνονται στους κωλόδρομους που ανέλαβαν να φτιάξουν αλλά δεν έβαλαν ούτε χαλίκι ενώ πληρώνονται κανονικά τα διόδια, οι ασφαλιστικές εταιρείες που βαράνε κανόνια για την πλάκα τους αφήνοντας ανασφάλιστα χιλιάδες αυτοκίνητα, ή οι άλλες που δήθεν ασφαλίζουν ανθρώπους αλλά αν αρρωστήσεις σοβαρά θα βρουν το παραθυράκι για να μη σε πληρώσουν όσα δικαιούσαι, είναι το όνειρο της Μαρίας της Βρυξελιώτισσας.

Μέσα από την κοσμάρα που ζει, η Μαρία ντε Σάλλα, μας αποκάλυψε όλα αυτά που προσπαθούν να αποκρύψουν οι υπόλοιποι κάτω από μύθους περί ανάπτυξης και αγορών. Αυτά είναι και σε όποιον αρέσουν. Οι υπόλοιποι μπορούμε να ξεσηκωθούμε ή να τα υποστούμε αδιαμαρτύρητα. Πιο ξεκάθαρα δε γίνεται. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, Μαρία Ολμπράιτ (που τη θυμήθηκα τώρα αυτήν;).

18 σχόλια:

  1. Είναι γνωστό ότι οι πιο μεγάλοι πολέμιοι του Δημόσιου Τομέα, είναι αυτοί που τουλάχιστον ευεργετήθηκαν από αυτόν !

    Όχι δεν έχει να κάνει με αχαριστία.

    Απλά οι άνθρωποι (κάποιοι από το ... είδος) είναι τόσο πολύ ραγιάδες προς το καπιταλιστικό σύστημα, που γίνονται ρεζίλι χωρίς να τους νοιάζει !

    Η κυρία "αριστερή" με τους άντρες που άλλαζε σαν τα πουκάμισα και τα 34 τόσα σπίτια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Παρ ολα αυτα εχουν το θρασος και καταφερονται κατα του Δημοσιου, λες και ο ..Ιδιωτικος τομεας ηταν που τους βοηθησε στις καριερες τους! Τι να πεις;

      Διαγραφή
  2. Το είδα το "Μαράκι μας" στην ΤV...
    Προφανώς και βάλθηκε να καταρίψει το θεώρημα, πως σε όλα υπάρχει πάτος, - η ίδια είναι από πολλα΄χρόνια στο μείον καμπόσο και συνεχίζει τον ξεπεσμό...
    Αχ, βρε Χαρίλαε... κάτι στελέχια που προωθούσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH

      Κι αφου εδω πιασαμε τα ρητα να πω κι εγω το ..«Στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα!».
      Λες αν ο Χαριλαος ειχε καταλαβει, θα προωθουσε τετοια στελεχη; Ο πρωτος, ή ο τελευταιος ειναι που εκανε λαθος εκτιμησεις;

      Διαγραφή
    2. Τι να σου κάνει ο Χαρίλαος ...

      Εδώ κοτζάμ ... θεός και είχε μαθητή έναν Ιούδα !!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. O σχωρεμενος κομμουνιστής πατέρας μου έλεγε:
    "O θεός να σε φυλάει από παλιά πουτάνα και από πρώην κομμουνιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και εδώ που τα λέμε, η παλιά πουτάνα αρκετές φορές δεν κάνει ζημιά ...

      Διαγραφή
  4. ... η Μaria de la putana.
    (γιατί ποτέ της δεν ήταν κομμουνίστρια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Eγω παντως το ρητο το εχω ακουσει ετσι: ''Ο Θεός να σε φυλάει από πρώην αριστερό και παλιά πουτάνα''!

      Διαλεξτε και παρτε ποιο ταιριαζει καλυτερα! :-)

      Διαγραφή
  5. Η Μαρία η βρυξελιώτισσα παντα ηταν σταθερή στίς απόψεις της σαν πολιτικός
    Δεν φταίει αυτή αν εμείς παρακούσαμε.Επί τρείς μέρες πίσω απο το μικρόφωνο έλεγε:Ευρώ πολυτεχνείο..ευρώ πολυτεχνείο,και οχι εδω πολυτεχνείο που λανθασμένα ακούσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vomoloxius

      Kαλο! Επιτελους το θεμα...διευκρινιστηκε μια και καλη! :-)

      Διαγραφή
  6. Πάνω απ' όλα, κομμουνιστής σημαίνει άνθρωπος και ουμανιστής.
    Πως όλοι τούτοι (σαν τη Δαμανάκη και τον υπόλοιπο συρφετό που καποτε ξέρασε η μήτρα του Κόμματος) απώλεσαν τον ουμανισμό τους;
    Άρα ποτέ δεν ήταν πραγματικοί κομμουνιστές!
    (ξέφυγα πιο πριν, αλλά οι "άνθρωποι" δεν αντέχονται πλέον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Ακριβως! Οταν χασει κανεις την ανθρωπια του, δεν εχει σημασια τι ελεγε οτι ηταν πριν... Ασε που απο τη ντροπη τους ορισμενοι για το που ανηκαν και μεσω ποιου κομματος ανηλθαν και εφτασαν στις θεσεις που εχουν τωρα, μαλλον θα το ..εξαφανισαν και απο το βιογραφικο τους, τωρα πια!

      Διαγραφή
  7. Δεν υπάρχουν συνεπέστεροι υπηρέτες του συστήματος από τους "πρώην" (μεταμεληθέντες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

      Ειναι να μην αναλαβουν μια δουλεια. Απαξ και τη ξεκινησουν την κανυν καλυτερα κι απ τα αφεντικα τους! :(

      Διαγραφή
  8. τον Ιουνη ειχα γραψει ενα κειμενο "στη χωρα του γελοιου", η διαδρομη της Δαμανακη ερχεται απλως να προστεθει στα παραπανω προς επιρρωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. salot sor


      Πραγματι! Δεν εβαλες ομως κι ενα link για το ενδιαφερον κειμενο σου "στη χωρα του γελοιου". (Ετσι το εβαλα εγω!) ;)

      http://bit.ly/PYe5K4

      Διαγραφή
    2. Το ερώτημα είναι αν ποτέ μάθουμε τι έκανε (μαζί με τον Ανδρουλάκη) στη Ρωσία στο πρώτο συνέδριο του κόμματος που είχε ιδρύσει ο Γιέλτσιν !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...