28 Ιαν 2012

Η Τυποεκδοτική και το «κόμμα νέου τύπου».

Από: Αριστερά και πολιτική


Μια άποψη.

πίσω στα βασικά...

Αίτημα της Τυποεκδοτικής για υπαγωγή στο άρθρο 99... και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, το κόμμα και την εργατική τάξη.

Δεν είναι κεραυνός έν αιθρία. Από τη στιγμή που με κεντρική κατεύθυνση όσοι τύπωναν στην τυποεκδοτική έφυγαν και της τράβηξαν το χαλί, ήταν ζήτημα χρόνου. Το ίδιο και με τον 902. Το ίδιο με κάθε νόμιμη οικονομική δραστηριότητα του  ΚΚΕ.

Αυτή είναι η μία, σκληρή, πραγματικότητα. Η άλλη, που είναι και το σημαντικότερο, είναι η «νέα εποχή» για το κόμμα «νέου τύπου» σε κατάσταση κρίσης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος. Νέα εποχή σημαίνει ότι μετασχηματίζω το κόμμα σε έκτακτες συνθήκες, ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ, όπου όλες οι συντεταγμένες αλλάζουν. Άλλες δομές για τον επαναστατικό τύπο, άλλες για τα ραδιοτηλεοπτικά, άλλες για τα επαγγελματικά στελέχη, άλλες για τις οργανώσεις, άλλες για τις αντιλήψεις της δράσης στις νέες συνθήκες. Όλα πιο ευέλικτα, ποιο επαναστατικά, έτοιμα για το μεγάλο και το μικρό και κυρίως έτοιμα για να αντιμετωπίσουν κτυπήματα εκτροπές, επιθέσεις, θυσίες…

Ας ξεχάσουμε τα εργαλεία της «νομιμότητας» του καπιταλισμού γιατί δεν θα ταιριάζουν σε λίγο σε ένα επαναστατικό εργατικό κόμμα και σε έναν καπιταλισμό που κλωτσάει, ακόμη και φασιστικά, σαν το θηρίο που ξεψυχάει. Όπως δεν ταιριάζουν και στην άρχουσα τάξη και γι αυτό τα ανατρέπει ραγδαίως. Θα ήταν μέγα λάθος η αστική τάξη να αναδιαρθρώνει τους μηχανισμούς εξουσίας, πολιτικής έκφρασης και τις πολιτικής δράσης και εμείς να θέλουμε να διατηρήσουμε ένα πλαίσιο εργαλείων και αντιλήψεων άλλης εποχής σε άλλη εποχή. Τα παλιά εργαλεία δεν δουλεύουν σε νέες εποχές.

Μιλάμε για αυτά που έρχονται. Τότε οι υποθέσεις τυποεκδοτικής και 902 θα μας φαίνονται παρωνυχίδες μπροστά στη μαζική επίθεση που θα δεχτούν ο λαός και οι κομμουνιστές. Ας μη νομίζουν κάποιοι ότι δεν είναι πρώτοι στο στόχαστρο της αστικής τάξης οι κομμουνιστές. Ας μην παραπλανόνται με την προβολή των προβοκατόρων και «αντιεξουσιαστών».  Μόλις τα πράγματα οξυνθούν και άλλο και αποχωρήσουν από το προσκήνιο οι εκδρομείς της κουκούλας και των «αντικαπιταλιστικών» εξεγέρσεων θα έρθει η ώρα της αλήθειας.  Τότε για τον λαό δεν θα υπάρχει κανείς άλλος από τους κομμουνιστές. Αν όμως δεν έχουν στο μεταξύ αυτοί και το κόμμα τους προσαρμοστούν στις νέες σκληρές και επαναστατικές συνθήκες, οι εξελίξεις για τον λαό θα είναι τραγικές.


