19 Οκτ 2012

Απαράδεκτοι ΚΑΙ στο θέμα της πρότασης του ΚΚΕ!

To απαράδεκτο γεγονός ότι δεν έχει έρθει ακόμα για συζήτηση η πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, κατήγγειλε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος σημειώνει σε δήλωσή του:

«Για μια ακόμα φορά θέσαμε στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το ζήτημα της συζήτησης της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι αν και έχει κατατεθεί από τις 12 Ιουλίου δεν έχει έρθει ακόμα για συζήτηση στη Βουλή η πρόταση νόμου αν και αφορά ένα τόσο καίριο ζήτημα». Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης δε δεσμεύτηκε για συγκεκριμένη ημερομηνία συζήτησης της πρότασης νόμου και είπε απλώς ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μαζί με τις άλλες προτάσεις νόμου που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών διεξάγεται στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr και μέχρι χτες βράδυ είχαν ξεπεράσει τις 15.000.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι αποφάσεις φορέων του μαζικού κινήματος που στηρίζουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. 

Μεταξύ άλλων, αποφάσεις έχουν πάρει: Ο Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) Πανεπιστημίου Αθηνών, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας Κορυδαλλού, καθώς και οι εξής φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι από την Κρήτη: Φυσικού, Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

 

7 σχόλια:

  1. Γνωρίζουν πολύ καλά (όλοι τους), ότι θέλουν δεν θέλουν θα πρέπει να πάρουν θέση για την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, των Εφαρμοστικών Νόμων καθώς και των Δανειακών Συμβάσεων !

    Πικρό το ... ποτήρι και προσπαθούν να το αποφύγουν.

    Μάλιστα, επειδή πιστεύω, ότι μπορεί να ζητηθεί και ονομαστική ψηφοφορία όταν έρθει ο Νόμος στη Βουλή, τότε θα μπει όπως λέει ο λαός μας "ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι fare , εγώ στη θέση σου όμως δεν θα περίμενα να έρθει στη βουλή η πρόταση πριν το νέο έτος! Μου θυμίζει εκείνη με τα προνόμια των βουλευτών! Επίσης ο ρυθμός συλλογής υπογραφών είναι αργός. Το σύστημα αναρτά 1000-1500 υπογραφές/ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι για να αναρτηθούν 200.000 υπογραφές, ένα αναμενόμενο νούμερο, θα χρειαστει αρκετός καιρός! Το σημαντικό κατα τη γνώμη μου, κατά τη παρούσα φάση, είναι στους δρόμους! Η πρόταση νόμου όταν έρθει, τη συζητάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρος Τ.: Συμφωνώ μαζί σου ότι όλα παίζονται στους Αγώνες, στους δρόμους ...

      Απλά και για το θέμα αυτό (της μη εισαγωγής στη Βουλή της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ), πρέπει να αποκαλύπτουμε τους λόγους που συμβαίνει.

      Διαγραφή
  3. ΝΟΜΙζα οτι στις χθεσινες κινητοποιησεις θα γινοταν μαζικες συλογες υπογραφων
    με χειρογραφες λιστες και με φορητους υπολογιστες.

    ΥΣ
    Σταυρο, νομιζω οτι αυτο κανει το Κομμα και το ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Antonxxx: Πολύ καλή η ιδέα για συλλογή υπογραφών στις κινητοποιήσεις ...

      (δεν μπορεί να γίνει με φορητούς ..., θα χανόμασταν ...)

      Διαγραφή
  4. Απ'τα πολλά πατερημά
    που τραγουδώ με θέρμη
    Εμπέρδεψα τον τσαμπουκά
    με τα τσιμπούκια η ερμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vomoloxius

      Το σχολιο σου μαλλον προοριζοταν για την επομενη αναρτηση, σωστα; :)

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...