1 Ιαν 2012

Eνα video: Eτσι ενοχοποιούν τους πολίτες!

21 σχόλια:

  1. To video εγινε σημερα αναρπαστο στο twitter και προκαλεσε πολλα ερωτηματα μεταξυ αλλων και για το γεγονος οτι ενω τραβηχτηκε το καλοκαιρι ανεβηκε προσφατα στο διαδικτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα του χρόνου ανάρτησης είναι εύστοχο.
    Εάν δεν έχουμε τώρα κοντά την δίκη του ανθρώπου που φαίνεται στο video, οπότε η χρονική σκποπιμότητα της ανάρτησης είναι κατανοητή, τότε ανέβηκε τώρα, μάλλον για να τρομοκρατήσει (είδατε τι μπορει να πάθετε μάμα κατεβαίνετε σε διαδηλώσεις), παρά για να καταγγείλλει.
    Σε κάθε περίπτωση, το ξεσκέπεσμα τέτοιων αστυνομικών τακτικών είναι σκόπιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TRASH

    Aκριβως γι αυτο το λογο το ανεβασα κι εγω, για να ακουσω γνωμες πανω στο ζητημα. Δεν ειναι καθολου λογικη η καθυστερηση αυτη, εκτος κι αν σχετιζεται οπως λες με τη δικη του συγκεκριμενου ατομου που κατηγορειται, αλλιως η τακτικη της συστηματικης τρομοκρατηση οσων κατεβαινουν,(ή σκεφτονται στο εξης να κατεβουν σε διαδηλωσεις), ειναι γνωστη και ειναι παλια!
    Ας ελπισουμε οτι δεν θα ειναι ενα ακομα βιντεο που ενω καταγγελει περναει ...''απαρατηρητο''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας λόγος που μπορεί το βίντεο να άργησε να δημοσιοποιηθεί είναι για να μην στοχοποιηθεί ο κινηματογραφιστής.

    Το βασικό όμως είναι πως σε περιπτώσεις σύλληψης, καταγγέλουμε από θέση αρχής και τους κουκουλοφόρους και τις πρακτικές τους γιατί μετατρέπονται όπως βλέπουμε σε όπλο της κρατικής καταστολής όταν δεν εκπορεύονται άμεσα από το ίδιο το κράτος.

    Ας δούμε αυτό το παράδειγμα:
    Αν ο συλληφθέντας δεν καταγγέλει σαφώς αυτές τις πρακτικές μετατρέπεται αυτόματα σε κουκουλοφόρο.
    Αν καταγγέλει τις πρακτικές των κουκουλοφόρων η προβοκάτσια καταρρέει και από κατηγορούμενος μετατρέπεται σε κατήγορο της κρατικής προβοκάτσιας.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις είμαστε πάντα μόνοι μας, για αυτό προσέχουμε κατ αρχήν να μην είμαστε μόνοι μας. Κατά δεύτερον μόνο η ιδεολογία μας και ο καταγγελτικός μας λόγος εναντίον και των πρακτικών των κουκουλοφόρων και της κρατικής καταστολής, ο ξεκάθαρος ταξικός μας λόγος μπορεί να μας σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστές οι παρατηρήσεις όλων. Χρειάζεται να αντιστρέψουμε την λογική που λέει....¨"είδατε τι παθαίνει όποιος κατεβαίνει στο δρόμο και ΔΕΝ κάθεται στα αυγά του;" Να διαλαλήσουμε σε όλους τους τόνους. ΕΙΔΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΜΕΝΕΣ "ΕΚΔΡΟΜΕΣ" ΤΟΥ ΠΑΜΕ; Δεν μπορούν να κανουν παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε

    Ετσι ακριβως. Μονο ενωμενοι απεναντι τους μπορουμε να διεκδικησουμε και να δωσουμε το μηνυμα, χωρις τον κινδυνο να 'μπλεχτει' κανεις σε αλλες ιστοριες!

    Υ.Γ Βαλε, ομως κι ενα nick οταν ξαναγραψεις, δεν ειναι δυσκολο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

    Σωστη και η δικη σου παρατηρηση και πιστευω οτι οσο πιο συχνα προβαλλονται τετοια videos, (δεν ειναι και η πρωτη φορα που κυκλοφορουν κατι τετοια στο διαδικτυο!), τοσο πιο λογικο ειναι να σταματησουν ορισμενοι να συκοφαντουν τις περιφρουρημενες διαδηλωσεις του ΠΑΜΕ, επειδη ακριβως θα συνειδητοποιησουν οτι εχουν νοημα ολα αυτα που γινονται, δεν γινονται για λογους ..αναψυχης οπως ισχυριζονται καποιοι... "ξυπνιοι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. spiral architect

    Γι αυτο,...καλα καναμε και ανεβασαμε αυτο το video, θελεις να πεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σας !
    Για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα, θα πρέπει να ξέρουμε στοιχεία.
    π.χ. ποιος είναι ο βινετολήπτης, ποιος το ανέβασε στο διαδίκτυο, ποιος ο συλληφθείς !

    Εμένα θα μου επιτρέψετε να κρατάω κάποιες επιφυλάξεις και για την σκοπιμότητα και για το τι έγινε ακριβώς τότε.

    Εκείνο που σίγουρα ξέρουμε, είναι οι πραχτικές της αστυνομίας της πλουτοκρατίας, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν τμήματά της και σε τι αποβλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδια ενταξει, οποιος και να ειναι ο συληφθης, στο βιντεο περα απο πασα αμφιβολία βλέπουμε ενα τρομαχτικο γεγονός.

