15 Οκτ 2011

Θυμήσου τον Εμφύλιο

Η ψηφιακή υλοποίηση του συνθήματος "φοβισέ τους εσύ!"
Σηκώθηκα το πρωί, ήπια καφέ, και πριν ξεχυθώ στους δρόμους έκανα ένα digital ξεφύλλισμα των εφημερίδων κι έπεσε το μάτι μου στο άρθρο του βήματος "Θυμηθείτε τον Εμφύλιο". Θυμηθείτε τον, αλλά κατα πώς λέει το Βήμα, όχι τα πως και τα γιατί, αυτά πρέπει να θαφτούν και να ξεχαστούν για πάντα, να θυμηθούμε το "πόσο ακριβά πληρώσαμε τη σύγκρουση...". Ωιμέ!
Ω, θεοί του Ολύμπου και της νεφελοκοκκυγίας, δώστε μας φώτιση να ξεχάσουμε πώς οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέται που την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια (και με βαριές αποσκευές τον πλούτο της χώρας) κι άφησαν το ΕΑΜ να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα, μετά γύρισαν και με τους αγγλοαμερικάνους και τους ταγματασφαλίτες άρχισαν να κυνηγάν τους κομμουνιστές μη τυχόν και πάρουν την εξουσία. Άλλα έχε χάρη ρε τζερεμέδες, έχε χάρη που εμείς σας καλέσαμε πίσω, έπρεπε να σας αφήσουμε να ψηθείτε στις ερήμους της βόρειας Αφρικής μέχρι που να τρώγαν το κεφάλι τους οι επίγονοί σας στην πλατεία Ταχρίρ απ' τους μουσουλμάνους αγαναχτισμένους.

Κι επειδή σήμερα όλος ο κόσμος μια πλατεία θα γίνει (τι ωραίο γιορτινό σλόγκαν!), η διαμαρτυρία είναι γιορτή, φιέστα, καλαμπούρι, εμείς καλέσαμε την ερχόμενη Πέμπτη σε περικύκλωση της βουλής, ως μια συμβολική (ή μήπως και πραγματική;) πράξη, μια "γενική δοκιμή" της κατάληψης των παντώς καιρού ανακτόρων της άρχουσας τάξης. Ξυπνάμε μνήμες εμφυλίου, όχι επειδή είμεθα αιμοχαρείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι, αλλά επειδή μας έχετε αλλάξει τον αδόξαστο!
Και τώρα μας νουθετείτε κι από πάνω βρε καραγκιοζοπαίχτες αστοί δημοσιογράφοι; Να ξεχάσουμε; Μήπως αρχίσατε να κλάνετε μέντες; Μήπως ο όμορφος καπιταλιστικός σας κόσμος, το τέλος της ιστορίας, το "καλύτερο σύστημα" (όλα τ' άλλα απέτυχαν ντεμέκ) είναι για τα μπάζα και δεν μπορεί πια ούτε να σωθεί από μόνος του;

Μην περιμένετε απ' τον κόσμο που του'χετε αλλάξει τα φώτα να ρθει να σας σώσει. Εμείς θα τον παροτρύνουμε να σας δώσει μια να πάτε στον αγύριστο! Γι' αυτό ή ελάτε μαζί μας κύριοι δημοσιογραφίσκοι ή βγάλτε το σκασμό και καθίστε στην άκρη μη σας πιάσουν τα σκάγια. Ή μπορείτε αν θέλετε να "αυτοεξοριστείτε" όπως έλεγαν για τον εθνάρχη (έτσι το λεν για τους μεγάλους ηγέτας, όχι ότι την έκανε με ελαφρά ας πούμε. Η λαϊκή γλώσσα βάζει τα πράματα στη θέση τους). Οπότε, ναι, τον θυμόμαστε τον εμφύλιο αλλά με τον τρόπο που γουστάρουμε εμείς, με τον τρόπο που είναι ιστορικά και ταξικά ορθός: Ως αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην αμερικανόδουλη αστική τάξη της εποχής.
Καλή βδομάδα.

17 σχόλια:

  1. Kαλημερα ΑλεξΔ

    Πως τον εφτιαξες τον καφε και πηρες τετοια..φόρα; ;)

    Εχεις, ομως, απολυτο δικιο να τα βαζεις με τους υπερασπιστες ενος συστηματος, που ενω καταρεει καποιοι νιωθουν την ..ηθικη υποχρεωση(!) να συνεχισουν να φιλουν..κατουρημενες ποδιες!

    Αντι να βλεπουν κι αυτοι, οπως εκατομμυρια αλλοι, οτι ο κοσμος, παντου, ξυπνα απο το καπιταλιστικο ληθαργο που μας εχουν υποβαλλει χρονια τωρα και βλεπουν τι θα πει εκμεταλλευση http://bit.ly/rgtNtU και αδικια http://bit.ly/nubOrs, αυτοι θεωρουν πιο σπουδαιο να δικαιολογησουν το ...μισθο τους, ο οποιος ειναι τελικα πολυ.. μικρος, μπροστα στην υπερασπιση της ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοκκινοςδρόμοςΣάβ Οκτ 15, 10:56:00 π.μ. EEST

