26 Σεπ 2012

(LIVE) A Π Ε Ρ Γ Ι Α ! Τα 4..(must) συνθηματα!


Σήμερα που απεργει ολη η Ελλαδα και διαδηλώνουμε πανελλαδικα με το ΠΑΜΕ, παρτε και 4 συνθηματα για το..δρομο! 

«Κρίση, φτώχεια, ανεργία, απάντηση να δώσουμε με νέα απεργία!»

«Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, στον καπιταλισμό την πλάτη να γυρίσεις!»

«Κανένας μόνος του στην κρίση. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!» ΑΠΕΡΓΙΑ!

«Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!» 

Η σημερινη απεργιακη συγκεντρωση της Αθηνας, μεταδιδεται ζωντανα απο τις 10.30 πμ μεσω της ιστοσελιδας του ΠΑΜΕ (http://www.pamehellas.gr/main.php) και απο το κανάλι τoυ ΠΑΜΕ στο youtube.

 
Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία και τις συγκεντρώσεις 

''Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους και βιοτέχνες, που συμμετείχαν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. 

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, αποτέλεσμα της δουλειάς των σωματείων, επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, λαϊκών επιτροπών, με συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους κλάδους, σε αρκετά εργοστάσια, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, αποτελεί στοιχείο που δείχνει την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, φανερώνει το δρόμο για τη συνέχεια. 

 Χιλιάδες εργαζόμενοι νίκησαν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, τις δυσκολίες που έχουν φέρει τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, κάνοντας το βήμα να σταθούν σε όλα αυτά κόντρα και ταξικά. 

Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την μεγαλοεργοδοσία και τους βιομηχάνους. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Με αφοβία να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά''.


 Συνταγμα,  26.09.2012  (Reuters)  

19 σχόλια:

  1. Στο μεταξυ εκλεισε ο Εθνικός Κήπος – Στη Βουλή ο φράχτης – Ετοιμος ο ''Αίαντας'' να ρίξει νερό στους διαδηλωτές!

    ''Πρωτοφανή είναι τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία ενόψει των συλλαλητηρίων που πραγματοποιούνται σήμερα από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.
    Ήδη σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί και 50 διμοιρίες των ΜΑΤ.
    Η κυκλοφορία για τα οχήματα έχει απαγορευθεί, μόνο ποδήλατα και ελάχιστες μοτοσυκλέτες μπορούν να κινηθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

    Χαρακτηριστικό των μέτρων ασφαλείας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας και των κινητοποιήσεων είναι πως για πρώτη φορά έκλεισε ο Εθνικός Κήπος και απαγορεύθηκε η είσοδος στους πολίτες. Την ίδια στιγμή έξω από το Κοινοβούλιο έχει τοποθετηθεί ο γνωστός ατσαλένιος φράχτης που θα εμποδίσει να φτάσουν οι διαδηλωτές στην είσοδο της Βουλής.

    Παράλληλα κλούβες της Αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, ενώ σε αναμονή είναι και ο Αίαντας, το όχημα της Αστυνομίας που επιχειρεί εναντίον τον διαδηλωτών ρίχνοντας τους νερό από τα 10 μέτρα...''.

    http://bit.ly/UTVK2o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Βέροια η σημετοχή ήταν ευτυχώς αυτή την φορά μεγαλύτερη απο την προηγούμενη φορά παρότι θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο πολύς ο κόσμος.
    Εκεί που διαδηλώναμε κάπια στιγμή φώναξε μια συντρόφισα...Καθίστε εσείς στης καφετέριες, καθίστε...προς τους θαμώνες που πίνανε αραγμένοι το καφεδάκι τους. Για την ώρα συνεχίζουν να κοιμούνται καλά..τους εύχομαι για το μέλλον κακό ύπνο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Νtina

