21 Ιαν 2012

Οι..Mαφιόζικες εξουσίες (δεν έχουν σύνορα!)



Τα εχουν βαλει ολοι με τον καπετανιο του Costa Concordia! Ο ανθρωπος το μονο που ηθελε ηταν να .....«ευχαριστήσει» (!) ένα φίλο του με καταγωγή από το νησί Τζίλιο και ...απλα έκανε το «λάθος» να προσεγγισει πολυ κοντα το νησι!  Ποσοι και ποσοι δλδ. δεν κοιτανε οταν εχουν το μελι (βλ. εξουσια) στα χερια τους, να κανουν το ...καπριτσιο τους;

Oι κακες γλωσσες λενε, παντως, οτι ολα συνεβησαν για τα..ματια μιας 25χρονης Μολδαβής ξανθιάς, (παντα υπαρχει μια ...ξανθια! :), που ως αλλη...σειρηνα μαγεψε τον captain και αντί να βρίσκεται στο πόστο του, οπως επρεπε, αυτος τα επινε στο ...μπαρ με την εν λογω κυρία, αφηνοντας το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο να προσκρουσει στα βράχια, έξω από το νησί!

Το πλοιο, τελικα, βουλιαξε και αυτος τωρα κατηγορειται για δειλία και εγκατάλειψη, εφ οσον αντι να μεινει και να βοηθησει αυτος...εφυγε και αφησε τους 3200 επιβατες του κρουαζιερόπλοιου!
Μεταξυ των επιβατων υπηρχαν και 300 ανθρωποι που δεν ήταν σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν, (παιδιά, ανάπηροι και ηλικιωμένοι). Κατηγορειται επισης και για το θάνατο τουλάχιστον 11 ατόμων, ενω 20 ακομη αγνοουνται!

Ο ιδιος βεβαια, οπως ...αναμενοταν, αρνειται τις κατηγοριες: «Δεν το έσκασα, απλά μπήκα σε μια βάρκα!», λεει ο...ανθρωπος!!

Περα, ομως, από το ζητημα των αγνοουμένων, στην περιοχή υπαρχει και η ανησυχια για την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής, εφ οσον βρισκονται ηδη 2.400 τόνοι πετρελαίου, στις δεξαμενές του κρουαζιερόπλοιου.

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, αυτο ειναι το ονομα του καπετάνιου του Costa Concordia, οπως διαβασα, εργαζοταν στην Costa Cruises, εδω και 11 χρόνια. Το 2002 ειχε προσληφθει ως υπεύθυνος ασφαλείας, ενω απο το το 2006, φόρεσε τη στολή του καπετάνιου (ελπιζω να ειχε ...παρει διπλωμα και να μην εγινε ''καπετανιος'' με...κονεξια!!)
Δεν πρεπει να ηταν συμπαθης στους συναδελφους του, εφ οσον τον επικρίνουν ότι χρησιμοποιούσε το πλοίο «σαν να οδηγούσε ...Φεράρι!!».

Μενει να δουμε τι πορισμα θα βγει απο τις ανακρισεις στην υποθεση αυτη, παντως η συμπεριφορα του Φραντσέσκο Σκετίνο μου θυμιζει αναλογες περιπτωσεις ατομων με ...εξουσια στα χερια τους και φυσικα δεν αναφερομαι μονο στο ...ναυτικο!
Συμπεριφορες, που ολοι εχουμε παρατηρησει και ακομη και σημερα βλεπουμε τις τραγικες συνεπειες της καταχρησης εξουσιας, π.χ στην Ελλαδα, μια χωρα οπου ενω συμβαινουν τα πιο παραλογα πραγματα και συνηθως απο...''πολίτες υπεράνω υποψίας", παρατηρει κανεις οτι δεν κουνιεται φυλο και ενω γινονται τα πιο τερατωδη, τελικα δεν....τιμωρειται κανεις!


«Μεταξυ των 53 συλληφθέντων της Μαφίας της Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται: ένα διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίες, δύο ανώτερα τραπεζικά στελέχη και ένα πρώην στέλεχος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, δύο δικηγόροι, αστυνομικοί, ένας δημοσιογράφος,ένας εφοριακός, ένας πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και ένας υπάλληλος της ίδιας ΠΑΕ». 

Στη..μαφιοζικη Ιταλια, τουλαχιστον ο καπετανιος φυλακιστηκε, ενω στην ακομη πιο...διεφθαρμενη Ελλαδα, οι ενοχοι τη γλυτωνουν, μερικοι ουτε καν φυλακιζονται, επειδη-κατα το τραγουδι-δεν ειναι ισως αρκετα...λεβεντες (;!!) 

Αντιθετα, κυκλοφορουν ανενοχλητοι, αναλαμβανουν ποστα, μερικες φορες μαλιστα φτανουν και στα πιο ψηλα σκαλια της ηγεσιας, για να μας κρινουν ως..επιγειοι αντιπροσωποι καποιας..''θεοσταλτης'' εξουσιας, (με τις ευλογιες της εκκλησιας παντα!) και τελικα να μας τιμωρησουν, ΑΥΤΟΙ , εμας τους υπολοιπους, οταν οι ιδιοι και οι  πραξεις τους...βρωμανε (και ζεουν!!)  

(Ας προσεχαμε!)

4 σχόλια:

  1. Σχολιαστης, στο blog ''Elva'', γραφει:

    ''To "μυστικό", Έλβα, είναι στο ποσό για το οποίο ήταν ασφαλισμένο το πλοίο. Συνήθως, σε τέτοια ναυάγια από τα αφάλιστρα βγάινουν δύο καινούργια πλοία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο καπετάνιος του "Σαμίνα" έβλεπε μπάλλα στο σαλόνι αντί να ήταν στη γέφυρα.
    Ας πρόσεχε κι αυτός και ο Ιταλός.
    Αυτές οι θέσεις είναι θέσεις ευθύνης και πρέπει να φύγεις τελευταίος.
    Στο πλήρωμα (που ήταν "το πλήρωμα του πύργου της Βαβέλ") δεν αναφέρθηκες.

    Κλείνω με το σύνθημα:
    Λευτεριά στις ξανθιές!
    (ρε παιδί μου, πάντα μια ξανθιά εμπλέκεται στις βρωμοδουλειές ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Το θεμα δεν ειναι μονο οι ..αφηρημενοι και αδιαφοροι καπετανιοι,ουτε οι.. ''πειρασμοι'' που μπορει να υπαρξουν καποια στιγμη!
      Το θεμα ειναι οτι καποιοι αδιαφορουν κανοντας καταχρηση εξουσιας και οταν συμβουν ατυχηματα, ή αποκαλυφθουν οι πολιτικες ατασθαλιες καποιων, συνηθως αυτοι οι ανθρωποι, ως ..''υπερανω'', δεν τιμωρουνται! Ομως δεν συμβαινει to ιδιο, οταν μιλαμε για απλους πολιτες!

      Για το πληρωμα, με προλαβες και ευχαριστως να πεις και περισσοτερα! :)

      Διαγραφή
  3. Ακουγονται ειδησεις για ανθρωπους οπως πχ μια Μολδαβη που βρεθηκε πνιγμενη, να μην φαινονται στον καταλογο των επιβατων.Απο κανεναν αλλο δεν περναει απο το μυαλο να υπαρχει πιθανοτητα να δουλευαν "μαυροι" στο πλοιο???Τι αμοιβες επαιρνε το προσωπικο??Ειχαν ξοδευτει χρηματα απο την εταιρεια για την εκπαιδευση του πληρωματος σε περιπτωση ναυαγιου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...