20 Απρ 2015

Κλαψιάρηδες ψεύτικοι και υποκριτικοί !

«Η νέα τραγωδία, με το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων στη Μεσόγειο, είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, για την προσφυγιά και το θάνατο χιλιάδων κατατρεγμένων, έχει πάρει χαρακτηριστικά εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την τραγωδία στη Λαμπεντούζα.

«Τα ‘δάκρυα’ της ΕΕ και των κυβερνήσεών της γι’ αυτή τη νέα τραγωδία είναι ψεύτικα και αποτελούν πρόκληση για τους λαούς. 

Είναι η ίδια η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που πρωταγωνίστησαν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά χωρών όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που δημιούργησαν το τέρας των ‘τζιχαντιστών’. 

Είναι η ίδια η ΕΕ, που με την πολιτική της πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο, αφού τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων εξαιτίας της φτώχειας, των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων δεν μπορούν να τα σταματήσουν ούτε οι ‘φράχτες’, ούτε η Frontex, ούτε άλλα μέτρα καταστολής. 
Όλα αυτά απλά και μόνο αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών και την τιμή των δουλεμπόρων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει συμμετοχή σ’ αυτό το έγκλημα, πρέπει να το εμποδίσει.

Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. 
Η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. 

Ταυτόχρονα με αυτά, τώρα χρειάζεται άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές. Καμία συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους ‘τζιχαντιστές’, που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος, κανένας άνθρωπος καλής θέλησης δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σ’ αυτά τα εγκλήματα. 
Ο πόνος και η οργή για τον τραγικό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους και μικρών παιδιών, πρέπει να στραφεί ενάντια στους υπεύθυνους αυτών των εγκλημάτων, που είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις τους, το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. 
Πρέπει να μετουσιωθεί σε αλληλεγγύη για ‘της γης τους κολασμένους’, σε αγώνα για να εκλείψουν οι αιτίες αυτής της τραγωδίας» τονίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

2 σχόλια:

 1. η 1H ΜAH ΔΕΝ είναι η ημέρα της… “γιορτής των λουλουδιών” όπως προσπαθεί να μας πείσει αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης το οποίο άλλωστε, για χάρη των κερδών του, λεηλατεί ποικιλοτρόπως και τη φύση και τον άνθρωπο. Χρόνια τώρα η πονηρή προπαγάνδα επιχειρεί με χίλιους δύο τρόπους να διαστρεβλώσει το νόημα της εργατικής πρωτομαγιάς, προβάλλοντας τη μέρα αυτή ως μια ανώδυνη ανοιξιάτικη γιορτούλα, με στόχο βέβαια να αφαιρεθεί από τις συνειδήσεις το βαθύ περιεχόμενο και το μήνυμα της συγκεκριμένης επετείου. Όμως η Πρωτομαγιά ήταν και θα είναι η ημέρα-σύμβολο που ανήκει αποκλειστικά στον κόσμο της εργασίας. Ένα σπουδαίο διαχρονικό ορόσημο που αναφέρεται στις ιστορικές μνήμες των ανθρώπων του μόχθου : στις παγκόσμιες εξεγέρσεις και διεκδικήσεις της εργατιάς, αλλά και στα μεγάλα οράματά της για μια νέα δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ: Κάποτε, θυμάμαι, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα πάνω του, την Πρωτομαγιά οι πασόκοι ερχόταν με ... πράσινες σημαίες !!!!

   Όταν τους έλεγαν ΚΚΕέδες, ότι δεν γιορτάζεται η Πρωτομαγιά, ως ... πρασινάδα, αλλά να τιμηθούν Αγώνες Ταξικοί, άρα και οι σημαίες θα πρέπει να είναι ΚΟΚΚΙΝΕΣ, κοίταγαν αμήχανα και ... χαζά !

   ΤΑΞΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, είτε τους αρέσει είτε όχι !

   Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...