    Εχουμε και ρεπορταζ απο Βεροια, (Να σαι καλα!)
    Ομως παρα τον καφε που πινουν, στις καφετεριες, πως γινεται να... κοιμουνται (ακομα) τοσοι..πολλοι στην Ελλαδα και να μη καταλαβαινουν που ειναι το συμφερον τους;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hδη, ομως, διαβαζω για τα ..πρώτα επεισόδια, για κουκουλοφόρους, βόμβες μολότοφ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης,κλπ

    http://bit.ly/PnkiwS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρεπορτάζ του ποδιού από την απεργία:
    -Πολύς κόσμος στα μπλοκ του ΠΑΜΕ!
    -Οι φασίστες προσπάθησαν να κατεβάσουν μπλοκ με παταγώδη αποτυχία. Μια τριαντάρα -βαριά βαριά- μεζευτήκανε.
    -Επιτυχία της ίδιας της απεργίας, παρά το εσωτερικό σαμποταζ από ΣΥΝ και σία. Δεν το περίμενα τόσο καλό.
    Υ.Γ.
    Και πολλοί "κοψοχέρηδες" στα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Μάλλον κάποιοι κατάλαβαν νωρίς τι εστί "κυβερνώσα αριστερά". -προσωπικά αναθάρρησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ΤRASH

      Σ ευχαριστουμε για το..''ρεπορταζ του ποδιου'', :) που ειναι και αρκετα ελπιδοφορο, απ οτι διαβαζω!

      Μακαρι να συνεχιστει η ..αφυπνιση και η συμμετοχη σε απεργιες, γιατι δε παει αλλο, με τετοιες "αριστερες" κυβερνησεις, που δινουν γη και υδωρ στους τοκογλυφους,ενω εξαθλιωνουν τον κοσμο!

      Καλο και το οτι απετυχαν να κατεβάσουν μπλοκ οι φασιστες!
      (Αυτο το χαρηκα ακομη περισσοτερο!) :)

      Διαγραφή
  6. Από εκτιμήσεις της ΓΕΣΕΕ μιλαμε για πάνω από 100.000 κόσμο μόνο σε Αθήνα. Έντονες διαμαρτυρίες για τη στάση του ΠΑΜΕ, το οποίο όταν αντιλήφθηκε ότι έρχονται τα σωματεία, πήρε τον κόσμο του από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκαν προς στήλες του Ολυμπίου Διός.Μετά από λίγα λεπτά έδωσε εντολή να διαληθεί ο κόσμος του....
    το παραπανω ισχυει ρε προβατοσκυλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

    Πανω που λεγαμε δε θα ρθει κανενα παιδι να μας πει το ..«κλασσικο» για το ΠΑΜΕ; Ειχαμε καιρο να τ ακουσουμε! Σε ποιον, ομως, απευθυνεται το ...''προβατοσκυλα;''
    Μας γνωριζεις; Αν οχι, μην πετας, ο τι σου ερθει!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μια ερωτηση εκανα κοπελια!κ δεν απαντας.το προβατοσκυλα απευθυνεται στον οποιοδηποτε νομιζει οτι η εξεγερση θα ερθει μεσα απο μικροκομματικα συμφεροντα.και σε αυτην την κατηγορια ειναι ολοι οσοι κοιταν το μαντρι τους.οχι μονο το κκε!ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΗΣΥΧΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ στην ΓΕΣμεν τα πρόβατα βελάζουν πιο δυνατά !

      Διαγραφή
    2. Δεν έκανες απλά μια ερώτηση... μπήκες σε έναν ιστοχώρο με μόνο σκοπό να προσβάλεις... άλλωστε εάν σε ενδιέφεραν οι απαντήσεις θα είχες ήδη λύσει πολλά βασικά θεωρητικά και πρακτικά προβλήματα που έχεις στο μυαλουδάκι σου και δεν σε αφήνουν να δεις πέρα από τη μύτη σου...

      Η απεργία είναι μάχη στις πύλες των εργοστασίων,κόντρα στην τρομοκρατία των αφεντικών που απειλούν τον κάθε εργαζόμενο που θέλει να απεργίσει,με απόλυση.Κι εκεί ακριβώς γεννιέται ταξική συνείδηση. Εκεί καταλαβαίνει ο εργάτης τη δυναμή του,εκεί καταλαβαίνει οτι ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ.Αλλά εκεί βρίσκεται και η εξουσία των αφεντικών και όχι στη βουλή. Και εκεί πρέπει να σπάσει.Εκεί λοιπόν,στις πύλες των εργοστασίων,εκεί που πραγματικά τους πονάει βρίσκεται το ΠΑΜΕ και είναι εκεί σε όλες τις αλλαγές βάρδιας μέχρι το βράδυ,την ώρα που διάφοροι "υπερεπαναστάτες" σαν και του λόγου σου πίνουν το καφεδάκι τους και βρίζουν το ΠΑΜΕ. Το ποιος είναι προβατάκι και μάλιστα ήσυχο άσε να το κρίνουν τα μονοπώλια και οι εργοδότες...

