28 Ιουλ 2015

Βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση ;

Το ερώτημα προέκυψε, εξ αιτίας της παρακάτω αναγραφόμενης είδησης.

"Το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας σε εισήγησή του προς τη γερμανική κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ... «μηχανισμού χρεοκοπίας» εντός της Ευρωζώνης, προβλέποντας ταυτόχρονα και διαδικασία εξόδου κρατών-μελών από την Ευρωζώνη, έστω ως «έσχατη λύση»."

Μάλιστα, προχώρησε και παρακάτω.
Με το χαρακτηριστικό τίτλο «Συνέπειες της ελληνικής κρίσης για έναν σταθερότερο ευρωχώρο», οι «πέντε σοφοί»  (όπως αλλιώς είναι γνωστό το παραπάνω ΣΟΕΓ) επισημαίνουν ότι η ελληνική κρίση ανέδειξε την κατεπείγουσα ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ευρωζώνη να καταστεί σταθερότερη.
Φυσικά, η συζήτηση αυτή δεν είναι νέα και καταδεικνύει τα σενάρια γύρω από το σχήμα που θα πρέπει να πάρει η Ευρωζώνη και το ποια κράτη «χωρούν» σε αυτήν, με δεδομένες τις αντιφάσεις που δημιουργούνται από την ανισόμετρη ανάπτυξη των καπιταλιστικών κρατών που τη συγκροτούν.

Είναι εντελώς φανερό, από τα παραπάνω, ότι όχι μόνο η καπιταλιστική κρίση δεν βρίσκει διέξοδο, δεν βρίσκει δρόμο διαφυγής, δεν βρίσκεται καν στην ... αρχή του ... τέλους της, αλλά βαθαίνει τόσο πολύ, που οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, ψάχνουν εναλλακτικές!

Με αφορμή και την πρόσφατη διαφαίνουσα οικονομική κρίση στην οικονομία της Κίνας, σίγουρα οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν.

Στα πλαίσια της αποφυγής της ... συνταγής του ... ντόμινου, σίγουρα οι "ισχυροί" δεν έχουν παρά να ... "θυσιάσουν" και κάποιες χώρες στο βωμό της δικής τους διάσωσης.

Η συντονισμένη (από τους ... Θεσμούς, τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, αλλά και πολιτικές ορντινάτσες από όλα τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα της χώρας μας), άγαρμπη και εν πολλοίς αήθης επίθεση εναντίον του μέχρι χθες ... αγαπημένου παιδιού τους, του Γ. Βαρουφάκη, μάλλον εντάσσεται στις παραπάνω διαγραφόμενες εξελίξεις και διεργασίες.

Προφανώς και είμαστε σε ένα έργο θεατές, που σύντομα θα δούμε όλο το ... στόρι του να εξυφαίνεται μπρος στα μάτια μας και εναντίον μας.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε ...

Άμεσα ...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...