3 Δεκ 2011

Το κωλοτουμπίζειν εστί πρωτοτυπείν…

Θα βάλω τους σκλάβους να χτίσουν μια πυραμίδα ΝΑ!!! με το συμπάθειο, για να μπορείτε άνετα να κάνετε όσες κωλοτούμπες θέλετε στα σκαλοπάτια της.

Διαβάζω στο in.gr τις παρακάτω δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά

«δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο»[…] «Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της. Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό»[…] «αν τα πράγματα τρέξουν νωρίτερα ή αργότερα, τότε οι εκλογές μπορούν να έλθουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει».

Πριν οι συνήθεις κακές γλώσσες αρχίσουν να κατηγορούν τον «μελλοντικό πρωθυπουργό» [1]ότι κωλοτουμπιάζει και αυτός, μιας και μέχρι χτες αλλιώς μας τα έλεγε και τώρα μας τα γυρνάει, δείτε παρακάτω με τι αξιοθαύμαστο τρόπο αιτιολογεί αυτήν του την «ελαφρά» μεταστροφή-διαστροφή χωρίς να αφήνει ούτε χαραμάδα παρανόησης για τους κακεντρεχείς.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η πολιτική εξελίσσεται και δεν είναι «μουσειακό αντικείμενο» και συμπληρώνει σχετικά με τη στάση του ότι «δεν είναι πολιτική να λες το ίδιο "ποίημα" βρέξει-χιονίσει».

«Η πολιτική είναι "κίνηση" και βρίσκεται σε κίνηση. Η ακινησία δεν είναι αρετή για την πολιτική. Είναι αρρώστια» τονίζει.

Δηλαδή ο Σαμαράς δεν κάνει κωλοτούμπα, όχι όχι, απλά επειδή είχε αρχίσει να μουδιάζει ο πισινός του, βρέθηκε σε κίνηση και διάλεξε άλλου είδους ποιητική συλλογή από την βιβλιοθήκη του και τώρα σιγά σιγά το αλλάζει το τροπάρι.
Α ρε Αντωνάκη, τι κάθεσαι στην πολιτική και χαραμίζεσαι, με τέτοιες πιρουέτες έπρεπε να είχες γίνει νίντζας…

Με αυτά και με αυτά λοιπόν, και χωρίς ουσιαστικά να ασκούνται πιέσεις για εκλογές στην πράξη από κανένα κόμμα πέρα από το ΚΚΕ, αλλά και από μερίδα του ελληνικού λαού, όχι αρκετή δυστυχώς για να τους αλλάξει τα σχέδια, το θράσος της προσωρινά μόνιμης κυβέρνησης έχει χτυπήσει κόκκινο και δεν διστάζουν οι εκπρόσωποι της να μας το ξεκαθαρίσουν πως ήρθαν για να μείνουν για όσο (τους) χρειαστεί.


Ξανά από in.gr ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης σε δηλώσεις του σχετικές με το ενδεχόμενο εκλογών λέει τα εξής.

Η συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών γίνεται «σε κενό αέρος» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και προσθέτει με νόημα ότι «όποια πολιτική δύναμη θέλει να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης, μπορεί να το κάνει άμεσα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τις επιλογής της».

Τι λέει δηλαδή ο ΥπΕς, ότι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας, να διευθετούμε δηλαδή τις υποθέσεις των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων, μέχρι να φέρουμε εις πέρας το έργο μας, όσο χρόνο και αν πάρει αυτό, ή μέχρι κάποιος(πολιτική δύναμη) να μας σταματήσει. 

Μακάρι να πιάσει η ευχή του, και να συστρατευθεί η μόνη κοινωνική δύναμη που έχει την δυνατότητα να τους σταματήσει(δηλαδή ο λαός) με την μόνη πολιτική δύναμη που έχει την βούληση να τους σταματήσει(δηλαδή το ΚΚΕ), μπας και ξεβρωμίσει το τόπος και ανοίξει ο δρόμος για κάτι καλύτερο.

