5 Σεπ 2012

Τα ΜΜΕ, η ΔΕΘ και οι "ξεχωριστές πορείες" ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ!



Τους λαϊκιστικους ορους..«κόντρα» και «μονομαχια», διαλεξαν μερικες φυλλαδες για να προσδιορισουν τις διαφορες μεταξυ...ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ! Οπως και να το δει κανεις, ομως, σε καμμια περιπτωση δεν προκειται περι...κόντρας, βρε παιδια, που προσποιειστε οτι δεν καταλαβαινετε τις συνειδητες και ουσιαστικες διαφορες μεταξυ των δυο κομματων, αλλα επιτηδες τις παρουσιαζετε σαν να αφορουν...χουλιγκανς! 

Ο σκοπος; 

Να φανουν και τα δυο αυτα κομματα οτι μειονεκτουν, ασχολουμενοι με...«κόντρες» σε ..''δυσκολους καιρους'' μαλιστα και κυριως απεναντι σε αλλα κομματα, που παρουσιαζονται απο τα ΜΜΕ ως πιο "σοβαρα", (!!) πιο..υπευθυνα και συμφωνoυν μεταξυ τους απεναντι στα σχεδια της τελικης...διαλυσης των δικαιωματων και της κατακρημνησης του οποιου κοινωνικου κρατους υπηρξε μεχρι τωρα στην Ελλαδα! 
Στο μονο που συμφωνουν ολοι αυτοι (και να τους χαιρεστε!), ειναι πως θα καταφερουν να διαλυσουν ο τι εχει απομεινει απο τη...φωτια, αλλιως τι να τη κανουμε μια τετοια..συμφωνια κυριων με σκοπο τη δικη μας καταστροφη;

«Στα μαρμαρένια αλώνια της Θεσσαλονίκης, στη σκιά του Λευκού Πύργου, θα δώσουν άλλη μία μάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με σκοτεινό αντικείμενο του πόθου το ποιος θα αντιπαρατεθεί σφοδρότερα στην κυβερνητική πολιτική. Γιατί αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μην ανέβει ο πρωθυπουργός παρά μόνο για λίγες ώρες, όμως ετοιμάζονται για κανονική απόβαση τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Αλέκα Παπαρήγα». (Newpost)

«Το Σάββατο λοιπόν στη Θεσσαλονίκη έχουν δοθεί δύο ραντεβού, το ένα από το ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα και το άλλο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Η μάχη των δύο κομμάτων κάτω από τον Λευκό Πύργο έχει ξεκινήσει από εδώ και μέρες με τα πρώτα καρφιά να πέφτουν από τον «Ριζοσπάστη» και την «Αυγή», με την καθεμία ξεχωριστά να απευθύνει κάλεσμα στις κινητοποιήσεις.
Ο «Ριζοσπάστης» καλεί τον κόσμο να κατέβει μαζί με το ΠΑΜΕ στον αγώνα κατά της καταιγίδας που έρχεται και η «Αυγή» καλεί τους πολίτες στην πορεία των συνδικάτων με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως στην πιο δύσκολη στιγμή για τον τόπο και το λαϊκό κίνημα ορισμένοι προτάσσουν το κομματικό συμφέρον. Πάντως χαρακτηριστικό είναι πως σε καμία από τις δύο εφημερίδες δεν αναφέρονται οι... αντίπαλες πορείες». (iefimerida)

Προσεξτε την επιλογη των λεξεων που χρησιμοποιουν, η οποια φυσικα δεν ειναι καθολου τυχαια και συμβαλλει στο να δημιουργει παραστασεις και εντυπωσεις που παραπεμπουν στο αμαυρωμα της εικονας και των δυο κομματων, αποθαρρυνοντας τελικα και τον κοσμο απο το να συμμετεχει σε τετοιες...πορειες, αφου τι αλλο απο ..''μαχες'' και ''κοντρες'' ειναι; 

Προτιμω, ομως, τελικα τις ...τιμιες διαφωνιες μεταξυ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και τις ξεχωριστες πορειες, κι ας τις παρουσιαζουν ως..κοντρες τα ΜΜΕ, που σε τιποτα θετικο δεν εχουν συμβαλλει ολα αυτα τα χρονια με οσα δημοσιευουν! Αντιθετα μαλιστα σκοπος τους ειναι να ριχνουν παντα λαδι στη φωτια με τους κινδυνολογικους, κι εμπρηστικους, μερικες φορες, τιτλους, στα πρωτοσελιδα τους! 

Ποσο διαφορετικα θα ηταν αν αυτοι εκαναν σωστα τη δουλεια τους, αν ανελυαν, αν εκαναν κριτικη, οπως θα επρεπε να κανουν ολοι οσοι θελουν να λεγονται δημοσιογραφοι, αντι να αποδεχονται ολα τα μετρα ως...«αναγκαια»

Πολλα θα μπορουσαν να προσφερουν τα ΜΜΕ της χωρας, αν βεβαια δεν ηταν τα περισσοτερα τοσο επιφανειακα και αν πολλα απ αυτα αντι να γραφουν για τα πραγματικα προβληματα του λαου, οπως απαιτουν οι καιροι, αυτα ασχολουνται κυριως με κουτσομπολια και..ζαρτιερες!

Τι αλλο ομως μπορει να κανει η...λούμπεν μπουρζουαζία;

 

2 σχόλια:

  1. Από τη μια μεριά βρίσκονται οι ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, καθώς και τα κόμματα που κοινώς "τα αρπάζουν" από την ΕΕ

    και

    Από την άλλη οι Ταξικές Δυνάμεις, που παλεύου για την αλλαγή Τάξης στην εξουσία και την Λαϊκή Οικονομία !

    Τι κόντρες και άλλα τέτοια χαζά ...

    ΤΑΞΙΚΕΣ είναι οι διαφορές !
    Άρα και ουσιαστικές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Φυσικα, ετσι ειναι, αλλα πες το και στις φυλλαδες που (επιτηδες βεβαια) αλλα το εχουν περιπου αναγει σε καυγα, μεταξυ...χουλιγκανς! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...