23 Ιαν 2012

Νταήδες κι επίδοξοι δικτάτορες οι κουκουέδες για την ΑΥΓΗ (σχολιασμός)

Η κατάληψη της εξουσίας...

Το ΚΚΕ δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις με λογικά επιχειρήματα. Άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και άλλο πράγμα η νταηλίδικη παρεμπόδιση της διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Αυτό δεν είναι ταξική πάλη, αλλά χάπενινγκ για τα δελτία των οκτώ. Εκτός αν θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να αποφασίσει αυτή μονομερώς, όπως απειλεί να κάνει. Το νέο ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται να γίνει με δημοκρατικό κοινοβουλευτικό τρόπο πλειοψηφία. Γι' αυτό και δεν το ενδιαφέρουν οι πολιτικές συνεργασίες. Δεν μπορεί να αντέξει τον λαϊκό έλεγχο και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Η επαναστατική κατάληψη της εξουσίας και η δικτατορία του προλεταριάτου (χωρίς προλεταριάτο!) είναι, γι' αυτούς που κουμαντάρουν ένα κόμμα που ουδεμία σχέση έχει με εκείνο της μεταπολίτευσης, η βασική επιλογή.
Περιγράφεται ως ξεσηκωμός και συμμαχία των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, που θα καταλάβουν την εξουσία και θα καλέσουν το κόμμα να κυβερνήσει. Πως, με ποιους, σε ποιους διεθνείς συσχετισμούς, με ποια οικονομία, τους είναι αδιάφορο. Άλλωστε, στους θρησκευτικού χαρακτήρα φανατισμούς προέχει η αφοσίωση και η πίστη στις αλάθητες επιλογές. Ο δικός τους μονοκομματικός σοσιαλισμός δεν θα είναι σαν τους άλλους, διότι, όπως έχει πει παλαιότερα η κ. Παπαρήγα, έχουμε διδαχτεί από τα λάθη που έγιναν! Το μοναστήρι να είναι καλά.

Δ.Σ.Κ.
Από την "Αυγή"
Αναδημοσίευση από Redfly Planet

Σχολιασμός:

Καταπληκτικό κείμενο πράγματι! Τόσος συμπυκνωμένος πολιτικός λόγος, σε τόσες λίγες γραμμές! Ο ίδιος δεν θα τα έλεγα καλύτερα, εάν ήθελα να στοιχειοθετήσω την επαναστατικότητα του ΚΚ σε σχέση με τους σχηματισμούς της ... «αριστεράς».
Πολλές αλήθειες και τα εμβόλιμα φυσικά ψέμματα που θα φροντίσουν να τις κάνουν αποκρουστικές στον αναγνώστη.

