28 Σεπ 2012

ΚΚΕ: "Ολοι..ΔΕΝ ήξεραν" για την επιστολή Ζωγραφάκη


Σε επιστολή του προς τον υπεύθυνο του «Enikos.gr», με αφορμή την επιστολή Ζωγραφάκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ανάρτησή σας με τίτλο "Ολοι ήξεραν" που συνοδεύει την επιστολή του επιχειρηματία Γ. Ζωγραφάκη προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής καθώς και ένα σημείο της συγκεκριμένης επιστολής που αναφέρεται στην Αλέκα Παπαρήγα, δημιουργεί τη λαθεμένη εντύπωση μιας διακομματικής συγκάλυψης που καμία απολύτως βάση δεν έχει σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ. 

Το ΚΚΕ δεν είχε καμία συγκεκριμένη ενημέρωση για τη διάσταση και τους εμπλεκόμενους του καταγγελλόμενου σκανδάλου και δεν είχε κανένα λόγο να κρύψει τίποτα και από κανένα. Η ΚΟ του ΚΚΕ ουδέποτε έλαβε την επιστολή που αναρτήσατε. Στα γραφεία μας είχε φτάσει μόνο ένα e- mail από τον επιχειρηματία Γ. Ζωγραφάκη, μιας σελίδας, με ημερομηνία 7 Απριλίου 2011, που αποτελούσε μια γενική καταγγελία ενός σκανδάλου που δήλωνε ότι πιστεύει ότι μπορεί να είναι μπλεγμένα τα άλλα κόμματα και ότι για το ΚΚΕ δεν είχε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. 

Τέτοιες καταγγελίες, με e-mail, επιστολές, τηλέφωνα, ανώνυμα και επώνυμα, καταφθάνουν δεκάδες καθημερινά και ειδικά επιχειρηματιών που καταγγέλλουν συνεταίρους, συνεργάτες, κρατικές υπηρεσίες. Το ίδιο υποθέτουμε ότι θα φτάνουν και σε σας. Εμείς ως κόμμα δεν έχουμε ούτε τους μηχανισμούς, ούτε τις δυνατότητες να ελέγξουμε την αξιοπιστία ή τη σκοπιμότητα κάθε καταγγελίας. 

Μάλιστα, το πλήθος αυτών των καταγγελιών ενισχύει τη θέση μας ότι η σήψη και η διαφθορά είναι τόσο εκτεταμένη και στην οικονομία όπου ανταγωνίζονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, σε σημείο που είναι αδύνατο να διακρίνεις ποιος είναι περισσότερο διεφθαρμένος, ο καταγγέλλων ή ο καταγγελλόμενος. 

Γι' αυτό το ΚΚΕ επιμένει και με τη σημερινή ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας σε μια σειρά προτάσεις (κατάργηση off shore, της ανωνυμίας των μετοχών, της κατάργησης του τραπεζικού και εμπορικού απορρήτου κλπ.), ώστε να δημιουργηθούν κάποια περιθώρια διαλεύκανσης των σκανδάλων και τιμωρίας των ενόχων. Σ' αυτές σιωπούν, ένοχα, κόμματα και πολιτικοί που μιλούν για κάθαρση ενός συστήματος σάπιου ως το μεδούλι».

Ριζοσπαστης

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral

    Kαποιοι μια χαρα ξερουν και αξιοποιουν, αυτο το..ευελικτο εργαλειο, απ οτι βλεπουμε..Κατα τα αλλα ''ολοι εχουν τις ιδιες δυνατοτητες''..
    Οι γνωστες μπουρδες περι εντιμου ανταγωνισμου, oπως γραφει και η cynical και φυσικα εχει δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...OΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ...

    Ναι, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και βρώμα πάνε πακέτο.
    Ναι, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και λαμόγια πάνε πακέτο.
    Ναι, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι καπιταλισμός και διασπάθιση δημόσιου χρήματος πάνε πακέτο.

    Μόνο έτσι κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ θα δικαιολογούσα τον τίτλο τής ανάρτησής σας.
    Αλλά δε χρειάζεται να σας ψέξω παραπέρα εγώ.
    Το κάνετε μόνος σας σε δύο τουλάχιστον σημεία τής ανάρτησής σας.

    α) ...εξώδικη ενημερωτική επιστολή ΦΕΡΕΤΑΙ να είχε στείλει ο Ζαχαράκης σε όλους…
    ΦΕΡΕΤΑΙ…


    β) ...δεν αναγράφεται αριθμός πρωτοκόλλου, οπότε ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ αν η επιστολή έφτασε στους...
    ΑΓΝΩΣΤΟ…

    Όσον αφορά τα e-mail, τι να πει κανείς...
    Ξέρετε πολύ καλά ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα με το όνομά σας ή το δικό μου π.χ.,
    χωρίς εγώ κι εσείς να έχουμε ιδέα γι' αυτό.

    Εδώ είχαν φτιάξει "μαϊμού" site με το όνομα της ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, κι άλλο με την υπογραφή τής Κ.Ε. του ΚΚΕ,
    που τάχα καλούσε αντί τού ΚΚΕ να ψηφίσουν οι κομμουνιστές
    ΣΥΡΙΖΑ στις 17-6-12...

    Τι έχουμε λοιπόν εδώ;
    α) Δεν αποδεικνύεται από πουθενά ότι κάποια επιστολή τού Ζαχαράκη έφτασε στο ΚΚΕ.
    β) Ότι έφτασε ένα mail δικό του. Και πώς θ' αποδείκνυε το ΚΚΕ ότι ήταν δικό του;
    Ή έπρεπε να ζητήσει απ' την ηλεκτρονική δίωξη να το ερευνήσει,
    ή έπρεπε να ψάξει να βρει τον Ζαχαράκη να το επιβεβαιώσει.

    Εσείς τι πρεσβεύετε κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ;
    Ήταν δουλειά τού ΚΚΕ να διερευνήσει μέσω ηλεκτρονικής δίωξης τον αποστολέα;
    Ήταν δουλειά τού ΚΚΕ να πιει καφεδάκι με τον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία Ζαχαράκη, να του πει και το φλυτζάνι να βρουν άκρη πώς θα γλιτώσει απ' τους άλλους επιχειρηματίες που τον ρίξανε;

    Το τι κάνει το ΚΚΕ και το ποια είναι η θέση και η πάλη του ενάντια στον καπιταλισμό, κι ενάντια στις νόμιμες και παράνομες ρεμούλες που εκ των πραγμάτων τον συνοδεύουν, καταγράφεται στους καθημερινούς του αγώνες εντός κι εκτός βουλής.

    Αφήστε λοιπόν τις λασποαιχμές ενάντια στο τιμημένο ΚΚΕ. Δεν σας τιμά τέτοια δημοσιογραφία. Και δεν σας ταιριάζει. Εκτός, αν εσείς πιστεύετε ότι σας ταιριάζει...

    Εν κατακλείδι κύριε ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ,
    το ΚΚΕ και η κυρία ΠΑΠΑΡΗΓΑ που με χαρά κατονομάζετε σαν γνώστρια τής υπόθεσης, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ.

    Βέβαια την ΑΠΑΝΤΗΣΗ την έχετε ήδη πάρει επίσημα απ' το ΚΚΕ, αλλά δεν βλέπω να κάνετε τον ...κόπο να την αναρτήσετε στο τέλος τής υπάρχουσας ανάρτησής σας...

    Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...