4 Οκτ 2011

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

Απο(http://www.rizospastis.gr/page.do?id=13721&publDate=4%2F10%2F2011&direction=&pageNo=3) 
~
ΑΠΕΡΓΙΕΣ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
Αύριο η μεγάλη απεργιακή μάχη
  • Στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
Αύριο, Τετάρτη, δίνεται η πρώτη μεγάλη μάχη με την απεργία των εργαζομένων σε Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΟ. Με κοινή ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα Εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην Ενέργεια, στην Υγεία και στην Πρόνοια, Επιτροπές Αγώνα στο Δημόσιο (κλαδικό ΟΤΑ Αττικής, κλαδικό Ενέργειας, Σωματείο «Ευαγγελισμού», Σωματείο Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών κ.ά.) καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί.
Η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 11 π.μ στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Αυτή η απεργία καθώς και η γενική πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 19 Οκτώβρη αποτελούν δύο κρίσιμες ταξικές αναμετρήσεις, που στο κέντρο τους βρίσκεται η ανάγκη ν' απαντήσει ο ίδιος ο λαός στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία. Κρίνεται και από αυτή την απεργία - όπως και από το σύνολο των ταξικών αγώνων - αν την κρίση θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οδηγούμενοι μαζικά στη φτώχεια και στη μιζέρια, ή αν με την πάλη τους καταφέρουν να εμποδίσουν τα βάρβαρα μέτρα, να τα ματαιώσουν και να ανατρέψουν την ίδια την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της. Διότι οι εργαζόμενοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, συνολικά τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλούνται, τελικά, ν' απαντήσουν στο ερώτημα: Θα πτωχεύσουμε εμείς και οι οικογένειές μας ή η πλουτοκρατία;

Κάλεσμα της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ, μπροστά στην αυριανή απεργία, τονίζει: «Ολοι στον αγώνα για να σταματήσουμε τις απολύσεις και την "εφεδρεία", τις περικοπές σε μισθούς - συντάξεις και τα φοροχαράτσια και για ένα σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες». Ταυτόχρονα, καλεί στην αυριανή συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ., και τονίζει: «Εχουμε τη δύναμη. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε! Σκέψου! Το "κόστος του αγώνα" και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!! Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΠΟΕΔΗΝ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ».
Και καταλήγει: «Για κίνημα που θα βάζει εμπόδια στα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα θα ανοίγει το δρόμο για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες
  • ΟΧΙ στις απολύσεις και την "εργασιακή εφεδρεία". Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στους μισθούς. Κατώτερος βασικός μισθός στα 1.400 ευρώ.
  • ΚΑΝΕΙΣ να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά. Να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου.
  • Να μην κλείσει ούτε ένα δημόσιο νοσοκομειακό κρεβάτι. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών».
Αντίστοιχα, με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί κι αυτή στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, και τονίζει: «Ολα τα αντεργατικά μέτρα θα ισχύσουν και στη ΔΕΗ όπως με σαφήνεια προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ηδη στη ΔΕΗ προετοιμάζονται να τα υλοποιήσουν». Για να υπογραμμίσει: «Τα σχέδια της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και συνολικά της Ενέργειας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η πορεία αυτή θα συνοδευτεί από αντεργατικά μέτρα (εφεδρεία, μισθολόγιο)».
Κλιμάκωση στις 19 Οκτώβρη
Στο μεταξύ, εντείνεται η δραστηριότητα μπροστά στην απεργία στις 19 Οκτώβρη, η οποία μπορεί ν' αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών τονίζει: «Οργανώνουμε σε κάθε χώρο Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις ανά τμήμα ή βάρδια για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων με σκοπό την επιτυχία του αγώνα μας. Συσπειρωνόμαστε στα κλαδικά μας συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, παραμερίζουμε τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα. Απαντάμε με συνολική ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δεν πάει άλλο! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ολοι στην απεργία στις 19 Οκτώβρη»

3 σχόλια:

  1. «Η απαίτηση για κατάργηση της ΕΓΣΣΕ είναι 100% η φωνή των βιομηχάνων, είναι απαίτηση του κεφαλαίου. Ας αφήσει η κυβέρνηση τα παραμύθια. Αυτούς υπηρετεί. Σ' αυτούς δίνει «γην και ύδωρ». Να μην τολμήσουν. Εδώ δεν είναι ούτε Γερμανία ούτε Γαλλία. Θα περάσουν πάνω από τα σώματα των εργατών και των εργατριών της χώρας μας» ειπε το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του, γραφoυν σημερα και στην iefimerida.


    http://bit.ly/r9zAd3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα αυτο θα κάνουν ετσι κι αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aνωνυμε

    Σ ευχαριστουμε για τη....διαπιστωση,ομως κακως γραφεις ως ανωνυμος!

    Δεν επιτρεπονται εδω τα ανωνυμα σχολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...