25 Δεκ 2011

Σε μια..[κακιά] "μητριά-πατρίδα"!



Κατ αρχην χρονια πολλα, αλλά μονο σε οσους αντιτιθενται στα μνημονια και σε οσους αηδιαζουν με τους πασης φυσεως υπηρετες του συστηματος, που συνεχιζουν να λενε τα πραγματα με υφος ''ηξεις αφηξεις'', στην Ελλαδα, μια χωρα που επιμενει οτι ειναι η..."μητερα-πατριδα" μας, οταν ο τροπος που μας φερεται θυμιζει τη...κακιά μητριά των παραμυθιων!

Ο λογος ηταν ενα κειμενο, που διαβασα, την "εορταστικη εκκληση προς τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμο", που εκανε ο προεδρος της Δημοκρατιας, K. Παπούλιας, ο οποιος μας καλει να βοηθήσουμε τη ...μητέρα πατρίδα "εμπράκτως, στην δύσκολη αυτή στιγμή", με επενδύσεις, ωστε η χωρα μας "να μπει ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας", οπως λεει.

Ακομα και αν εντελως καλοβουλα θα θελαμε να πιστεψουμε οτι οντως η πατριδα εχει σημερα περισσοτερο την αναγκη μας, δεν καταλαβαινω πως το εννοει καθε φορα η ηγεσια αυτης της χωρας, που νομιζει οτι ΕΜΕΙΣ ως πολιτες, ποτέ δεν ειχαμε, ουτε πρεπει ποτέ να εχουμε την αναγκη της ...μητερας-πατριδας! Εμεις ως Ελληνες του εξωτερικου υποτιθεται οτι ειμαστε απο καποιο αλλο ...πλανητη, οπου υποτιθεται οτι...κολυμπαμε στα χρηματα και ως (...λοβοτομημενοι) πολιτες θα πρεπει να φροντιζουμε να πληρωνουμε σε καθε ευκαιρια και για τη χωρα που γεννηθηκαμε, αλλα ταυτοχρονα να μην εχουμε καν την αξιωση να ζηταμε την ιδια αφοσιωση και φροντιδα απο τη γεννετηρα πατριδα ΜΑΣ....


Ετσι με τη ...''τετραγωνη''(!) αυτη λογικη, μαλλον θα πρεπει να φανταζεται κανεις οτι δεν ...συντρεχει πλεον κανενας λογος να υπαρχουν....Ελληνικα σχολεια, για τα Ελληνοπουλα του εξωτερικου, εφ οσον ολοι συνειδητοποιουν, πια, οτι και τα εντος της χωρας οδευουν προς διαλυση και αιτια ειναι οι περικοπες των κυβερνησεων του Πασοκ και του μαυρου μετωπου στα κονδυλια της Παιδειας, εξ ου και οι φωτοτυπιες που πλασαραν στην αρχη της σχολικης χρονιας με τις γνωστες χιλιοειπωμενες δικαιολογιες, που δεν πειθουν ουτε τους πρωην, αλλα ουτε τους νυν οσφυοκαμπτες και χαμηλου Ι.Q ψηφοφορους τους....

Εγω, παντως, ξερω οτι καθε φορα που ακουω καποιον ιθυνοντα να απευθυνεται στον ...πατριωτισμο μου, (που δεν ξερω κι εγω που τον εχω ...θαψει τα τελευταια χρονια, απο ντροπη για το ξεπουλημα της ηγεσιας της χωρας!), περιμενω να δω τον …λογαριασμο, που θα μου στειλουν, πρωτα, νιωθωντας ες αει προδομενη απο τη χωρα που μεγαλωσε εμενα, οπως και τους γονεις μου, που τωρα παλευουν σαν εκατονταδες αλλοι πολιτες να τα φερουν βολτα σε μια αναλγητη και αδικη πατριδα, που το μονο που ξερει να κανει καλα ειναι να ...χαρατσωνει οχι το κεφαλαιο, αλλα τον απλο λαο και να φερνει την απογνωση και την ανεργια, μονιμο θεμα συζητησης σχεδον σε καθε σπιτι, πια.

Πανω απ ολα, ομως, καποιοι θελουν να ειμαι και....περηφανη, απο πανω, ισως επειδη ετυχε να γεννηθω Ελληνιδα και για καποιο ανεξηγητο λογο θα πρεπει οσα χρονια οι ηγετες της χωρας αυτης ...κλεβουν και τρωνε το μελλον το δικο μας και των παιδιων μας, εγω θα πρεπει να συνεχισω, ως πολιτης, να ζω....χαζοχαρουμενα περηφανη συμβαλλοντας τα μαλλα σε μια ατερμονη....ανορθωση μιας πατριδας, οπου οι κυβερνησεις της ΝΔ και του Πασοκ λεηλατησαν και λεηλατουν με αναισχυντο τροπο, εφ οσον μας θεωρουν τοσο κοροϊδα, ωστε τολμουν και μας στελνουν τον.... λογαριασμο, ακομη και οταν καποιοι απο εμας, ειμαστε, πια, ....μονιμοι κατοικοι του εξωτερικου!

