4 Σεπ 2012

Σκοπός τους ο εξανδραποδισμός μας!



-13 ώρες (την ημέρα), 78 ώρες (τη βδομάδα) χωρις υπερωρίες, δλδ χωρίς πληρωμή των 5 ωρών εργασίας πάνω από το 8ωρο! Δέχεσαι φίλε; Aσε τι λεει το ΚΚΕ, αυτοι δεν...θελουν να βρει ο κοσμος δουλεια, (!) Φωναζουν μονο για να παρουν ψηφους (!!)

…ειπαν σ ενα γνωστο που εψαχνε δουλεια, καποια..φιλευσπλαχνα,..φιλεργατικα αφεντικα που νοιαζονται πανω απ ολα να βρει ο κοσμος δουλειά, ή..δουλεία! Eτσι κι αλλιως ενας τόνος ειναι η διαφορα!

Παντως η νεα αυτη οδηγία για την «οργάνωση του χρόνου εργασίας», είναι ήδη έτοιμη από το 2010 απο πλευρας ΕΕ (και περιμενει να εφαρμοστει!) με τις ρυθμίσεις για την «οργάνωση του χρόνου εργασίας», όπως διαμορφώθηκε με τη συζήτηση και την τελική έγκριση της Εκθεσης Σέρκας.

Τι σημασια εχει, τοτε, σκεφτεσαι, οταν παιζεται η ζωη σου κορωνα-γραμματα; Ας δεχθω αλλη μια εκχωρηση των δικαιωματων μου, τοσα χρονια τις ...εκχωρω σιγα σιγα, αλλωστε..Τωρα που πειναμε στο σπιτι, θα κανω τον δυσκολο; Θα κλεισω τα ματια και τα αυτια στο ποιος μου ελεγε την αληθεια, (το ξερω, νομιζεις δεν το ξερω;), αλλα εχω κουραστει να το ΞΕΡΩ και ενω εχω παει σε τοσες πορειες που τα παπουτσια μου τρυπησαν, δεν βλεπω ενα αλλο δρομο...Οι παλιοι πεθαινουν και σβηνει η ελπιδα και οι νεοι υποδουλωνονται σιγα σιγα, με την δικη μας ανοχη. Ποιος απ αυτους θα σηκωσει κεφαλι οταν δεν εχει δει πως ηταν η ζωη μας πριν μας...υποδουλωσουν οι κυβερνησεις των ξεπουλημενων, μαζι με τη τρόϊκα και τη πλουτοκρατία;

Ετσι σκεφτονται, ισως, πολλοι...

Σκεψου, ομως φιλε, εσυ που εκχωρεις τα δικαιωματα σου, τι σημασια εχει ποιος θα ζησει και ποιος θα πεθανει, εκει τιθεται το διλημμα πια. 

Οταν δεν υπαρχουν πια δουλειες, παιδικοι σταθμοι, σχολεια, υπηρεσιες υγειας στις οποιες ολοι θα εχουμε δυνατοτητα και προσβαση, οταν τα φαρμακα που θα μπορει κανεις να σωσει τους δικους του θα ειναι προσβασιμα μονο σε οσους εχουν δυνατοτητα, τι μας χωριζει τοτε απο τον Μεσαιωνα, οχι πια μονο τον εργασιακο, αλλα και τον πραγματικο, αυτον που καραδοκει μολις εκχωρησουμε και τα τελευταια πια...ανθρωπινα δικαιωματα μας και αρχισουμε να μετρουμε τους..ζωντανους, κοντα μας..
Δυστυχως, εκει φτασαμε απο τις...εκχωρησεις που καναμε ολα αυτα τα χρονια, αντι να διεκδικουμε και να επιμενουμε, γιατι στους αγωνες και μονο στηριζεται η ζωη μας.

