8 Δεκ 2011

SOCIALISM IS THE FUTURE !

13th International Meeting of Communist and Workers' Parties
Athens, December 9-11, 2011
The international situation and the experience of the communists 20 years after the counterrevolution in the USSR.
The tasks for the development of the class struggle in conditions of capitalist crisis, imperialist wars, of the current popular struggles and uprisings, for working class-popular rights, the strengthening of proletarian internationalism and the anti-imperialist front, for the overthrow of capitalism and the construction of socialism.


Για την σημαντική αυτή Διεθνή Συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία, μεταξύ άλλων σημείωσε:
"Στις 9, 10, 11 Δεκέμβρη, δηλαδή σε λίγες μέρες, ξεκινάει η 13η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων εδώ στην Αθήνα, στην οποία, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, θα πάρουν μέρος 83 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 64 χώρες. Η συμμετοχή τόσων κομμάτων και, αν δεν κάνω λάθος, είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα συμμετοχή που έχει σημειωθεί, σε αυτή τη διεθνή συνάντηση, δείχνει και την επικαιρότητα του θέματος, το οποίο θα αναφέρω, αλλά και το γεγονός ότι πολλά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα θεωρούν ότι είναι πολύ χρήσιμη η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε επίκαιρα και γενικότερης σημασίας ζητήματα και η προσπάθεια, βεβαίως, να μη μείνουμε στη συζήτηση, αλλά να συνεχίζουμε αυτές τις Συναντήσεις με τόνωση της κοινής δράσης και των κοινών πρωτοβουλιών.

Το θέμα το οποίο επιλέχτηκε γι' αυτή τη Διεθνή Συνάντηση είναι:

- Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον.

Η διεθνής κατάσταση και η εμπειρία των κομμουνιστών είκοσι χρόνια μετά την αντεπανάσταση στη Σοβιετική Ενωση και σε άλλες, βεβαίως, σοσιαλιστικές χώρες. Τα καθήκοντα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, σε συνθήκες όπου οι λαϊκοί αγώνες και οι εξεγέρσεις για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα δυναμώνουν, σε συνθήκες που πρέπει να δυναμώσει επίσης ο προλεταριακός διεθνισμός, η λαϊκή, η διεθνιστική αλληλεγγύη.

Πρέπει να σας πω, αν δεν είναι γνωστό και επειδή και τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιήθηκαν εδώ οι Διεθνείς Συναντήσεις, ότι στη βάση αυτών των συναντήσεων έχει καθιερωθεί το Ενημερωτικό Δελτίο των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που εκδίδεται στα αγγλικά, υπάρχει σήμερα και λειτουργεί η ιστοσελίδα solidnet, που κάθε Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεί να δημοσιεύει δικά του ντοκουμέντα και εκτιμήσεις και να δίνει και το δελτίο των αγώνων και των κινητοποιήσεων. Εχει οργανωθεί ένα σύστημα ταχείας ενημέρωσης ανάμεσα στα Κομμουνιστικά Κόμματα, ούτως ώστε όταν υπάρχουν οξυμένα προβλήματα, μεγάλοι αγώνες να εκφράζεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αλληλεγγύη, κάτι που έγινε και το τελευταίο διάστημα και με τον πόλεμο που εξαπολύθηκε στη Λιβύη, αλληλεγγύη για τη σοσιαλιστική Κούβα, αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης - μιλάμε για κοινές ανακοινώσεις και κοινές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν - υπάρχει επίσης και η εκδήλωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης Κομμουνιστικών Κομμάτων για τον αγώνα του ελληνικού λαού".

12 σχόλια:

  1. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μόνο αν ενωθούν οι αριστερές δυνάμεις.

