2 Δεκ 2011

Frankenstein και..«εθνικού τσακωμού» κυβέρνηση!


Δεν μπορω να υποκριθω οτι... "ανησυχω", οταν διαβαζουμε οτι υπουργοι κλπ στελεχη...τσακωνονται, φανερα, πια, μεταξυ τους σ αυτη την "βαλτή" κυβερνηση, που ουτε αποδεχομαστε στη πλειοψηφια, ως λαος, ουτε περιμεναμε βεβαια και τιποτα καλυτερο απο τα μελη της, εφ δεν μας προεκυψαν λογω εκλογων, αλλα αποτελουν μια ...συρραφη ιδιοτελων συμφεροντων με τις ευλογιες διεθνων οικονομικων οργανισμων. 

Ειναι μια... τυπου Φράνκενσταϊν, δηλαδη, κυβερνηση, με συγκεκριμενους σκοπους, που οι περισσοτεροι Ελληνες δεν αποδεχονται, αλλα ας ελπισουμε τουλαχιστον οτι θα ειναι μικρης διαρκειας  και βαζω κι ενα μεγαλο ερωτηματικο, γιατι διαβαζα οτι ο Παπαδημος σκοπευει να μεινει στην εξουσια οσο το δυνατον περισσοτερο, εφ οσον προσελαβε σύμβουλο ως τις ...16 Μαΐου!

Παντως, πολλες αστικες φυλλαδες ακομη τρεφουν..."ευσεβεις ποθους", (βλ. διαστροφες!) οτι αυτη θα μπορουσε να ηταν μια κυβερνηση....«εθνικής ενότητας» (!) και οχι...«εθνικου τσακωμου», οπως εχουν γινει τωρα, οταν ολοι καβγαδιζουν με ολους και το απαυγασμα ολων αυτων ηταν οι δηλωσεις του Παγκαλου, που αλλη μια φορα ταχθηκε εναντιον των Ελληνων, αφου μας...«στολισε» κανονικα και μαλιστα σε ΜΜΕ του εξωτερικου!
Και ενω αυτα συμβαινουν στη κυβερνηση, το ...''βασανο'' πολλων συμπολιτων μας (που ακουνε ΚΚΕ και πετανε εξανθηματα!) ειναι η εμμονη τους να ονομαζουν ακομα...«Αριστερα» καποιες δυναμεις που διολου δεν αντιτιθενται στα σχεδια σκληρης λιτοτητας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. 


Ισως καποιοι θελουν ακομα να πιστευουν σε μια ...ουτοπια, σε ενα...«καλο καπιταλισμο» (!) ομως μεχρι εκει. Ας μη κατηγορουν, λοιπον γενικα και αοριστα την... Αριστερα, η οποια κατακερματισμενη, οπως λενε, δεν τους συνδραμει και τωρα οι ...καημενοι παλευουν μονοι τους τα....μεσαιωνικα σκοταδια του νεοφιλευθερισμου, που ενισχυεται ολο και περισσοτερο και στην Ευρωπη και παντου πια χαρις στην ελλειψη κομματων και φορεων, που σαν το ΚΚΕ, εχουν ξεκαθαρες αντιμονοπωλιακες και αντιιμπεριαλιστικες θεσεις σε ολα τα ζητηματα.

Σχετικο με τα παραπανω ειναι ενα ακομη παραδειγμα για το τι εχουμε να ακουσουμε, ακομη, στο μελλον, σε ολη την Ευρωπη, ειναι η περιπτωση γνωστου παρουσιαστή του BBC, του Jeremy Clarkson, (video) στη Βρετανια που προσφατα ακουσαμε  να προτεινει να..."εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους" οι δημόσιοι υπάλληλοι που απέργησαν την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους! 


Ετσι, αρνουμαι να πιστεψω σχολιο που διαβαζα, συμφωνα με το οποιο, "θα φτασει μια μερα που θα διαδηλώνουν μονο μια χούφτα συνδικαλιστές και στελέχη κομμάτων",  οτι αντιπροσωπευει τη γνωμη της πλειοψηφιας ενος λαου, που αυτη τη στιγμη δεινοπαθει απο τη σκληρη λιτοτητα και θελω να πιστευω οτι αν ποτε του δωθει ξανα το....δικαιωμα της ψηφου, θα αποδειξει σε πολλους, οτι κανουν μεγαλο λαθος να προεξοφλουν την ηττα του εργατικου κινηματος!!



8 σχόλια:

  1. "Να εκτελούνται οι απεργοί μπροστά στις οικογένεις τους..."
    Πόσο μεγάθυμη πρέπει να είναι η εργατική τάξη για μην στείλει στους ...ορυζόνες, κάτι τέτοιους τύπους όταν πάρει την εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤRASH

    Kαι που εισαι ακομη; Τι εχουμε ν ακουσουμε, οταν αυτα τα λεει ενας ..δημοσιογραφισκος-υπερασπιστης του συστηματος, που θεωρει τον εαυτο του.. καλυτερο μελος της κοινωνιας, απο εναν αλλο εργαζομενο-απεργο!

