27 Σεπ 2012

Οι "επαναστάτες του καφέ", «τα πρόβατα», και άλλες ιστορίες!



Κατεβηκε κι αυτος χθες, με το ΠΑΜΕ, στη γενικη  απεργια που οντως ειχε περισσοτερο κοσμο απο αλλες φορες και οταν γυρισε ελεγε σε φιλο οτι απ τη πορεια εβλεπε διάφορους..."επαναστάτες", στις καφετεριες, που επιναν το καφεδάκι τους. Ορισμενοι με το υφος που τους κοιταζαν, oταν περνουσαν, ισως να ηταν απ αυτους που εγραφαν στα μπλογκς και μιλουσαν για ...«προβατα», για ..«επαναστατικες γυμναστικες» κλπ. εξυπνα, ενω οι ιδιοι μη...απεργωντας και ειρωνευομενοι αλλους, ηταν σιγουρο οτι ...ενοχλουσαν πολυ το ...συστημα και τα μονοπωλια!! (Κοινως, τους εκαναν τα ...μουτρα κρεας!)

Αυτοι ειναι οι .."επαναστατες του καφ", των οποιων η μονη ...επαναστατικοτητα εξαντλειται στο να λοιδορουν το ΠΑΜΕ για τον τροπο που διαδηλωνει

Ειχε βαρεθει την σταση τους, χρονια τωρα, ενω η ζωη πηγαινε προς τα...πισω για ολους, "επαναστατες του καφ" και μη!

-Πως γινεται ρε συ Δημο, ειπε, στο φιλο, να υπαρχουν τοσοι πολλοι που α κ ο μ α...«κοιμουνται τον υπνο του δικαίου» και παρα τις ποσοτητες του...καφε που πινουν, του ειπε, αστειευομενος.

-«Ποιου δικαίου», ρε συ Βασιλη, «τoυ..μ@λ@κα», θες να πεις, του πεταξε ο Δημος.

Ειχαν κουραστει κι οι δυο απο τις βαρδιες στη δουλεια, που ηταν σκετο βασανο, ειδικα, τελευταια, απο τοτε που το αφεντικο τους αλλαζε συνεχεια το ωραριο, αναλογα με τις...«αναγκες της επιχειρησης», ενω συστηματικα...«ξεχνουσε» να τους πληρωσει στο τελος του μηνα και ολο τους εδινε «εναντι»! 

Πολλοι μουρμουριζαν, αλλα λιγοι τολμουσαν να απεργησουν σε συγκριση με οσους θα επρεπε να ειχαν κατεβει σε απεργια χθες και θα επρεπε να ηταν ΟΛΟΙ, γιατι σε ποιον εφταναν τα..400 ευρώ τον μήνα, κι αυτα οχι ολα μαζι;

Αυτο, ομως, που δεν αντεχω, ελεγε ο Δημος, ειναι οταν ακους το κλασσικο «Ε, και τι θα αλλάξει με μια απεργία;» που τους ελεγαν μερικοι στη δουλεια, σαν...επιχειρημα,(!) οταν o Βασιλης και ο Δημος τους ελεγαν οτι πρεπει να απεργησουμε, ολοι, εδω μεσα!

Ηταν οι ιδιοι τυποι, που δεν «εβγαιναν» οικονομικα και μετα ετρεχαν στους ..γερους, με τις πενιχρες συνταξεις, (εκει αραγε δεν υπηρχε ντροπη;) για να τους ...τσονταρουν για το ρευμα, τα κοινοχρηστα, για τη ...ζωη τους, που ξαφνικα πηγε στον αγυριστο και δεν μπορουσαν να καταλαβουν τι ακριβως εφταιγε! 
Η κριση, ελεγαν, οι κλεφτες πολιτικοι, η ακριβεια, η ανεργια, ποτέ, ομως, η..βλακεια του μυαλου τους, που τους εμποδιζε να δουν περα απο τη μυτη τους! 
Τη μεγαλη εικονα την εχαναν, παντα, κι ας το παιζαν ''ξυπνιοι'' με το ...τελευταιο μοντελο κινητου, που οπωσδηποτε επρεπε να  αποκτησουν!

Παντα τετοιοι ηταν, ομως, της επιφανειας, της πλακας εις βαρος των αλλων, της ειρωνειας για ο τι αυτοι δεν μπορουσαν να καταλαβουν και ειχαν τα μουτρα να μιλουν κι απο πανω! Δεν εχεις δει, τι γινεται, μετα απο καθε διαδηλωση, ρε Βασιλη; Γραφουν, γραφουν, βγαινει ολη τους η ...αντικομμουνιστικη χολη μεσα απο σχολια στο twitter και στα μπλογκς...

