11 Σεπ 2012

Tεκμήριο τα...πτυχία;

 
(Πειτε μας οτι δεν ειναι....πρωταπριλια!)
 
Τι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη φορολόγηση του τίτλου σπουδών. Όσο περισσότερους τίτλους σπουδών έχει κάποιος, τόσο περισσότερο θα φορολογείται.
Η φορολόγηση του τίτλου σπουδών των Ελλήνων πολιτών φέρεται να περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώνουν φόρο για την κατοχή του πτυχίου, του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού, ενώ μάλιστα η φορολόγηση θα υπολογίζεται αθροιστικά.

Για την ακρίβεια, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει στην Εφορία τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών του ώστε να ορίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.

Αυτό σημαίνει, ότι αφενός όσα πιο πολλά πτυχία έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσει και αφετέρου όποιος πτυχιούχος δεν το δηλώνει για να αποφύγει τη δυσβάστακτη φορολόγηση, θα θεωρείται παράνομος και υπόδικος για ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων από την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο, με λίγα λόγια για φοροδιαφυγή.

8 σχόλια:

  1. Ξέρει κανείς πόσο..πάει το πτυχίο; Κι εγώ που έχω 2, τι κάνω;

    (A ρε μάνα, τι´θελα και σ άκουσα!)



    ΣτέλιοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελιο

      Στειλε ενα..e-mail στον Στουρναρα, ή τον Βρουτση, να μαθουμε κι εμεις οι υπολοιποι, ;)
      (αν και κατι τετοιες ..ιδεες που φερνουν χρημα δεν αργουν να γνωστοποιηθουν!)

      Διαγραφή
  2. Aν δεν είναι τρολιά, είναι ένας επιτυχημένος τρόπος για να περάσουν κάποια άλλα φορολογικά μέτρα.
    (απαιτώ το μείζον, για να πάρω το έλασσον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιές ιδέες για νέους φόρους:

    Ο αργομουνιάτικος

    Τσάμπα τα'χουν τα πτυχία ο Στουρνάρας και ο Βρούτσης!
    (ειδικά αυτούς, ούτε τσιγάρα στο περίπτερο δεν τους στέλνω να μ' αγοράσουν ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Στη..Τουρκοκρατια φτασαμε απο το να κοιτανε τοσο πισω προκειμενου να ..γδαρουν τον κοσμο!
      Oτι παλια παντως φορολογουσαν και το...(μπιπ μπιπ) δεν το ηξερα και ελπιζω να μη γινει τωρα! Απο κατι τετοιες κυβερνησεις, ομως, ολα να τα περιμενεις! :(

      Τα δικα τους πτυχια,oμως, ηθελα να´ξερα, δεν θα φορολογηθουν; Εκει να δεις τι φορολογια θα επρεπε να πληρωνουν!!

      Διαγραφή
    2. Elva..Αυτά τα καθίκια έχουν εάν χρειαστεί για να πληρώσουν. Ετσι πως πάνε τα πράγματα στο μέλλον όλοι με ένα σύστημα παροχής οξυγόνου που θα κλείνει άν δεν πληρώσεις..αναπνοή και τάλιρο, και αν δεν έχεις δικό σου το πρόβλημα, κάτι σαν "In Time" για παράταση ζωής.
      Αι σιχτίρ αυτοί και η καπιταλιστική ζούγκλα τους!

      Διαγραφή
    3. Ntina: Αϊ σιχτίρ, πράγματι !

      Διαγραφή
  4. ατσάλινος

    Από το δέντρο που το λένε "παπαριά" και δεν κάνω πλάκα, υπάρχει αυτό το δέντρο, πέρνάει κάθε πρωί ο κάθε υπουργός, κόβει ένα παπάρι (έτσι λέγεται ο καρπός του δέντρου) το πάει στο υπουργείο του και λέει στους παρατρεχάμενους. Επεξεργαστείτε το, δώστετε του ένα όνομα και να μου το φέρετε έταοιμο γιά την Βουλή.
    Πριν το πάει στην Βουλή το ρίχνει στην πιάτσα να δει τις αντιδράσεις του κόσμου και αν ο κόσμος δεν αντιδράσει και το φάει το παπάρι, τότς το κάνει και νόμο του κράτους γιά να το φάνε κι' αυτοί που δεν το δοκίμασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...