18 Δεκ 2011

Σκεφτομαι και γραφω [για] τη ”Δημοκρατια της μπανανας”!!!



Το εχω ισως ξαναπει, αλλά μια φορα, ακομη, δε βλαπτει: Mονο οταν κατεβαινει κανεις στο δρομο  να διαδηλωσει, αισθανεται πραγματικα ελευθερος! Μονο οταν φωναξει συνθηματα σαν το «Χωρίς εμας γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!» νιωθει οτι παιρνει το..."αιμα" του πισω, σαν εργαζομενος και σαν πολιτης....

Μερικες φορες αναρρωτιεμαι για οσους εχουν παγεια τακτικη να μη κατεβαινουν σε διαδηλωσεις και προσπαθω να φανταστω πως σκεφτονται αυτοι οι ανθρωποι. Δεν μιλω για τους εχοντες και τους βολεμενους, αυτοι ετσι κι αλλιως ποτε δεν κατεβαιναν...

Μιλω για οσους ειναι τωρα ανεργοι και συνεχιζουν να μη κατεβαινουν σε διαδηλωσεις, αραγε αυτοι δεν εxουν βαρεθει να ακουνε  ηττοπαθη σχολια απο το περιβαλλον τους του τυπου «τι να κανουμε;»,  ή δεν τους εκνευριζουν ερωτησεις οπως «Εσεις πληρωσατε το χαρατσι;» ενω συνειδητοποιει κανεις οτι συχνα αυτοι που ρωτουν, εχουν ηδη...πληρωσει και ανησυχουν για οσους, ακομα, δεν εκτελεσαν....ευπειθως τις εντολες της...χουντας, που οι συμβιβασμενοι πολιτες στηριζουν, χωρις καν διαθεση να το ..παλαιψουν!



Εν τω μεταξυ, κανεις απ αυτους που βιαστηκαν να πληρωσουν τα χαρατσια στους ...φον Φουχτεν, και στους... Ραιχενμπαχ και τους λοιπους συνεργατες της χουντας, δεν ρωτουν αν εισαι ηδη ανεργος, αν κινδυνευεις να απολυθεις, αν σου εκοψαν τη συνταξη, αν σου «πετσοκοψαν» το ηδη χαμηλο «δωρο» (...άδωρο), αλλα το μονο που ενδιαφερονται να μαθουν ειναι αν εχεις πληρωσει το χαρατσι....που εφτασε σημερα τελικα να αποτελει διαχωριστικο ταξικο οριο μεταξυ των εχοντων και συμβιβασμενων,  νομοταγων πολιτων, απο τη μια και των μη εχοντων και πολιτικα συνειδητοποιημενων, με φθαρμενες, ομως τις σολες, απο το να πηγαινουν σε πορειες, απο την αλλη...

Χαιρομαι καθε φορα που βλεπω ανθρωπους του μοχθου, ηλικιωμενους, αλλα ευτυχως και και πολυ νεολαια να κατεβαινουν σε διαδηλωση,  γιατι συνειδητοποιω οτι αυτο ακριβως ειναι το πιο υγιες κομματι της Ελλαδας και ειλικρινα δεν χορταινω να βλεπω χαμογελα και αισιοδοξια, οπως στο χθεσινο συλλαλητηριο Στηριξης του αγωνα των εργατων της Χαλυβουργιας στην Ομονοια, που χαρις στη στηριξη του κοσμου συνειδητοποιει κανεις οτι οι απεργοι αισθανονται τωρα πιο δυνατοι, πιο ενωμενοι και πιο εμπειροι! 
Ειναι δυσκολο να κανεις καποιον που εχει σκυμμενο το κεφαλι να καταλαβει τη δυναμη της συμμετοχης σε μια διαδηλωση! Μονο οταν εισαι εκει το συνειδητοποιεις, γι αυτο  συστηνω τις διαδηλωσεις ανεπιφυλακτα σε ολους που εχουν βαρεθει τη κοροιδια του συστηματος και την ηττοπαθεια που ...προτεινουν τα καναλια! 

Περπατωντας απο την Ομονοια μεχρι το Συνταγμα ο κοσμος του ΠΑΜΕ με τη πορεια του στο κεντρο, χαρησε χθες και παλι βλεμματα περιεργειας, αλλα και αισιοδοξιας σε μια απαισιοδοξη Αθηνα, που παρα τις προσπαθειες για τονωση του εορταστικου κλιματος, οπως μας διαβεβαιουν τα καναλια της σαπιλας,  (με τα συνηθισμενα ρεπορταζ γυρω απο το ...Κολωνακι,  «οπου οι εκτπωσεις τωρα ειναι φοβερες!!»), τιποτα δε θυμιζει Χριστουγεννα και γιορτες!....Πως μπορει, αλλωστε, κανεις να σκεφτεται  γιορτες, χαρα και θαλπωρη για τον κοσμο, οταν καθε δεκα μετρα βλεπεις γονεις, ανθρωπους σαν εμας, να ζητιανευουν μαζι με τα μικρα παιδια τους; 

Ετσι το πνευμα και των φετεινων Χριστουγεννων ειναι σαν ενα συμβολο του πλωτου δενδρου του Μπουταρη που  βουλιαξε και οσο κι αν επισκευαστει δεν θα καταφερει ποτε να πεισει οτι εχουμε γιορτες σ αυτη τη χωρα!....
Γιορτες θα εχουμε ξανα οταν δεν υπαρχουν ανεργοι και οταν φυγουν ολοι αυτοι και ολα αυτα που προκαλουν την ανεργια και την ανεχεια στο τοπο μας!

