28 Δεκ 2012

Φοβερή..αισιοδοξία (και) για τη καινούργια Χρονιά!


Οι φετεινες γιορτες στην Ελλαδα σφραγιστηκαν, εκτος των αλλων, απο ενα αποτροπαιο εγκλημα για τα Ελληνικα δεδομενα και μια λιστα με πολλες επιπλοκες, που δεν λεει να δημοσιοποιηθει, επιτελους να τελειωνουμε με αυτο το ...σηριαλ του αισχους που οσο συνεχιζεται προσβαλλει ακομα περισσοτερο καθε εννοια ...νοημοσυνης και δικαιοσυνης!

Παρατηρουμε ενα κρατος απροθυμο να κανει ο τιδηποτε θα μπορουσε να ανακουφισει τον πολιτη, με μονη ...εξαιρεση την προθυμια στην εμμονη του για φοροεισπρακτικη πολιτικη κατα των λαικων στρωματων!

Τι μπορει να περιμενει πια ενας πολιτης που εχει βαρεθει εδω και χρονια τη μιζεροποιηση της ζωης του απο τις νεοφιλελευθερες και τις ακροδεξιες πολιτικες, στην Ελλαδα, μια χωρα που φαινεται οτι αδυνατει (ή καλτερα δεν θελει ουτε!)...δυο γαιδαρων αχυρα να χωρισει!

Γιατι αν ηθελαν να κανουν κατι για τη χωρα, οπως συχνα διακηρρυσσουν και δεν ξερω, πια, ποιους πειθουν, αν οχι τιποτα αλλο, τουλαχιστον το σηριαλ με τις ...λιστες θα ειχε τακτοποιηθει και πιθανον αρκετα λλα φλεγοντα ζητηματα θα ειχαν βρει μια λυση.

Ομως φαινεται καθαρα η ταξικη και ηθελημενη απροθυμια τους να επιλυσουν ακομη και ...βασικα προβληματα που απασχολουν μεγαλες μεριδες του πληθυσμου, οπως το ζητημα της θερμανσης ακομα και δημοσιων κτηριων, πχ τα σχολεια, που διαβαζαμε οτι αρκετα θα παραμεινουν κλειστα λογω ελλειψης χρηματων για τη θερμανση! Για να μη πει κανεις για το αισχος στα νοσοκομεια, οσα ακομη δικαιουνται να λεγονται...νοσοκομεια, οταν δεν διαθετουν, πια, ουτε τα βασικα!

Και αναρρωτιεται κανεις τι χρειαζομαστε ενα κρατος που δεν κανει απολυτως τιποτα, παρα να εξυπηρετει το κεφαλαιο, αφου ουτε τα βασικοτερα των δικαιωματων δεν εγγυαται, πια, για τους πολιτες του, το δικαιωμα στην εργασια, τη περιθαλψη, τη μορφωση, αλλα ουτε καν τη ...στεγαση, οταν καθημερινα ολο και περισσοτεροι μενουν αστεγοι στη χωρα! 

Σε ενα μονο πραγμα παραμενουν πιστες σε οσα ειχαν διακηρρυξει απο την αρχη οι κυβερνησεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στην εφαρμογή των μέτρων, που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή καθως και τη λήψη οσων επιπλεον χρειαστεί, για το επόμενο διάστημα, προκειμενου να ...διευκολυνουν τους εταιρους, το κεφαλαιο!   

Και ο κοσμος παραμεινει εγκλωβισμενος και γι αυτο δυστυχισμενος, αναμεσα στις ταξικες τραγελαφικες πολιτικες τους, ενω πεφτει θυμα προπαγανδας και εκμεταλλευσης ειτε μεσω εξαγγελιων της εκκλησιας, ειτε μεσω ρατσιστικων συσσιτιων απο τη ΧΑ, ειτε θρεφει φρουδες ελπιδες μεσω του...νεου και πολυταξιδεμενου...Πασοκ

To γιατι, πολλοι σημερα στην Ελλαδα, ενω αντικειμενικα υποφερουν, ακους, οτι δεν σκεφτονται καν να ψηφισουν ΚΚΕ, ειναι ενα μεγαλο και οπως παντα δυσκολο να απαντηθει, ζητημα...







2 σχόλια:

  1. To γιατι, πολλοι σημερα στην Ελλαδα, ενω αντικειμενικα υποφερουν, ακους, οτι δεν σκεφτονται καν να ψηφισουν ΚΚΕ, ειναι ενα μεγαλο και οπως παντα δυσκολο να απαντηθει, ζητημα...


    Γεια σου φίλη Elva

    Καλύτερα να μου τα πάρουν οι τράπεζες παρά οι
    κομμουνιστές...ένα σχόλιο κάπου.

    Τί να περιμένουμε μετά απο αυτόν τον κόσμο.
    Εγώ δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη...κακώς, αλλά
    ίσως τελικά πρέπει να ζήσουν την φτώχεια πολλοί απο τέτοιους στο πετσί τους και μετά ίσως, ίσως να ανάψει κανένα λαμπάκι στην κεφάλα τους που δεν έχει ακόμα καεί..αν έμεινε κανένα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλη Νtina

      Eιναι αποκαρδιωτικο το οτι ενω πραγματικα ολο και πιο πολλοι σημερα λενε οτι δεν ελπιζουν σε καποια λυση με αυτες τις κυβερνησεις, παρ ολα αυτα βλεπει κανεις οτι δυστυχως δεν εχουμε καταφερει ακομα να πεισουμε οτι η λυση δεν εχει να κανει με την...αλλαγη προσωπων και κυβερνησεων, αλλα με εξοδο απο την ΕΕ, λαικη εξουσια και καταργηση των μονοπωλιων! Αν ποτε το συνειδητοποιησουν αυτο που χρειαζεται τοτε ισως να αναψει κανένα ...λαμπάκι οπως λες! :)
      Mεχρι τοτε, ομως, πως πειθει κανεις; Αυτο ειναι ενα βασανιστικο ερωτημα...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...