4 Φεβ 2016

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούποληhttp://wp1.blog.com.gr/lsalexpolis/wp-content/uploads/sites/1251/2016/02/DSC01490-1024x577.jpg

(Από την Ιστοσελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης - www.lsalex.gr)

Η ημέρα ξεκίνησε στις 6 π.μ. όταν η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σωματείου εργαζομένων του Ζούρα στην Αλεξανδρούπολη για περιφρούρηση της απεργίας τους στο εργοστάσιο. 

Στην συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στα καταστήματα Public όπου και εκεί με επιτυχία περιφρουρήθηκε η απεργία των εργαζομένων.

10 π.μ μπροστά στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση πορεία του ΠΑΜΕ. Η οποία ήταν εντυπωσιακή όχι μόνο λόγω του μεγάλου όγκου αλλά και της συμμετοχής από πολλούς εργασιακούς χώρους. Ιδιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των απεργών από το εργοστάσιο του ΖΟΥΡΑ.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Ακραμ Γκονταλ Τζαβεντ εκ μέρους των εργαζομένων στο ΖΟΥΡΑ, όπου αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την απληρωσιά να ξεπερνά τους 4 μήνες, κτλ.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου, από τα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς απεύθυνε  αγωνιστικό χαιρετισμό ο Κωστάκης Κώστας μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και τόνισε: μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση για την μικρομεσαία αγροτιά υπάρχει μόνο ένας  δρόμος. Να οργανώσει πιο αποφασιστικά την πάλη της και να μπει ακόμα πιο μαζικά στον αγώνα, σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια σε αυτές τις αντιλαϊκές – αντιαγροτικές πολιτικές που τον ξεκληρίζει.

Ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής για να μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε απρόσκοπτα, φθηνά και υγιεινά προϊόντα, για την ικανοποίηση των αναγκών της χώρας και του λαού μας και να καρπωνόμαστε  εμείς οι ίδιοι των πλούτο που παράγουμε και όχι τα μονοπώλια και οι μεγαλέμποροι.

Από την Τοπική Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ ο Διονύσης Κλάδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ βάζει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού. Ισοπεδώνει ότι απέμεινε όρθιο από τις κατακτήσεις των λαϊκών αγώνων στον 20ο αιώνα. Αποδέχεται και μονιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου κυβερνητικού & εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων & επιμελητηρίων (ΤΕΕ, Δικηγορικοί και Ιατρικοί Σύλλογοι, Επιστημονικές Ενώσεις). Όλοι αυτοί συναίνεσαν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, συνέργησαν σε κάθε προηγούμενη φάση του «διαρκούς» αντιασφαλιστικού εγκλήματος.

Προώθησαν και προωθούν την πολιτική της ανταποδοτικότητας που μεταφέρει τα βάρη της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων.

Είναι αναγκαίο να προβάλουμε με τον αγώνα μας κοινά αιτήματα και στόχους που μπορούν να δώσουν διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε εμείς οι εργάτες, αλλά και οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Να παραμερίσουμε όσους θέλουν να μας κρατάν εγκλωβισμένους σε έναν αγώνα κάτω από ξένη, προς τα συμφέροντά μας, σημαία. Δεν μπορεί ο μικρομεσαίος αγρότης να γίνεται απλά το ντεκόρ και στην ουσία να μπαίνουν στο τραπέζι τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών –επιχειρηματιών που οδηγούν από την πίσω πόρτα στον αφανισμό των μικρών. Αντίστοιχα ο εργαζόμενος να γυρίσει τη πλάτη στη λογική του μικρότερου κακού, στην υποταγή των διεκδικήσεών του στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Χρειάζεται να μπει τέρμα στις προσπάθειες υπονόμευσης και ξεπουλήματος των αγώνων.

Μπορούμε με τη συμμαχία μας, τον κοινό μας αγώνα, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ του κεφαλαίου και να περάσουμε εμείς οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στην αντεπίθεση και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να κάνουμε εμείς κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε, να κάνουμε εμείς κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο που ζούμε και να οργανώσουμε την οικονομία μας με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

2 σχόλια:

  1. Σ/φε όλα τα λεφτά ήταν η εναπόθεση της κοπριάς στην είσοδο του "Lidl" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ih: Το θέμα είναι, να ξυπνήσει επιτέλους ο κόσμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...