23 Φεβ 2016

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στη 12η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών


Στη Ρώμη, στις 27 και 28 Φλεβάρη 2016, θα πραγματοποιηθεί η 12η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών που φέτος φιλοξενείται από το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία (FGC), Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

Το θέμα της Συνάντησης είναι:

«Η πάλη και ο ρόλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας στο επαναστατικό κίνημα, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Ενωμένοι και οργανωμένοι για το σοσιαλιστικό μέλλον».

Στο πλαίσιο της Συνάντησης θα διεξαχθεί επίσης θεματικό σεμινάριο, με κεντρικό θέμα τη μετανάστευση και την προσφυγιά και τίτλο: 

«Η πάλη μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση. 
Ανταλλαγή πείρας από τη δράση μας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων για το προσφυγικό ζήτημα, ενάντια στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες ως φθηνή εργατική δύναμη, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα για νέες στρατιωτικές επεμβάσεις και έντασης του κλίματος ξενοφοβίας, ρατσισμού, φασισμού και των μέτρων καταστολής στην Ευρώπη».

Η KNE θα εκπροσωπηθεί από τους Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και Νίκο Ζαχαρόπουλο, μέλος του ΚΣ και υπεύθυνο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ.

Τη συμμετοχή τους στη Συνάντηση έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τουλάχιστον 13 Κομμουνιστικές Νεολαίες. 
Η ΚΝΕ, μάλιστα, προετοίμασε ειδική Διεθνή Εκδοση του «Οδηγητή» (στα αγγλικά) για την καλύτερη ενημέρωση των αντιπροσώπων των Κομμουνιστικών Νεολαιών, για τη ζωή της νεολαίας στην Ελλάδα, τις βασικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι Συναντήσεις Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από σχεδόν 15 χρόνια με πρωτοβουλία της ΚΝΕ, έχουν πλέον κατοχυρωθεί σαν σημαντικός χώρος ανταλλαγής πείρας και σκέψεων από τη δραστηριότητα των ΚΝ στις χώρες τους. 
Εχουν μεγάλη σημασία, συμβάλλουν στην ισχυροποίηση του αγώνα σε κάθε χώρα, στην κοινή δράση των ΚΝ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην ΕΕ, στα κόμματα του κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις τους. 

Είναι χαρακτηριστική η πείρα από την προηγούμενη 11η Συνάντηση στη Φρανκφούρτη, κατά την οποία συζητήθηκαν, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κοινές δράσεις Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ευρώπης για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με εκδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη την ήπειρο και κοινή ιστοσελίδα που τις πρόβαλλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...