1 Οκτ 2011

Φόρος και στο λίπος


 
Το ότι οι καπιταλιστές σε διεθνές επίπεδο είναι αδίστακτοι είναι γνωστό. Τελευταία το αποδεικνύουν ξανά.  Στην προσπάθεια τους να χρηματοδοτηθούν από το κράτος τους, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία τους  και να βγουν από την  ύφεση,  φτάσανε στο σημείο να επιβάλουν στα λαϊκά στρώματα φόρους ανάλογους του Χρυσάργυρου του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο τελευταίος σε μια άλλη κοινωνική οργάνωση από τη σημερινή, και προκειμένου να διατηρήσει για πολιτικούς λόγους καλές σχέσεις τόσο με τους ειδωλολάτρες όσο και την ενσωματωμένη πλέον θρησκεία του Χριστιανισμού είχε επιβάλει ένα εντατικό οικοδομικό πρόγραμμα ναών που στέρεψαν τα δημόσια ταμεία. Η λύση δόθηκε με τόσο σκληρή φορολογία που περιλάμβανε εκτός των άλλων και φόρο των ούρων, των κοπράνων, τον καπνικό φόρο κ.α. και οδήγησε ανθρώπους να πουλάν τις κόρες τους ως πόρνες προκειμένου να πληρωθούν οι φόροι. Σήμερα οι φόροι επιβάλλονται με περισσότερο τακτ, αλλά είναι εξίσου αντιλαϊκοί. Τελευταίο παράδειγμα, το πρότυπο του Γιώργου πριν μερικά χρόνια , η Δανία. 


Όπως βλέπουμε στην είδηση που δημοσιεύτηκε στο Έθνος, στην Δανία επιβλήθηκε ο φόρος λίπους!!!!! Ας ελπίσουμε βέβαια να μην αποφασιστεί κάτι ανάλογο και εδώ κάτι όμως που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αντιθέτως. Αυτό επειδή επιδιώκουν μια εργατική τάξη που θα κάνει κακή διατροφή, θα είναι το ομιλούν ζώο που θα αναπαράγεται και απλά θα έρχεται και θα λαμβάνει μέρος στην παραγωγή-αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν αν δεν ανατραπούν από την οργανωμένη λαϊκή πάλη. 

Ακολουθεί το δημοσίευμα…

«Ο νέος φόρος, που θεωρείται ως μέτρο για την καταπολέμηση της κατανάλωσης λίπους, προβλέπει την επιβολή φόρου 16 κορωνών (2,15 ευρώ) ανά χιλιόγραμμο για τα κορεσμένα λίπη. Αυτό θα ισχύει για όλα τα προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των προ-μαγειρευμένων φαγητών.

"Αμφιβάλλω αν αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, είναι απλά ένας συμπληρωματικός φόρος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Δανικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών (DI), η Γκίτε Χεστεχάβε. "Απ' όσο γνωρίζουμε, η Δανία είναι η πρώτη χώρα που επιβάλει φόρο στο λίπος", σημείωσε

Κατά την εβδομάδα πριν από την εφαρμογή του φόρου αυτού οι Δανοί "άδειασαν" κυριολεκτικά τα σουπερμάρκετ.

"Έπρεπε να κάνουμε αποθέματα τόνων βουτύρου και μαργαρίνης για να είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος του ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Distribution, ο Σέρεν Γιόργκενσεν.

"Η εβδομάδα ήταν αρκετά χαοτική, με πολλά κενά ράφια. Οι άνθρωποι έχουν γεμίσει τους καταψύκτες τους", επιβεβαίωσε ένας υπεύθυνος ενός ανεξάρτητου σουπερμάρκετ στην Κοπεγχάγη, ο Κρίστιαν Γιένσεν. "Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τίποτα...οι άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ένα γλυκό θα το αγοράσουν. Απλά κάνοντας το τώρα, κάνουν οικονομία", σημείωσε.»
      

2 σχόλια:

  1. Να δούμε πότε θα βάλουν φόρο και στο αχαλίνωτο σεξ!
    (τι έχω να πληρώσω ...)
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους μάνατζερ και στ' αφεντικά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα σε πρώτη φάση μάλλον θα βάλουν στα προφυλακτικά, για μετά δεν ξέρω ίσως κατεβάσουν το αφορόλογητο και σε αυτούς που δεν χρησιμοποιούν, οπότε θα βρουν μια ευφάνταστη μέθοδο μέτρησης. Άλλωστε γιατί να κουράζεσαι στο κρεβάτι (και όπου αλλού προτιμά ο καθένας), την επόμενη θα έχεις δουλειά (αμα έχεις αλλιώς θα το απολαμβάνεις αλλά θα τα σκας)και πρέπει να είσαι ακμαίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...