Ας μη μιλάμε λοιπόν μόνο με λύπη ή ενοχή για την τυπεκδοτική. Ούτε να απολογούμαστε. Ας δούμε ότι είναι συνέπεια μεν της κρίσης αλλά και μέρος της αναγκαίας, από τις συνθήκες, αλλαγής στο κομμουνιστικό κίνημα. Από τις ανάγκες περάσματος σε ένα κόμμα που η δράση του στηρίζεται πλέον στην επαναστατική προσφορά μέχρι θυσίας και όχι στους κανόνες εργασίας, γραφειοκρατίας και νομιμότητας άλλης εποχής. Από δω και πέρα όποιος θέλει να προσφέρει θα προσφέρει έξω από τους παλιούς κανόνες. Έξω από τις λογικές της αστικής νομιμότητας.  Η ύπαρξη του κόμματος νέου τύπου δεν μπορεί να εξαρτάται από τις αστικές συνθήκες αλλά από τις συνθήκες της εργατικής τάξης. Έτσι αναγεννιέται το επαναστατικό υποκείμενο της εργατικής τάξης όταν αλλάζουν οι εποχές ώστε να είναι πάντα ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ.


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ; Ε, ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

Παράρτημα: 

24 σχόλια:

  1. Η Ιστορία του ΚΚΕ, των Κομμουνιστών, δεν περιέχει τίποτα το εύκολο ...
    Από τη πρώτη μέρα της Ίδρυσής του, βρέθηκε στη δίνη διώξεων κάθε μορφής, είχε να αντιμετωπίσει εχθρούς που "παίξαν" και "παίζουν" ύπουλα, στο σκοτάδι και κατευθυνόμενα από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης.
    Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει και αλλιώς !

    Πολλά, πάρα πολλά, χρόνια στην παρανομία, στις φυλακές και τα ξερονήσια, δεν μας (το) σκιάζουν ούτε δυσκολίες, ούτε επιθέσεις, ούτε τίποτα !

    Το σύνθημα:
    - Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές
    Ποτέ τους δεν λυγίσαν, οι κομμουνιστές

    Είναι τρόπος ζωής για μας ΚΑΙ σήμερα.

    Βάλαν στο μάτι την "Τυποεκδοτική", βάλαν στο μάτι το μοναδικό σημείο που πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπήσουν το Κόμμα, τα οικονομικά του.
    Ως ένα σημείο τα κατάφεραν ...
    Οι επόμενοι 4 με 5 μήνες θα δείξουν πολλά.
    Ας μην με κατηγορήσει κανείς ούτε για υπεραισιόδοξο ή ό,τι άλλο, αλλά η υπαγωγή (που δεν ξέρουμε ακόμα αν θα γίνει δεχτή) στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, μπορεί να λειτουργήσει και θετικά.
    Θα δούμε ...
    Ένα είναι σίγουρο: Αυτό που γίνεται στου Κουρή-Γιαννίκη, στην Ελευθεροτυπία και αλλού (δηλαδή η όλη κατάσταση να λειτουργεί ως εκβιαστικά σε βάρος των εργαζομένων), σε μας, ΔΕΝ θα γίνει. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα λεφτά τους μέχρις ... δεκάρας.

    Μέχρις, η κατάσταση, να αναστραφεί !
    Γιατί, θα αναστραφεί !
    Θα το κάνουμε εμείς αυτό, οι έλληνες εργαζόμενοι, ο δοκιμαζόμενος λαός μας.

    Α και κάτι άλλο: Αυτή τη στιγμή χτυπάνε αλύπητα τους κομμουνιστές, το ΚΚΕ, το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν σε ΟΛΟΥΣ !
    Ας πάρουμε ΟΛΟΙ τα μέτρα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ,ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΙΣ(ΑΡΘΡΟ 99) ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι προτείνεις λοιπόν ανώνυμε; Θα τα δώσεις εσύ τα 14 εκ. ελειμα της τυποεκδοτικής για να μην μπει στο 99;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και κάτι ακόμη,
    ας ξέρουν όλοι πως ο Ριζοσπάστης θα εξακολουθήσει να βγαίνει, ακόμη και αν επιστρατεύσουμε τους πολύγραφους της κατοχής από τα υπόγεια!
    και επιτέλους!
    Είμαστε ένα σωρό άνθρωποι διατεθειμένοι να δουλέψουμε δωρεάν (ταξικό καθήκον είναι, δεν είναι επάγγελμα) για το κομματικό όργανο. Ας τελειώσει η ιστορία με τους μισθοφόρους!
    μόνο καλό θα κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
    H ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο99 σημαίνει ότι:
    «Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
    Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.Το δικαστήριο ορίζει μεσολαβητή, ο οποίος εντός δύο μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς 2ετούς προστασίας από οιαδήποτε δίωξη ή άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.
    Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».

    Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

    "Ριζοσπάστης" Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαβασε την επισημη ανακοινωση τηs τυποεκδοτικηs και θα καταλαβειs ποια ειναι η διαφορα εδω για τουs εργαζομενουs και τα ασφαλιστικα ταμεια.

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο "Ρ" μπορεί να βγει ακόμα και από εθελοντική δουλειά. Όμως, σαν μαρξιστές, ξέρουμε ότι μια επιχείρηση σαν την "Τυποεκδοτική" αργά ή γρήγορα θα βρισκόταν, κάτω από την πίεση του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, αλλά και από την πίεση του αστικού συστήματος, σε αυτή την θέση. Επομένως δεν είχαμε κανένα λόγο να την φτιάξουμε. Οι ανάγκες του κόμματος μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και διαφορετικά. Δεν δικαιολογείται να εκδίδουμε το "Πρώτο θέμα" κλπ. για να κάνουμε την "Τυποεκδοτική" βιώσιμη, έτσι και αλλιώς θα έφθανε κάποια στιγμή εδώ που είναι τώρα. Τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε πλέον τους μισθούς των εργαζόμενων. Είτε έτσι πάντως είτε αλλιώς, ας μας γίνει το ζήτημα αυτό ένα καλό μάθημα. Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε περισσότερο τη βάση του κόμματος και να κάνει η ηγεσία την αυτοκριτική της για το λάθος της "Τυποεκδοτικής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, έτσι είναι τα πράγματα. Και το αρθράκι όμως κάτι έχει να πει!

      Διαγραφή
  7. ‎"..Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξοφληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της..."

    Πρός "καλοπροαίρετους"..

    leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Τυποεκδοτικής για την περίοδο από 1/1 έως 31/12/2010»)

    «Η Εταιρεία επειδή δραστηριοποιείται σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον και ενόψει της οικονομικής κρίσης οφείλει να εξετάσει τρόπους προκειμένου στο μέλλον να επιτύχει κέρδη. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, το ΔΣ της εταιρείας, από την προηγούμενη χρήση, έθεσε σε εφαρμογή τις εξής επιδιώξεις:
    -Την αναδιοργάνωση του οργανογράμματος της εταιρείας με την πλήρη περιγραφή των καθηκόντων των εργαζομένων, από την οποία (αναδιοργάνωση) προσδοκάται η βελτίωση της αποδοτικότητας του προσωπικού (σ.σ. ο περιορισμός των υπερωριών και γενικά του εργατικού κόστους)
    -Τον καλύτερο προγραμματισμό και βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας με σκοπό την επίτευξη οικονομιών από τον περιορισμό του χρόνου αδρανείας του προσωπικού και των μηχανημάτων(…) Κάνοντας πράξη όλα τα παραπάνω, το ΔΣ ευελπιστεί στο άμεσο μέλλον και παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, να οδηγήσει την εταιρεία σε περιβάλλον κερδοφορίας»
    ……………
    «Η εταιρεία σχηματίζει πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου του από την υπηρεσία για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως του χρόνου που αναμένεται να αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης»
    Ριζοσπάστης 19/10
    η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ μπροστά και στις ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις καθώς η επιχείρηση με απόφαση του δικαστηρίου εντάχθηκε στο άρθρο99 (Ν.3588/2007) γεγονός που διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοσία να χτυπήσει δικαιώματα, να μην καταβάλει δεδουλευμένα, ακόμα και να απολύσει μαζικά τους εργαζόμενους.

    Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία, η ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο99 σημαίνει ότι:

    «Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.

    Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.

    Το δικαστήριο ορίζει μεσολαβητή, ο οποίος εντός δύο μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς 2ετούς προστασίας από οιαδήποτε δίωξη ή άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.

    Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».

    ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
    Τα παπαγαλάκια καλό είναι να σκέφτονται και καμιά φορά. Να μην αναπαράγουν τα index του Λουκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω εχειs παρει απαντηση σε οτι αφορα εργαζομενουs και ασφαλιστικα ταμεια παπαγαλιζειs παλι τα ιδια οποτε to ποιοs ειναι παπαγαλοs.......
      απο καποιον που δεν ειχε και δεν θα εχει ποτε μισθωτη σχεση με το κομμα του.

      Διαγραφή
  9. re karagiozh anwnyme , o rizospasths grafei gia to ti MPOREI na kanei mia kapitalistikh epixeirhsh stous ergazomenous bash tou 99. H typoekdotikh ta exei kanei? Blepeis apo kapou na skopevei na ta kanei (stous ergazomenous)?
    -Ante kai pai3e afto pou 3ereis anti gia tn politikh (pou den thn 3ereis....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ανάγκες του κόμματος μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και διαφορετικά.

    Χθες αγόρασα δυο βιβλία απ' τη Σύγχρονη Εποχή. Θεωρώ πολύτιμες τις εκδόσεις των κλασικών του Μαρξισμού-Λενινισμού. Πώς θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί αυτό διαφορετικά; Πολύς κόσμος στην εργατική τάξη δεν ασχολείται με νετ και τα τοιαύτα, δεν έχει καν σύνδεση, κλπ. Πώς θα αναπληρώσουμε αυτό το κενό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια και είναι πολύτιμες οι εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, από εκεί αγοράζουμε όλοι τα έργα των κλασικών και όχι μόνο. Αυτό δεν συνεπάγεται την αναγκαιότητα ύπαρξης ιδιόκτητων τυπογραφείων. Θα τα εκδίδαμε φασόν, έστω και αν αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστους 2,3,4 € σε κάθε βιβλίο. Δεν υποστηρίζω ότι η Τυποεκδοτική δεν πρόσφερε, όμως στις συνθήκες του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, τέτοιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν και αυτό θα γινότανε οπωσδήποτε, αργά ή γρήγορα. Οι πρώτοι που θα έπρεπε να το ξέρουμε αυτό είμαστε εμείς.

      Διαγραφή
  11. Παιδια, οσο πιο επαναστατικοι γινονται οι καιροι, οσο ζοριζουν τα πραγματα, τοσο μεγαλυτερες θα γινουν οι προκλησεις για το κομμα. Συμφωνω οτι η πορεια και η κατάληξη της τυποεκδοτικης ειναι κατι που θα πρεπει να μας απασχολήσει σοβαρα. Απο εκει και περα, οι καλοθελητες παντα θα πετάγονται σε τέτοιες περιπτώσεις, που θα τους πιανει ο πονος για τους εργαζομενους, να λενε τα λογίδροια τους. Βεβαια κατα βαθος χαιρονται επειδη βρισκουν λαβη να χτυπήσουν το ΚΚΕ και ποσως τους νοιαζουν οι εργαζόμενοι, γιατι αν ηταν αισθηματιες, θα το εδειχναν στην πράξη δεν θα αναπαρηγαγαν τα ιδια που λεει ο καψης οι καθε λογης Παγκαλοι, Γεωργιαδηδες και οι λοιποι.

    Μαθημενα τα βουνα στα χιόνια παντως, εμεις τη δουλεια μας και το καθηκον μας και αυτοί το δικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οσο εντείνεται η ταξική πάλη, όσο φτωχωποιείται και υποφέρει ο λαός τόσο περισσότερο θα χτυπιέται το κίνημα και το κόμμα....
    Για την αστική τάξη, θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσε να έβγαζε το ΚΚΕ στην παρανομία.... οπότε δεν κομίζει κανείς "Γλαύκα εις Αθήναν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Cos: Παρακαλώ να μου επιτρέψεις μια δυο παρατηρησούλες - όχι κατ΄ανάγκη ως απάντηση σ΄αυτά που γράφεις, αλλά έτσι, για να πω κι εγώ τη γνώμη μου.