Να μην ξεχασω και να....επενδυσω (!!), τωρα, μετα απο ολα αυτα τα ...χαρατσωματα που εχω υποστει κι εγω και η οικογενεια μου, επειδη ειχα την ατυχια να γεννηθω στην Ελλαδα, τη χωρα της μιζας και της διαφθορας, που ακομη και ο πιο ασχετος, κομπλεξικος υπαλληλισκος, μπορει να σου κανει το βιο αβιωτο, επειδη καποιοι του εδωσαν το δικαιωμα να το κανει και επειδη συνεχιζει ακομα να σκεφτεται μονο το ατομικο του συμφερον και ετσι θελοντας και μη δεχεται τα ...παραμυθια για την αναγκη...θυσιων, ενω το παραδοξο ειναι οτι αδυνατει να συνειδητοποιησει οτι ταυτοχρονα με ολους τους αλλους χανει κι αυτος ολα τα δικαιωματα του σαν εργαζομενος!

Η χωρα μας, αγαπητοι φιλοι, παρτε το ειδηση, δεν εχει πια τιποτα απο την στοργικη πατριδα των παιδικων μας βιβλιων! Ξεχαστε τα πια και ξυπνηστε επιτελους εκει στο Νοτο! Σας διοικουν ακαρδοι ανθρωποι με το χερι στη τσεπη ολων των αλλων, εκτος των κεφαλαιοκρατων, υπηρετων του συστηματος! 
Εχει δε, η εννοια της πατριδας, κακοποιηθει σε τετοιο βαθμο που εχει γινει αγνωριστη και αφιλοξενη προς ολους τους Ελληνες, οπου και να μενουμε, πια.

Ετσι, λοιπον, ουτε για..."μητερα" τη λογαριαζω, εφ οσον η δικη μου μανα, οπως και οι δικες σας φανταζομαι, γινονται καθε φορα ....θυσια για τα παιδια τους, ενω η Ελλαδα ως...μανα, εκτος του οτι ...τρωει τα παιδια της, ως γνωστον, ενδιαφερεται γι αυτα, οπως καταλαβαινετε, μονο και μονο οταν εχει οικονομικα συμφεροντα !!
Οσο για πατριδα, εχω να πω οτι η ξενη αυτη χωρα που ετυχε να μενω εδω και μερικα χρονια, μου εχει φερθει απειρως δικαιοτερα απο την Ελλαδα, που το μονο που εκανε και κανει, ειναι να στελνει την ταξη που ανηκω, οσο πιο μακρια μπορει, σαν μεταναστη στο....εξωτερικο, ενω παραλληλα συνεχιζει να μας χαρατσωνει ακομα κι οταν δεν μενουμε εκει, παιζοντας  σε μας το ρολο της...μισοκακομοιρης ζητιανας, με τραπεζικα, oμως, βιβλιαρια στην Ελβετια και αλλου....

The Way I Feel by jonathanwilson

8 σχόλια:

  1. Ενα μικρό μουσικό σχόλιο και από εμένα,
    Λένγκω(Ελλάδα):
    http://www.youtube.com/watch?v=wPbEjedFw0I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω TRASH

    Eιχα καιρο ν ακουσω τη..Λεγκω και χαρις στο link σου τη ξαναθυμηθηκα!

    ''Στην κυρά μάνα μας μη δίνετε βοήθεια
    ούτε μαγκούρα στο προσκέφαλο σιμά
    γιατί θα δέρνει κάθε μέρα τα παιδιά της
    κι όταν μιλάω θα με λέει αληταρά
    Κι αν δέρνει κάθε που γουστάρει τα παιδιά της
    θα καταντήσουνε εμπόροι δουλικοί
    Τα νιάτα χάνονται στα βρώμικα σοκάκια
    για να μετρήσουνε το μπόι τους στη γη
    Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, πάψε να με κυβερνάς
    Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, Λένγκω, πάψε να με τυραννάς...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανα μανουλα μητερα μαμα που ελεγε και ο Τζίμης...

    τι να πει κανεις, για την πατρίδα τους.

