6 Ιαν 2012

Δεν φτάνει που μας αλλάζουν τα φώτα, θέλουν να μας φορέσουν και φίμωτρο

Ήρεμα κύριε πόλισμαν δεν είμαι τρομοκράτης, είμαι συνταξιούχος, άνεργος, άφραγκος, είμαι το θύμα μιας καραμπινάτης και χρόνιας συστημικής απάτης.


Πλέον στην Ελλάδα είναι παράνομο να πεινάς και να το λες δυνατά(τουλάχιστον όχι όταν είναι μπροστά οι υπεύθυνοι για αυτή σου τη κατάντια), απόδειξη, τα όσα διαδραμματίστηκαν σήμερα στον αγιασμό των υδάτων στην Αθήνα, όταν συμπολίτες μας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στους επισήμους. Παραθέτω σχετικό άρθρο του in.gr και ακολουθεί περεταίρω σχολιασμός.




----
Αθήνα
Έξι άτομα -τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες- προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας για το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων, όταν συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Κάρολου Παπούλια.

Από τους προσαχθέντες, πέντε τελικά συνελήφθησαν -τρεις γυναίκες και δύο άνδρες- οι οποίοι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για προσβολή κατά της τιμής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, ορισμένοι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, κατά κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παρέστησαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

----


Μας έχουν μάθει σε αυτόν τον τόπο να μην μας νοιάζει η πραγματικότητα αλλά το φαίνεσθε. Θυμάμαι από όταν ήμουν φαντάρος, ότι ενώ ζούσαμε σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, κάθε φορά που είχαμε ταξιαρχική επιθεώρηση, μας έβαζαν να σκουπίσουμε, να σφουγγαρίσουμε, να γυαλίσουμε τα πάντα και να κρύψουμε κάτω από το χαλί ότι δεν έπρεπε να φανεί. Λαδώναμε λοιπόν τα άρματα, ακόμα και αν αυτά δεν έπαιρναν μπροστά, γυαλίζαμε την πάνω σειρά στα κιβώτια με τις γεμιστήρες, σφουγγαρίζαμε καλά καλά τις τουαλέτες και τους θαλάμους(με την ίδια σφουγγαρίστρα), τσιτώναμε στα κρεβάτια τις για αιώνες άπλυτες κουβέρτες και σεντόνια, ξυριζόμασταν, κουρευόμασταν, γυαλιζόμασταν, στέλναμε τους Ρωσοπόντιους που ήταν απείθαρχοι(και μαγκιά τους) στα φυλάκια, και όταν τα κάναμε όλα αυτά ήμασταν πλέον έτοιμοι προς επιθεώρηση. Ο ταξίαρχος με τη σειρά του πέρναγε την βόλτα του στο στρατόπεδο, κανόνιζε να μην κοιτάξει εκεί που δεν έπρεπε αφού γνώριζε και ο ίδιος τα κόλπα, έκανε καμιά δυο επιφανειακές παρατηρήσεις και στο τέλος ούτε γάτα ούτε ζημιά.


Φυσικά η στρατηγική του να κρύβουμε την σκόνη κάτω από το χαλάκι δεν είναι προνόμιο μόνο του στρατού, καθώς έχουμε όλοι πρόσφατες τις μνήμες από τους ολυμπιακούς αγώνες και τις επιχειρήσεις σκούπα για τα αδέσποτα ζώα και τους αδέσποτους ανθρώπους, και φυσικά η λίστα είναι μεγάλη, τι μεγάλη, ατελείωτη, θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να δίνουμε παραδείγματα για αιώνες.


Φτάσαμε λοιπόν σήμερα σε ένα σημείο, που κάτω από το χαλάκι έχουν δημιουργηθεί τεράστιοι αμμόλοφοι, τόσο μεγάλοι, που η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης του προβλήματος μοιάζει αστεία(και που δεν γίνεται να κρυφτούν ούτε με τέτοια θαύματα της επιστήμης).  Θα μου πεις αστεία ξεαστεία, σάμπως δεν γίνονται ακόμα έτσι τα πράγματα; Και βέβαια γίνονται, και θα γίνονται για όσο συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτό το σύστημα, όμως πλέον η σαπίλα έχει γίνει κανόνας και δεν υπάρχει πουθενά ίχνος καθαριότητας πέρα από τις ψυχές και τα μυαλά κάποιων απλών ανθρώπων.