    Αν ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ "έβγαινε" από κάποια καπιταλιστική ειχείρηση, προφανώς θα είχε να αντιμετωπίσει διάφορα εμπόδια (άσε με να το πω έτσι, κάπως ... κομψά).
    Και στην έκδοσή του και στην κυκλοφορία του και στις προμήθειες κλπ.
    Ελπίζω ότι γίνεται κατανοητό αυτό, ας μην επεκταθούμε.
    Άρα, εξ ανάγκης προέκυψε η αναγκαιότητα να υπάρχει μια ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ επιχείριση που θα εκδίδει τον κομματικό τύπο και διάφορες άλλες ανακοινώσεις και εκδόσεις.
    Έτσι, ιδρύθηκε η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, η οποία στεγαζόταν στον Περισσό.

    Με τις πλημμύρες του 1994 (και για πολλούς λόγους που αν χρειαστεί θα επανέλθω) αναγκάσθηκε το Κόμμα να μετεγκαταστήσει την επιχείριση στο Κρυονέρι.
    Οι ζημιές γενικότερα από τις πλημμύρες και την μετεγκατάσταση, ανάγκασαν την επιχείριση να πάρει δουλειές από έξω, ώστε να αντιμετωπιστούν χρέη και δάνεια.

    Τα τελευταία κυρίως χρόνια (εγώ θα έλεγα και με κυβερνητικές ή άλλες "παροτρύνσεις") τα χρέη της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ από επισφαλείς απαιτήσεις ξεπέρασαν τα 17 εκατ. ευρώ (τα 14 από συγκεκριμένους που την ... "κάναν" κατόπιν εντολών όπως λέω εγώ) ενώ οι υποχρεώσεις φτάνουν τα 16,8 εκατ. ευρώ.

    Όπως καταλαβαίνεις και εσύ, αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με αυτούς που εργάστηκαν κατά καιρούς στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, ούτε με τις δουλειές που έκλεισε, αλλά έχει να κάνει με συγκεκριμένες πολιτικές του καπιταλιστικού συστήματος που έχουμε στη χώρα μας.

    Σε κάθε περίπτωση το Κόμμα ΠΡΕΠΕΙ να διαθέτει δικό του τυπογραφείο, δική του εκδοτική επιχείριση και αυτό πάει να διασφαλιστεί με την προσφυγή στο 99 - ο στόχος είναι να διακανονιστούν κυρίως και αποκλειστικά τα τραπεζικά δάνεια, ενώ οι εργαζόμενοι και οι πιστωτές θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου.
    Ώστε, στο τέλος, να μπορούμε απλά και μόνο να εκδίδουμε ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ προπαγανδιστικά και ενημερωτικά υλικά.

    Για να μην ξεχαστεί: Όλα άρχισαν το 1994 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έστω και καθυστερημένα, για να μην παρεξηγηθώ: δεν διαφωνώ σε τίποτα για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και ξέρω ότι η κριτική εκ των υστέρων είναι εύκολη. Όμως τελικά ο τρόπος που προσεγγίσαμε το θέμα των δικών μας τυπογραφείων αποδείχθηκε λάθος και αυτό το λάθος είναι καλύτερα να το αναγνωρίσουμε. Μπορούμε, με την συνδρομή όλων των μελών και φίλων να καλύψουμε τα χρέη της Τυποεκδοτικής και να συνεχίσουμε με μια μικρή εκτυπωτική μονάδα, που θα στηρίζεται αποκλειστικά στα μέλη και θα ασχολείται μόνο με την έκδοση του Ρίζου και των άλλων εντύπων μας. Ανάλογες κινήσεις πρέπει να γίνουν και στον 902. Μικρά, αφοσιωμένα στο κόμμα σχήματα, που θα φθάνουν μέχρι εκεί που μπορούμε.

