19 Σεπ 2012

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανακονώθηκε (εντελώς προκλητικά και υποτιμώντας την νοημοσύνη μας τουλάχιστον) από το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

-  «ο εφοπλισμός ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις μας να εξετάσει τρόπους συνεισφοράς στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης» !!!

Από τη μεριά τους, όπως είναι φυσικό, οι εφοπλιστές δεν έχασαν την ... ευκαιρία να παραστήσουν τους φιλάνθρωπους (πως λέμε να κάνουμε μνημόσυνο με ξένα κόλυβα) και ανακοίνωσαν το "υπό εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού":

- Σε πρώτο στάδιο το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη στήριξη των αναγκών σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά. 
- Το πρόγραμμα θα επεκταθεί ακόμα και σε άλλους τομείς, όπως η υγεία με την προσφορά ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε άπορα παιδιά ή παιδιά ανασφάλιστων γονέων, την προσφορά ιατρικού ελέγχου με κινητές μονάδες υγείας, καθώς και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης.
- Τέλος, στη συνάντηση εξετάσθηκαν τρόποι δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ελληνική ναυτιλία για την ανακούφιση από την ανεργία.

Στο παραπάνω "πρόγραμμα", θα ταίριαζε απόλυτα η λαϊκή σοφή ρήση:

- Να σε κάψω Γιάννη μ΄, να σ΄αλοίψω ... λάδι !

Αποστομωτική απάντηση στον πρωθυπουργό και τους εφοπλιστές, δίνει με σχετική Ανακοίνωσή του το ΚΚΕ :

«Θρασύτατοι και προκλητικοί οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών που εμφανίστηκαν ως μεγάλοι ευεργέτες με την φιλανθρωπία της ελεημοσύνης, τη στιγμή που δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ απ’ τα τεράστια κέρδη τους στο ταμείο των απόμαχων ναυτικών που βρίσκεται υπό χρεοκοπία και το οποίο έχουν ληστέψει επανειλημμένα.

Θρασύτατη και προκλητική και η κυβέρνηση που τους ευγνωμονεί και τους ευχαριστεί για τη “συνεισφορά τους”, τη στιγμή που δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο ούτε για το πετρέλαιο, καταπατούν τα δικαιώματα των ναυτεργατών, απολύουν και προσλαμβάνουν πληρώματα χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και ναυπηγούν τα πλοία τους στο εξωτερικό.

Αυτό είναι το κεφάλαιο, έτσι λειτουργούν οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν».


2 σχόλια:

  1. To θρασος τους εχει ξεπερασει ολα τα ορια και ειναι γνωστο το ποσο εχουν, ηδη, ''συνδραμει'' σε αναλογες κρισεις!

    Σε ανακοινωση που διαβασα http://bit.ly/VcjlL4 μου εκανε εντυπωση το σημειο που λεει:

    ...''και συνολικότερα συζητήθηκε το μέλλον της χώρας κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών''.

    Οταν ερθει εκεινη η μερα που οι κυβερνησεις, στην Ελλαδα, ΔΕΝ θα συζητουν, πια, το μελλον της χωρας με τους..εφοπλιστες, τοτε θα μπορουμε να ειμαστε ησυχοι!
    Μεχρι τοτε ας..ανησυχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...