16 Αυγ 2014

Διά πυρός και σιδήρου

Πολιτική «δια πυρός και σιδήρου» σχεδιάζεται απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, το αμέσως επόμενο διάστημα από τη συγκυβέρνηση. 

Σειρά συσκέψεων από Δευτέρα στο Υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά και για τις επιμέρους διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Άλλωστε στις 26 Αυγούστου η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να καταθέσει στο Γ΄ θερινό τμήμα της βουλής νομοθετική ρύθμιση για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που δεν αλλάζουν ούτε κατ΄ ελάχιστο το μόνιμο φορομπηχτικό του χαρακτήρα και σε μια προσπάθεια να κάμψει τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στους εργαζόμενους το νέο χαράτσι στη λαϊκή στέγη.

Στο μεταξύ, νέα συνάντηση θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στις 30 Αυγούστου στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη προγραμματίζεται να ξεκινήσει στο Παρίσι, ο νέος κύκλος διαβούλευσης ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). 

Στις 12 Σεπτέμβρη, συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, με ατζέντα και την «αξιολόγηση» του αντιλαϊκού προγράμματος για την Ελλάδα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επανόδου των υψηλόβαθμων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα μέσα στο β' δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα χαρτοφυλάκια και τα προβληματικά δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ αυτών και των ελληνικών, σε μια εξέλιξη που επισπεύδει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης των μεγάλων «κόκκινων» επιχειρηματικών και ομολογιακών δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...