6 Ιαν 2012

H κρίση (τους) είναι...ευκαιρία!

 

Τελειωνουν ευτυχως και οι «γιορτινές μερες», που οι αντιπροσωποι της αστικης ταξης συνηθως γεμιζουν με υποκριτικες «εκδηλωσεις φιλανθρωπιας» και διαφορα "γκαλά", του ιδιου ανθρωπισμου, που η ταξη τους δεν δισταζει να στελνει καθε φορα στα ...ταρταρα, οταν απολυουν εκατονταδες εργαζομενους, παντα με τη δικαιολογια οτι «δεν βγαινει η επιχειρηση», κι ας ειναι τα κερδη τους …περισσοτερα απο ποτέ

Βεβαια, σαν "καλοι και θρησκευομενοι ανθρωποι" (!), που οι ιδιοι θεωρουν οτι ειναι, φροντιζουν και διαλεγουν την εποχη που κανουν τις απολυσεις, ετσι ωστε να ειναι πριν, ή μετα τις γιορτες! 

Ετσι η ευχη "Καλη χρονια", που ακουσαμε και ευχηθηκαμε κι εμεις, εθιμοτυπικα αυτες τις μερες, πρεπει μαλλον ν ακουγεται ...σαν τραγικη ειρωνεια, για οσους απολυθηκαν, ή για οσους ειναι ηδη ανεργοι, χωρις ελπιδα για δουλεια! 

Κανονικα, αν ειμασταν ειλικρινεις με τον εαυτο μας, μονο μια ευχη θα επρεπε να ακουγοταν τις μερες αυτες: 

"Καλό μας ξεσηκωμό!


Δηλαδη, πως αλλιως περιμενουμε να βγουμε απο τον εφιαλτη, που μας εβαλαν οι δικομματικες κυβερνησεις; 

Μηπως φανταζονταν κανεις μολις ενα, δυο χρονια, πριν, οτι θα φταναμε σημερα σε σημειο να ακουμε για...οικογενειες στην Αθηνα του 2012, που ειτε δινουν τα παιδια τους σε ιδρυματα, μη εχοντας τα βασικα για τα συντηρησουν, ή για αλλους που δεν εχουν καν...ρευμα και νερο, επειδη καποιοι (υπηρετες ξενων συμφεροντων) αποφασισαν να τους καταδικασουν στην ανεργια; 

Αν νομιζετε οτι δεν αφορα πολλους το προβλημα αυτο, επειδη δεν σας ενημερωνουν τα ΜΜΕ στην Ελλαδα, γελιεστε και σε οσους δεν το πιστευουν, θα προτεινα να κανουν μια βολτα σε μερικες λαϊκες συνοικιες, σ αυτες που δεν πατανε ουτε οι πολιτικοι απο τα...Μαυρα Μετωπα, αλλα ουτε και τα τηλεοπτικα...συνεργεια για να δουν, εκει, αξιοπρεπεις, αλλα "τσακισμενους" στη κυριολεξια ανθρωπους να περιμενουν υπομονετικα να παρουν λιγο φαγητο απο συσσιτια! 
Η αξιοπρεπεια, μερικες φορες, δεν αποκαλυπτει οτι πολλοι απο αυτους αναγκαζονται να ζητιανεψουν για λιγο γαλα και λιγο ψωμι...

Πιστευε κανεις απο εμας οτι θα μας ερχονταν...καθημερινα φιρμανια απο την Ευρωπη και απο αλλα κεντρα ληψης αποφασεων, για το πως θα πρεπει να σωσουμε τις....τραπεζες; Για τους ανθρωπους δεν υπαρχει αναλογο ενδιαφερον, δυστυχως.......

Οι αστοι πολιτικοι που με τη βοηθεια του κεφαλαιου εχουν υποδουλωσει τον λαο δηλωνουν ξεδιαντροπα ακομα και τωρα οτι ....δεν απετυχαν και χαρις σ αυτους μαλιστα ...απετραπη η χρεοκοπια της χωρας (!)
Kαι αντι να τους παιρνει στο κυνηγι ο κοσμος, ακουμε επιπλεον απο τα ΜΜΕ, ηλιθιες συμβουλες-προτροπες, οπως αυτες περι...μεταναστευσης των νεων, λες και αυτοι θα εστελναν τα δικα τους παιδια στη ξενητια, για να...βρουν δουλεια!!

