25 Οκτ 2011

Όταν οι υπηρέτες του αστικού κράτους εξισώνουν τους επιτιθέμενους με τους αμυνόμενους...


Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα...


«Σ' αυτό το πνεύμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης αποφάνθηκε χτες μιλώντας στον «ΣΚΑΪ»: «Τα χθεσινά επεισόδια και ιδιαίτερα ο θάνατος ενός διαδηλωτή πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι για όλους. Οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο». Με άλλα λόγια, το στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η περιφρούρηση μιας απεργιακής λαϊκής συγκέντρωσης είναι ίσα και όμοια με τους προβοκάτορες που σχεδιασμένα επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ, για να χτυπήσουν συνολικά το κίνημα, σε μια περίοδο που αυτό καταγράφει σημάδια σοβαρής ανάκαμψης, με πρωτοστάτριες τις ταξικές δυνάμεις.»

Απόσπασμα από άρθρο του Ριζοσπάστη 22/10/2011 σελ. 9

«Κόλασης είναι σήμερον η κατάστασις της πατρίδος μας…σφάζουν οι Γερμανοί. Σφάζουν τα τάγματα ασφαλείας. Σφάζουν και οι αντάρται. Σφάζουν και καίουν…»

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου στο Συνέδριο του Λιβάνου. Ο Γεώργιος(γνωστός και ως Γέρος της Δημοκρατίας) εξισώνει τους αντάρτες με τις δυνάμεις κατοχής και καταστολής, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της Αγγλικής και της Ελληνικής αστικής τάξης και την παράδοση της χώρας σε αυτούς.(Πηγή. Στα 70 Χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, Ριζοσπάστης ιστορικά, 25 Σεπτέμβρη 2011, σελ. 6)

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

33 σχόλια:

  1. Μπράβο Φραγκίσκο! Έτσι πρέπει να ξεσκεπάζουμε τους τυχοδιώκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χειρότερος λύκος είναι αυτός με την προβιά προβάτου. Αλλά έχουμε μάτια και βλέπουμε ποιός παλεύει για μας και ποιός μας κοροίδεύει "Κυριε" παπαδημούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι να ξεσκεπαζονται οι πολιτικοι αλητες, των Λατσηδων τοκογλυφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι μπράβο ρε Φραγκίσκο !

    Πολύ πετυχημένος ο παραλληλισμός σου !

    Κέντρο (σοσιαλδημοκρατία) του τότε, με την οπορτουνισμό του σήμερα !

    Όπως λέει κι ο Ανώνυμος (φίλε την άλλη φορά βάλε ένα όνομα να απευθυνόμαστε) να ξεσκεπάζονται τα τσιράκια της πλουτοκρατίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστω Γκεκούδι, ετσι ειναι

    Ανωνυμοι, επειδη ετσι πυο δεν εχετε Nicknames ειναι σαν να γινεται ο πολεμος των κλωνων σας παρακαλω δινετε ενα νικνεημ εστω και στο τελος του σχολιου σας, ευχαριστω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε διαβαζα το ενθετο για το ΕΑΜ, και μολις επεσα πανω στην συγκεκριμενη ατακα του γερου της ξενοκρατιας(οπως λεει και ο θερσιτης) μου ηρθε στο μυαλο η δήλωση του παπαδημουλη.