Κάπως έτσι λοιπόν, και υπό το άγιο φώς των φώτων, αποφάσισαν μερικοί συνάνθρωποί μας, φωτισμένοι ας πούμε από τον θεό(για να συνεχίσει και το λογοπαίγνιο), να βγουν να τα πουν, τα προβλήματα τους, στον «κύριο» Παπούλια, και στο υπόλοιπο συρφετό, που με νύχια και με δόντια(και με σάλια) υποστηρίζουν τις ελεεινές και εξαθλιωτικές για τον λαό πρακτικές της κυβέρνησης του κεφαλαίου.


Και επειδή οι φορείς αυτού του τόπου είναι άνθρωποι καλομαθημένοι με το σεις και με το σας που λένε, και δεν έχουν εγκλιματιστεί σε τέτοιου είδους λαϊκές «βαρβαρότητες», επενέβηηρωικά  η αστυνομία και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους προβαίνοντας σε συλλήψεις, έτσι για να μην  χαλάσει και το όμορφο εορταστικό κλίμα. Άλλωστε τον Παπούλια αρκετά τον έχουμε στεναχωρήσει τελευταία, ξεχνά κανείς τι μαύρο δάκρυ είχε ρίξει την μέρα της παρέλασης, αυτή η ευαίσθητη ψυχούλα;


Και μια ερώτηση θα θέσω προς τον πρόεδρο και αν θέλει μου απαντά.

Άμα οι ειρηνικές εκδηλώσεις δίκαιης οργής του κόσμου σας προσβάλουν την τιμή και την υπόληψη, τα παρακάτω λόγια που σας έθεσαν ως αξιώματα την ημέρα που αναλάβατε, και τα οποία έχουν γίνει πράξη με τον πιο επιθετικό τρόπο, δεν θα έπρεπε να σας συγκλονίσουν;


Μα τι ρωτάω, έτσι και αλλιώς εσείς έχετε από τα γεννοφάσκια σας διαλέξει πλευρά, αλίμονο σε εμάς τους υπόλοιπους.

Κάπως έτσι σώθηκε και σήμερα η τιμή του Προέδρου της Δικτατ και της παρέας του… εε.. δημοκρατίας ήθελα να πω, για να συνεχίζουν να ζουν αυτοί καλά και εμείς τρις χειρότερα.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Και αν θα πρέπει να μείνει ενα ηθικο δίδαγμα απο το παραπάνω "παραμύθι", ας είναι αυτό...

ΛΑΕ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!!!

10 σχόλια:

  1. den to diavasa olo ala mia apo ta idia, diladi ti tha alaksi? me moudzes ke giouxarizmata den alazi tpt, to poli poli na se pane ke mesa
    afto pou bori na alaksi kati ine agonas taksikos
    i ergates xalivnourgi dixnoun ton dromo!
    mexri na to katalavi ke na organothi i pliopsifia, etsi tha pame ola ta ala ine naxame na legame

    -kapios apo makria-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι εσυ φιλε απο μακρυα, περιμενες να ξυπνησουν ενα πρωι οι ελληνες και να εχουν ως εκ θαυματος ταξικη συνειδηση;

    Αυτα ουτε του αγιου πνευματος δεν γινονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. proton den ine se mia mera, kratai edo ke 3 xronia tora, ala asxetos, afou den ginonte, den ginete tpt, naxame na legame

    meno makria, ala apo ta radiofona tv tilefonimata ke ta kalokeria pou kateveno ena exo katalavi, iparxi amfizvitisi klp klp ne, ala poli berdemara ke milame gia POLI berdemara gia to ftei, o kathenas lei ta dikatou gia to ti ftei
    akoma ke tora den exi katalavi i maza giati ke pos dimiourgite afto pou exoume simera!
    ke ta noumera tis anodou tou KKE ke genika tis aristeras, apoti katalaveno den erxete apo sinidisi ,ideologika klp, ala aplos apo orgi, ke oti lene afta ta komata oxi stis miosis mistou klp
    diladi avrio ean pane ta pragmata opos prin, pali tha xathoune afta ta komatia tou laou
    apo theoritiki plevra ke morfosi theorias miden, akoma den eginan megala vimata
    etsi pistevo ego, afta akouo afta vlepo, i istoria tha diksi

    o agonas sinexizete!!