Διαφορετικά, μας περιμένει το χτίσιμο του τείχους προστασίας των τραπεζών, των πολυεθνικών, των λοιπών μονοπωλίων και των κρατικών μηχανισμών που τους εξυπηρετούν, ύψους 2 τρις, όπως οι ίδιοι ομολογούν. 

Και έχει ο θεός...

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)



[1] Αυτό περί μελλοντικού πρωθυπουργού δεν το λέω εγώ ο αδαής, το έχει πει ο Γ.Καρατζαφέρης που έχει και κληρονομικό χάρισμα, και που όταν δεν οραματίζεται τον εαυτό του στην καρέκλα του πρωθυπουργού, αφήνει και το Αντωνάκη για λίγο να χαρεί.

6 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πάντως ότι, σε μια κρίσιμη γι αυτούς περίοδο, το πολιτικό επιτελείο των αστών είναι πραγματικά για κλάματα. Κωλοτούμπες, τυχοδιώκτες, λουμπεναριά (ΛΑΟΣ), μαριονέτες, πολιτικά ανάπηροι, τύποι ανίκανοι μέχρι το κόκκαλο, που αδυνατούν να εκτιμήσουν στοιχειώδη πράγματα κι έχουν αφεθεί πλήρως σε χέρια τεχνοκρατών και αυλικών κολάκων.
    Κι όμως...δείτε πως η στήριξη της κυρίαρχης τάξης και του ιμπεριαλισμού τους κρατά όρθιους, τους δίνει παράταση χρόνου κι ευκαιρίες που άλλοι ούτε στο όνειρό τους δεν έχουν δει.

    Αλλά είναι και λίγο τυχεροί: Ο μικροαστικός λαπάς που δημιουργούσαν και αναπαρήγαγαν 30 χρόνια τώρα, έχει εκπαιδευτεί πολύ καλά στην λογική του τέλματος που τα ρουφάει όλα. Αντί της ενεργοποίησης λοιπόν, αντί της αντίστασης, περιμένει απλά να βουλιάξουν.

    Και το κακό είναι ότι στην περίπτωση που τίποτε διαφορετικό δεν καταφέρει τελικά να ξεφύγει από αυτό το τέλμα, ίσως και να βουλιάξουν τελικά όντως μόνοι τους. Μόνο που θα πάρουν μαζί τους τα πάντα, σε μια "δημιουργική" (για τους αστούς φυσικά) Μεγάλη Σύνθλιψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινα τους βαρεθηκα ολους,αυτους, ειναι αναξιοι λογου!

    Αφιερωνω λοιπον ενα τραγουδι του Ασιμου!

    http://www.youtube.com/watch?v=cyolddLDnl8&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα προσυπέγραφα το άρθρο του πρώτου σχολιστή, αν μας έκανε τη χάρη και έβαζε και ένα όνομα για να του απευθύνουμε το λόγο !

    Elva: Για σκέψου ... Μήπως αυτό θέλουν κι αυτοί;
    Να τους ... βαρεθούμε και να τους αφήσουμε ... ήσυχους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους ;
    Όχι να μην τους βαρεθούμε !
    (λέω εγώ)
    Να τους ξεμπροστιάζουμε καθημερινά, να τους πολεμάμε καθημερινά, μέχρι να τους βουλιάξουμε στα τάρταρα της ιστορίας (και όχι μόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ξέρετε εσείς από πολιτική ευελιξίαq
    Δηλαδή, ό,τι μπούρδα πει ο άνθρωπος, πρέπει να την κάνει κιόλας; Μα είναι αντιλήψεις αυτές;
    Μονολιθικά, αρτηριοσκληρωτικά, Σταλίνια.... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φάρε εγώ είμαι ο πρώτος σχολιαστής κι έχω βάλει ψευδώνυμο: "αναγνώστης".

    Εντάξει, έχω υποσχεθεί ότι θα το αλλάξω κάποια στιγμή αφού μπερδεύει, αλλά γίνετε κι εσείς λίγο παρατηρητικότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...