Και να πει κανεις οτι αγνοουμε καποια βασικα πραγματα; Ηδη ο Μαρξ, απο τα 1867, αναφερει στο εργο του «Το Κεφάλαιο» οτι:

  • «Η αξία της εργατικής δύναμης, εξαιτίας της φθοράς της, μεγαλώνει όταν μεγαλώνει η διάρκεια της λειτουργίας της και μεγαλώνει σε μεγαλύτερη αναλογία από την αύξηση της διάρκειας της λειτουργίας της» (Τόμος 1ος σελ. 563-564).
  • «...μόλις η εργάσιμη μέρα παύσει να 'χει έναν καθορισμένο αριθμό ωρών. Καταργείται η σχέση ανάμεσα στην πληρωμένη και απλήρωτη εργασία. Ο κεφαλαιοκράτης μπορεί τώρα να βγάζει από τον εργάτη μιαν ορισμένη ποσότητα υπερεργασίας, χωρίς να του παραχωρεί τον αναγκαίο για την αυτοσυντήρησή του χρόνο εργασίας.
  • Μπορεί να εκμηδενίζει κάθε κανονικότητα στην απασχόληση και, απόλυτα σύμφωνα με την ευκολία, την αυθαιρεσία και το συμφέρον του της στιγμής, να εναλλάσσει την πιο τρομερή υπερβολική εργασία με τη σχετική ή ολοκληρωτική ανεργία.
  • Με το πρόσχημα ότι πληρώνει την "κανονική τιμή της εργασίας", μπορεί να παρατείνει αφύσικα την εργάσιμη μέρα, χωρίς καμιά αντίστοιχη ισοστάθμιση για τον εργάτη. Σ' αυτό οφείλεται η πέρα για πέρα λογική εξέγερση (στα 1860) των εργατών οικοδόμων του Λονδίνου ενάντια στην απόπειρα των κεφαλαιοκρατών να επιβάλουν αυτό το ωρομίσθιο. Ο περιορισμός με νόμο της εργάσιμης μέρας βάζει τέρμα σ' αυτή την ασχημια αν και δε βάζει φυσικά τέρμα στην υποαπασχόληση που πηγάζει από το συναγωνισμό των μηχανών, από την αλλαγή στην ποιότητα των χρησιμοποιουμένων εργατών, καθώς και από τις μερικές και γενικές κρίσεις». (σελ. 562-563).  (Πηγη Ριζοσπαστης)

Τι διαολο; Καμμια φορα σκεφτομαι οτι δεν μενουν στην Ελλαδα πια ανθρωποι της παραγωγικης ηλικιας, αλλα μονο...συνταξιουχοι και μικρα παιδια, αφου δεν βλεπει κανεις μεγαλυτερη αγανακτηση απο οσους συνεχιζουν να εργαζονται, γιατι δεν εργαζονται, βεβαια, και ολοι οσοι θα μπορουσαν και θα επρεπε να εργαστουν! 

Εργαζονται (και μαλιστα αμοιβονται πλουσιοπαροχα!) αυτοι που δεν θα επρεπε, οι ...βουλευτες των κομματων που ψηφισαν (και δεν αμφιβαλλει κανεις οτι θα ξαναψηφισουν με την ιδια εγκληματικη…ευκολια!) ολα αυτα τα μετρα που τωρα στελνουν τον κοσμο στην ανεργια, στην απογνωση, αλλα και στην ακομη μεγαλυτερη εκμεταλλευση απο...αφεντικα που προσφερουν στα ..θυματα τους μισθούς πείνας των 500 ευρώ και περιμενουν να ...φτηνηνει κι αλλο η εργασια και η ζωη μας, για να μη πει κανεις για τον χρονο που κλεβουν απο την οικογενεια, τους φίλους, την ξεκούραση μας, αφου καλουμαστε να γινουμε το ...«απολυτο εξαρτημα της μηχανης», να μας προσλαμβανουν και να μας απολυουν κατα βουληση, χωρις να πληρωνουν τιποτα, ή καλυτερα να φτασουμε να τους...πληρωνουμε κι απο πανω προκειμενου να μας προτιμησουν για μια δουλεια που αυτοι ποτέ δεν θα δεχοντουσαν για τον εαυτο τους, ουτε για τα δικα τους...παιδια! 