Γι αυτο, την επομενη Τρίτη, 20 του Δεκέμβρη, πρεπει να εισαι κι εσυ εκει, μαζι μας, φιλε ανεργε και εσυ εργαζομενε, που δεν αντεχεις να σκυβεις  κι αλλο το κεφαλι, εσυ που κανείς από αυτους που σε κυβερνουν δεν ενδιαφερεται αν εχεις να περασεις το μηνα, μονο αν πληρωσες το ...χαρατσι της υποτελειας, όπως κανουν ολοι οι καλοι πολιτες που ενώ τους εφαγαν μισθους και δικαιωματα τωρα επιβραβευουν με το....αιμα τους ένα κρατος ληστη, που αντι να ντρεπεται για το πώς μεταχειριζεται τους πολιτες του, τους χαρατσωνει και τους υποβιβαζει ολο και περισσοτερο σε πολιτες τριτης κατηγοριας, σε ένα κρατος που μεσα σε λιγα χρονια, με την ανοχη της πλειοψηφιας, καταφερε να γινει μια ακομα δημοκρατια της μπανανας! 

12 σχόλια:

  1. μα δεν ειναι μονο το χαρατσι της ΔΕΗ,αλλο ενα μου ηρθε πριν λιγες μερες σε μορφη φωτοτυπιας και λεγεται ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. stelth

    Mη τα ψαχνεις! Μεχρι και σ εμενα, που ειμαι κατοικος εξωτερικου,εστειλαν χαρατσι (φορo..εισοδηματος,ενω δεν εχω εισοδημα στην Ελλαδα!) :(
    Θα μας τρελλανουν οι ανθρωποι αυτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εισαι ελληνιδα ομως και στον Αρη να πας να μεινεις χαρατσι θα σου στειλουν!Τα παραπονα σου στους γονεις σου!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. stelth

    Ετσι ειναι! :) Οσο για τους γονεις μου,εχουν πει αναθεμα κι αυτοι, πολλες φορες, οχι για τη χωρα, αλλα γι αυτους που κυβερνουσαν και κυβερνουν το τοπο αυτο, ετσι που ο λαος να πληρωνει συνεχεια χωρις να βλεπουμε ποτε προκοπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή άδικο
    αλλά,
    η τιμητική έννοια "λαός" ανήκει στους αγωνιζόμενους.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Afierwsh:
    http://www.youtube.com/watch?v=1aabsX2cRXQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EΥΡΗΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

    Και βεβαια εχεις δικιο.Κι εγω ετσι, πια, το αντιλαμβανομαι.Δεν ανηκουν στον "λαο" οσοι δεν αντιστεκονται και oσοι προθυμα ακολουθουν τις προσταγες των κυβερνωντων, μη αμφισβητωντας και μη διεκδικωντας τιποτα.
    Παντως η λεξη "λαος" ενοχλει καποιους, ακριβως επειδη εχει πια ..ταυτιστει με το υγιες εκεινο κομματι του πληθυσμου της χωρας, που ακομα αγωνιζεται, οποτε και σημειολογικα δεν εκφραζει πια, ολους τους Ελληνες, πραγμα που ειναι φυσικο να ενοχλει το κεφαλαιο και τους υπηρετες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δύο πλέον κατηγορίες Ελλήνων υπάρχουν !

    Οι ... χαρατσοπληρώνοντες και

    Οι ... συνειδητοποιημενοαρνησιπληρωτές των χαρατσίων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. faro

    Eτσι φαινεται και επιπλεον συνειδητοποιει κανεις οτι οι ..χαρατσοπληρωνοντες, οπως τους λες, εχουν και τα χρηματα για να πληρωνουν, αλλα και τη διαθεση να κυβερνωνται απο χουντες, εφ οσον δεν αντιδρουν ουτε στα χαρατσια, ουτε και σε οσους μας τα επιβαλλουν!
    Οσοι δεν ειναι μαζι με τον λαο ειναι εναντιον του λαου, εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω, κι ας ακουγεται σαν ..απλουστευμενη διαπιστωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενα σωστό είχε πει ο Τζωρτζ Μπους... όποιος δεν είναι εναντίον τους, είναι μαζί τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤRASH

    Ευτυχως που μας το επεσημανε ο...Τζωρτζ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...