    Για να μην ξεχνιομαστε δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Καθείς εφ'ώ ετάχθει" Τον ρόλο τους τον ξέραμε και τον γνωρίζουμε.Τότε καιτώρα και πάντα. Το ότι δεν πρέπει να τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, κι αυτό είιναι αλήθεια !!!! Το σπουδαιότερο πάντως είναι, εμείς οι ίδιοι να εξοπλιζόμαστε καθημερινά ιδεολογικά μεσα απο τα έντυπα του ΚΚΕ (Ριζοσπάστης, Κομμουνιστική Επιθεώρηση κ.α.), για να να ανταπεξέλθουμε μπροστά σ'αυτήν την ιδεολογική διαπάλη - που προβλέπεται σφοδρότατη - με σαφήνεια και καθαρότητα θέσεων! Η μάχη με τον οπορτουνισμό πρέπει να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν οι μασκες πεφτουν τα ποντικια κρυβονται.
    Ανεκαθεν ο χωρος του κεντρου ,σημερα σοσιαλδημοκρατες,οπορτουνιστες ησαν μερος του αστικου κρατους.
    Γνωστος ο ρολος τους.
    Δυστυχως παρασυρουν κοσμο ,ο οποιος δεν ερευνα την αληθεια ,αλλα και η προπαγανδα του συστηματος ειναι τοσο μεγαλη.
    Εδω ειναι η παρεμβαση μας.Να αλλαξουμαι τον συσχετισμο που δεν ειναι καθολου ευκολο.
    Μυαλο καθαρο λοιπον για να τους ξεσκεπαζουμαι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θέλω σχόλιο και γι αυτα που λέει ο Λαζόπουλος σήμερα.Κάποιος να τον ενημερώσει για το τι έχει συμβεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ stelth
    Μια χαρά ενημερωμένος είναι ο Λαζόπουλος... το παιχνίδι του παίζει και αυτός... το σχόλιο περί ΠΑΜΕ και ΚΚΕ είναι το λιγότερο κακό που έκανε σήμερα αλλά και γενικότερα... είναι ο εναλλακτικός αποπροσανατολισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στελλα Νικ, δικιο εχεις, απλα ειναι σαν την λερναια υδρα, ολοενα και φυτρωνουν νεα κεφαλια:)

    Το καλυτερο θα ηταν να μπορουσανε να τους προσπερασουμε, ετσι πιστευω εγω δηλαδη.

    Βεβαια στην θεωρια ολα ευκολα ειναι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο οργανωμένος οπορτουνισμός αντομετωπίζει με γάλο πρόβλημα. Από την μία δεν μπορεί να υποστηρίξει ανοιχτά τις παρακρατικές επιθέσεις. Κάτι τέτοιο, πέρα από το βάσιμο της υπόθεσης πως μπορεί στο μέλλον να τις λουστούν και οι ίδιοι, θα τον αποξενώσει από τα μικροαστικά συντιρητικά στρώματα που εκπροσωπεί. Εάν πάλι τις καταδικάσει απερίφραστα, από την μία αναγνωρίζει σαν πρωτοπορεία το ΠΑΜΕ που συγκρούστκε με αυτές και αυτοακυρώνεται πολιτικά. Από την άλλη αποξενωνεται από τα ρεύματα του μικροαστικού ριζοσπαστισμού στα οποία ρίχνει μεθοδικά γέφυρες τα τελευταία χρόνια. Ετσι καταφεύγει στην γνωστή τακτική του "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ" με τον Κρατερό κια τον Παππαδημούλη να παίζουν τους ρόλους που έπαιξαν οι Κουβέλης-Αλαβάνος τον Δεκέμβρη του '08.
    Αξιοι χλευασμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετσι Κωστα, ο μεγαλυτερος αντίπαλος της παραπληροφορησης ειναι να δημιουργησεις στον αλλο τα αισθητηρια να σκεφτεσαι, και αυτο δεν γινεται μονο απο τις μπροσουρες του κομματος, αλλα μεσα απο την καθημερινη επαφη, να λεμε πραγματα στον κοσμο, αλλα και να τον ακουμε, έτσι ωστε να απαντάμε στους πραγματικούς του προβληματισμους γιατι πολλες φορες αυτα που εμας μας φαινονται απλα για τους αλλους ειναι βουνο, ή έχουν ενα βουνο απο σκατα(και συγνωμη για την εκφραση) μπροστα τους και τους τα κρυβει.

    Και καμια φορα μας πιανει και εμας απογοητευση...

    ...οταν ακουμε το ιδιο πραγμα για 1000στη φορα, και πολλες φορες να το επαναλαμβανει και το ιδιο ατομο και να πρεπει να εξηγουμε τα αυτονοητα
    ...αλλα τι να γινει, θελει υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σπιραλ, ενταξει, αυτον ποιος τον παιρνει στα σοβαρα;

    Εμενα μου θυμιζει τον Γκραουτσο Μαρξ ο συγκεκριμένος, μονο ως κωμικο μπορω να τον δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι λεει ο λαζοπουλος για πειτε μου και εμενα που δεν τον παρακολουθω;
    Στην ελληνοφρενεια παντως που ειχε παει ειχε πει ενα σωρο μαλακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ετσι τρας, εχεις δικιο, προφανως αυτα δεν γινονται στην τυχη, δεν ειναι δηλαδη οτι δεν εχουν γραμη, ειναι απλα οτι εχουν πανω απο μια γραμμες, και υστερα, ουτε γατα ουτε ζημια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Poe
    Δυστυχώς το να προσπεράσει κάποιος "νέος" τους οπορτουνες δεν είναι το πιο εύκολο... εμείς πρέπει πρώτα να τους ξεμπροστιάσουμε και να τους ξεβρακώσουμε έτσι ώστε να χαθούν οι γκρίζες ζώνες και να είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος το άσπρο με το μαύρο... τότε όλα θα είναι πιο εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενα κομματι απο ενα αρθρο που ειχα γραψει παλια και μεταξυ αλλων μιλουσα και για τον λαζοπουλο.

