15 Ιαν 2012

Μόνο τις αλυσίδες χάνουμε πλέον...






Καλή χρονιά σε όλους κι από μένα (λίγο καθυστερημένα δυστυχώς). Καινούριο μέλος του Γλόμπινγκ, ελπίζω να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σιγά σιγά...
Το πρόβλημα κυρίες και κύριοι δεν είναι ο Νοστράδαμος, οι Μάγιας που προμηνύουν το 2012 το τέλος του κόσμου, αν και έτσι όπως πάνε τα πράγματα, για πολλούς η ζωή δεν είναι έτσι όπως την είχαν φανταστεί.

Η ζωή έχει πάρει την κάτω βόλτα βρε αδερφέ,πως το λένε, επομένως είναι σαν το τέλος του κόσμου για αυτούς και για όλους έμας. Το σύστημα κατέρρευσε.
Η εικονική πραγματικότητα που μας πλασάρουν χρόνια επί χρόνων και μέχρι τώρα όλος ο κόσμος μυρήκαζε ωσάν νωχελική αγελάδα σε λιβάδι, πάτησε το off και επιτέλους φαίνεται ξεκάθαρα η σάπια προοπτική τους... Tο ζήτημα όμως δεν είναι αυτό.

Προσφάτως έγινε κινητοποίηση από μέλη του ΠΑΜΕ και με πρωτοβουλία τους και σε συμφωνία με τους εργαζομένους προέβησαν σε 24ωρη απεργία και έκλεισαν τα πολυκαταστήματα Notos Galleries σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πειραιά και τα καταστήματα έκλεισαν ΟΛΑ.

Στη Χαλυβουργία που διανύει πλέον την 76η μέρα γίνεται υπέρτατος αγώνας που έχουμε να δούμε πολλές δεκαετίες. Που σημάινει ένα πράγμα : ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις. ΜΠΟΡΕΙΣ να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και η φραση ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ ισχύει στο έπακρο.



Γιατί κυριές μου και κύριοι αν το πάμε και με βάση την απλή λογική εσύ δέχεσαι αυτό που τώρα έχεις αυτονόητο,το να έχεις από πάνω σου 1-2 μ@λ@κες (συγγνώμη για τα γαλλικά μου) και να πουλάς τη ζωή σου κυριολεκτικά και τον κόπο της εργασίας σου σε κάποιον που απλά ΚΑΘΕΤΑΙ και σε ταίζει ΨΙΧΟΥΛΑ. Δηλαδή αν ποτέ έρθουν εξωγήινοι με ανώτερη νοημοσύνη θα μας δείχνουν με το δάχτυλο και θα πέφτουν στα πατώματα από τα γέλια!!

Είναι τόσο απλό το ζήτημα λοιπόν. Αντί να είσαι η μέλισσα που θα δουλέυει 14-15 ώρες και θα τρέφει τη Βασίλισσα ολημερίς, πάρε τις άλλες μέλισσες και κάντε κοινωνία δική σας, με τους δικού σας όρους. Φαντάσου ρε παιδί μου το πάραλογο. Πραγματικά κάτσε σκέψου το.
Κανείς δε ξέρει πραγματικά τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Όλοι όμως ξέρουν ότι τελειώσαν τα ψέμματα, και ο αγώνας δε θα γίνει ούτε σε πλατείες όπως πλανάνται κάποιοι ψευτοεπαναστάτες, ούτε μέσα σε αίθουσες διαλέξεων.

Θα γίνει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς. Το μόνο που έχεις να χάσεις φίλε και φίλη μου δεν είναι παρά τα ψίχουλα που βόσκεις . Και άντε τα ψίχουλα σε τρέφουν,το καταλαβαίνω. Η αξιοπρέπεια σου που καταπατείται με τον πιο κατάφορο τρόπο, δε μετράει ? 

(Για αρχή αυτά από μένα, δύσκολο να γράψω παραπάνω για το πρώτο άρθρο, συγχωρήστε με).

7 σχόλια:

  1. Kαλως ηρθες στη παρεα του γλομπινγκ, φιλη @Εlisabeth Bennett! :)

    Μια χαρα τα λες στο αρθρο σου και η αληθεια ειναι οτι αν μας εχει μεινει λιγη περηφανεια και..αξιοπρεπεια θα πρεπει πλεον να σκεφτουμε σοβαρα και το δικο μας μελλον, αλλα και των παιδιων μας, που θα αγωνιζονται για..ψιχουλα, ετσι οπως πανε τα πραγματα!

    Γι αυτο χρειαζεται να καταλαβουμε πανω απ ολα που ειναι το συμφερον μας σαν εργαζομενοι και σαν πολιτες που δεν θελουν, ουτε ανεχονται αλλη κοροϊδια, πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως μας ηρθες αγαπητη συντροφισσα,εμεις οι απλοι αναγνωστες σου ευχομαστε καλη δυναμη για να μας χαρισεις ωραια κειμενα τα οποια θα ειναι χρησιμα εργαλεια σκεψης και προβληματισμου.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλωσόρισες και από εμένα Elisabeth.
    Το κείμενο δεν το σχολιάζω γιατι ...με καλύπτει πλήρως!
    Από εδώ και πέρα θα τε λέμε συχνότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώστην τη συναδέρφισα, καλά γραψίματα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλο ξεκινημα φιλτατη, παντα τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Το πρόβλημα κυρίες και κύριοι δεν είναι ο Νοστράδαμος, οι Μάγιας που προμηνύουν το 2012 το τέλος του κόσμου, αν και έτσι όπως πάνε τα πράγματα, για πολλούς η ζωή δεν είναι έτσι όπως την είχαν φανταστεί."

    Ποιος γράφει τέτοιες αηδίες?:) Κανενας προληπτικος κομπλεξαρας να φανταστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ άπαντες για το καλοσώρισμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...