Αλήθεια πρώτη:
"Το ΚΚΕ δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις με λογικά επιχειρήματα."
Φυσικά θα λέγαμε εμείς, αφού είναι το μόνο κόμμα που προσπαθεί να κάνει ανάλυση των καταστάσεων με επιστημονικό τρόπο, και όχι με μπούσουλα το 1-1,5% παραπάνω στις επόμενες εκλογές.
Αλήθεια δεύτερη:
"Το νέο ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται να γίνει με δημοκρατικό κοινοβουλευτικό τρόπο πλειοψηφία"
Ναι είναι αλήθεια! Οχι μόνο το ΚΚΕ βέβαια, αλλά και κανένα ΚΚ (που σέβεται το πρώτο «Κ» στην ονομασία του) στην ιστορία, δεν έχει ποτέ ανάγει τον αστικό κοινοβουλευτισμό σε απόλυτο φετίχ! Τα όρια του αστικού κοινοβουλευτισμού είναι γνωστά (ρωτήστε και τον Αλιέντε), και καμία ιστορική εμπειρία δεν εγγυάται πως οι αστοί υπάρχει περίπτωση να δεχτούν τα αποτελέσματα δημοκρατικών εκλογών, των οποίων τα αποτελέσματα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα τους. Πολύ δε περισσότερο που για το ΚΚΕ υπάρχει και η τραυματική εμπειρία της ...Βάρκιζας όπου άφησε τα όπλα για να πάρει την εξουσία με «δημοκρατικές διαδικασίες», και τα γνωστά αποτελέσματα. Αλήθεια κύριοι της «Αυγής», έχετε τα κότσια να υπερασπιστείτε ανοιχτά, την Βάρκιζα πολιτικά;
Αλήθεια τρίτη:
"Η επαναστατική κατάληψη της εξουσίας και η δικτατορία του προλεταριάτου είναι, η βασική επιλογή."
Εδώ η «Αυγή», μας φέρνει στην Αθήνα κουκουβάγιες. Μας αποκαλύπτει δηλαδή ένα μυστικό τόσο επτασφράγιστο, που το γνωρίζει όποιος έχει διαβάσει το «κομμουνιστικό μανιφέστο»....
Αλήθεια τέταρτη:
«ένα κόμμα που ουδεμία σχέση έχει με εκείνο της μεταπολίτευσης,»
Ευχαριστούμε για τον έπαινο και επιφυλασσόμαστε στην ανταπόδοση του (που δεν θα υπάρξει... :) ). Πράγματι, κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης ο άμεσος στόχος του ΚΚΕ ήταν ο «δημοκρατικός μετασχηματισμός» της χώρας, και η απαγκίστρωση της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στόχοι δηλαδή που δεν ξέφευγαν από τα αστοδημοκρατικά καπιταλιστικά πλαίσια. Πλέον μιλάει για «λαϊκή εξουσία» και «σοσιαλισμό» σε ευθεία αντίθεση με το καπιταλιστικό κεκτημένο την χώρας.
Από την άλλη όμως, εσείς ρε παλληκάρια δεν κατηγορούσατε το ΚΚ πως είναι «αρτηριοσκληρωτικό» και δεν καταλαβαίνει πως ο κόσμος αλλάζει; Τωρά προβάλετε σαν «κατηγορία» πως σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από της μεταπολίτευσης, το ΚΚΕ δεν έχει παραμείνει κολλημένο στις τότε θέσεις του; Πόσα θέλετε να μας τρελλάνετε;
Αλήθεια πέμπτη:
«εχει πει παλαιότερα η κ. Παπαρήγα, έχουμε διδαχτεί από τα λάθη που έγιναν!»
Δηλαδή ρε αυγόπουλα, δεν θα έπρεπε να διδαχτεί ένα ΚΚ από τα λάθη που έγιναν; Έπρεπε να πετάξει μαζί με τα απόνερα της γραφειοκρατίας και το μωρό του σοσιαλισμού, όπως κάνατε εσείς; Πείτε το ανοιχτά....
Και φυσικά μετά τα παραπάνω, που και ο ίδιος ο συντάκτης τους καταλαβαίνει πως για κάποιο  κόσμο αποτελούν τίτλους τιμής για ένα ΚΚ, φροντίζει να πετάξει και την απαραίτητη λάσπη του, λέγοντας πως το ΚΚ στοχεύει σε μία «δικτατορία του προλεταριάτου (χωρίς προλεταριάτο!)», χωρίς φυσικά να μας διαφωτίζει για το από που προκύπτει κάτι τέτοιο, και συνεχίζει τις βρωμιές του λέγοντας πως για το ΚΚ το θέμα είναι να κυβερνήσει: «με ποιους, σε ποιους διεθνείς συσχετισμούς, με ποια οικονομία, τους είναι αδιάφορο», κάνοντας πως δεν υπάρχει δημοσιευμένο(!) πρόγραμμα, ανάλυση και συνεχής προβληματισμός πάνω σε όλα αυτά.
Τα γεγονότα, πως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλεί για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα τους εργάτες να "διαπραγματευτούν" τον χρόνο και τον τρόπο της φυσικής τους εξόντωσης, το πως θεωρούν "μηχανισμό λαϊκού ελέγχου" την πουλημένη ΓΣΣΕ, και "δημοκρατική διαδικασία" την "διαπραγμάτευση" με το μαχαίρι της πείνας και την ανεργίας στον λαιμό της εργατικής τάξης, τα αφήνουμε ασχολίαστα.
Ευχαριστούμε κύριοι της «Αυγής» που ξεγυμνώνεστε μόνοι σας....

Βλέπε ακόμη:

19 σχόλια:

  1. "Άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και άλλο πράγμα η νταηλίδικη παρεμπόδιση της διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Αυτό δεν είναι ταξική πάλη, αλλά χάπενινγκ για τα δελτία των οκτώ."

