28 Οκτ 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΣΑΛ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

From:Αριστερά και πολιτική




Η νέα συμφωνία της ΕΕ για τη διευθέτηση του χρέους («κούρεμα») των υπερχρεωμένων χωρών-μελών με πρώτη την Ελλάδα, κίνησε νέους πανηγυρισμούς από τα κυβερνητικά επιτελεία και τους παρατρεχάμενους. Περίπου φαίνεται οι μας χάρισαν χρέη και λεφτά και θα μας δώσουν και μπόνους «καλού παιδιού». Το σε ποιόν εξευτελισμό και σε ποιόν καιάδα έριξαν τον λαό για να σώσουν την εξουσία του κεφαλαίου και τα κέρδη των δανειστών - τοκογλύφων θα φανεί αμέσως στο επόμενο διάστημα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

Ένα από τα μέρη της συμφωνίας ήταν η εποπτεία της ελληνικής οικονομίας. Η μόνιμη εγκατάσταση της τρόικας η οποία θα ελέγχει τα πάντα στη χώρα είναι ήδη γεγονός. Ο πρωθυπουργός το πανηγύρισε!!! Είπε ότι το ζήτησε ο ίδιος!!! Τι ξεπεσμός! Ζήτησε δηλαδή τον πλήρη εξευτελισμό της χώρας και της Βουλής την οποία ούτως ή άλλως την έχουν ξεφτιλίσει από τότε που με τις Συνθήκες της ΕΕ την έκαναν πρωτοκολλητή των αποφάσεών της Κομισιόν. Απέκρυψε την ουσία της σχεδόν πλήρους απώλειας της οικονομικής και όχι μόνο, αυτοτέλειας της διοίκησης στη χώρα.

Το έργο το έχει ξαναδεί ο λαός μας με τις πτωχεύσεις του Τρικούπη και του (άλλου) Βενιζέλου, το 1932.

Το ξαναείδε και με το Σχέδιο Μάρσαλ. Από το Σχέδιο αυτό είναι τα παρακάτω σχόλια προκειμένου να καταλάβουν οι έλληνες τι σημαίνει έλεγχος της τρόικας.

1947. Η οικονομική καθυστέρηση από τις καταστροφές του πολέμου έκανε την ανάπτυξη πιο αναγκαία από ποτέ. Το 1950 το κατά κεφαλή ΑΕΠ ήταν 1.409 δολάρια ΗΠΑ έναντι 8.772 των ΗΠΑ, 5.395 της Μ Βρετανίας, και 3.421 της κατεστραμμένης Γερμανίας («Εισαγωγή στην οικονομική μεγέθυνση» Π. Καλαϊτζάκης – Σ. Καλυβίτης, πηγή: Summers και Heston.)

Η ανασυγκρότηση στηρίχθηκε στα χρόνια εκείνα στο «Σχέδιο Μάρσαλ», δηλαδή στο αμερικάνικο σχέδιο οικονομικής βοήθειας και ανασυγκρότησης.

Το σχέδιο αυτό ενίσχυε ευθέως την αστική τάξης και το ντόπιο κεφάλαιο να εδραιώσουν την κυριαρχία τους σε βάρος του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ από τις ελληνικές αρχές και την πέρασε στα χέρια της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που συγκροτήθηκε για τη διαχείριση της οικονομικής βοήθειας.
Ήταν δε τόση η εξάρτηση των οικονομικών της χώρας και η υποταγή στις αποφάσεις της Αποστολής ώστε ακόμη και συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων (ΕΒΕ) κατέφευγαν σε αυτή για να λύσουν τα απλά αιτήματά τους, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση και τους υπουργούς!

Χαρακτηριστικό είναι τα παρακάτω αποσπάσματα εξευτελισμού της ανεξαρτησίας της χώρας:


1. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


«Εν συνεχεία (της συσκέψεως στο υπουργείο Εργασίας με τον υπουργό κ. Μπακατσέλο, αντιπροσωπειών των ΕΒΕ, της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπο της Αμερικανικής Αποστολής για τη ρύθμιση του νομοσχεδίου του ΙΚΑ και του Ταμείου Ανεργίας) ό κ. Χαλκιαδάκης (πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στέλεχος της ΓΣΕΒΕΕ) συνοδευόμενος και από εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος επεσκέφθησαν τον κ. Λάπαμ αρχηγόν τής εν Ελλάδι Αμερικανικής Aποστολής και ετόνισαν είς τούτον την ανάγκην όπως η Αποστολή άρη τας αντιρρήσεις επί του Νομοσχεδίου και εγκρίνη την δημοσίευσίν του. Ο κ. Λάπαμ απαντών εδήλωσεν ότι ή καθυστέρησις τής εγκρίσεως δεν οφείλεται είς άλλον λόγον εί μη μόνον είς την προσπάθειαν εξευρέσεως καλυτέρου τρόπου εφαρμογής του. Εφ’ όσον όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος άπό τον προτεινόμενον και έφ’ όσον οι εκπρόσωποι των Εργοδοτών και των Εργατών είναι σύμφωνοι, θα δώση εντολήν είς τάς Υπηρεσίας τής Αποστολής να εγκρίνουν το εν’ λόγω Νομοσχέδιον.» - (ΔΕΛΤΙΟ Ε.Ε.Α. 6/1951 σελ. 15.- )


2. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


«….και ενώ αντιμετωπίζομεν καθημερινώς τα εμπόδια ταύτα (προβλήματα των ΕΒΕ) η επίλυσης των ζητημάτων της τάξεως εξαρτάται κατά κύριον λόγον από τους αμερικανούς…»- άρθρο Στ. Χαλκιαδάκη, προέδρου του ΕΕΑ, Δελτίο ΕΕΑ, 7/1951) -Υπόμνημα των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθηνών και της ΟΕΒΑ για επίλυση του προβλήματος της επιδότησης στρατευσίμων προς τον επί κεφαλής της Αμερικανικής Αποστολής κ Λάπαμ, Μάϊος 1951- «ΜΕΛΛΟΝ» 13.5.1951)

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Τι μας λένε από την ΕΕ; Ότι το «κούρεμα» του χρέους είναι βοήθεια προ της Ελλάδα και τον ελληνικό λαό; Καλύτερα να διαβάσουμε τι ήταν η βοήθεια του Σχεδίου Μάρσαλ για να δούμε για ποιόν λόγο και μόνο μας «βοηθάνε» οι ιμπεριαλιστές διά στόματος του υφυπουργού της επί των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντιν Ατσεσον: «Η προτεινόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία δεν είναι θέμα υποστήριξης των Βρετανών ούτε ίσως ανταπόκριση ανθρωπιστική προς τις ανάγκες εντίμου (της Ελλάδας) συμμάχου, είναι θέμα ενίσχυσης της ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και προστασίας της ελευθερίας» - «60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΣΑΛ» Φωτεινής Τομαή προϊσταμένης της Υπηρεσίας Διπλωματικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών].


Είναι ανάγκη μετά να τονίζουμε και να ξανατονίζουμε ότι το σύστημα και οι πολιτικές του δεν παίρνουν διόρθωση ούτε μπορεί να πάρουν πότε ανθρώπινο πρόσωπο αλλά χρειάζονται ανατροπή;

4 σχόλια:

  1. Η αμερικάνικη αποστολή που ήρθε για να ελέγχει όχι μόνο την οικονομική αλλά κι κάθε πτυχή της ζωής στη χώρα μας, εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ελλάδα ...

    Η λεγόμενη Τρόϊκα, έχει ήδη εγκατασταθεί στη χώρα από την Συνθήκη του Μάαστριχτ.

    Αυτό που αποφασίστηκε προχθές (και πιθανά θα ολοκληρωθεί τους επόμενους δύο μήνες - εχτός αν πάμε για εκλογές οπότε θα καθυστερήσει κάπως), είναι ότι το φύλλο συκής που είχε ντυθεί μέχρι σήμερα το αστικό πολιτικό σύστημα, φεύγει ...

    Για όποιον μέχρι σήμερα νόμιζε ότι κυβερνάνε τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όχι ότι ήταν μαριονέτες της πλουτοκρατίας, πολύ σύντομα θα αντιληφθεί πόσο λάθος έκανε.

    Το θέμα είναι, ότι με αυτήν την γνώση πλέον, να κινηθεί ο εργαζόμενος λαός μας προς την σωστή ταξική κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέρα του ΟΧΙ σήμερα......

    «Τα αστικά κόμματα έκαναν πάντα τα ίδια σε βάρος του λαού. Το 1941 - 1944 ή εγκατέλειψαν το λαό στο έλεος των κατακτητών, καταφεύγοντας μαζί με τον κρατικό χρυσό στους Άγγλους, ή συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους Γερμανοϊταλούς και Βούλγαρους κατακτητές.»

    Από την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επέτειο του «ΟΧΙ».

    Θα πρόσθετα εγώ ότι πριν τα κάνουν αυτά φρόντισαν να παραδώσουν σιδηροδέσμια στους Γερμανούς, όλα τα στελέχη του ΚΚΕ που κρατούσαν σε φυλακές και εξορίες μαζί και τους 200 της Καισαριανής και τον Γ.Γ. Ν. Ζαχαριάδη (που ως υποκριτές σήμερα εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί… άργησε να τον αποκαταστήσει!).

    Οι κομμουνιστές για τους αστούς ήταν πάντα πιο επικίνδυνοι για την εξουσία της τάξης τους από τους κατακτητές.


    Και τώρα τι κάνουν δηλαδή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με το faro και ειναι πραγματι αισχρο το ποσα ψεμματα και κοροιδιες ακουει ο κοσμος καθημερινα οταν του λενε οτι με το "κούρεμα" του χρέους κατά 50%, ..σώζεται έτσι η πατρίδα, ενω η ουσια ειναι οτι ολα αυτα γινονται για να στηριξουν τις τραπεζες και το κεφαλαιο, με οποιοδηποτε τροπο και μορφη.
    Ειδαμε αλλψστε την βια καθε φορα που βγαινει ο κοσμος στο δρομο για να διαδηλωσει,ενω δεν διασταζουν να προπαγανδιζουν και τη δημιουργια ''νεων'' κομματων, προερχομενα βεβαια απο τους ιδιους φορεις, προκειμενου να διατηρήσουν την εξουσία!
    Ας βαλει ο λαος ενα τελος στα σχεδια τους πριν μας εξοντωσουν, ως ταξη, οικονομικα και ηθικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η νέα συμφωνία της ΕΕ για τη διευθέτηση του χρέους («κούρεμα») των υπερχρεωμένων χωρών-μελών με πρώτη την Ελλάδα, κίνησε νέους πανηγυρισμούς από τα κυβερνητικά επιτελεία και τους παρατρεχάμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...