3 Οκτ 2011

Σβήνοντας φωτιές (με...βενζίνη!)




Ειμαστε σε "αναμονη" αυτη την εβδομαδα, λενε ολες οι αστικες φυλλαδες και πρεπει κι εμεις ως...υπακουοι πολιτες, (που εχουμε δειξει, μεχρι τωρα, οτι ειμαστε), να το....πιστεψουμε! 

H ανθρωποτητα πρεπει να....αναμενει με....αγωνια, (τι αλλο;), την ανακοινωση των βραβειων....Nobel!  

Eσεις τι αλλο πιστευατε δηλαδη; 

Μηπως το οτι ο κοσμος αναμενει να βρει...δουλειά, επειδη αυτο και μονο απασχολει κατι ...εκατομμυρια ανθρωπους στις..."προηγμενες" χωρες της Δυσης; 

Ε, οχι βεβαια...

Ετσι ωραια που βαδιζουμε, παγκοσμιως δε θα μου κανει εντυπωση αν οι εργατες σε διαφορες Ασιατικες χωρες θεωρουνται  σε λιγο και..."τυχεροι", εφ οσον ΑΥΤΟΙ εχουν μια δουλειά, ή μια ...δουλεία (δε βαριεστε ενας...τονος ειναι η διαφορά).

Τα 46,2 εκατ. Αμερικανών, ομως, που ζουν στην απολυτη ανέχεια, ή μηπως το 23% , που συμφωνα με στατιστικες, αναμενεται να φτασει το ποσοστο ανεργων στην Ελλαδα,  ειτε το 19% στην Ισπανια, και τοσες αλλες χωρες στη λιστα της ΕΕ, τι θα πρεπει να κανουν; Να δεχθουν τη... ''κινεζοποιηση'' των μισθων τους,  προκειμενου να...επιζησουν;

Αυτα ειναι ομως...''λεπτομερειες'', για τη πλουτοκρατια και δεν απασχολουν τους ηγετες, που εχουν αλλες ασχολιες και το κυριοτερο προβλημα τους ειναι η ολο και μεγαλυτερη φορολογηση των χαμηλων στρωματων, γι αυτο και στην Ελλαδα, αλλωστε, εκτος απο τα απανωτα ...χαρατσια, εγκαινιασαν τωρα και τις...φοροκαρτες, που ομως οπως καθε μετρο, στην χωρα αυτη, ακομα και πριν εφαρμοστει, εχει ΗΔΗ ... τρυπες

Ομως, αγαπητοι μου, αν δεν τα παρει κανεις απο τον ....φτωχο, απο που θα τα παρει, απο τους εκατομμυριουχους φιλους τους, που τους προσκαλουν σε ...δεξιωσεις και τους εχουν κι ενα σωρο ετοιμες λυσεις για να βγαλουν κι αλλα κερδη;  

Βusiness as usual, αλλα για τη πλουτοκρατια, εννοειται.

Φωναζει λοιπον κι ο - κατα τα αλλα- συμπαθης, Μichael Moore, σε δηλωσεις του, οτι το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα, ειναι οτι «ο καπιταλισμός του 21ου αιώνα», πρέπει να «αναμορφωθεί εντελώς» εννοωντας ότι θα χρειαστεί περισσότερη κυβέρνηση, με την έννοια του 'εμείς ο λαός', ώστε να διασφαλιστεί ότι η πίτα θα μοιραστεί δίκαια». 

Μερικες φορες σκεφτομαι οτι ειναι κριμα τοσο εξυπνοι ανθρωποι που συχνα (δικαιως) επικρινουν τα «κακως κειμενα» στη χωρα τους, οπως και τον πρόεδρο Οbama, να μη μπορουν να δουν καθαρα οτι αυτο που φταιει δεν ειναι οι ....κακοι προεδροι, αλλα το ...κακο πολιτικο συστημα, το ιδιο παντου, το οποιο μας εκμεταλλευεται στο επακρο κι εμεις καθομαστε κι ακουμε δηλωσεις ''περι ευθυνης ...αλλων'', οταν ΗΔΗ...καιγεται  το σπιτι μας κι εμεις ειμαστε ακομη.....μεσα! 