    "Ας πούμε όμως και μια κουβέντα για όλους εκείους που απο μια θέση στην τηλεόραση, υποτίθεται ότι μέσω της σάτυρας, κάνουν κριτική στους πολιτικούς. Ως παράδειγμα θα χρησιμοποιήσω την εκπομπή Αλ Τσαντίρι News του κυρίου Λαζόπουλου, του οποίου τον ρόλο προσωπικά θεωρώ, σκοτεινό. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω λέγοντας, οτι για εμένα αυτά τα λαοφιλή δημόσια πρόσωπα, όπως είναι ο Λαζόπουλους, ο Κανάκης, ο Σερβετάς και άλλοι, μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στην πραγματική αφύπνηση του Ελληνικού λαού, αφού ο λόγος τους περνάει στις συνειδήσεις των εκατομμυρίων τηλεθεατών τους. Όμως είτε εσκεμμένα, είτε επειδή δεν μπορούν(στην περίπτωση του Λαζόπουλου πιστεύω εσκεμμένα), αντί να αφυπνήζουν τους τηλεθεατές τους, συμβάλουν με τον τρόπο τους και αυτοί στον εφυσηχασμό τους. Μη βιαστείτε και αρχίσετε να με πέρνετε με τα γιαούρτια, θα εξηγηθώ. Συγκεκριμένα για τον κ.Λαζόπουλο, αυτό που πιστεύω πως κάνει, είναι ότι μετατρέπει σε πλακίτσα, όλα εκείνα τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας, χωρίς να τους κάνει πραγματική κριτική, χωρίς να τα συνδέει μεταξύ τους, χωρίς να δίνει διεξόδους, χωρίς να προτείνει κάτι, χωρίς να καλεί τον λαο στα όπλα(ή στις πέτρες αν προτιμάτε). Αντίθετα, εγκληματίζει όσους τον παρακολουθούν, σε μια λογική, να αποδεχθούν, αντιμετωπίζοντας τα με χίουμορ, όλα εκείνα που καθημερινά βιώνουν, και τα οποία στην πραγματικότητα θα έπρεπε να τους εξοργίζουν. Έτσι ο Γιωργάκης, δεν είναι εκείνο το κάθαρμα που έχει φορτώσει(και συνεχίζει) να φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού όλα τα σπασμένα της πλουτοκρατίας, αλλά ενα χαζοχαριτωμένο πλασματάκι που μας προσφέρει άφθονο γέλιο με τα καμώματα του. Ο Λαζόπουλος, φτάνει στο σημείο, να οδηγεί τους θεατές του να βιώσουν και ενα είδος “αστρικής προβολής” αφού κατά τη διάρκεια του σόου του, αυτοί εγκαταλείπουν τα σώματα τους, και ως πνεύματα πια, βλέπουν τον εαυτό τους και τα παθήματα τους και γελάνε με αυτά, λες και δεν είναι μέρος της ζωής τους, λες και δεν είναι πραγματικά προβλήματα, σαν να συμβαίνουν ολα αυτά σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή, είναι ότι και ο κ. Λαζόπουλος, και οι Ράδιο Αρβύλα(εξαιρείται η ραδιοφωνική ελληνοφρένεια, για να μην τα τσουβαλιάζουμε και εμείς όλα), συμβάλουν στο να εξοικειώνεται ο τηλεθεατής τους σε μια κατάσταση, μέσω της έκθεσης του σε αυτήν, και την προβολή της ως κάτι χιουμοριστικό, την οποία αφού δεν μπορείς να την αποφύγεις, τουλάχιστον απόλαυσε τη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τέλος τέλος, the end έπεσαν τα γράμματα το έργο τελείωσε σποράκια στραγαλάκια ορίστε. Ο καπιταλισμός τελείωσε την "αποστολή" του δεν μπορεί να προσφέρει πια τίποτα ή καλύτερα να επιβιώσει, ο σοσιαλισμός είναι αναγκαιότητα! Είναι νομοτέλεια. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και οι τυχοδιώκτες μια 'πο δω και μια 'πο 'κει. Τελείωσε το έργο είπαμε τα φώτα ανάψαν τα μούτρα φάνηκαν, τέλος. Spending the next please...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γκεκουδι σου την βαρεσε ο Λαζοπουλος στο κεφαλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν το εγραφα τωρα θα προσεθετα οτι ο βασικος του ρολος ειναι να σπρωχνει κοσμο προς τα αναχωματα του συστηματος ετσι ωστε να στεκεται εμποδιο στην ριζοσπαστικοποιηση της συνειδησης τους(στερνη μου γνωση να σ ειχα πρωτα:()