Ευτυχως, καποιες ξενες εφημεριδες, οπως η Πορτογαλικη Publico, ειπαν τα πραγματα οπως επρεπε αποκαλωντας και τους πολιτικους, αλλα και τον πρωθυπουργο της χωρας τους, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, «γελοίους»: 

«Οι ηγέτες της χώρας, και κυρίως ο πρωθυπουργός, έχουν καταντήσει γελοίοι. Είναι αυτονόητο ότι, αν το εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό φύγει, τότε η οικονομική κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δυσμενής». 

Eιναι, πια, φανερο οτι ολο και περισσοτεροι λαοι της Ευρωπης υποφερουν. Ετσι το 2012 δεν πρεπει να γινει κι αυτο μια ακομη χρονια που θα συνεχισουμε να ανεχομαστε οσα ανεχθηκαμε το 2011 και οσα ανεχθηκαμε πριν απ αυτο! Ολα δλδ. αυτα τα σφαλματα που δεν μας αφησαν να δουμε ξεκαθαρα και μας εκαναν να...φτωχυνουμε, οικονομικα, ψυχικα, πνευματικα και σε μερικες περιπτωσεις ακομη και ηθικα! 

Αν δεν αντιδρασουμε τωρα, ως ταξη, (γιατι ο πολεμος αυτος δεν πρεπει να μας διαφευγει οτι ειναι καθαρα ταξικος!) θα αρχισουμε να βιωνουμε ολο και πιο εντονα, τον καθημερινο αφανισμο μας, που θα εχει, πια, με πολυ βασικα και πρακτικα θεματα να κανει και που χωρις αυτα μονο στον....Μεσαιωνα θα μπορουσε να νοηθει...ζωη!. 

Αν ειναι δυνατον να ζει κανεις με τους εξευτελιστικους ορους της ανεχειας και της απογνωσης, που μας πετανε οι αστοι, σαν ξεροκομματο σε πεινασμενο σκυλι και το αποκαλουν..."ζωη", ενω ειναι λεηλασια, το λενε "ευκαιρια", ενω ειναι κοροϊδια, το λενε "κριση", ενω ειναι στυγνη εκμεταλλευση για εμας και αμετρητα κερδη για τη ταξη τους! 

Φτανει, πια, μ ενα συστημα που κοροϊδεψε και ληστεψε τους παππουδες μας, αφησε ορφανους τους γονεις μας, τουφεκισε τους συγγενεις μας και ανενοχλητο συνεχιζει να διαβρωνει ακομη και το μελλον των παιδιων μας!  

Το 2012, ας φροντισουμε να κανουμε κι εμεις τη ''κριση...ευκαιρια'', (οπως μας λενε!) αλλα μονο για να ...ξεφορτωθουμε μια και καλη το συστημα αυτο και τους θλιβερους εκπροσωπους του, που πηγαινοερχονται στο προσκηνιο (και ποτέ δεν φευγουν!), συνεχιζοντας να μας υποτιμουν τη νοημοσυνη με τις ξεδιαντροπες διακρισεις τους σε ταξεις και κυριως σε ανθρωπινες ζωες!

4 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως οι αστοί αποφάσισαν πως τα καρότα είναι ακριβά και πλέον χρησιμοποιούν μόνο το μαστίγιο.
    Αλλά πως θα πείσεις τον κακομαθημένο από όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις έλληνα μικροαστό πως τα χάδια τελείωσαν, και πως όταν απευθήνεται στην κυβέρνηση δεν απευθήνεται στον μπαμπά που τον μάλωσε άδικα, αλλά σε έναν αμείλοικτο εχθρό; Και πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των εργατών που μοιράζονται την ιδια ακριβώς συνείδηση με τον μικροαστούλη μας;
    Και πόσο απόκοσμοι φαντάζουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι κομμουνιστές, που ούτε πιστεύουν πως τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα στον καπιταλισμό αλλά ούτε και πως αυτός μπορεί να πέσει με ένα ντου στην βουλή, και καθαρίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH

    Mα εκει είναι και το αξιοπεριεργο! Ξερω ατομα που ενω αυτη τη στιγμη ειναι ανεργοι στην Ελλαδα, δεν δειχνουν ΑΚΟΜΑ και στη θεση αυτη (παρα τα οσα γραφονται και λεγονται!), συνειδητοποιησει, πως αυτο που τους λενε οι κυβερνωντες, οτι δλδ ''χρειαζονται θυσιες'' δεν ειναι κατι που ισχυει για τα αφεντικα, παρα μονο γι αυτους!
    Ετσι πολλοι πιστευουν οτι σε ..ενα δυο χρονια το πολυ, ολα θα επανελθουν οπως ηταν πριν!!