    ................................................................................................

    Κοιτα ποιος μιλαει για χαπενινγκ!!

    ΔΕ θα πω τιποτα αλλο. Συγχαρητηρια για το σχολιασμο σου trash. Ειπαμε εισαι γερη πενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω, ναυαγησανε παλι τα σχεδια για την συνεργασια της αριστερας δηλαδης;

    Μα να βαλουμε και εμεις ρε παιδια λιγο νερο στο κοκκινέλι μας, οι συριζαιοι εχουν κανει τοσες και τοσες υποχωρήσεις.

    Δεν βαριεσαι, αφου υπάρχει το μοναστήρι κανεις δεν χάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα; Ποιος εγραψε αυτο το καθεστωτικο κειμενο;
    Εκφραζει τον Συριζα αυτη η αθλιοτητα;
    Δε καταλαβαινουν οτι η λογικη του κειμενου ειναι λογικη Καρατζαφερη;
    Αλλα δε φταιει κανενας, εγω ο μαλακας φταιω και καποιοι αλλοι μαλακες σαν εμενα, που προσπαθουν απεγνωσμενα να βρουνε ενα πεδιο συνεννοησης.
    Μονο ενας πραγματικα πασοκος στη ψυχη θα εγραφε και θα διαβαζε με ενδιαφερον αυτο εδω το πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Celin, για να εκπλησεσαι μαλλον δεν εισαι συχνος αναγνωστης της Αυγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως Poe κι εγώ πιστεύω ότι το κείμενο είναι ιδιαίτερα αντιδραστικό απ' όπου κι αν το πιάσεις. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι γραμμένο στα Νέα από κανένα Παπαχρήστο.

      Διαγραφή
  5. Αυγή η εφημερίδα που γκρέμισε το σοσιαλισμό....
    Σε παράφραση του αλήστου μνήμης..
    "Αυριανή η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Poe, οχι, δεν τη διαβαζω, αν τη διαβαζα, καποια απο αυτα που εγραψα τελευταια στο μπλογκ μου, δε θα τα εγραφα.

    Ωραιες και οι δηλωσεις του Αλεξη εδω
    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/01/blog-post_22.html


    Τερμα η εθελοτυφλια και ο στρουθοκαμηλισμος. Αυτες ειναι 100% καθεστωτικες δηλωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Celin. επειδή τους έχουμε ζήσει, σου καταθέτουμε από καρδίας ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το μικροαστισμό και τον τυχοδικτισμό του ΣΥΝ....
    Ο πρώτος διδάξας στην κολοτούμπα και στον επιστημονικό Αντικομμουνισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοιτα φιλε Yuri, εγω επειδη που και που διαβάζω Αυγη(ερχονται και καποοι του συνασπισμου στο μαγαζι και την κρατάνε) εχω διαβασει πολλά και διάφορα. Αλλά τα χειρότερα τα ακούω και απο τους ιδιους, δεν εχω καμια ψευδαισθηση προσωπικα για το κομμα αυτο και για οσους εστερνιζονται τα ιδεολογήματα του.

    Celin ποτέ δεν είναι αργά:)

    Πάντως εγω μια φορα στα λεγα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ Celin ήθελα να στα πω έξω απ' το μπλογκ σου για να μην παρεξηγηθώ πως προσπαθώ να σε υποσκάψω ή να σου την πω μπροστά στους πολλούς σου και φανατικούς σου αναγνώστες.

    Επειδή ξέρω πως είσαι τίμιος άνθρωπος είπα να πάρω το ρίσκο να με παρεξηγήσεις αλλά να σου τα πω. Για να προστατευτείς εσύ, γιατί εμείς ή τα ξέραμε από παλιά (όπως πολλοί εδώ και σε άλλα μπλογκ της παρέας) ή τα μάθαμε σιγά-σιγά και με την παρατήρηση (όπως εγώ), και δεν υπάρχει περίπτωση να την πατήσουμε με ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Radio Collectiva, ειμαι πολυ απογοητευμενος. Οχι γιατι ειχα σκεφτει να εμπιστευτω τον ΣΥΡΙΖΑ,
    εδω κι αρκετο καιρο ειμαι κατασταλαγμενος κ συνειδητοποιημενος.
    Απλα γιατι ηλπιζα κατι διαφορετικο, τωρα το τι ακριβως, ουτε εγω δε ξερω.