32 σχόλια:

  1. Εχμ ... αφού αυτό το σύστημα τους ταΐζει Elva μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... (περί Μichael Moore, αλλά και Naomi Klein ο λόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. spiral

    Aυτους ναι, αλλα εμας τους εργαζομενους, καθολου, οποτε ας ξυπνησουμε επιτελους να δουμε κι ΕΜΕΙΣ το συμφερον μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. spiral

    ΟΚ, εγω εννουσα τους ηγετες, αλλα κι αυτα τα παραδειγματα που φερνεις δεν ...διαφερουν πολυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάσαι ποιος πήρε πέρσι το νόμπελ οικονομίας; ένας Κύπριος ονόματι Πισσαρίδης... Θυμάσαι γιατί; Επειδή πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας. Με ποιο τρόπο, με δυναμική χρήση του επιδόματος ανεργίας, δηλαδή να το δίνουν σε επιχειρηματίες. Αυτά τα μέτρα πάει να εφαρμόσει και το ΠΑΣΟΚ... από την παραγωγή στην κατανάλωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Giorgo bookhunter

    Σωστα.Αυτος δεν ηταν που ελεγε ''απελευθερωστε τις απολυσεις'', και μιλουσε για "δικαιώματων" που πρέπει να καταργηθούν;
    Το μοντέλο εργασίας flexicurity που προτεινε παντως, εφαρμοζεται, ηδη απο καιρο, στη Σουηδια, οποτε οπως καταλαβαινεις,ισχυει το ..''ευλογουμε τα γενια μας''!

    Αφου πηρε κι ο..Κισινγκερ Νόμπελ Ειρήνης, το 1973,τι περιμενεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επισης η ναομι και ο μουρ ζουν και εχουν μεγαλωσει σε αλλες συνθηκες οποτε μην περιμενουμε να δουν οσα δεν βλεπουν αλλοι και αλλοι στην χώρα μας που εχουμε και το ΚΚΕ να τα λεει και να τα ξαναλεει.

    Οσο για τους ηγετες ελβα, ισως και να μην καταλαβα καλα τι εννοεις, αλλα πιστευεις οτι εχει τοση διαφορά ο ομπαμα απο τον μπους; Η μηπως περιμενεις κατι απο αυτους, ασχετα πως του λενε οι μανατζερ τους να πλασαριστουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. poe

    Nαι,αλλα πρεπει να παραδεχθεις οτι δυστυχως ο μεσος Ελληνας ουτε Ριζο διαβαζει, ουτε ενημερωνεται,οπως κανουν πολλοι μεσω των blogs, κ.α media.
    Μακαρι να το εκαναν για να μαθαιναν καποια πραγματα, αλλα πολλοι δυστυχως θεωρουν τις ...φυλλαδες, (οπου οι διαφημισεις ειναι πιο πολλες απο τις ειδησεις!), πιο ..αξιοπιστες για την ενημερωση τους!

    Φυσικα και δεν υπαρχει καμμια διαφορα στους ηγετες που αναφερεις. Αν πιστευα οτι υπηρχε, τοτε σιγουρα δεν θα εγραφα εδω, σωστα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σκαθάρι που μπέρδεψε το ταίρι του με ένα μπουκάλι, η χελώνα που χασμουριέται, η αγωνιώδης αναζήτηση της τουαλέτας και πώς επηρεάζει την κρίση μας και άλλες ενδιαφέρουσες (με το δικό τους τρόπο...) ανακαλύψεις τιμήθηκαν φέτος με τα βραβεία Ig, τα λεγόμενα «εναλλακτικά Νόμπελ» που απονεμήθηκαν για 21η χρονιά.

    Στα βραβεία ξεχωρίζουν πραγματικές αλλά ασυνήθιστες και συχνά αστείες ανακαλύψεις και εφευρέσεις και απονέμονται από το χιουμοριστικό επιστημονικό περιοδικό «Χρονικά της Απίθανης Έρευνας».

    Παρότι τα βραβεία συνιστούν μια διακωμώδηση του θεσμού των κανονικών Νόμπελ, πραγματικοί νομπελίστες έδωσαν τα βραβεία στους τιμώμενους, σε ειδική τελετή στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ. Βασικό κριτήριο για τη βράβευση είναι η ανακάλυψη «πρώτα να κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφθούν».

    Μεταξύ άλλων, δόθηκαν:

    - Βραβείο Βιολογίας, σε δύο Αυστραλούς εντομολόγους για εργασία τους σχετικά με το σεξ των σκαθαριών μέσα σε ένα πεταμένο μπουκάλι μπίρας και πώς το αρσενικό σκαθάρι μπερδεύει το μπουκάλι (αν είναι καφέ χρώματος) με το θηλυκό.

