7 Απρ 2014

ΕΒΓΑ: Νίκησαν οι εργαζόμενοι!– Η εργοδοσία πήρε πίσω τις ατομικές συμβ. εργασίας!

(Φωτο: Από την πανηγυρική γενική συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου).
 
Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ, μετά την υπαναχώρηση της εργοδοσίας, η οποία μπροστά στην καθολική αντίδραση των εργαζομένων πήρε πίσω το έγγραφο της Σύμβασης Εργασίας που κατέθεσε την Πέμπτη.

Να θυμίσουμε ότι η Ατομική Σύμβαση Εργασίας, μεταξύ άλλων επιχειρούσε να παγιώσει τις μειώσεις μισθών που μονομερώς επέβαλε η εργοδοσία, ενώ άνοιγε την δρόμο στην υπενοικίαση των εργαζομένων σε εργολάβους οι οποίοι θα επέβαλλαν καθεστώς γαλέρας χωρίς κανένα δικαίωμα για τους εργαζόμενους.

Στην πανηγυρική Γενική Συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του εργοστασίου στην Ιερά Οδό, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, αφού ξεκαθάρισε ότι το σωματείο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποκρούσουν τυχόν νέα απόπειρα της εργοδοσίας να προχωρήσει με τις ατομικές συμβάσεις, σημείωσε ότι χάρη στην στάση του συνόλου των εργαζομένων, αποκρούστηκαν οι απειλές και η τρομοκρατία της εργοδοσίας, ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους. Σημείωσε ότι αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά, ότι το σωματείο είναι το αποκούμπι των εργαζομένων και πως η συντονισμένη μαζική αντίδραση, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρών στην απεργία της 9ης Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση, κάτω από τα πάνω της Ομοσπονδίας.   

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:
  • Επιχειρησιακή σύμβαση με τους μισθούς που ίσχυαν στις 30 Σεπτέμβρη 2013 αναδρομικά από 1 Οκτώβρη 2013 (πριν τις μονομερής μειώσεις).
  • Πλήρης εφαρμογή του κανονισμού εργασίας στο άρθρο «παροχές» με αναδρομική ισχύ σε αυτά που έχουν περικοπεί (μέρος δωροεπιταγών, ασφαλιστική κάλυψη, εκδρομή).
  • Εφαρμογή και καταβολή της διαχρονικής συμφωνίας του επιδόματος 4ετίας με αναδρομική ισχύ.   902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...