      Αν χαλιέσαι που τα σωματεία του ΠΑΜΕ δεν είναι ξεπουλημένα σαν αυτά της ΓΣΕΕ και της ουράς της που υπογράφουν μειώσεις μισθών και σπάνε απεργίες, να το συνηθίσεις... γιατί έρχονται καλύτερες και αγωνιστικότερες ημέρες για το ΠΑΜΕ

      Αυτή τη φορά ήσουνα τυχερός και πήρες πολιτισμένη και κόσμια απάντηση παρά το γεγονός ότι ήσουνα επιεικώς αγενέστατος... την επόμενη φορά δεν θα είσαι τόσο τυχερός

      Διαγραφή
  9. Κε Παπαδόπουλε ψηφίσατε το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός. Όσο για τα πρόβατα, αφήστε το. Είναι ύβρις και τελευταία έχει ποινικοποιηθεί και το παστίτσιο αλλιώς... Θα σας έλεγα γουρούνι μιας και θέλετε να μιλάτε με όρους ζωολογίας. Με τον Τσίπρα μαζί ήσασταν πόσοι; 2.000 με το ζόρι, ΜΑΖΙ με την πουλημένη ΓΣΕΕ, τους ασβούς της ΓΣΕΕ. Το ΠΑΜΕ πήρε τον κόσμο και πήγε. ΠΑΜΕ λέγεται και είχε και δεκαπλάσιο κόσμο από τα παλτά της ΓΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ τί είπε; YES Ε.Ε., δηλαδή ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απαντήστε: Αν είναι ή δεν είναι η σημερινή άθλια κατάσταση της χώρας μας αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε., που εσείς όλοι, οι τυχοδιώκτες και ευρωλιγούρηδες, υποστηρίζετε ΑΚΟΜΑ και τώρα. Περαστικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχω πολυ καιρο να σχολιασω και κανω την πρωτη μου τοποθετηση-απαντηση στον κυριο παπαδοπουλο:Ημουν στγν πορεια του παμε η οποια ηδη πραδιαγεγραμμενη,ξεκινησε απο την ομονοια και ξανακατεληξε στην ομονοια στο συνταγμα εγινε μια μικρη συμβολικη σταση δεν μπορω να πω και περισσοτερα!
    Λ.Τ.(Λαμπρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ελπιδοφόρα (κυρίως για την συμμετοχή της νεολαίας και δη της μαθητιώσας) η συγκέντρωση - πορεία του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη ...

    (μόνο αυτό και ο νοών νοείτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απεργία, συγκέντρωση, κριτική και ο ... Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής

    Περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο και ειλικρινά απογοητεύτηκα. Μόνο οι ανεργοι να κατέβαιναν θα υπερέβαιναν αθροιστικά τον κόσμο που κατέβασαν μαζί το ΠΑΜΕ και η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    Αλλά θα μου πει κανείς ότι, ξαναψήφισαν απανωτά δυο φορές τους δυνάστες τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι περίμενα λιγότερο κόσμο και αναθάρρησα.
      Μόλις 3 μήνες πριν το 95% των ελλήνων ψήφισε συνθηκολόγηση. Μπορούσαμε να περιμένουμε να σαλπίσει επανάσταση;
      Δεν ξέρω βάση ποιών δεδομένων περίμενες περισσότερο κόσμο...

      Διαγραφή
    2. Γιατί μού την βάρεσε! Ολόγος; Σημειολογικός.

      Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά (μη γελάσεις) κατεβαίνοντας από τα δυτικά προάστια με το τρόλλευ, έκανε στάση έξω από ένα καφενείο. Ώρα ~10.00 και δυο ζευγάρια νέοι - μεσήλικες μέρα απεργίας έπαιζαν δηλωτή!
      Μα μου'ρθε το αίμα στο κεφάλι. Δέκα η ώρα και αυτοί καφενείο ενώ το τρόλλευ και μετά το μετρό να είναι γεμάτο από κόσμο με αθλητικά και καπελλάκια για τον ήλιο που πήγαιναν κέντρο. Γεμάτα με κόσμο άνεργο, ή επισφαλώς εργαζόμενο, ή ένα φοιτητή που έλεγε ότι θα φύγει στο εξωτερικό.

      Και αυτοί στην κοσμάρα τους, να παίζουν δηλωτή ...

