21 Σεπ 2012

# Κάτι δικά μου # για τη Χ.Α


Ειναι γελοιο το ποσο καποιοι πιστευουν, ή τουλαχιστον θελουν να πιστευουν οτι το Ιντερνετ θα τα φτιαξει ολα!..
Επειδη βρε καημενε βρηκες ισως..γκομενα απο το ιντερνετ, αντε αγορασες και κανενα κινητο λιγο φτηνοτερα, νομιζεις οτι και ο ...φασισμος θα εξαφανιστει μεσω του...Ιντερνετ;

Κι ομως υπαρχουν ατομα που το πιστευουν, ετσι εξηγειται η ταση να ...παλευονται ολα τα δεινα του κοσμου μεσω του Ιντερνετ, δηλαδη μεσω ηλεκτρονικής καμπάνιας, οπως αυτη που ξεκινησαν οι οι χρήστες του avaaz.org, κατά της δράσης της Χρυσής Αυγής. 

Απ ο τι διαβαζουμε η ιστοσελίδα αυτη οργανώνει εκστρατείες μέσω του διαδικτύου και για τη συγκεκριμενη, ηδη, έχουν υπογράψει πάνω από 7.270 χρήστες και όλα δείχνουν ότι οι διοργανωτές θα πιάσουν εύκολα τον στόχο των 7.500. Αντε να πιασουν και τις 8.000, 10.000 υπογραφες, τι μ αυτο; Ετσι θα φυγει με...ξορκια ο φασισμος;!!

Οι ανθρωποι που ειναι σε τετοιες οργανωσεις εχουν εντρυφήσει πανω σε παλιες δοκιμασμενες μεθοδους και δεν λενε ο τι λενε, στη τυχη, αλλα ολα γινονται βασει ....σχεδιου, ασχετα αν τωρα και παρα την αγραμματοσυνη τους και τον ακρατο ρατσισμο τους καταφεραν να γινουν...βουλευτες! (Ουτε στα πιο ..τρελλα ονειρα τους δεν θα το φανταζοντουσαν, αλλα ας οψονται οι κυβερνησεις αυτες που τους εφεραν ξανα στο προσκηνιο!)

Κι ενω καποιοι απο εμας μεγαλωναμε και προσπαθουσαμε, ο καθενας απο το ποστο του, φυσικα, να συμβαλλουμε μεσω  και του επαγγελματος μας, σ ενα καλυτερο, πιο δικαιο για ολους, κοσμο, αυτοι διαβαζαν το.. ευαγγελιο των ναζιστων, τις τεχνικες προπαγανδας του Γκεμπελς, την ανοδο του NSDAP, (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), του Nαζιστικου δηλαδη Κόμματος στην εξουσια!

Τις αλλες μαλιστα διαβαζα ενα αρθρο που μιλουσε για τους γλωσσικους τροπους και τη συλλογιστικη, οχι μονο του Κασιδιαρη, αλλα και του αρχηγου τους και το αρθρο δινει παραδειγματα, για το πως η γλωσσα και σ αυτη τη περιπτωση γινεται «καταφύγιο κάθε ακραίας ιδεολογίας, καλυμμένης ή μη, κάθε φανατισμένου οπαδού θρησκείας, ομάδας ή πολιτικού κόμματος οποιασδήποτε απόχρωσης». 

Οι παραπανω, συμφωνα με τον συγγραφεα, εχουν τη συνηθεια ''να μεταστρέφουν τη συζήτηση και, προβάλλοντας ένα ισοδύναμο – αλλά άσχετο – αντεπιχείρημα, παρασύρουν τον συνομιλητή τους στα θεματικά χωράφια τους. 

Η πάγια γλωσσική τους τακτική συνίσταται στην άρνηση της μομφής, στην αποπροσανατολιστική μεταστροφή τού επιχειρήματος και στην παρέλκυση της συζήτησης στα δικά τους θέματα. Π.χ:

«Γιατί επιλέγετε τη βία;» ρωτάει η Έλλη Στάη. 

«Δεν επιλέγουμε τη βία (άρνηση). Η βία ασκείται εις βάρος των ελλήνων πολιτών (μεταστροφή του επιχειρήματος-αποπροσανατολισμός).Οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν επιτεθεί λίγες μέρες πριν και τραυματίσει έλληνες μικροπωλητές (παρέλκυση της συζήτησης στο δικό του θεματικό πεδίο).