    Γιατι οπως λεμε και ξαναλεμε, αλλη η δική τους και αλλη η δική μας, αλλα τα συνορα τους(τοπικά και νοητά)και αλλα τα συνορά μας.

    Στις μερες μας ο εθνικισμος, ή εστω η προσφυγη στα εθνικιστικά συναισθήματα, σε μια χωρα και ενα κόσμο ξεπουλημενο και παγκοσμιοποιημένο, μοιάζει τόσο γελοίος που θα πρεπει να αντιμετωπίζεται μονο ως ανεκδοτο.

    Οποτε κυριε Παπουλια, για μια ακομη φορα, να ειστε καλα που μας κανατε και γελασαμε γιορτιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παπούλιας απλά συνεχίζει την παράδοση του τίτλου της "Γελοίας Καρικατούρας" που τιμητικά δίνεται στην Ελλάδα στον φύλακα του πολιτεύματος, την μορφή που ενσαρκώνει την ενότητα και την "σοβαρότητα" του αστικού κόσμου απέναντι στα δεινά που έρχονται αποκλειστικά και μόνο από την εξωτερική υπονόμευση και φυσικά (από τι άλλο;) την...διχόνοια.

    Και είναι και λογικό άλλωστε:
    Από που αλλού μπορούν να έρθουν τα δεινά, με μια τόσο ικανή αστική τάξη που...μεγαλουργεί όπου κι αν πάει;
    Από τα γνωστά:
    Από τίποτα Τούρκους κι από τίποτα ΚΚΕδες και ΚΚΕδογενείς που σπέρνουν την διχόνοια, αντί να δώσουν κι αυτοί το κάτι τις τους, απ' τ' αμύθητα πλούτη που βρίσκονται στα υπόγεια του Περισσού. Γιατί ως γνωστόν εκεί κρύβεται το πραγματικό χρήμα κι όχι στις Ελβετικές τράπεζες και τις off shore εταιρίες.

    Όμως δεν πρέπει να σταθούν τροχοπέδη οι γνωστοί δαίμονες αυτού του τόπου: Ήρθε η ώρα να επενδύσεις κι εσύ Elva σ' αυτή τη ταλαιπωρημένη χώρα, που πληρώνει τα χρέη εθνικά και γεμίζει τα σεντούκια ταξικά. Μην κρατάς κακία που σ' έγραψε στα παπάρια της: Τότε δεν είχες λεφτά να επενδύσεις.

    Σήμερα όμως δεν είναι το ίδιο! Αέρας αλλαγής πνέει στην τσέπη σου και η πατρίς σε χρειάζεται! Μπορείς κι εσύ να επιλέξεις ένα από τους τομείς που αναπτύσσονται.
    Δεν είναι και λίγοι άλλωστε: Πράσινη ανάπτυξη, τουρισμός, πράσινη ανάπτυξη, τουρισμός, πράσινη ανάπτυξη ΑΛΛΑ ΚΑΙ τουρισμός!!! Έλα ΚΙ ΕΣΥ να συμμετέχεις στην νέα εθνική παλιγγενεσία!!

    Μη καθυστερήσεις όμως Elva, γιατί αν αργήσεις λίγο ακόμη όσο ικανή κι αν είναι η κυβέρνησή μας, όσο κι αν η αστική τάξη μοχθεί νυχθημερόν, τελικά θα πεινάσουμε, άσε που θ' αναγκαστούμε να γίνουμε τσιράκια του Ισραήλ.
    Άλλωστε είπαμε:
    Εκτός από το ΚΚΕ υπάρχει και η Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To παρακατω σχολιο εγραψε η φιλη Βlackbedlam στο ιστολογιο Elva, επειδη δεν μπορεσε χθες να το αναρτησει στο γλομπινγκ και μου ζητησε να το αναρτησω κι εδω.


    Blogger Ο/Η blackbedlam είπε...