      Διαγραφή
  13. Άκου ρε τσάμπα-μάγκα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, όσο και να πασχίζετε εσύ και η φάρα σου να σπρώξετε τους κομμουνιστές να κάνουν την Ελλάδα ...Αίγυπτο, δεν θα τα καταφέρετε;
    Ξέρεις γιατί;
    Διότι οι κομμουνιστές δεν είναι πρόβατα. Δεν τα σπρώχνει ο τσοπάνης με την γκλίτσα για μπουν ή να βγουν από κανένα μαντρί, όπως ακριβώς συμβαίνει με σένα και τους ομοίους σου.
    Οι κομμουνιστές τσάμπα μάγκα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, είναι επαναστάτες!
    Δεν είναι κιοτήδες σαν του λόγου σας.
    Κάτσε λοιπόν ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ και κλώσησε τα Χρυσά Αυγά σου γιατί μαζί μας δε θα περάσεις καθόλου καλά.
    ---------------------------------------
    ---------------------------------------

    Ναι, θορυβήθηκε αρκετά η ντόπια και ευρωπαϊκή αστική τάξη, απ' τη μεγάλη συμμετοχή τού κόσμου στις συγκεντρώσεις και πορείες τού ΠΑΜΕ στην απεργία. Γι' αυτό κι εντάθηκε η βρώμικη επίθεση εναντίον τού ΠΑΜΕ και φυσικότατα του ΚΚΕ.
    Ο γκεμπελισμός και η διαστρεύλωση δίνουν και παίρνουν με πρώτο βιολί την εφημερίδα ΑΥΓΗ.

    Θα μπορούσε αυτή η απεργία να σπάσει το φράγμα του ήχου...;;;
    Ναι. Υπό μία προϋπόθεση όμως. Να έχουμε ΓΣΕΕ των εργατών και όχι των εργοδοτών.
    Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα, πρέπει να μαζικοποιηθούν επαρκώς τα σωματεία και τα συνδικάτα,
    ώστε στις πρώτες κιόλας αρχαιρεσίες ν' αρχίσει ν' αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης σε συνδικαλιστικό επίπεδο.
    Τότε, τα συνδικάτα θ' αρχίσουν να γίνονται δυναμικά
    σχολειά ταξικής συνείδησης και ταξικής πάλης.
    Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να γραφτούμε όλοι στα σωματεία μας και να συμμετέχουμε ενεργά. Ακριβώς διότι δεν είμαστε πρόβατα, να δίνουμε το παρόν μόνο στις αρχαιρεσίες για να ψηφίσουμε.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κοιταξτε μαγκες δεν εχω κανενα προβλημα με εσας.εννοω τα ατομα,τους συνομηλικους μου που ολοι μαζι θελουμε κατι καλυτερο για τον τοπο μας και για τις ζωες μας.αλλα δεν μπορω να δεχτω πως αυτο θα γινει εαν παραμενουμε χωρισμενοι σε στρατοπεδα.εγω προσωπικα ειμαι ανενταχτος κ θεωρω πως μονο μεσα απο κατι τετοιο θα μπορεσει να προωθηθει η ενοτητα που χρειαζεται ωστε να γινει η αντροπη.μεσα απο κοματικες γραμμες και συμφεροντα, αριστερα η δεξια δεν προκειται να αλλαξει κατι.η ενοτητα ειναι το ζητουμενο.μια ενοτητα χωρις ινστρουκτορες αλλα με ηγετικες μορφες αναδεικνυομενες μεσα απο το κινημα οι οποιες πραγματικα θα στηριξουν το συμφερον του λαου.κ το να προσπαθει το παμε και το καθε παμε να ιδιοποιηθει το κινημα ειναι κατι πολυ ασχημο που εχει ως μοναδικο αποτελεσμα να κατεβαινει ο κοσμος στις πορειες διαιρεμενος σε στρατοπεδα.η καταληξη?μπαχαλα απο λιγους,μεσα σε αυτους δρουν και οι παρακρατικοι κ τα καναλια οργιαζουν επειτα σε βαρος του κινηματος.ο κοσμακης βαρεθηκε να κατεβαινει στις πορειες απλα κ μονο για να φαει δακρυγονα!μια φορα ο κοσμος να οργανωθει πραγματικα με θεληση να αποτιναξει τον ζυγο του, και η νικη θα ειναι δικη μας.ειμαστε πολλοι και πρεπει να αρχισουμε να δρουμε σαν συνολο και οχι να αποφευγουμε ο ενας τον αλλο. ΜΗΝ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ.
    Φιλικα
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...