    - Φυσιολογίας, για έρευνα Βρετανών ζωολόγων αναφορικά με το χασμουρητό στις χελώνες, όπου αποκλείστηκε ότι το χασμουρητό είναι κολλητικό στα συμπαθή ζώα.

    - Ιατρικής, για έρευνα σχετικά με την απελπισία όσων αναζητούν απεγνωσμένα μέρος για να ουρήσουν και πώς η αγωνία τους επηρεάζει πότε θετικά και πότε αρνητικά τις αποφάσεις τους για άλλα πράγματα.

    - Ψυχολογίας, σε Νορβηγό ερευνητή που προσπάθησε να καταλάβει γιατί στην καθημερινή ζωή οι άνθρωποι αναστενάζουν.

    - Φυσικής, για μελέτη σχετικά με το γιατί οι αθλητές ρίψης δίσκου αισθάνονται ζαλάδα, ενώ αυτοί της σφύρας όχι.

    - Μαθηματικών, με το οποίο βραβεύτηκαν έξι επιστήμονες που εδώ και χρόνια είχαν προβλέψει το τέλος του κόσμου, αλλά ήσαν ακόμα ζωντανοί για να παραλάβουν το βραβείο!

    - Ειρήνης, στον δήμαρχο του Βίλνιους της Λιθουανίας που αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα του πάρκινγκ, ισοπεδώνοντας το πολυτελές αυτοκίνητο ενός παραβάτη με ένα τεθωρακισμένο όχημα.

    - Λογοτεχνίας, στον Τζον Πέρι του πανεπιστημίου Στάνφορντ για την θεωρία του της «δομημένης αναβλητικότητας», που εξηγεί γιατί πρέπει κάποιος να εργάζεται πάντα πάνω σε κάτι τόσο σημαντικό, ώστε να αποφεύγει συστηματικά να κάνει κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

    Πηγή: newsbeast.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. spiral

    Τα διαβασα και γελασα, αλλα αυτα ειναι τα..''εναλλακτικα'', οχι τα...''οriginal'', τα οποια μας κανουν μερικες φορες να βγαινουμε.. εκτος εαυτου με τα κριτηρια που δινονται!

    Αξιζει να διαβασεις και την καθολου κολακευτικη γνωμη του ιστορικου, Howard Zinn, για τις απονομες του Νοbel Ειρηνης.

    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2009/oct/09/nobel-peace-prize-war-obama

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρεπει και εμεις να θεσμοθετησουμε τα βραβεια Siemens και αλλων πολυεθνικων(πως λεμε Μαντούβαλος και υιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. poe

    Αλλωστε οι πολυεθνικες ειναι που ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις,ετσι δεν ειναι;
    Ας δινουν τωρα και τα βραβεια απ ευθειας σε οσους ειναι ''οι εκλεκτοι'' τους και ας τελειωνουμε επιτελους με τις...βραβευσεις τετοιου ειδους! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατι να στο πω και αλλιως
    αμα ζουσα στην Αμερικη
    και γ.γ του ΚΚΑ ήταν ο παρακάτω κυριος
    δυσκολα θα ειχα γίνει κομμουνιστής

    http://www.youtube.com/watch?v=OxG98hNSDQI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. poe

    Ποιον απο τους δυο κυριους εννοεις; Ελπιζω οχι τον ...παρουσιαστη,βεβαια, που δεν αφηνει τον αλλο ουτε καν να μιλησει και θυμιζει αντιστοιχα δικα μας ...παπαγαλακια στα καναλια! Aπο εκει ξεσηκωσαν τις τακτικες αυτες, οπως βλεπουμε :)

    (O γ.γ του ΚΚΑ,ομως, δεν μου ειπες γιατι δεν σου αρεσε..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατι δεν μπορει να απαντησει και να υπερασπιστει σε πολυ απλά ζητήματα

