19 Οκτ 2011

Παπανδρέου, "Κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου αποτελεί ένα επιχείρημα και μία δέσμευση προς τους εταίρους μας. Η ψηφοφορία της Πέμπτης θα πρέπει να είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε"


Πόσο ωραία τους τα είπα πάλι,
συγκινήθηκα




Να αντέξουν στον πόλεμο για να κερδίσει η χώρα, κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από το βήμα της ΚΟ του κόμματος, δύο 24ωρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δείξουν ψυχραιμία και να υψώσουν το ανάστημά τους, υπογραμμίζοντας ότι «δε λογοδοτούμε στους ψηφοφόρους, αλλά σε όλους τους Έλληνες και την ιστορία».

«Κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου αποτελεί ένα επιχείρημα και μία δέσμευση προς τους εταίρους μας. Η ψηφοφορία της Πέμπτης θα πρέπει να είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε» διεμήνυσε
(http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231133684)
---
Διαβάζοντας την παραπάνω προτροπή του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές του κόμματος του ,είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ποιος  θεωρεί ο ΓΑΠ εχθρούς και ποιους φίλους. Καλεί λοιπόν τους βουλευτές, να πάνε κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα, και να αγνοήσουν τις ποδοπατημένες, από τις πολιτικές τους, ανάγκες του λαού ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.
«Δεν λογοδοτούμε σε ψηφοφόρους» μας λέει, και φυσικά είναι αλήθεια, μιας και τον λόγο τους τον έχουν δώσει αλλού, όχι τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες και αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από τις πολιτικές τους. Τον λόγο τους, και τον κρατούν, τον έχουν δώσει στους τραπεζίτες, στις πολυεθνικές, στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε των πολυεθνικών, και προσφάτως, στην τρόικα, στο ΔΝΤ, τους «πιστωτές», τους οίκους αξιολόγησης κλπ.
Με όλους αυτούς διαπραγματεύεται, και το διαπραγματευτικό του νόμισμα είναι η ίδια μας η πατρίδα, ο τόπος μας και εμείς οι ίδιοι, την οποία ξεπουλάει σε μειοδοτικό διαγωνισμό, μιας και αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του, να εξυπηρετήσει από την θέση του όσο καλύτερα μπορεί τα συμφέροντα των αφεντικών του.
Η ιστορία, την οποία επικαλείται ο Παπανδρέου, αν όλα πάνε καλά και έρθει η πολυπόθητη λαϊκή εξουσία, θα τον γράψει στα κατάστιχα της με μαύρα γράμματα,  για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων κάτι που απαιτεί την συνδρομή όλων. Διαφορετικά, και αυτόν, όπως και τον ξενόδουλο παππού αλλά και τον πατέρα του(γιατί έχει και παππού και πατέρα), δεν αποκλείεται να τον ηρωοποιήσουν, μιας και όπως λένε, η παραχάραξη της ιστορίας γίνεται από τους νικητές.
Ο λαός να μην δεχθεί την «σωτηρία» τους και στον λάκκο που του ανοίγουν να ρίξει τους ίδιους μέσα. Όλοι στους δρόμους, όλοι να συμμετέχουμε σε κάθε μορφή του αγώνα, μέτωπο ισχυρό και αντεπίθεση μέχρι τελικής πτώσεως, της δικής τους.

Αυτά για τώρα, επιστρέφω στις κινητοποιήσεις

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

7 σχόλια:

  1. Παιδια εδω στα Χανια χαμος, πρωτοφανη πραγματα για τα δεδομενα μας. Το παμε εχει κανει καταληψη στην νομαρχια!

    Μεγαλη προσελευση του κοσμου 5-6 φορες μεγαλυτερη απο αλλες φορες στην πορεια του παμε. και στην αλλη πορεια λαοθαλασσα, στην συναντηση και των δυο που εγινε στην νομαρχια ειδαμε πραγματα που δεν τα χουμε ξαναδει, πολυς κοσμος.

    Θα ακολουθησει και φωτορεπορταζ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολλά καταστήματα κλειστα

    ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα τα λεει παντως ο Γιωργακης.Αναφερει την λεξη πολεμος κατι που εκανε και ο Βενιζελος!Επιτελους τον παραδεχονται(εμμεσα) τον πολεμο κατα του λαου!
    Αληθεια η φωτογραφια απο που ειναι;

    Επιστρεφοντας στις κινητοποιησης εχω να κανω την εξης παρατηρηση:Τις ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ πορειες του ΠΑΜΕ επιμελως τις αποκρυπτουν ολα τα σαιτ (για τα ΜΜΕ δεν το συζηταω) αναφεροντας απλως την πληθωρα του κοσμου.Πρεπει οπου μπορουμε και ειδικα οσοι μπορουν να σχολιασουν με ολα τα μεσα να ενημερωσουμε τους αναγνωστες για τεραστιες σε ογκο πορειες μας.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερη λαοθαλασσα και στην Αθηνα, oπως ειδα και διαβασα εχουν, ομως, ηδη αρχισει τα επεισοδια, Μπορειτε να δειτε τι συμβαινει τωρα στο Συνταγμα σ αυτο το LIVE streaminglink.

    http://www.tnsite.gr/pages/sintagma.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω εχω παρει φωτογραφιες, αλλα περιμενω να φορτισει η μηχανη. Θα επιστρεψβ στην κατάληψη και κατα το βραδακι θα τις ανεβασω. Χαμος στα χανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έγινε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος !

    Προχωράμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως το συγκινημένο παιδί μας,χθές δικαιώθηκε από τις συγκεντρώσεις,όπου ο Λαός διαδήλωσε την υποστήριξή του, στα μέτρα του ΓΑΠ και των «ανταρτών» βουλευτών του (καθώς και των δεκανικιών τους μην ξεχνιώμαστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...