    -kapios apo makria-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε απο μακρυα, επειδη ακριβως δεν διάβασες ολάκερο το άρθρο σου εχει ξεφύγει κάπως το point. Το αρθρο δεν προβαλει ως ενδεδειγμενο τροπο αντιδρασης την αγανάκτηση, αυτο που θέλω να δείξω είναι πόσο ξεκάθαροι ειναι οι διαχωρισμοί μεταξύ άρχουσας τάξης και λαού, και ποσο μακρυα βρίσκονται οι δυο αυτοί κόσμοι παροτι υπάρχει σχέση εξάρτησης. Επισης ήθελα να φανεί το πόσο δεν αγγίζουν τα προβλήματα του λαου κάτι τομάρια στην εξουσία, αυτούς που του τα δημιουργούν εξαρχής, και που δεν διστάζουν να τον αντιμετωπισουν σαν ενοχλητικό σκουπίδι που πρέπει να σαρωθεί.

    Παρόλο λοιπον που υποφέρουμε, προσπαθούν, αλλα δεν θα τα καταφέρουν, να μας βαλουν φίμωτρο. Και θέλουν να το κανουν, επειδή στην παρούσα φάση, γνωρίζουν δυστυχως καλύτερα απο εμάς, ότι ο λαός το στόμα δεν το έχει μόνο για να φωνάζει αλλα και για να δαγκώνει.

    Είναι ακόμα νωρίς ομως για δαγκωνιές, και τα 3 χρόνια μπορεί να ειναι τα παντα, μπορεί να ειναι και τίποτα, και παρόλο που οι συνθήκες εχουν ωριμάσει, ο λαός θελει ακομα το χρόνο του, και φυσικα εγγυήσεις δεν υπάρχουν. Ως τοσο, κανουμε και εμεις οτι μπορούμε για να του μεταδώσουμε το σωστό μύνημα τοσο απο το blog, όσο και στην καθημερινή ζωή. Για αυτό άλλωστε όπως ίσως θα είδες εστω και εκ των υστέρων, το άρθρο κλείνει με την φραση.

    ΛΑΕ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!!!

    και ναι φυσικά, ο αγώνας συνεχίζεται, και δεν μας θέλει οπαδους αλλα αγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και διάβασε και αυτο το υπέροχο άρθρο

    http://e-globbing.blogspot.com/2012/01/blog-post_06.html

    ακουμπά πιστεύω κάποιους απο τους προβληματισμούς που εξέφρασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας !
    Το λοιπόν, Φίλε από μακρυά και Poe, νομίζω ότι στην τελική λέτε τα ίδια πράγματα, αλλά με άλλα λόγια !

    Σίγουρα η αγανάκτιση υπάρχει και σίγουρα όχι μόνο δεν αρκεί αυτή, αλλά και δεν βοηθάει ούτε το Κίνημα ...
    Ούτε η αγανάκτιση ούτε η οργή αν δεν μετατραπούν σε Ταξική Πάλη μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

    Ούτε οι λεκτικοί προπηλακισμοί προσφέρουν παρά μόνο σε κάποιους που λένε: Να βρέθηκαν και κάποιοι να τα πουν ...
    Και λοιπόν ;
    Τα ... είπαν !
    Και τι έγινε ;
    Συγνώμη, αλλά μια τρύπα στο νερό !

    Πράγματι, οι ηρωϊκοί χαλυβουργοί, δείχνουν το τι πρέπει να γίνει, τι πρέπει να κάνουν οι εργάτες, πως πρέπει να (ας το πω έτσι) να μετασχηματιστεί η αγανάκτιση και η οργή.