Κι άλλο παράδειγμα: 

«Γιατί γίνατε αστυνομία στη θέση της αστυνομίας;» συνεχίζει η Έλλη Στάη.
«Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε αστυνομία στη θέση της αστυνομίας (άρνηση). Αν φιλοδοξούσαμε κάτι τέτοιο, θα δηλώναμε στις Σχολές Ελλήνων Αξιωματικών της Αστυνομίας (μεταστροφή του επιχειρήματος και παρέλκυση της συζήτησης)''. 

Ετσι ισχυριζεται ο συγγραφεας οτι με αυθαίρετες γενικεύσεις, αναπόδεικτες θέσεις, και με συμπεράσματα άσχετα προς τα δεδομένα – καταφέρνει να τινάζει την κουβέντα στον αέρα. Ομως η εντύπωση που δινεται στον αδαή τηλεθεατή ειναι ότι ο συνομιλητής κατατροπώνεται και πολυ σωστα τονιζει την αναγκη μιας ποιοτικης εκπαιδετικης πολιτικης γιατι μονο ο ποικίλος λόγος , η γλωσσική διαφοροποίηση προϋποθέτουν ανοιχτό μυαλό, δεκτικό σε καινούργιες ιδέες, και ανεκτικότητα στο διαφορετικό! 

Εκτος ομως φωτεινων εξαιρεσεων, (βλ ΚΚΕ), η Bουλη σημερα με τη συμμετοχη και των φασιστων εχει φτασει σε πολυ χαμηλα επιπεδα, οποτε η συνεχιση τετοιων καταστασεων μονο τη ...Χρυση Αυγη θα ωφελει απο δω και περα!


Πρεπει ο λαος να στειλει τη ΧΑ στα σκουπιδια, οπωσδηποτε, ελεγε ενας φιλος, τις αλλες, που ελεγε οτι ολα αυτα τα μεταπολεμικα χρονια ηταν μονο ενα διαλειμμα, ενα αλλοκοτο...time out μπροστα σ αυτο που θα επακολουθουσε οταν οι μεταπολεμικες κυβερνησεις στην Ελλαδα εβαζαν...τσιρωτα στις πληγες που αιμοραγουσαν πριν και μετα τον Εμφυλιο.
Αυτο καταλαβαινει, κανεις, ελεγε, οσο περναει ο καιρος, οσο το τερας του φασισμου σηκωνει κεφαλι και στην Ελλαδα, αλλα και στην υπολοιπη Ευρωπη, εκει δηλαδη που ποτε δεν κατατροπωθηκε ο φασισμος οπως επρεπε, απλα ηταν σε...τεχνητη υπνωση και τωρα...νεκραναστηθηκε χαρις στις νεοφιλελευθερες κυβερνησεις της ΕΕ και τις πολιτικες λιτοτητας και εξαθλιωσης των λαων!

Y.Γ Σημερα ανεστειλε τη λειτουργια του ο δημος Αχαρνων. Ας ελπισουμε οτι δεν θα βρεθει κανεις να αποτανθει και παλι στη ...Χ.Α, αν και οταν χρειαστει καποιο...πιστοποιητικο!


10 σχόλια:

  1. Καλή η διάσταση που δίνεται στο θέμα της χ.α. !

    Πολύ σύντομα ο κόσμος θα καταλάβει ότι απλά έχουμε ένα άλλον ... Καρατζαφέρη !!!

    Λίγο πιο ... επιθετικό, λίγο πιο ... αθυρόστομο, λίγο πιο ... βίαιο, αλλά ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ !

    Αρκετούς από τους σημερινούς βουλευτές ή πολιτευτές της χ.α. θα τους δούμε σε λίγους μήνες στη ΝΔ ή και στο ΠΑΣΟΚ !

