21 Δεκ 2012

Οι...Maya και άλλες ιστορίες!


Tελικα αυτη η περιφημη «προφητεία των Μaya», που ενω πολλοι βρηκαμε σαν πρωτης ταξεως ευκαιρια για ..πειραγματα, εκατομμυρια αλλοι στον κοσμο, φαινεται οτι την ..πιστεψαν, αφου, οπως διαβαζουμε, προκληθηκε μεχρι και πανικος σε πολλες χωρες!

Παντως αυτο που συνειδητοποιει κανεις, ειναι οτι πολλοι ευχονται να βγουν...αληθινες οι προβλεψεις και να καταστραφει μια και καλη ο σημερινος κοσμος!

Ειναι αποκαρδιωτικο το οτι ολο και περισσοτεροι συνειδητοποιουν, πια, οτι εχουμε φτασει σ ενα κορεσμο, μια αποτελματωση, σ ενα σαπισμα αξιων και τωρα παρακαλαμε να τελειωνουμε ....μια ωρα νωριτερα!

Οι Γιορτες φτανουν, αλλα οι περισσοτεροι ξερουμε καλα οτι δεν τις βιωνουμε, πια, οπως ισως καναμε παλιοτερα. Παραδεχομαστε συγκαταβατικα σε γνωστους και φιλους οτι «οι γιορτες ειναι για τα παιδια», αλλα κι απ αυτα, δυστυχως καθε χρονο ολο και λιγοτερα, βιωνουν τη θαλπωρη και τα πολλα δωρα, που ισως ειχαν ως δεδομνα, καποια χρονια πριν!

Λεμε «φταιει η κριση» και φυσικα φταιει σ ενα μεγαλο βαθμο για το ξηλωμα του οποιου κοινωνικου κρατους υπηρχε, αλλα και πριν τη κριση, ποσοι πραγματικα συμπαθουσαμε την «γιορτινη» αποθεωση του κιτς σε βιτρινες και παιδοτοπους, οπως και τον εξαναγκασμο σε απροσωπες συγγενικες συνεστιασεις, οπου συχνα οι πολιτικες διαφορες ηταν (και παραμενουν) απο τους κυριοτερους λογους για να τις ...αποφευγει κανεις;

Πότε αραγε καταλαβαμε οτι αυτα που πραγματικα μας λειπουν δεν ειναι αυτα που μας προσφερει το συστημα, αλλα αυτα που ποτ δεν μας προσφερε! Ανθρωπια, δικαιοσυνη, ανιδιοτελεια, αλληλεγγυη, προνοια, κρατος..Λενε αυτα τιποτα σ εμας, ή ειναι κουφιες λεξεις που χρησιμοποιουνται στο μαθημα της..«Έκθεσης Ιδεών»; Ποτε καταλαβαμε οτι δεν θα αντεχαμε αλλη μια χρονια να κοροϊδεψουμε τον εαυτο μας; Ποτε νοιωσαμε ντροπη γι αυτο που επιτρεψαμε να συμβει στη χωρα μας; 

Μονο απαντωντας σε τετοια ερωτηματα θα ανακαλυψουμε τι και ποιοι μας εξοντωνουν καθημερινα. Ετσι ισως καταφερουμε να αποκτησουμε τη δυναμη και το κουραγιο να επαναδιεκδικησουμε οσα μας στερησαν.

Τελικα ολη αυτη η ιστορια με τους...Μaya, ισως μας κανει να μην αναβαλλουμε μεχρι την επομενη....προφητεια, ο τι πραγματικα θα θελαμε να διεκδικησουμε. Και αντι να φοβομαστε οτι ισως ...καταστραφει ο κοσμος που ξερουμε, ας φροντισουμε επιτελους να τελειωνουμε μια και καλη με τον αδικο, τον «πρακτικα ναρκωμενο», αλλα και τυπου «επαναστατη-χωρις-αιτια» κοσμο, που καποιοι αργα και μεθοδικα επιφυλασσουν για μας!

2 σχόλια:

  1. Γειά σου Elva

    Μαγιας ξεμαγιας ζωντανοί με κατεστραμένα μυαλά είμαστε έτσι κι'αλλιώς.
    Μόλις διάβασα αυτό στον Καρτέσιο:

    «Η Γ΄ τάξη του Γενικού Λυκείου Πύλης διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα της, το Σάββατο 22/12/2012 και ώρα 9μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πύλη» στην Πόρτα Παναγιά. Τιμή κάρτας: μόνο 12€. Στην τιμή περιλαμβάνεται πλούσιο φαγητό και άφθονο ποτό. Επίσης θα διεξαχθεί λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα. Το μεγάλο δώρο είναι μια 6μηνη σύμβαση εργασίας στην εταιρία LIDL (αποθήκες Μεγαλοχωρίου). Σας περιμένουμε!».

    Βρε δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Μόνο το κέρδος.
    Βλέπουν τους εργαζόμενους σαν μηχανές παραγωγής
    κέρδους για την δική τους ευμάρεια και μόνο.
    Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο,
    αλλά τα κεφάλια που θα έπρεπε να σπάσουν είναι
    αυτόν που έχουν πλέον χάσει κάθε μέτρο.
    Ακούς διάφορους απο την κυβέρνηση να λένε όταν
    τους ρωτάνε..Εσείς ζείτε με 450 ευρώ ?
    Η απάντηση να είναι ένα ξερό ΟΧΙ !, αλλά η κοινή
    λογική δεν επιτρέπει άλλο δρόμο.
    Ποιά κοινή λογική βρε ηλίθιε όταν εσύ ο ίδιος
    δέχεσαι ότι με αυτά τα ψίχουλα δεν ζεις και
    απαιτείς απο τους άλλους να φυτοζωούν για να
    σώσετε τις τσέπες σας τις τράπεζες και όλες τις παρατρεχάμενες βδέλες μαζί.

    Η γιορτινή ευχή μου για όλους αυτούς μαζί..
    Κακά στραβά και ανάποδα να τους πάνε και τα
    χριστούγενα και ο κανούργιος χρόνος.
    Γιατί ότι είναι κακό για αυτούς είναι καλό
    για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλη Ntina

      Κι εγω διαβασα την αγγελια στου Καρτεσιου και απελπιστηκα ακομη περισσοτερο για το τι μας περιμενει σαν λαο, αν δεν ορθοποδησουμε και δεν διωξουμε τους δυναστες μας. Ειναι να απορει κανεις γιατι περισσοτεροι δεν εξεγειρονται οταν πιεζουν κοσμο να ζησει με 450 ευρω οπως λες.
      Στο μεταξυ εχει φυγει η μιση Ελλαδα ενω αλλοι τοσοι ετοιμαζονται για φευγιο μετα τις γιορτες απ ο τι ακουω στο διαδικτυο. Οταν οι περισσοτεροι νεοι φευγουν,καταλαβαινει κανεις οτι η πλειοψηφια οσων μενουν ειναι ειτε ηλικιωμενοι ανθρωποι ειτε και οσοι εχουν οικογενειακες υποχρεωσεις, οποτε ειναι ευκολοτερο να δεχθουν πιο αδιαμαρτυρητα τα οποια σκληρα μετρα!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...