Εκει που τελειωνει η ανθρωπια, αρχιζει ο...εξανδραποδισμος ΜΑΣ!

Αντεχουμε; 

7 σχόλια:

  1. spiral architect

    Τo ξερεις φανταζομαι το ρητο ''Tραβατε μας, κι ας κλαιμε'', που ειναι ταιριαστο και για τη περιπτωση αυτη! Κατι τετοιο εχουμε παθει...

    Ολο προς τα ..πισω παμε, spiral, και μαλιστα με γοργους ρυθμους! Πότε θα παμε μπροστα, μου λες;

    Υ.Γ Φοβερο το ''νεο''..σημα του Πασοκ! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικά λινκς, για όποιον θέλει να δει το θέμα "διευθέτηση ή οργάνωση του χρόνου εργασίας" ας πούμε ... ιστορικά !

    http://faros.wordpress.com/2008/11/06/ypercifisan-tis-anatropes-sto-hrono-ergasias/

    http://faros.wordpress.com/2008/12/16/enantia-stin-ekthesi-serkas/

    Για όποιον νομίζει ότι η χώρα μέσα στην στρούγκα της Ε.Ε. (όπως προωθούν τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα της χώρας), υπάρχει περίπτωση να δει ο εργάτης ή ο άνεργος άσπρη μέρα, καλά είναι να ... το πάρει αλλιώς !

    Ήδη ... βρήκε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φαντασία Φάρε και Ελβα ξεπέρασε την πραγματικότητα. Η έκθεση Σέρκας ψηφίστηκε, "νομιμοποιήθηκε", έμεινε στα συρτάρια για να παρουσιαστεί την κατάλληλη στιγμή: Πρώτοι εμείς, (σαν καλά πειραματόζωα) μετά οι Ισπανοι, Πορτογάλοι ... και έπεται συνέχεια.

    Άραγε κάποιο απ' αυτά τα καθάρματα με τα λευκά κολλάρα έχει δουλέψει ποτέ του διπλή και τριπλή βάρδια, για να δει πως απορυθμίζεται το βιολογικό σου ρολόι, έστω κι αν δουλεύεις 5 μέρες, πρωί, 5 μέρες απόγεμα και 5 μέρες νύκτα με τις ενδεδειγμένες ημέρες ενδιάμεσης ανάπαυσης μεταξύ των βαρδιών;

    Καθάρματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Eιναι να μη συνηθισει κανεις στο να ειναι πειραματοζωο...

      Tι κι αν γραφεται στις κοινοτικες οδηγιες (αραγε για ποιους γραφηκαν;) οτι ..οι μακρινες περιοδοι νυκτερινης εργασιας ειναι επιζημιες για τον ανθρωπινο οργανισμο και την ασφαλεια στον εργασιακο χωρο, οι ιθυνοντες δεν δινουν δεκαρα, εφ οσον οι ιδιοι μια χαρα δουλειες εχουν με ωραιοταα πρωινα ωραρια και μαλιστα μετα πανε και σε trendy εστιατορια, να ηρεμησουν, γιατι κουραστηκαν, βλεπεις, απο τις υπογραφες συμφωνιων και οδηγιων που ...υπονομευουν τις ζωες των αλλων! :((

      Καθαρματα, δε θα πει τιποτα, αλλα ο κοσμος που θα αναγκαστει να πεσει σ αυτο το ..λουκι, γιατι δεν το βλεπει;

      Διαγραφή
  4. Γι αυτό και λέμε ότι ο καπιταλισμός δεν επιδέχεται ούτε μερεμέτια ούτε ημίμετρα.

    Μόνο η ανατροπή του θα φέρει στους εργαζόμενους μια καλύτερη ζωή.

    Η οριστική και αμετάκλητη ανατροπή του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. faro


    H...μπηχτη για τον κυρ-Αλεξη,που θελει να τα..συνδυασει ολα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...