    Εδώ είμαστε και θα τα δούμε όλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @faros:
      Δυστυχώς θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου, και μάλιστα κάθετα!
      Αν θεωρήσουμε το ναζιστικό κίνημα, "έναν ακόμη Καρατζαφέρη" τότε ζήτω που καήκαμε, και όταν θα μας σφάζουν στις πόρτες μας θα είναι πολύ αργά...
      Ο Καρατζαφέρης ήτανε (πάει μας τέλειωσε) ένας ακροδεξιός λαΪκιστής, μεγαλομενος και διαπαιδαγωγημένος μέσα στην ΝΔ. Το όλο εγχέιρημα του ΛΑΟΣ, από την αρχή του αποσκοπούσε να γυρίσουν από θέσεις ισχύος στην ΝΔ, όσοι συμμετείχαν σε αυτό.
      Η Χ.Α. είναι κάτι ποιοτικά διαφορετικό. Δεν εκπρωσοπούν την παραδοσιακή ελληνική ακροδεξιά πολιτικά -οι άνθρωποι είναι ναζί και το λένε ανοιχτά! Επιπλέον εφαρμόζουν το πρόγραμμα τους κατά γράμμα! Οργανώνουν τάγματα εφόδου παλαισιωμένα από τον υπόκοσμο και ταυτόχρονα έχουν πολύ γερά πατήματα στον στρατό και την αστυνομία. Σήμερα χτυπάνε ανοιχτά μετανάστες. Τους έχουμε δει σαν πρόσωπα όμως να κάνουν και τους πληρωμένους τραμπούκους των αφεντικών σε απεργίες. Αυριο θα το κάνουν και ανοιχτά.
      Η Χ.Α. δεν είναι τηλε-κόμμα όπως το ΛΑΟΣ. Είναι κίνημα του δρόμου με γερά πατήματα στα λαϊκά στρώματα.
      Και ας μην υποτιμάμαι το 7% (που όσο πάει και αυγαταίνει). Το κόμμα του Χίτλερ ήταν πολύ χαμηλότερα, δύο τρια μόλις χρόνια πριν πάρει την εξουσία. Και να θυμηθούμε λίγο και τα δικά μας. Το κόμμα του Μεταξά είχε μόλις 5% όταν του ανατέθηκε η κυβέρνηση, νομότυπα και με κάθε "δημοκρατική διαδικασία". Δεν έκανε στρατιωτικό πραξικόπημα ο Μεταξάς, ούτε ο Χίτλερ, ούτε ο Μουσολίνι.
      Ας μην υποτιμάμε τον αντίπαλο. Πόσο μάλλον που οι Ελληνες που εμπιστεύονατε τους Ναζί, είναι αυτή την στιγμή διπλάσιοι από αυτούς που εμπιστεύοντε τους κομμουνιστές.
      Υ.Γ.
      Οπως είπε και η Αλέκα, σύντομα θα έχουμε πολύ κακά ξεμπερδέματα με δαύτους....

      Διαγραφή
    2. faro, ΤRASH

      Oι καιροι ειναι δυσκολοι και δεν ξερει κανεις πως θα ερθουν τα πραγματα. Παντως μεχρι να συνελθει μεγαλη μεριδα του πληθυσμου που για τον Α ή Β λογο εκανε το λαθος και ψηφισε Χ.Α, εμεις πρεπει να κανουμε το ..αυτονοητο, να πεισουμε δλδ με οποιο τροπο μπορουμε, οχι μονο με λογια, οτι ο κοσμος εκανε μεγαλο λαθος που τους εφερε στη Βουλη!
      Μερικες φορες σκεφτομαι οτι ισως δεν ειναι αρκετο να το λεμε μερα-νυχτα, ισως πρεπει να φανει με καλυτερο τροπο το ποσο εγκληματικο ειναι να συνεχισει κανεις να εχει τοσο επικινδυνες αποψεις για τις περισσοτερες κοινωνικες ομαδες, στα 2012! Ας μη ξεχναμε οτι πολλοι απ αυτους που τους ψηφισαν ειναι νεωτερες γενιες που δεν εχουν ζησει πολεμους,ουτε εχουν ιδεα βεβαια, περι του τι θα πει Ναζισμος!





      Διαγραφή
    3. Μα, αν δεν διαφωνούσες, θα είμασταν ακόμα μαζί ...
      (πλατύ χαμόγελο)

      Κοίτα, καταλαβαίνω τι λες, δεν διαφωνώ, όμως ας μην νομίζουμε ότι αυτοί όλοι που ψήφισαν χ.α. ξαφνικά γίναν ναζί !
      Πολλοί ψήφοι (κυρίως από τα λεγόμενα σώματα ασφαλείας) ήταν πρώην ψηφοφόροι του Καρατζαφέρη και της ΝΔ !
      Φυσικά και του ΠΑΣΟΚ ...