      Διαγραφή
  14. Φίλοι μου,
    φοβάμαι ότι, ή δεν έγινε αντιληπτή η ουσία της ανάρτησης. Η ανάρτηση δεν είχε περιεχόμενο την Τυποεκδοτική αλλά την αναγκαιότητα μιας τεράστιας μεταβολής σε όλα τα επίπεδα που πρέπει να κάνει ένα κομμουνιστικό κόμμα όταν μεταβάλλονται ριζικά οι συνθήκες.

    Μη παρασύρεστε σε κουβέντες για την τυποεκδοτική. Μιλήστε για το κόμμα που χρειαζεται η εργατική τάξη σε τέτοιες συνθήκες. Οι αντίπαλοι του ΚΚΕ τρίβουν τα χέρια τους όταν γίνεται συζήτηση για την τυποεκδοτική, τον 902 κλπ. Αυτός είναι ο στόχος τους. Αντίθετα τρομάζουν όταν ακούνε κομμουνιστές και μαρξιστές να σχεδιάζουν ένα κόμμα που θα τους ανατρέψει. Και δεν εννοώ να λέμε εδώ πράγματα που δεν αφορούν τον δημόσιο διάλογο αλλά πράγματα που ανήκουν στη σφαίρα της δημόσιας κατάθεσης ιδεών που μπορεί να ανοίξουν νέους δρόμους στην πολιτική της εργατικής τάξης. Αυτά φοβούνται αυτά δεν θέλουν να δημοσιοποιούνται και να μαθαίνει ο λαός ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, υπάρχει και άλλη διέξοδος, υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να οργανώσει το λαό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μη παρασύρεστε σε κουβέντες για την τυποεκδοτική. Μιλήστε για το κόμμα που χρειαζεται η εργατική τάξη σε τέτοιες συνθήκες. Οι αντίπαλοι του ΚΚΕ τρίβουν τα χέρια τους όταν γίνεται συζήτηση για την τυποεκδοτική, τον 902 κλπ. Αυτός είναι ο στόχος τους.

    Έτσι ακριβώς είναι. Ανύπαρκτοι τόσο καιρό στην απεργία, βγαίνουν απ τις τρύπες τους (ή τους καναπέδες τους) όλοι κραυγάζοντας αγωνιωδώς για την Τυποεκδοτική.

    Αλλά το νετ είναι ό,τι πρέπει για τέτοιου είδους τακτικές, τελικά. Ο κατεξοχήν χώρος της εικονικής ταυτότητας και συνεπώς του "φωνάζω, διαμαρτύρομαι, το παίζω αριστερότερος των κομμουνιστών, και μετά εξαφανίζομαι και λογαριασμό δε δίνω σε κανένα."

    Έχω σιχαθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοιτάξτε, συμφωνώ και με τα δύο παραπάνω σχόλια, αλλά επιτρέψτε μου.

    Το να μην απαντάς, δείχνει αδυναμία ...
    Και, ίσα ίσα, το αντίθετο συμβαίνει.
    Είμαστε και ΠΟΛΥ δυνατοί !

    Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

    υ.γ.: Το να απαντάμε στους συκοφάντες και τις συκοφαντίες, ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε παράλληλα και για την ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομίζω ότι είναι λάθος να μην ασχολούμαστε με πραγματικά (μικρά ή μεγάλα) προβλήματα επειδή οι κάθε είδους οπορτουνιστές ψάχνουν αφορμές για συκοφαντίες. Το ΚΚΕ βέβαια και είναι δυνατό, μπορεί και πρέπει να μιλάει καθαρά για όλα και ένας σημαντικός παράγοντας που επιβεβαιώνει την δύναμή του, είναι η αναγνώριση των λαθών του. Θεωρώ πλέον ότι το θέμα της Τυποεκδοτικής έχει κλείσει και θα κάνουμε ότι χρειάζεται πλέον για να δώσουμε τις απαραίτητες, από κάθε άποψη, λύσεις σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4690839

    ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...