    Καλησπέρα σας.
    Να ευχηθώ τα καλύτερα σε όλη την ΚΕ του γλόμπινκ.
    Και ξέρω παιδιά, ότι τα καλύτερα για σας και για όλους εμάς, δεν είναι άλλα από την ανάπτυξη ταξικών αγώνων τέτοιων, που θα φέρουν την τάξη μας πιο κοντά στο ζητούμενο και στο αναγκαίο.
    Νομοτελειακό και αναγκαίο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
    Και φυσικά για την προσέγγιση αυτού του στόχου, ξέρετε καλά ότι χρειάζεται πολλή κουπί, μεγάλοι μαζικοί, αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί αγώνες,μέχρι την νίκη.
    Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και ο εργάτης δεν έχει πατρίδα επίσης.
    Πατρίδα δική μας είναι εκεί που η εργατική τάξη κατακτά τα δικαιώματά της, εκεί που χτίζει την δική της κοινωνία δικαίου και ισότητας.
    Πατρίδα μας είναι εκεί που ο πλούτος που παράγουμε, είναι πλούτος που εμείς θα καρπωνόμαστε.
    Πατρίδα μας είναι η πατρίδα που δεν δίνει δικαίωμα να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
    Την άλλη,την πατρίδα της εκμετάλλευσης των πολλών, την πατρίδα της ρεμούλας, του πλουτισμού των λίγων, την Πατρίδα που τρώει τα παιδιά της, την δομημένη από τους πλουτοκράτες εκμεταλλευτές, τους την χαρίζουμε με την υπόσχεση ότι θα την γκρεμίσουμε για να χτίσουμε τον δικό μας κόσμο.
    Να είστε καλά.
    Αφιερωμένο στην πολύ καλή φίλη Εlva και σε όλους τους φίλους του γλόμπινγκ.

    Υ.Γ
    Elva αν κατάλαβες αυτό το σχόλιο προοριζόταν για το κείμενό σου στο γλόμπινκ αλλά στάθηκε αδύνατον να το δεχθεί.Αν θες μετέφερέ το εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poe

    Δυστυχως απο πατριδα ...ΜΑΣ εγινε πια μονο..πατριδα ΤΟΥΣ, πατριδα των τραπεζων και του κεφαλαιου.
    Για οσους εχουν να πληρωσουν και μονο, για τους αλλους δεν θα..μπορεσουν ουτε να τους περιθαλψουν, ουτε να τους μορφωσουν, ουτε να τους ταισουν, αλλα ουτε καν να τους παρασχουν...
    ηλεκτρικο ρευμα, στα 2011!
    Αυτο θα το αποφασιζει ο ..εφορος που θα μας κολλαει και τη ''ρετσινια'' του μη εχοντος, του απορου και οπως ειπε η Κανελλη θα ειναι κατι σαν το ..κιτρινο αστρο που εβαζαν οι Ναζι στους Εβραιους για να τους ξεχωριζουν!

    Συμφωνω φυσικα οτι σημερα ετσι που εφτασαν τα πραγματα οι περισσοτερες χωρες καμμια σχεση δεν εχουν πλεον με ανεξαρτητες οντοτητες, αλλα εχουν παγκοσμιοποιηθει και ξεπουληθει στο κεφαλαιο, οποτε τελικα εχουν δικιο οσοι λενε οτι τελικα η ...μονη πατριδα ειναι η παιδικη μας ηλικια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Yuri

    Ακριβως, καποιοι συνεχιζουν να φυλασσουν τα... ..αστικα παλατια και πιστευουν οτι ετσι θα διατηρησουν ο, τι τωρα κινδυνευει απο την οργη του λαου που μεγαλωνει καθε μερα εξ αιτιας των αδικιων και της εκμεταλλευσης που ολοι ως εργαζομενοι, αλλος λιγο, αλλος πολυ, "ανεχομαστε".
    Απο...τρομοεπιχειρηματα, αλλο τιποτα, αν δεν ειναι το ..ΚΚΕ, θα ειναι οι .Τουρκοι, αν δεν ειναι αυτα τα δυο, θα εφευρουν σιγουρα κατι αλλο προκειμενου να κρατησουν το κοσμο σε διχονια οπως λες και σε τρομο για να μη χασουμε τα δηθεν...προνομια(!)που τωρα δηθεν...
    απολαμβανουμε(!!)

    Y.Γ Να μη ξεχασω να προσθεσω οτι περιμενω πως και τι να ...επενδυσω στην...Πράσινη ανάπτυξη(!) και τα ...πρασινα αλογα, της...νέα εθνικής μας παλιγγενεσίας, φιλε Υuri!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλη Βlackbedlam

    Σ ευχαριστουμε πολυ για τις ευχες και ως ομαδα ανταποδιδουμε, ελπιζοντας πραγματικα σε μεγαλυτερους και πιο αποτελεσματικους αγώνες, εκει οπου κεφάλαιο και εργάτης δεν έχουν πατρίδα, αλλα η μονη δικη μας πατριδα,ως εργαζομενοι, οπως λες, και το σημειωνω ειναι "η κατακτηση των δικαιώματων σε μια κοινωνία δικαίου και ισότητας.Πατρίδα μας είναι εκεί που ο πλούτος που παράγουμε, είναι πλούτος που εμείς θα καρπωνόμαστε.
    Πατρίδα μας είναι η πατρίδα που δεν δίνει δικαίωμα να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο’’.


    Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...