      Επίσης, θα μου επιτρέψεις και μένα να διαφωνήσω ΚΑΘΕΤΑ μαζί σου για το ότι η χ.α. είναι ... κίνημα !!!!!!!
      Κάθε άλλο ...
      Ένα μόρφωμα της αστικής τάξης είναι και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί !
      Συνολικά, με την πάλη μας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, όχι σαν κάτι το ξεχωριστό !

      Επειδή κάποιοι ξεχωρίζουν από τα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλισμό την χ.α., για μένα, κάνουν ΟΛΕΘΡΙΟ σφάλμα που θα το πληρώσουμε.
      Θα φανούν π.χ. στο μέλλον κάτι ΝΔ και κάτι ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ ως ... σωτήρες μας από τον ναζισμό !
      Πρόσεξε αυτό που λέω, είναι πολύ σοβαρό θέμα.

      Η πάλη πρέπει να είναι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και τους κάθε λογείς υπηρέτες του, είτε είναι νεοφιλιλεύθεροι, είτε είναι ναζί, είτε είναι σοσιαλδημοκράτες, είτε οπορτουνιστές.

      Οι ορέξεις της χ.α. είναι ΚΑΙ ορέξεις της αστικής τάξης, τα μέσα της την στηρίζουν, αν χρειαστεί θα τους βάλει ακόμα και προβοκάτσιες να τολμήσουν - όπως ο Καρατζαφέρης τον Μάη του 2010 που μέσα στη Βουλή κατηγόρησε το ΠΑΜΕ ότι ήθελε να ... κάψει την Βουλή !!!!!!!!!!!

      Δεν διαφέρουν, πίστεψέ με, απλά τώρα με την χ.α. επειδή τα πράγματα έχουν πολύ χειροτερέψει, η αστική τάξη χρειάζεται περισσότερη βία !
      Για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους ...

      Τα λέμε και σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ πολύ για τον διάλογο, τον είχα πολύ ανάγκη, με έναν αγωνιστή σαν και σένα.

      Διαγραφή
  2. Τώρα προβάλλουμε και την Στάη, αρκεί να βάλλει κατά της Χ.Α. ?

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Taliban

      Αν διαβαζες καλα το αρθρο θα εβλεπες οτι ΕΜΕΙΣ δεν προβαλλουμε καμμια..Σταη, αλλα το ονομα της αναφερεται ως παραδειγμα σε αρθρο που βρηκα και το θεωρησα ενδιαφερον. Αν πρεπει να απολογουμαστε και για τις επιλογες των παραδειγματων αλλων, τι να πω; Κριμα να βλεπει κανεις το δεντρο, αλλα να χανει το ..δασος!

      Διαγραφή
  3. Δεν θα κατηγορηθώ και σαν αστοιχείωτος από πάνω !
    Διάβασα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το άρθρο.
    ΕΣΥ επέλεξες να προβάλλεις το συγκεκριμένο απόσπασμα άρθρου από το γελοίο protagon.gr και τώρα απαντάς προσβλητικά.
    Χρησιμοποίησες την τακτική της ανακύκλωσης "ειδήσεων" (τυπική δημοσιογραφική τακτική) και οχυρώνεσαι πίσω από το ψευδο-επιχείρημα πως το κείμενο δεν είναι δικό σου !

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τaliban

      Κατ αρχην συ ειπας!

      Κανεις δεν σε κατηγορησε για ..''αστοιχειωτο'', αλλα για βιαστικο ισως στο οτι μπορει να μη διαβασες οτι δεν ημουν εγω που ανεφερα την ..Σταη, αλλα και αν το εκανα τι θα γινοταν, οταν (οπως ξαναλεω) χρησιμοποιησα το αρθρο σαν παραδειγμα απο το ...''γελοιο protagon'';

      Ποιο ειναι το προβλημα σου;

      Το οτι χρησιμοποιησα το αρθρο απο εκει, ή οτι δεν συμφωνεις με τα λεγομενα του αρθρου;
      Λιγο με ενδιαφερει παντως τι πιστευεις για τις δημοσιογραφικες τακτικες, εφ οσον εγω δεν ειμαι δημοσιογραφος, φιλε μου, αλλα.. μπλογκερ που βρηκα ενα αρθρο ενδιαφερον για αναλυση των γλωσσικων τακτικων που χρησιμοποιουν μελη της Χ.Α και το χρησιμοποιησα για να δειξω (κι εγω) οτι ΚΑΙ ετσι προσπαθουν να μας εξαπατησουν!