    Ποε, τα λεγες, τα λεγες:)
    Δυστυχως (η ευτυχως) πρεπει να αρχισω να ετοιμαζομαι για αναρτηση μινι-κωλοτουμπα.

    Αντωνη, εσυ να τα λες, εισαι φιλος και μεντορας, αν δεν μου τα πεις εσυ, ποιος θα μου τα πει;
    Κι αν καμια φορα παρεξηγουμαι, δε πειραζει, ξυδι να μου περασει:)
    Παντως να ξερεις πως ο,τιδηποτε κι αν μου γραψεις, δεν υπαρχει ουτε μια πιθανοτητα στις χιλιες να σκεφτω οτι πας να με υποσκαψεις,
    αλοιμονο, ανθρωποι σαν εσενα δικαιουνται και υποχρεουνται ταυτοχρονα
    -λογω της πειρας τους και της κρισιμοτητας της καταστασης-
    να μιλουν εξω απο τα δοντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου κάνει εντύπωση, που ο συντάκτης του άρθρου στην "Αυγή", δεν γνωρίζει την βασική στρατηγική επιλογή του ΚΚΕ - για την Λαϊκή Εξουσία που θα εφαρμόσει την Λαϊκή Οικονομία - για την οποία σχεδόν καθημερινά (ακόμα και στον σημερινό "Ρ" 24.1.12) γίνονται Ομιλίες από στελέχη του Κόμματος και την ίδια την Γ. Γ. Αλέκα Παπαρήγα.

    Να τον χαραχτηρίσω ... αδιάβαστο ;
    Να θεωρήσω ότι απλά δεν ... παρακολουθεί το ΚΚΕ ;
    Εμφορείται από ... όποια εμπάθεια ;
    Κάνει τον ... αγαθό ;

    Δεν γνωρίζω τι από όλα συμβαίνει, αλλά μια εφημερία που θέλει να λέει ότι σέβεται τους αναγνώστες τους (και δεν θέλω να το αμφισβητήσω αυτό, αλλά ...) προφανώς πρέπει να λέει στους συνεργάτες της να είναι τουλάχιστον προσεχτικοί.
    Και μόνο προσεχτικός δεν δείχνει να είναι αυτός ο ... ΔΣΚ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δειτε και αυτο

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=664371&utm_source=twitterfeed_columnists&utm_medium=twitter&utm_campaign=AVGI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασικά εργατική κ αστική τάξη κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να είναι εχθροί αλλά σύμμαχοι.

    Ο εργάτης να θέλει να δουλεύει κ όχι να το κάνει καταναγκαστικά γιατί αλλιώς ανεργία,ψόφος,πείνα κ το αφεντικό να τον ανταμοίβει εφόσον η επιχείρηση παροουσιάζει κερδοφορία με μεγαλύτερο μισθό,αντί να τον καρπώνεται κ βάζει στην τσέπη του.

    Βέβαια για κάτι τέτοιο χρειάζεται καιρός ακόμα κ μέχρι τότε θα τρώγονται αριστεροί ''επαναστάτες'' ή επαναστάτες κ δεξιοί φιλελεύθεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "το αφεντικό να τον ανταμοίβει εφόσον η επιχείρηση παροουσιάζει κερδοφορία με μεγαλύτερο μισθό" xaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaaaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaaa!!

      μονο την πενταετία 2000-2005 οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες είχαν άνοδο κερδών 480%(!), ενώ οι μισθοί παρέμειναν στάσιμοι ή μειώθηκαν σε πραγματικούς αριθμούς ή λόγω πληθωρισμού...

      Διαγραφή
    2. "το αφεντικό να τον ανταμοίβει εφόσον η επιχείρηση παροουσιάζει κερδοφορία με μεγαλύτερο μισθό" xaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaaaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaaa!!

      μονο την πενταετία 2000-2005 οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες είχαν άνοδο κερδών 480%(!), ενώ οι μισθοί παρέμειναν στάσιμοι ή μειώθηκαν σε πραγματικούς αριθμούς ή λόγω πληθωρισμού...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...