16 Μαρ 2015

Ο Άδωνις ..."τελείωσε", ζήτω ο ... Άδωνις !

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 18 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεεαΑ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους.

Διεκδικούν:
  • Όλοι οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν όλα τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα, πρόσθετα και τεχνητά μέλη. Ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι, Έλληνες ή μετανάστες. Να σφραγιστούν τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑμεΑ.
  • Να μη μείνει κανένας ανάπηρος, χρονίως πάσχων, χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει.
  • Να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Όχι στη διάλυση του ΕΙΑΑ (Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων). Γενναία χρηματοδότηση του ΕΙΑΑ με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Ίδρυση δημόσιων κέντρων αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα με δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
  • Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες, αλλά και στους υγειονομικούς.
H ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλουν τη στάση του υπουργού Υγείας ο οποίος αρνείται εδώ και μέρες συνάντηση μαζί τους προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...