    Επί της ουσίας του ποστ.
    Το ποστ, νομίζω, θέλει να δείξει ότι η άρχουσα τάξη και οι υπηρέτες της, πλέον, δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν ούτε την απλή αγανάκτιση του κόσμου ...
    Ας αναρωτηθούμε, αν θα μπορέσουν να διαχειριστούν την πραγματική εξέγερση (την ταξική, επαναστατική) του λαού.
    Αυτήν που θα οδηγήσει στην αλλαγή Τάξης στην Εξουσία !
    Και επειδή είνα προφανής η απάντηση, έ, ας ετοιμαζόμαστε γι αυτήν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ''Άμα οι ειρηνικές εκδηλώσεις δίκαιης οργής του κόσμου'', οπως λες, τους προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη, δεν θα έπρεπε, ΑΝ φυσικα ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΙ πολιτικοι ΚΑΙ αν ΗΘΕΛΑΝ ''ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ''(!) να τους κανουν να σκεφτουν οτι ΚΑΤΙ δεν παει καλα με τον τροπο που κυβερνουν και οτι ΚΑΤΙ πρεπει να γινει, για να αποδειξουν οτι αντιθετα απ ο τι ο κοσμος πιστευει αυτοι θα αποδειξουν οτι ειναι ...ΤΙΜΙΟΙ (!!)

    Αλλα,oλα αυτα δυστυχως συμβαινουν μονο στο χωρο της ...φαντασιας, γιατι οπως ξερουμε καλα ουτε τιμιοι ειναι, ουτε και θελουν το καλο της χωρας, αλλα μονο τα καλα και συμφεροντα για τους ιδιους!!

    Οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε και κανουμε κατι γι αυτο σαν λαος, τοσο το καλυτερο,μηπως περισωθει τιποτα απο το χαος που αφηνουν αυτοι και οι πολιτικες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Faro εγω ειχα οποια ενσταση ειχα επειδη ο φίλος απο μακρυα δεν επιασε το σκεπτικο μου, φανταζομαι ο λογος ειναι ότι οπως λεει και ο ιδιος δεν διάβασε την αναρτηση ολόκληρη.

    Οποτε, με σχολιο, του εξήγησα τι ηθελα να πω, συννοπτικά, μιας και δεν νομιζω κανεις απο οσους αρθρογραφουν εδω μεσα να εχουμε δωσει την εντυπωση οτι δεν θεωρούμε την ανώτερη μορφή αγώνα τον ταξικό.

    Βεβαια εγω, ίσως κάποιοι διαφωνούν βέβαια, θεωρώ έστω και αυτές τις αυθόρμητες εκδηλώσεις του κόσμου θεμμιτές, μιας και ο δρόμος προς την συνειδητοποίηση περνάει απο κάποια στάδια, ενα στάδιο ειναι και η αγανάκτιση, και η αυθόρμητη αντίδραση, πυο ειναι σίγουρα καλύτερα απο την μη αντίδραση γιατι σε βάζουν σε ενα δρόμο διαλεκτικό. Και φυσικά δεν θα λειτουργησει αυτό το διαλεκτικό με τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους(μερικοί σίγουρα θα απογοητευτούν και θα λένε "να και που ήμασταν στο σύνταγμα τι καταλάβαμε;", ομως κάποιοι θα τα βγάλουν τα οποια συμπερασματά τους. Αν λοιπόν και εμεις, που θεωρούμε οτι ξέρουμε κάτι παραπάνω, τους έχουμε απο κοντά και δεν τους αφορίζουμε(ξερω με μερικούς χρειάζεται πολύ υπομονή για να μην μας αναψουν τα λαμπάκια), ίσως καταφέρουμε να τους δείξουμε το πως και το γιατί ο δικός μας δρόμος, αντίθετα με τον δικό τους δεν είναι αδιέξοδος.

    Γιατι οπως και να το κάνουμε, όσο μας έχει αναγκη εμάς τους κομμουνιστες ο λαος, αλλο τοσο τον εχουμε ανάγκη και εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τιμιοι ως προς την σταθερή τους προσφορά στο κεφάλαιο είναι:)

    Κατα τα άλλα, τι να πω, συμφωνούμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...