    Έχει μεγάλη πλάκα. Ενώ ο εχθρός είναι κοινός, και οι στόχοι ίδιοι, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται την συνεργασία, κυρίως από την πλευρά του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. na sinergastoun epano se ti re file, me tin ee i oxi?
    me to evro i oxi?
    me to maastrixt i oxi
    epanastasi i reformizmos?
    kratikopiisi o migma ?
    polemo stin livi i oxi?
    edo sta sindikata ke den boroun na sinergastoun, ke eki exoun diafroteikes apopsis, ke esi mas les na to kanoun san kommata
    klp klp klp klp

    afou exoun terasties ideologikes ke taktikes diafores, ine dio telios diaforetika kommata

    ean isos ixes aporia gia na sinergastous komounistika komata, to pio fisiologiko ine na rotouses gia ta kommata ml, diladi ml kke, kke ml, ke tetiou idosu komata, eki isos ine arketa konta konta

    ala na milas gia syriza ke KKE ine dio telios diaforetika kommata

    malista ta kommata ke kathe komma den bori na kani ke pola, to vasiko ine na stiriksi o laos, na pigeni stis pories, na krata tis apergies, na organoni ta sxolia ke tis gitonies se sispirosis, na min plironi ta xaratsia, na min enimeronete mono apo astika mme klp klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί άραγε, κάποιοι, αρνούνται να δουν την ΑΛΗΘΕΙΑ ;

    Δεν καταλαβαίνουν ότι "ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός" ;;;
    Και, υπάρχουν κόμματα και "αρχηγοί" που καθόλου δεν θεωρούν εχθρό τον καπιταλισμό, την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό, τις ΕΠΑ και το ΝΑΤΟ ;

    Ότι μορφώματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ ή Κουβέλη ΜΟΝΟ αριστεροί δεν μπορεί κανείς να τους αποκαλεί ;

    Σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους ΝΑΙ !
    Αριστερούς, από που ως που ;
    Τι το αριστερό (ακριβώς όμως, όχι λόγια του αέρα) εκφράζουν ;

    Τώρα, ας μην ξεφεύουμε και από το πνεύμα του άρθρου.
    Εδώ μιλάμε για την παραδοχή: Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον.
    Ποιος σήμερα μιλάει για τον σοσιαλισμό εχτός του ΚΚΕ ;
    Ας απαντήσει κάποιος, σοβαρά όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. farow εγραψε:
    "...Τι το αριστερό (ακριβώς όμως, όχι λόγια του αέρα) εκφράζουν ;..."

    Ειναι υπερ του γαμου των ομοφυλοφιλων.


    Faros έγραψε:
    "...Ποιος σήμερα μιλάει για τον σοσιαλισμό εχτός του ΚΚΕ ;...."

    Ο προεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνους.Εχει εκπονησει τον τεταρτο δρομο προς το σοσιαλισμο και οτι και να πεις εχει προκαλεσει με τη δραση του μεγαλυτερη ζημια στον καπιταλισμο απο το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα να δεις που θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε... πότε ο Σύριζα μίλησε για σοσιαλισμό? αλλά αφού δεν το θες έτσι το ερώτημα πότε και ποιο είναι συγκεκριμένα το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που προτείνει? ανώνυμε κάνε τον κόπο και απάντησε μου γιατί προσωπικά σαν πρώην ψηφοφόρος του Σύριζα πότέ δεν έμαθα... και όσο απαντάς με αστεία επιχειρήματα άλλα τόσο αστεία γίνεται και η αρχική σου τοποθέτηση... μόνο σου απαξιώνεις τις απόψεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργος: Δεν ξεχνάμε ...
    Μόλις χθες σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας, καθόρισε τη στρατηγική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα πλαίσια της ΕΕ !