    και εγώ, που πίνω τον καφέ για να φύγω τώρα :)
    ωραίο, μου έφτιαξές την διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ αυτό φοβούνται σαν τον διάβολο τώρα.. γιατι ξέρουν οτι θα έχει άλλη κατάληξη !!!! δικαιολογημένα λοιπόν !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εικαστική παρέμβαση:
    Θα πρότεινα μερικούς τόνους sepia στο κονσερβοκούτι, να δείχνει σκουριασμένο κατά την παράδοση.
    Στα σοβαρά τώρα, και το έχω ξαναθίξει το ζήτημα. Ακριβώς ο φόβος του πολέμου (εμφύλιου ή άλλου) είναι που δρα αποτρεπτικά στην επαναστατικοποίηση των μαζών.
    Οσο το σύστημα τους δίνει έστω και μία αμυδρή ελπίδα επιβίωσης, η επανάσταση με ό,τι αυτή συνεπάγεται (εμφύλιος και όχι μόνο πόλεμος, αποκλεισμοί, πείνα, θανατικό)θα είναι πάντα η τελευταία επιλογή. Και αυτή είναι μία λογικότατη σκέψη και ένας λογικότατος φόβος.
    Αλλο τώρα αν εμείς ξέρουμε πως έτσι και αλλιώς εκεί θα καταλήξει το πράγμα, και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο, να προλάβουν έναν καλύτερο κόσμο τα παιδιά και όχι τα εγγόνια μας, αδερφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από την δευτέρα 17 οκτωβριου και για όλοι την εβδομάδα οι αγανακτισμένοι με τους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ δημόσιους υπαλληλους κατακλύζουμε με email τις δημόσιες υπηρεσίες και ζητάμε από τους συναδέλφους τους να τους υποχρεώσουν να δουλέψουν.
    όχι άλλο αραλίκι σε βάρος των υπόλοιπων ελλήνων.
    ΔΟΥΛΕΨΤΕ όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι έλληνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Trash- Αυτό ακριβώς είναι το νόημα και για την ακρίβεια αυτό ακριβώς ήταν πάντα. πχ στη Ρωσία σε επανάσταση τους εξανάγκασε ο πόλεμος-ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτηρι-, δηλαδή είχαν χάσει ακόμα και το φόβο του θανάτου. Το ίδιο συνέβει και κατά τη διάρκεια του Β ΠΠ. Όταν τσαλαπατηθούν από τη ζωή όλα τα ρεφορμιστικά όνειρα και δείξει ότι έτσι και αλλιώς ή θα πεθαίνεις από πείνα ή μπορεί και να μπλέξεις σε καμμία πολεμική περιπέτεια (που με τις τελευταίες εξελίξεις δεν φαντάζει και απίθανη) για το συμφέρον των αστών ή θα επαναστατήσεις, τότε οι αναστολές θα αρθούν. Και ειδικά στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρχει και οπλισμένος λαός, δηλαδή θα υπάρχει έτοιμος και ο στρατός για την επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Θα πρότεινα μερικούς τόνους sepia στο κονσερβοκούτι, να δείχνει σκουριασμένο κατά την παράδοση."

    Να πάνε απο τέτανο και να νοσηλευθούνε στα νοσοκομεία τους ετσι οπως τα καταντήσανε:)

    Ωραιο αρθρο ευγε νεε μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «θα ξαναγυρίσουμε - ΔΣΕ» ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε κύριοι μασκαράδες του ΒΗΜΑτος καλά είναι να πάτε να πείτε εκεί στα αφεντικά σας στον ΔΟΛ ότι έχουν ένα βαρβάτο χρέος οικονομικό αρκετά εκατομμύρια ευρωπουλάκια προς την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ... να πάνε να τα σκάσουν μέχρι τελευταίας δεκάρας και όχι να την βγάζουν με αναβολές από την τυφλή δικαιοσύνη σαν τον Μάκαρο με τα πούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά, επιτρέψατέ μου να κάνω διακρίσεις, να καλωσορίσω τον Πειρατή του Ονείρου, μολονότι από άλλο ιδεολογικοπολιτικό μετερίζι προερχόμενος, έσπευσε να συμφωνήσει με το επαναστατικό πνεύμα της αναρτήσεως. Ευχαριστούμε.
    Όπως επίσης τον συν-blogger symastev που μπόλιασε τη blogοσφαιρα με ψύχραιμες αναλύσεις της επικαιρότητας, καθώς και τον arion τον μουζικάντη :Ρ για το πολύ εύστοχο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να μην το' χετε απορία, τέτοιες αναρτήσεις τις ετοιμάζω σε πέντε λεπτάκια, το σχέδιο, το κείμενο όλα, έχω γίνει τσακάλι.
    Εξ ου και η προχειρότητα του κονσερβοκουτίου, που θα χρειαζόταν μια πινελιά σκουριάς, αλλά πάει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενα ΝΑΙ κι απο μενα σε οσα λεει ο Αλεξ!

    ΥΓ Προς Πορνες δωσιλογους υπηρετες του Κεφαλαιου:
    Δε θα ειναι εμφυλιος. Απο τη μια θα ειναι ο λαος, κι απο την αλλη οι καθεστωτικοι μηχανισμοι που θελουν να στειλουν τον λαο στα οικονομικα κρεματορια.
    Ειμαστε περισσοτεροι, κουφαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστά ειπώθηκε ...

    Δεν θα είναι εμφύλιος ...

    ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ !

    Η περικύκλωση της Βουλής είναι ένα πρώτο βήμα ...
    Ας τρέμουν την οργή του λαού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και να μαζέψουμε τα σκουπίδια από τους δρόμους:

    http://tinyurl.com/42hz5fq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. στο μεταξύ η πρώτη εικόνα του κειμένου σου είναι ότι πρέπει για μπλουζάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλα ε, πιστευω πως η ολοημερη περικυκλωση της βουλης θα δημιουργησει αντιδρασεις.Ελπιζω να παιρνει πιο συχνα το ΠΑΜΕ τετοιες πρωτοβουλιες!
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...