14 Σεπ 2012

Άντε και....(Βαλερί!)



Βεβαια δεν θα περιμενε κανεις και τιποτα καλυτερο απο τον... Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, (Valéry Giscard d'Estaing), πρώην πρόεδρο της Γαλλίας και την..Ευρωπαικη παρεα του, αλλα ως συνηθως τα αστικα ΜΜΕ της χωρας, δηθεν ...εκπλησσονται καθε φορα που καποιος πρωην «παραδοσιακός» φίλος της Ελλαδας, ξαφνικα αρχιζει να μας ...φτυνει καταμουτρα και λεει πως η Ελλαδα είναι μία χώρα της Ανατολής και κακώς έγινε δεκτή στην ευρωπαϊκή οικογένεια!

Aν «κακως» λες εσυ, Βαλερί, εμεις λεμε ...«κακιστα» για το οτι ως λαος ποτ δεν ρωτηθηκαμε μ ενα δημοψηφισμα και γι αυτο το θεμα, αν δηλαδη θελαμε να μπουμε σ αυτον τον...επιεικως ονομαζομενο ...οίκο ανοχης, που λεγεται ΕΕ, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, με το ονομα ...σιδηροδρομο και με το Ντ' απο διπλα που υποδηλωνει ευγενικη καταγωγη, κατι ομως που δεν κανει η συμπεριφορα πολλων σαν κι εσενα, που σωστα πιστευαμε οτι ηταν διπροσωπη, γιατι ως ..''καλος φιλος'' οφειλες απο την αρχη να εχεις το θαρρος της γνωμης σου, να ελεγες δυνατα τοτε αυτα που τωρα λες και εκ του ασφαλους!

Κατ αρχην δεν ειχαμε ολοι την ...αφελεια να πιστευουμε οτι οι χωρες ειχαν...φιλους και μαλιστα... «παραδοσιακους»! Ετσι ειναι μια καλη ευκαιρια να δει κανεις σημερα, περισσοτερο απο ποτέ, οτι δεν χρειαζομαστε «φίλους», αλλα εντιμες πολιτικες και πολιτικους, που δεν θα μας κανουν να εχουμε αναγκη απο...«φίλους»! 

Γιατι, κακα τα ψεμματα, Βαλερί, εμενα το ...«φίλος», οπως το εννοειτε εσεις και το ασκερι σας, μου κανει κατι απο....νταβ!!

Ετσι δεν δινω δεκαρα, για τη κοινή συνέντευξη που μαζι με πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, (Helmut Schmidt), δωσατε στο Spiegel, στην οποία μιλατε και οι δυο για την ... «ιστορική διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα λάθη που έχουν γίνει, αλλά και πώς θα πρέπει να πορευτεί η ευρωπαϊκή οικογένεια στο μέλλον».

Το πρωτο λαθος μας ειναι, οτι οπως πολλοι αλλοι λαοι, μπηκαμε κι εμεις με δολο και με ψευτοδιλημματα στην...''Ευρωπαικη (σας) οικογενεια'' (!!). Ετσι αποκαλειται στα νεοφιλελευθερα σαλονια σας, ο...«λακος των λεοντων»;

Ουτε με νοιαζουν οι ..αβροφροσυνες σας για το ποιος απο τους δυο σας ειχε επιφυλάξεις για την αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1981, οταν εμενα ως πολιτη, ως οντοτητα, ως ενα γραναζι μιας μηχανης που αποδειχθηκε σημερα οσο τιποτα αλλο ....φονικη, με ειχαν και μ εχουν οι ντοπιες εξουσιες, αλλα και η...Ευρωπαικη σας οικογενεια (!!)...γραμμενο! 
Ποιοι ειστε εσεις που δινετε συνεντευξεις σε σαλονια και αποφασιζετε ποιοι λαοι θα ζησουν και ποιοι θα πεθανουν απο την ανεχεια; 

Ετσι κι αλλιως δεν ειστε τιποτα περισσοτερο παρα δυο (καλοκουρδισμενα και καλοπληρωμενα γι αυτο το σκοπο) εξαρτηματα, που σκοπο εχουν την εξαγορα των συνειδησεων και τη συνεχη παραπλανηση των λαων, προς οφελος του κεφαλαιου! 
Του μονου ...φιλου που ξερετε και που δεν προδιδετε!   

Άντε και....(Βαλερί!) 

2 σχόλια:

  1. Elva
    Και δημοψήφισμα να γινότανε, εκτός του ΚΚΕ και τα τα κατοικίδια τους θα έβαζαν να ψηφίσουν οι περισότεροι για να μπούμε στην ανώνυμη εταιρεία ΕΕ. Τέτοια καούρα για τον χρηματικό (και μόνο) εξευρωπαισμό.
    Αντιγραφή απο ένα σχόλιο ανώνυμου απο το μπλογκ
    του Cogito ergo sum, επειδή τα λέει όλα :

    Προσπαθούν να δελεάσουν τον απλό άνθρωπο με "upgrades" της κοινωνικής του τάξης με 2 όπλα, τον ατομικισμό και την ψευδαίσθηση ότι ο καθένας μας κρύβει μέσα του ένα μικρό καπιταλιστή που θέλει να βγεί έξω και να κάνει μπίζνες με λεφτά ουρά.

    Οπλα αποτελεσματικά σαν το φώς της λάμπας στο οποίο τα έντομα βρίσκουν ζεστό θάνατο.

    Αυτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη Ντινα

    Δυστυχως, εχει γινει τετοια...πλυση εγκεφαλου που ο μεσος πολιτης δεν διανοειται να ζησει εκτος ΕΕ, ακομη κι αν αυτο τον ..σκοτωνει καθημερινα! Θα περιμενε κανεις να ειχαμε μαθει απο τα λαθη μας, ως χωρα, αλλα θα χρειαστει να περασουμε κι αλλα, απ ο τι φαινεται, μεχρι να μαθουμε, (αν μαθουμε!)

    Οπως παντα,o Θοδωρης-teddy,λεει τα πραγματα οπως ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...