    Σπέρνοντας αυταπάτες ότι αυτή ακριβώς που δημιούργησε τα προβλήματα (σαν ένας πυλώνας του καπιταλιστικού συστήματος) θα δώσει και τις ... λύσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Εργατικό Κόμμα Κορέας για πιο λόγο το καλείτε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμος 1:07 Το ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με τις πρακτικές του Εργατικού Κόμματος Κορέας(πχ οικογενειοκρατία) δε σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Φυσικά δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, το Βορειοκορεάτικο οικογενειοκρατικό καθεστώς έχει εξαφανίσει κάθε ένοια ιδεολογικοπολιτικης διαπάλης μέσα στο Εργατικό Κόμμα Κορέας, όπου η μόνη ιδεολογία είναι "Ακολουθούμε τυφλά τον Πολυαγαπημένο Ηγέτη", αλλά ποτέ δε ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος 6:08


    Πρέπει να παραδεχθείς ότι η κριτική είναι και πέρα της οικογενιοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τους ... ανώνυμους ...

    Βάλτε ένα όνομα - παρατσούκλι στην αρχή ή στο τέλος ...

    Δεν θα πάθετε ... τίποτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος 7:13 Σαφώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα, αλλά η οικογενειοκρατία είναι το βασικό. Όταν λέμε οικογενειοκρατία δεν μιλάμε μόνο για την κληρονομική διαδοχή στο "θρονο" της Βόρειας Κορέας(Kim Il Sung>Kim Jong Il>Kim Jong Un) αλλά και σε ένα γενικότερο καθεστώς όπου τα ανώτερα στελέχη επιλέγονται με βάση τον βαθμό συγγένειας στην οικογένεια Κιμ και όχι με βάση τις ικανοτητές τους ή τη θέληση του λαού. Στη Βόρεια Κορέα δεν ισχύουν οι λενινιστικές αρχές περί αιρετότητας, ανακλητότητας, εναλλαγής και ελέγχου όλων ανεξαιρέτως των λαϊκών αντιπροσώπων. Αλλά ο απομονωτισμός και ο μυστικισμός που περικλείουν το καθεστώς σε συνδυασμό με τη προσωπολατρεία δεν μας αφήνουν να κάνουμε βαθύτερη κριτική, αφού δεν έχουμε ολοκληρωμένα στοιχεία για όλη τη πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και της σημερινής κατάστασης στη Βόρεια Κορέα. Αν και έχει πάει εκεί αντιπροσωπία του ΚΚΕ, δεν μπόρεσε να μάθει και πολλά, αφού οι απαντήσεις σε ερωτήσεις του τύπου "Πως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα στη ΛΔ Κόρέας;" ήταν "Ο Αιώνιος Ήλιος της Ανθρωπότητας και Μεγάλος Ηγέτης Αρχιστράτηγος Kim Il Sung είπε ότι όλα τα κορεατόπουλα πρέπει να είναι μορφωμένα".

    Φυσικά όταν κάνουμε κριτική στη Βόρεια Κορέα, δεν αθωώνουμε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που εδώ και εξήντα χρόνια έχει καταλάβει το νότιο τμήμα της κορεατικής χερσονήσου και έχει περικυκλώσει τη Βόρεια Κορέα, θέλοντας να την κάνει και αυτή μαριονέτα των ΗΠΑ όπως έκανε με τη Νότια Κορέα. Είμαστε αλληλέγγυοι στο λαό της Βόρειας Κορέας που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του και την επανένωση της Κορέας.

    Μακάρι μια μέρα να υπάρξει ένωση των δύο χωρών και δημιουργία μιας και αδιαίρετης Σοσιαλιστικής Κορέας.

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηλίας: Δυο λόγια μόνο. Συμφωνώ με το σκεπτικό σου, άσχετα αν θα μπορούσα να πω ΚΑΙ κάτι άλλο, όπως π.χ. μιλάμε για μια χώρα (όπως και η Κούβα) που νιώθει τον ασφυκτικό αποκλεισμό από τον αμερικάνικο (και όχι μόνο) ιμπεριαλισμό και την απειλή πολεμικής επέμβασης ανά πάσα στιγμή.

    Φυσικά δεν αθωώνω τίποτα ...


    υ.γ.: το "δυο λόγια" αφορά ότι συμφωνώ με το σκεπτικό σου.
    Τα άλλα, είναι ... παραπανήσια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...