    α) Την Σ.Ε
    β) Την κουβα
    γ) Να διαχωρησει τον σοσιαλισμο απο τον κομμουνισμο
    δ) Να εξηγησει την διαφορα του National Socialism απο τον κομμουνισμο και στην ιδεολογια και στην πράξη
    δ) Να πει για την συμβολη του σοσιαλισμου/κομμουνισμού στον κόσμο
    ε) Να πεταξει το ποτήρι με το νερο στη μουρη του μαλακα που του λεει οτι το κλεψε κιολας
    ζ) Να πει οτι οι κομμουνιστες δεν σκοτωσαν δισεκατομύρια ανθρώπους οπως του λεει ο μαλακας
    η) Να πει οτι η Βενεζουελα δεν ειναι χωρα σοσιαλιστική
    θ) Δεν τολμα να υποστηρίξει τον υπαρκτό σε κανενα ζήτημα, η απλά δεν ξερει

    Και πολλα ακομα που δεν τα θυμαμαι

    γενικα πολυ γιωτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επισης θα μπορουσε να το απαριθμησει μερικες δεκαδες απο τα ιμπεριαλιστικα εγκληματα της δημοκρατικης χωρας του που τοσο αγαπα ο δημοσιογραφος και να μην ειχε μαλλιστα και τελειωμο η απαριθμιση

    και σου κανω μια απλη ερωτηση
    αν ηταν εκει ο παφιλης η η παπαρηγα η ο μπογιοπουλος η η κανελη η ακομα και ΕΓΩ η εσυ, θα μπορουσε ο μαλακας ο δημοσιογραφος να λεει αυτες τις μαλακιες και να μενουν αναπαντητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. έλα ρε ο Γουέμπ είναι γραμματέας του ΚΚΗΠΑ τώρα και μάλιστα έχει πάρει καθαρά δεξιά στροφή. Στην τελευταία συνάντηση των ΚΚ, πέρσι οι του ΚΚΗΠΑ, ήταν από αυτούς που υποστηρίζαν ακριβώς τα αντίθετα από τους δικούς μας. Εδώ ο άνθρωπος λέει κάτι πράγματα να στηρίξουμε τον Ομπάμα, έναντι του tea party, να ρίξουμε βάρος στην πράσινη οικονομία κ.α. δεν θυμίζει κάτι; Πρόσφατα κατέβασε μια πατφόρμα προτάσεων στο ΚΚΗΠΑ, που μερικά μέλη που ανησυχούν για τις εξελίξεις στείλανε σε εμάς για μια γνώμη θα βρεις την απάντηση στο ρίζο http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6205395&textCriteriaClause=%2B%CE%A0%CE%9B%CE%91%CE%A4%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%9C%CE%91+%2B%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%95%CE%9C%CE%A0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να αυτο το κοπελι τα λεει πιο καλα

    http://www.youtube.com/watch?v=nOeLvpP8TYk&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχει και στυλ Λενιν, αμα γινει επαναστα στην Αμερικη μπορει να τον δουμε και μπροσταρη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να σου πω,δεν εκατσα να δω ολο το video ωστε να καταλαβω αν ο τυπος δεν ηξερε, ή αν δεν τον αφησε ο δημοσιογραφος να μιλησει, αλλα θα το δω ολοκληρο και θα επανελθω. Ξερεις ,ομως, οπως σου ειπα και πριν τα τεχνασματα των δημοσιογραφων απανταχου!

    Χωρις να θελω να δικαιολογησω τιποτα και κανενα,μην εισαι τοσο σιγουρος οτι ..αφηνουν ενα προοδευτικο ανθρωπο να μιλησει ελευθερα,και ειδικα στις ΗΠΑ που ειτε διαφημισεις πεφτουν βροχη, ειτε ο αλλος παει να σε αποπροσανατολισει
    με το ενα και το αλλο ωστε να φανει οτι δεν τα καταφερε καποιος η δεν ηξερε..Δεν ειναι και νεες αυτες οι τακτικες τους...απο Μακαρθυ και δε συμμαζευεται...

    Οσο για τους δικους μας δεν πιανονται επειδη εχουν πειρα και απο τις εμφανισεις τους, ενω στην Αμερικη ποιος καλει τον γ.γ και καθε ποτε για να μιλησει;

    θα το δω παντως καλυτερα το video μετα και θα σου πω περισσοτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελβα, αμα δεις θα καταλαβεις για τι στοκο μιλαμε...