      Αν κατα τη γνωμη σου, δεν δεν πετυχα το στοχο μου, δεν χρειαζεται να ξαναδιαβασεις τα ..''ανακυκλωμενα'' αρθρα μου! Απλο!

      Διαγραφή
  4. @ TRASH

    Θα μου επιτρέψεις σε παρακαλώ να διορθώσω μια εξαιρετικής σημασίας ανακρίβειά σου.

    Η Αλέκα Παπαρήγα είπε επί λέξη για τη ΧΑ:

    "ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ".

    Για του λόγου το αληθές: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2012 σελίδα 4 στο τέλος τής παραγράφου "Μηχανισμοί χειραγώγησης και υποταγής".
    (Ομιλία τής Αλέκας Παπαρήγα στο 38ο Φεστιβάλ τής ΚΝΕ 13-14-15\9\12).

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νεοφιλελευθερισμός (Δεξιά-κεντροδεξιά) = μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού

    Σοσιαλδημοκρατία (κεντροαριστερά-αριστερά) = μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού

    Φασισμός-Ναζισμός (ακροδεξιά-ακροδεξιότερα) = μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού

    Άρα ο @ Faros έχει πέρα για πέρα δίκιο όταν λέει ότι δεν παλεύουμε χώρια το φασισμό απ' τον καπιταλισμό.

    Εξάλλου, η πάλη, ο αγώνας μας, οι μορφές πάλης, εξαρτώνται απ' τις εξελίξεις και τις ανάγκες. Αυτό απαντά στις όποιες λεπτομέρειες θα επιθυμούσε κάποιος να του διυκρινιστούν εδώ.

    Το ίδιο άλλωστε δεν κάνουμε και στην προσωπική μας ζωή; Προσαρμόζουμε τις κινήσεις μας σύμφωνα με τις εξαλίξεις και τις ανάγκες μας, αλλά πάντα με το μάτι στον στρατηγικό μας στόχο, όποιος κι αν είναι.

    Στην προκείμενη περίπτωση κι όσον αφορά την πολιτική, που είναι έγκλημα να μην συνδέουμε με την οικονομία, ο στρατηγικός μας στόχος είναι η ανατροπή τού καπιταλισμού.
    Κι ο φασισμός-ναζισμός είναι μια μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού. Η σκληρότερη. Δε διαφωνεί κανείς.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θ' αντιπαλέψεις τον φασισμό-ναζισμό σαν κάτι διαφορετικό απ' τον καπιταλισμό.

    Μην πέσουμε δηλαδή και στην παγίδα, ότι στο όνομα μιας αντιφασιστικής πάλης θα φτιάξουμε και κάνα αντιφασιστικό μέτωπο όπου αφεντικά και δούλοι θα γίνουν όμοιοι ούλοι και θα παλεύουν απ' το ίδιο μετερίζι... Μην τρελαθούμε κιόλας...

    Των αφεντικών φτιασίδωμα είναι ο φασισμός-ναζισμός. Υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερη παγίδα απ' το να πιστέψουμε ότι θα σταθούν οι αφεντάδες στο πλευρό των εργατών να αντιπαλέψουν αντάμα το φασισμό; ΟΧΙ!!!
    Όχι, γιατί θα είναι σα να βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

    Άιντε γιατί ακούω και κάτι βλάκες να λένε ότι μπροστά στον κίνδυνο του φασισμού σταματά η ταξική πάλη κι ενώνονται αφέντες και δούλοι σ' ένα αντιφασιστικό μέτωπο...
    Θέλουν δηλαδή να μας βάλουν να χορέψουμε με τη συναίνεσή μας το χορό τού Ζαλόγγου οι τσάμπα μάγκες... Έλεος!

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ







    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...