Πρεπει, ομως, να το παρουμε ειδηση, οτι υπαρχουν ανθρωποι, γυρω μας, συναδελφοι, φιλοι, γνωστοι μας, που εχουν προβλημα να δεχθουν κατι που γινεται συλλογικα, δεν εμπιστευονται την οργανωμενη δραση και εχουν μια απεχθεια προς τη συλλογικοτητα, γιατι τους εχει γινει χρονια...πλυση εγκεφαλου, ''τα προβατα πανε ολα μαζι'', κλπ. 
Το οτι, ομως, οι..''λυκοι'' πανε ολοι μαζι και ορμουν σε ...μεταναστες, κομμουνιστες και οποια αλλη κατηγορια πολιτων εχουν βαλει αυτοι σαν στοχο, αυτο δεν τους ενοχλει, ηθελα να ξερα;  Πως νομιζουν οτι θα τα βγαλουν περα ανοργανωτα, χωρις συμπαρασταση και αλληλεγγυη;

Ισως και να εχουν δει πολλες...Αμερικανιες, οπου οι σκληροι-παντα-ηρωες, τα καταφερνουν, συνηθως, μονοι τους, αλλα η πραγματικοτητα λεει οτι το μονο που καταφερνουν πολλοι σημερα και μιλαω για εργαζομενους ειναι να γινονται τα μεγαλυτερα θυματα του συστηματος, ενω οι ιδιοι απατηλα πιστευουν οτι ειναι...''αναντικαταστατοι'', oταν και αν εχουν δουλεια, φυσικα!

Δεν ξερουν τι ειναι κινημα και στις εποχες μας, βεβαια, οπου εχουν μειωθει οι αντιστασεις, ειναι ισως το πιο δυσκολο πραγμα..
Ο κοσμος δεν εχει αντοχες και οποιες ειχε, δυστυχως, τις εχασε μετα τα μνημονια, ομως δεν υπαρχει αλλος δρομος, εκτος κι αν εννοουν τις ...σκηνες, στις πλατειες και τις ..γυμναστικες γιογκα ως ...λυση...
Εκτος αν τους φτανουν τα 400 ευρω το μηνα, η ανασφαλιση, η καμμια προοπτικη για...συνταξη και η καμμια εγγυηση οτι θα εχει κανεις δουλεια στο υπολοιπο της ζωης του, για να αναφερουμε μονο μερικα απο τα....αβανταζ του νεοφιλελευθερισμου, που μας προσφερουν απλοχερα αυτες οι κυβερνησεις!

Σημ. Ισως βεβαια γι αυτο να χρειαζεται η...γιογκα, οταν πρεπει να ασκηθει κανεις στους ...διαλογισμους και στο πως θα αντεχει χωρις ...φαγητο!


2 σχόλια:

  1. ''καποιοι εχουν προβλημα να δεχθουν κατι που γινεται συλλογικα, δεν εμπιστευονται την οργανωμενη δραση και εχουν μια απεχθεια προς τη συλλογικοτητα'',

    ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα και εκει θα πρεπει να δωθει βάρος αν θέλουμε να ΠΑΜΕ μπροστά σύντροφοι, όπως και στο να δουμε πώς οι ιδεες μας οπως λεει κι ενας αλλος σ/φος ''θα κατακτήσουν τις μάζες για να γίνουνε υλική δύναμη, αγώνα και ανατροπής. Εκεί χρειάζεται πρωτοτυπία και πρωτόβουλο πνεύμα, για ν’ ανατραπεί το σκηνικό της μιζέριας και της ηττοπάθειας''.

    http://sfyrodrepano.blogspot.se/2012/09/blog-post_27.html


    Κωστας Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι Ελβα. Όλη η κινηματικότητα εξαντλείται το πολύ σε κανένα κίνημα "πατάτα". Άν τότε η τιμή της πατάτας έπεσε στα 36 λεπτά/kg στα ΣΜ., τώρα την πουλάνε 60/kg για να καλύψουν την "χασούρα" τους. Οι μισθοί μειώνονται οι τιμές ανεβαίνουν και ο έλληνας επικαλείται τον θεό για βοήθεια, λες και άν υπήρχε, άλλη δουλειά δεν θα είχε, με τα οικονομικά μας θα ασχολιόταν. Αν δεν ξεπεράσουν πρώτα την τρικυμία εν κρανίω, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...