    Κατι τετοιους ειλικρινα δεν τους λυπαμαι ο τι και να παθουν, δεν ειναι ανθρωποι αυτοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί είναι αυτοί που ... ονειρεύονται τέτοιες εκτελέσεις ...

    Αν άκουγε κανείς σήμερα τον Παπαδήμο πως απάντησε σε επερώτηση του ΚΚΕ για τα χαράτσια της Δεη θα καταλάβαινε πολλά ...

    Όλοι αυτοί του μαύρου μετώπου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ίδιοι είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faro

    Eχεις δικιο, για τον μεγαλο αριθμο οσων ονειερευονται ...εκτελεσεις του εργατικου κινηματος και οχι μονο στην Ελλαδα!
    Ας επικεντρωθουμε ομως στο τι ειπωθηκε απο τη δικη μας πλευρα για τη συγκεκριμενη περιπτωση, μια και η ...δικη τους ειναι λιγο πολυ γνωστη!

    ''H Αλεκα Παπαρήγα χαρακτήρισε το ειδικό τέλος "άδικο και ταξικό 100%". "Το χαράτσι αυτό δεν πρέπει να το πληρώσει κανείς. Ήδη θα είχε προχωρήσει η διαδικασία κατάργησης γιατί η κατακραυγή είναι πανελλήνια και σε αυτό έπρεπε να κάνει πίσω η κυβέρνηση", είπε.

    "Όταν εννοούμε κατάργηση εννοούμε κατάργηση για όλους. Μη μας πείτε ότι αυτό θα ευνοήσει την μεγάλη ακίνητη περιουσία. Υπάρχει τέλος μεγάλης ακίνητης περιουσίας", πρόσθεσε''.
    http://news247.gr

    video
    http://dai.ly/tIqnfD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω καμία διάθεση να δικαιολογήσω τoν Jeremy Clarkson... όμως όποιος τυγχάνει να είναι πάγιος τηλεθεατής των εκπομπών του ξέρει ότι ο εν λόγω παρουσιαστής έχει πολύ ιδιαίτερο χιούμορ και σαρκασμό σε μεγαλύτερες μάλιστα ποσότητες από το ήδη περίεργο βρετανικό χιούμορ ξένο προς τον υπόλοιπο κόσμο... άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Clarkson κατά καιρούς έχει πει πράγματα προσβάλοντας ολόκληρα έθνη και λαούς περιλαμβάνοντας και τους ίδιους τους βρετανούς ή το κανάι που δουλεύει. όποιος γνωρίζει από βρετανικό χιούμορ και πόσο μάλλον από Jeremy Clarkson βλέποντας το video πιο προσεκτικά και την έκφρασή του καταλαβαίνει τον σαρκασμό του για την αμεροληψία του BBC. Προσωπικά δεν με πρόσβαλε αυτό που είδα ίσα ίσα που γέλασα καθότι τέτοιες σαρκαστικές νύξεις κάνω κι εγώ στην παρέα μου πολλές φορές με όλα αυτά που ακούγονται από τα μέσα κατά των απεργών. Σίγουρα οι εποχές είναι περίεργες και το ΒΒC γάματα, για αυτό χρειάζεται περισσότερο ψυχραιμία και διορατικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Γιώργο

    Καταλαβαινω τι θελεις να πεις και πιστεψε με, εχουμε γνωση του τι ειναι...χιουμορ, (ειτε αυτο ειναι..Βρετανικο, ειτε Ελληνικο!) και του τι ειναι ''προκληση''!
    Εξ αλλου, θα επρεπε ο ιδιος, ως επαγγελματιας, να καταλαβαινει οτι τετοιου ειδους..'χιουμορ'(!)
    δεν ταιριαζει σε μια ζωνη εκπομπης, που ακομη και παιδια βλεπουν!!
    Οπως διαβαζα, σημερα, τελικα ο Clarkson, αναγκαστηκε, μετα τη θυελλα αντιδρασεων, στη Βρετανια, να ζητησει συγγνωμη!
    Συνδικαλιστες ζητησαν μεχρι και την απολυση του και ειναι σιγουρο οτι τουλαχιστον αυτοι, ως Βρετανοι, καταλαβαινουν καλυτερα τι ειναι και τι δεν ειναι...χιουμορ!
    Επισης, ας μη μιλαει ο Clarkson, για το ..δημοσιο, ειρωνικα οταν ιδιος πληρωνεται '' περίπου 1,2 εκατ. ευρώ από τον δημόσιο τομέα''!

    http://bit.ly/veEc5z

    http://bit.ly/sOlaqM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ναι ενταξει, ισως πρεπει να στειλουμε και τον Πρετεντερη στον Κλαρκσον για μεταπτυχιακο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. poe

    Τι μεταπτυχιακο λες;Κατευθειαν για..PhD θα παει, εχει αλλωστε πολλες γνωσεις,να μην πανε χαμενες!:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...