    δες πχ το αλλο κοπελι που και αυτος στην αμερικη ειναι και καταιει να μιλησει(βεβαια δεν εχει τον μπαραμπακο δημοσιογραφο να τον διακοπτει, αλλα η διαφορα ακομα και ετσι ειναι εμφανης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. poe

    Αν παντως ισχυουν οσα λετε εσυ και ο bookhunter κριμα το ..τιτλο του γ.γ! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παιδιά είδα το βιντεο με το γουέμπ, ρεζίλι γίνεται πολύ απλά γιατί έχει πέσει στον οπορτουνισμό και στις τρομερές αντιφάσεις. Τι να πει που πετά όλη την ΕΣΣΔ γιατί την χάλασε ο Στάλιν; Ε ο άλλος θα επιτεθεί και όσες παραπάνω αντιφάσεις βρει τόσο περισσότερο θα σε πατήσει.Αυτά έλεγα και στο τελευταίο άρθρο μου, ότι έχει τέτοια τακτική ο ιμπεριαλισμός ψάχνει να βρει κάτι να κερδίσει τη ταξική μάχη. Δυστυχώς γι αυτόν, βέβαια ο μαρξισμός αποτελέι απίστευτης σφιχτής συγκρότησης ιδεολογικό όπλο, απλά πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιέις, ούτε δόγμα είναι ("είπε ο Μαρξ"), ούτε για πέταμα στο όνομα της ανανέωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κοκκινοςδρόμοςΔευ Οκτ 03, 09:08:00 μ.μ. EEST

    Ρε παιδία στο βιντεάκι ο Γουέμπ βγήκε στον φόξ νιούζ. Το πιο αντιδραστικό ακροδεξιό βρωμοκάναλο της Αμερικής. Ε, προφανώς δεν τον βγάλαν στον αέρα για να "ενημερώσει" τον λαό της αμερικής για τις (γελοίες) θέσεις του ΚΚΗΠΑ . Τον βγάλανε για να σπάσουν πλάκα μαζί του (όπως εδώ χεχε

    http://www.youtube.com/watch?v=aHfZBQyr2Fs ).

    Και αυτός σαν κανονικός μα&α*ας που είναι, πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή.

    Ελβα,
    διάβασα το άρθρο στο γκάρντιαν-πολύ καλό δεν το περίμενα- αλλά και τα σχόλια από κάτω έχουν πλάκα: (για το νομπελ στον ομπάμα)
    "Peace? What peace? Where?
    Palestine, Afghanistan, Iraq, Iran, Pakistan?
    None of the above.
    Maybe he got the Nobel Peace Prize because he made peace with Hilary?".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για όποιον έχει το χρόνο, τη διάθεση και το ... κουράγιο και στην τελική θέλει να μάθει ακριβώς τι γίνεται με την ... "αριστερά", πλέον, στις ΕΠΑ και κυρίως για το πάλαι ποτέ ΚΚΗΠΑ του Μεγάλου Συντρόφου Γκας Χωλλ, ας ρίξει μια ματιά στο παρακάτω:

    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6205395

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βέβαια και το παρακάτω άρθρο είναι εξ ίσου πολύ σημαντικό !

    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6237973&publDate=15/5/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Giorgo bookhunter

    Ο Γουέμπ φανηκε οτι οντως δεν μπορει να σταθει σε μια συζητηση και καλα ειναι να μην εμφανιζεται σε καναλια εφοσον απλα ο ανθρωπος δεν τα..βγαζει περα! Σκετο ρεζιλι! :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. κοκκινε δρομε

    Αυτο υπαινιχθηκα κι εγω για τα εκει καναλια και
    βεβαια του Γουεμπ δεν του εφταιξε μονο το...
    Fox News! :)
    Και σε αλλο να πηγαινε τα ιδια ...διαμαντια θα ελεγε και καπως ετσι παλι θα αντιμετωπιζοταν!
    ''Ηταν το ..κλημα στραβο,πηγε και στο ...Fox News!'' :P
    Tι να περιμενει κανεις;

    Χαρηκα που σου αρεσε το αρθρο στo Guardian.
    Κι εγω το βρηκα ενδιαφερον γι αυτο εβαλα link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου faro

    Eυχαριστουμε για τα χρησιμα links!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Farο, μάλλον τους έβαλε πολύ δύσκολα θέματα το ΚΚΕ και είναι απίθανο να το περάσουν το μάθημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. spiral architect: Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η ... πρόθεση του Κόμματος ...
    (αστειεύομαι)

    Είμαι σίγουρος ότι πολύς ... κόσμος ΔΕΝ θα περνούσε το συγκεκριμένο μάθημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...