    Οχι πως δεν ξεραμε οτι συμβαίνουν τέτοια

    οσο για τον βιντεολήπτη, ισως καλα κανει που δεν λεει το ονομα του, μην ξεχνας πως και οι περισσότεροι bloggers, χρησιμοποιούν Nicknames>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η συνέχεια της ζαρτινιέρας, των δήθεν κουκουλοφόρων και διάφορων κατά καιρούς γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας στο νετ.

    Ποτέ, μα ποτέ δεν θα τα δούμε στα μέσα μαζικής αποβλάκωσης. Εκει θα δούμε σίγουρα τον Παπαδήμιο και τη συμμορία του να συντρώγει με ανέστιους και φτωχούς περήφανος για το "έργο" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. faro

    Εισαι...καχυποπτος,αλλα μ αυτα που βλεπει κανεις να συμβαινουν γυρω μας και να μη ξερει στο τελος τι να πιστεψει, καλα κανεις!
    H ανωνυμια παντως σε καποιες περιπτωσεις οπως λεει κι ο poe,ειναι κατανοητη και δικαιολογημενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. poe

    Συμφωνω! Τι κακο ειναι αυτο! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. spiral

    A, εσεις, αγαπητε μας φιλε, ζητατε πολλα! :P
    Που ακουσατε οτι τα Μass Media υπαρχουν για να προωθουν τα συμφεροντα του λαου;

    Για εσωτερικη καταναλωση υπαρχουν αλλωστε καταλληλα ...εορταστικα...σηριαλς, που σαν τα Τουρκικα, μας γεμιζουν κι αυτα αλογομυγες! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να κάνω το δικηγόρο του διαβολου (με αφορμή το site που αναγραφεται στο βιντεακι)
    - καταρχην δεν είναι καθαρο από το βιντεο αν το σακκιδιο αποδιδεται στον συλληφθεντα όπως επισης τα μπουκαλια μπυρας υπάρχουν στα περιξ (αδεια ?) ή τα έχουν κάπου καβατζωμενα οι μπατσοι ή τα ξεφορτώθηκε ο συλλειφθεις πριν από τη συλληψη (?)
    - κατά δευτερο τετοιου ειδους βιντεο σκοπο εχουν να αποδειξουν ότι δεν υπαρχουν κουκουλοφοροι και ότι οι μολοτοφ πεφτουν περιπου από τον ουρανο
    Αναυδος

    Βεβαια υπάρχει και μια άλλη αναγνωση
    Αφου μολοτοφ πεφτουν, τζαμια σπανε κλπ το γεγονος ότι συλλαμβάνεται άσχετος κόσμος (και του φυτευουν αποδεικτικά στοιχεία) σημαίνει ότι οι πραγματικοί δράστες είναι στο απυροβλητο (γιατι αραγε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aναυδος ή καλυτερα....
    ''δικηγορoς του διαβολου'' :-)

    Δεν εχει λογο κανεις να μη δεχθει και τις δικες σου παρατηρησεις και τελικα συνειδητοποιουμε ετσι καλυτερα σε τι κυκεώνα πεφτει και τι δυσκολο ειναι να βγαλει κανεις ασφαλη συμπερασματα! Οι πραγματικοί δράστες συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις είναι oπως λες, στο απυροβλητο, ετσι ωστε να μη βγαλουν τα ..απλυτα τους στη φορα (και ειναι πολλα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εκείνο που δεν μου αρέσει σε παρόμοια καταγγελτικά βίντεο-ντοκουμέντα είναι η μόνιμη περιγραφή :
    "ένας αθώος πολίτης..."
    Δηλαδή ποιοί είναι οι ένοχοι ?

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Taliban

    Οπως καταλαβαινεις, για να προσδιορισει κανεις ποιοι ειναι οι .."αθώοι" και ποιοι οι "ένοχοι", εξαρταται απο το ποιος (και για ποιο σκοπο) εχει τραβηξει το video!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έγκυρες πηγές της Αστυνομίας, με δεδομένο ότι το αρχηγείο δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για το βίντεο με το βάσιμο αιτιολογικό ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία σχετική καταγγελία ούτε σε αστυνομική, ούτε σε δικαστική αρχή, σημείωναν ωστόσο ότι
    το περιστατικό που απαθανατίζεται στο βίντεο έχει συμβεί στη διάρκεια των άγριων όσων κι εκτεταμένων επεισοδίων στις 29 Ιουνίου. Την ημέρα δηλαδή της ψήφισης στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου.
    Το άτομο που υπόκειται σε έλεγχο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, είχε επισημανθεί να πετά μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ και πριν από την ακινητοποίηση του, είχε προλάβει να πετάξει σε παρτέρι τους εμπρηστικούς μηχανισμούς.
    Πρόκειται για αντιεξουσιαστή με κατ' επανάληψη προσαγωγές, σύμφωνα με όσα συμπληρώνουν και οι μολότοφ που τοποθετούνται στη τσάντα είναι αυτές που είχε πετάξει λίγο νωρίτερα.

    http://blokoteam.blogspot.com/2012/01/blog-post_8711.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και που ητανε κρυμενες οι μολοτωφ, πισω απο καμια ζαρτινιέρα;

    Οχι οτι αποκλειεται να ειναι ετσι, ομως καμια αξιοπιστια δεν εχει μια ανακοινωση της αστυνομιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...