13 Οκτ 2011

48ωρη Απεργία 19-20 Οκτώβρη

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι,
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.
Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο.
Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.

19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά.
Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.

Όλοι στους δρόμους.

Όλοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.
Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού.
Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό, τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία.
Θέλουν όλοι μαζί μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής και ανασφάλιστη. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Το ΠΑΜΕ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στον αγώνα.
Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από την Βουλή. Οργανωμένα, συντονισμένα. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.
Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ

6 σχόλια:

  1. Μακάρι το παμε να κάτσει αυτη την φορά και όχι να αφήσει τον λαο του να τρωει ξυλο οπως έγινε 28-29 ιουνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανησυχείς Ανώνυμε. Το μακρύ και δίκαιο χέρι του ΠΑΜΕ θα μας σώσει αυτή τη φορά. Κουράστηκε να βλέπει τον λαό του να τρώει ξύλο από τους "Αιγύπτιους - Μπάτσους", να βλέπει τα παιδιά του να λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα και τους εργαζόμενούς του να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί 15 ώρες τη μέρα στους αξιωματούχους του Ραμσή - Παπανδρέου.... Και επειδή είναι αν μη τι άλλο κουραστικό να αναφερόμαστε στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ σαν κάποια μαγική δύναμη που από καπρίτσιο δεν επεμβαίνει να μας σώσει από τα δεινά μας τόσο καιρό, καλό θα ήταν στο διήμερο που έρχεται να κατέβουμε στο δρόμο ΟΛΟΙ γιατί με τις κινητοποιήσεις που έχουμε (ιδίως αυτή με την περικύκλωση της βουλής) προβλέπω να γίνει απλά χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκτακτη ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

    http://www.youtube.com/watch?v=OOVzyXvHa_I

    (Ίσως χρειάζεται να μπεί στο αρχικό ποστ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλούμε τους ανώνυμους (και σόρυ αν σας τη σπάμε) διαλέξτε ένα nickname για να σχολιάζετε :) ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, ντρέπομαι που θα ρωτήσω, αλλά αν δε ρωτήσεις δε μαθαίνεις..
    εμείς που είμαστε άνεργοι (πάει να πει δεν ανήκουμε σε κανένα σωματείο) μπορούμε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες με το ΠΑΜΕ?Και πως?
    Γενικά, το κάλεσμα του κκε για οργάνωση τι εφαρμογη βρίσκει σ'εμάς που είμαστε εκτός χώρων εργασίας? Μπορούμε να προσεγγίσουμε κάπως το κόμμα?

    (ελπίζω να μη με πάρετε στο ψιλό, τον κομμουνισμό τον γνώρισα στο ιντερνετ, σ'εσάς εδώ και αλλού, και αφού διάβασα και ξαναδιάβασα-έχω και ελεύθερο χρόνο μπόλικο- αναρωτιέμαι τώρα τι κάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. vasso,οι άνεργοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού κινήματος και σαν τέτοιο σαφέστατα έχει τον χώρο του στις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ...εξάλλου το ΠΑΜΕ στους στόχους πάλης του ,έχει ξεχωριστό,μεγάλο κομμάτι διακδικήσεων για τους ανέργους και την προστασία τους ,ειδικά τώρα με την "κριση" του κεφαλαίου και των κολαούζων τους...σε όποια πόλη λοιπόν και να είσαι ,πήγαινε στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (θα τις βρείς στο site του ΠΑΜΕ και του Ριζοσπάστη ,καθώς τα αστικά μμε θα ασχολούνται με τους αντάρτες βουλευτες του παΣΟΚ) και εκεί θα βρείς τον χώρο σου μαζί με τους ανθρώπους της εργατικής τάξης και των συμμάχων τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...