    Τι να πει, δε, κανεις για τους μισθους και τις συνταξεις που συνεχως...μειωνονται, αντι να αυξανονται, οταν η ζωη συνεχως ακριβαινει και ερχονται στον κοσμο χαρατσια απο το πουθενα!!

    Αν ουτε κι αυτες οι αδικιες δεν κανουν καποιους που θιγονται να οργανωθουν εναντια σε πολιτικες ..Μαυρων μετωπων, τοτε τι να πω;

    Εγω θα περιμενα αυτοι που μενουν στην Ελλαδα να ειναι πιο ξεσηκωμενοι, αλλα ισως να ισχυει σε μεγαλο βαθμο αυτο που μου ειπε καποιος, οτι δλδ οσο υπαρχουν γονεις και συγγενεις που συνδραμουν, πολλοι δεν αγανακτουν και δεν διαδηλωνουν, γιατι ισως δεν εχουν φτασει ακομη σε...επιπεδα απογνωσης!
    Ομως, αν περιμενει κανεις να φτασει στην απογνωση για να καταλαβει ''τα ευκολως εννοουμενα'', τοτε..χαθηκαμε σαν ταξη!

    Με τη λογικη λοιπον αυτη του κακομαθημένου μικροαστου Ελληνα, υπαρχει πολυς κοσμος που δεν λεει να καταλαβει, ουτε και θεωρει το κρατος ως εχθρό,εφ τοσα χρονια περναγε καλα, με τα..κονέξια που ειχε!

    Η αληθεια ειναι οτι πολλοι, δυστυχως, θεωρουν τους κομμουνιστές..οπως λες απόκοσμους αλλα και απαισιοδοξους τυπους, ακριβως επειδη απο χρονια ελεγαν και συνεχιζουν να λενε την αληθεια οσο πικρη και να ειναι, διχως αυταπατες!

    Αυτο φυσικα δεν αρεσει στον μεσο Ελληνα μικροαστο, που εχει μαθει στη κοροιδια απο τις κυβερνησεις και τα ΜΜΕ τους!

    Πως να πεισεις λοιπον ειναι ενα μεγαλο ζητημα, αλλα ελπιζω οτι οι αναγκες και οι καταστασεις θα φερουν τη λυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πούμε μια μικρή - πικρή αλήθεια.

    Αυτή τη στιγμή, το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των εργατών, είναι στην κυριολεξία ευνουχισμένο από τα κατά συρροή ρουσφέτια των δύο κυβερνητικών κομμάτων.
    Και, νιώθουν και υποχρεωμένοι ...
    Ανάμεσά τους, ας μην το ξεχνάμε, υπάρχει και το τμήμα της εργατικής αριστοκρατίας (αυτοί που στην κυριολεξία "μπουκώσαν" από χρήμα από την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια), που βρισκόμενο σε θέσεις κλειδιά ή στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά.
    Κυρίως, οι λεγόμενοι αριστερούληδες ...
    Που ναι μεν φωνάζουν (για να τους ακούει ένας κόσμος), αλλά στο διά ταύτα, στρίβουν δια της ... ΕΕ και της πλουτοκρατίας.

    Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα για να αφυπνιστεί ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια ειναι Ελβα, οτι όντως σε 2-3 χρονια ολα θα ειναι οπως πρίν

    αλλά πότε πρίν;

    Πριν το μεσαιωνα;
    Πριν το χριστό;
    Πριν τον πολιτισμό;

    Υπο αυτήν την έννοια πρέπει να ειμαστε χαρούμενοι και μεις διοτι ωδεύουμε ολοταχως ξανα προς την πρωτόγονη κομμουνιστική κοινωνία.


    τι να πεις και τι να αφήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...