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εδώ μια σωστή τοποθέτηση για το Λαζόπουλο http://giorgossarris.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://giorgossarris.blogspot.com/2011/10/2010.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο λαζόπουλος και ο κάθε λαζόπουλος (τύπου ράδιο αρβύλα) είναι ακριβώς ότι τους έχει καθορίσει το τηλεοπτικό σύστημα να είναι...το άλλοθί τους και η "κριτική" (της πλάκας και ανώδυνη ανάμεσα σε δυο τσιπουράκια κι ένα χειροκρότημα),καθώς και ένας "χαριτωμένος" τρόπος να ακούς ,με όση περισσότερη διαστρεύλωση γίνεται, "αναλύσεις" και "εξηγήσεις" ,που δεν θα τις έκανε ούτε παιδάκι δημοτικού (και χωρίς βιβλία ακόμα)...η χθεσινή του τοποθέτηση του,για τα γενονότα της απεργίας, δείχνει εμπάθεια (στα όρια της ψύχωσης) και η διαστρεύλωση των θέσεων του ΚΚΕ και των δηλώσεων των στελεχών του,ειναι απόλυτα συνειδητή και εκ του πονηρόυ,καθώς οι διασκεδαστές τύπου λαζόπουλου,βλέπουν ότι ,παρόλη την λυσσαλέα τους προσπάθεια χαιδέματος αυτιών του κόσμου,τα γεγονότα και οι καταστάσεις, τους έχουν ΗΔΗ ξεπεράσει...μοιραία,άβουλα ανθρωπάκια,προορισμένα να λειτουργούν σαν κυμματοθραυστης της οργής του κόσμου που σύντομα θα καταλήξουν στην θέση που η ιστορία τους έχει τοποθετήσει...στο βόθρο του αστικού τους συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αντι να υμνητε τον γενναιο αυτο πολιτικο αντρα που κατεβασε την σβαστιγκα απο τον ιερο βραχο,του πετατε λασπη.Σα δε ντρεπουστε.Ε και ξυπνησει ο λαος,εχει να γκρεμισει ανδριαντες και παλουκωσει απογονους και τζακια.Πολλους Σταλιν θα χρειαστουμε,ενας τι να μας κανει εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτος ο παπαδημουλης επρεπε να ειχε κανει αλλο ενα βημα προς το πασοκ..τι τον κρατησε αραγες? Θελει να παει κατευθειαν χωρις ενδιαμεσες στασεις (δημαρ)? ή μηπως φιλοδοξει να στελεχωσει τον πολο που θα αναδυθει ως αντικαταστατης του διαλυμενου πασοκ (επειτα απο την επομενη εκλογικη αναμετρηση)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τον κωλο ειναι για να στελεχωσει αυτος αλλα τεσπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μποτσογλου σου δημιουργει και εσενα προβληματα η μεγάλη εκθεση σου στο πασοκ οπως και σε ολους μας, να το κοιταξεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι επεσα απο μικρος κατα λαθος στο βαρελι με το αντιπασοκοφιλτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και πουλας μενιρ τωρα με την κριση η παει για κλείσιμο το λατομειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τωρα το λατομειο,τον μεσαζοντα σε κινεζικα κανω,μετα την απελευθερωση διακηνισης το κολο μααστριχ αστα να πανε.Κι απανω που φαινονταν να στρωνει το πραγμα μπουμμμ κριση,ποιος περνει μενιρ?το ψωμι κοψαμε και αντε να κατεβασεις το αγριογουνο σκετο, που να σε πιασ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βασικα τωρα τα μενιρ ερχονται πλαστικα
    δεν τα φτιαζουν πια οπως παλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...