10 Οκτ 2011

Κουρέψτε τους εσείς [πριν μας...κουρέψουν αυτοί!]




Οποιος λεει οτι οτι ειναι αδυνατον να κάνει κανείς μια…"λαμπρη σταδιοδρομια" σημερα ανεβαινοντας...τέσσερις- τεσσερις τις μισθολογικές κλίμακες, μεσα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα και κατορθωνοντας μαλιστα να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα, ενω διαθετει απολυτηριο του Λυκειου, εκτος του οτι δεν εχει ιδεα τι θα πει..."Ελληνικο κρατος", "αναξιοκρατια" και "καθεστως ημετερων", ειναι και μεγαλος ....αιθεροβαμων, για να το θεσουμε ευγενικα!

Οι οροι "λαμπρη σταδιοδρομια" και "υψηλος μισθος" εφτασαν να ισχυουν μονο γι αυτους και για τους δικους τους ανθρωπους, επειδη βεβαια κανεις δεν φανταζεται οτι αμοιβουν με...500 ψωροευρωπουλα τους ''ημετερους''!
Η εμπιστοσυνη σημερα κοστιζει πολυ ...παραπανω απο 500 ευρω, που μ αυτα, φυσικα, δε βγαζει κανεις το μηνα, αν θελει να τρωει και τις....30 ημερες, (!) να εχει...οικογενεια και μαλιστα να καταφερνει να πληρωνει και....λογαριασμους με καποιο...μαγικο τροπο, που ουτε η κυβερνηση ξερει, ουτε ομως ενδιαφερεται να μας πληροφορησει, γιατι απλα δεν δινει δεκαρα για την αβιωτη-πια-ζωη του μεσου πολιτη στην Ελλαδα και δεν ειναι και μυστικο!

Ετσι ενω υπαρχουν πολλοι στη χωρα που δεν εχουν ''που τη κεφαλη κλιναι'', εμεις διαβαζουμε για προκλησεις σ ενα ακομη αρθρο  που αναφερει οτι "με προσόντα το απολυτήριο Λυκείου και την καλή σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών, το δεξί χέρι του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο, (επ ονοματι) Άντα Κιούρκα, κατάφερε να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα και να ανεβαίνει 4 κλίμακες στο μισθολόγιο της μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα''!....


Στην Ελλαδα του Πασοκ και της ΝΔ, παντως, και η αναξιοκρατια καλα κρατει και φυσικα γιατι να μη συνεχιστουν ολα αυτα που μας βγαζουν ...εκτος εαυτου, ως πολιτες καθημερινα, εφοσον η πλειοψηφια του λαου δειχνει να υπομενει τη ντοπια και τη ξενοφερτη Τροικα και μαλιστα τους ακουμε καιρο τωρα να μιλουν οι ιδιοι, ή και μεσω των φερεφωνων τους περι καταργησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με σκοπο τη διαμορφωση των μισθων στο επίπεδο της Πορτογαλίας, δηλαδή στα ...500 περιπου ευρώ το μηνα και την εκχώρηση της "δημοσιονομικής κυριαρχίας " μας στο Γερμανογαλλικό διευθυντήριο!

Πολυ....νοικοκυρεμενα πραγματα δηλαδη....

Η Μέρκελ, αλλωστε, το δηλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας να διασφαλίσουμε μια ικανοποιητική παροχή πιστώσεων, καθώς αυτή είναι η βάση της καλής οικονομικής ανάπτυξης», οπως ειπε μετά τη συνάντηση με τον Σαρκοζι και τωρα αναμένει την έκθεση της Τρόικα, για μια "μόνιμη λύση για την Ελλάδα, ως μέλος της ευρωζώνης". 

Ομως αν πραγματι ηξερε η ξενοφερτη Τροικα, που ...τρεμει να βγει στο δρομο, τι συμβαινει στο δημοσιο τομεα οπου επιβραβευoνται εκτος των αλλων...."αρετων" του νεοελληνισμου και η αναξιοκρατια, σε ημετερους, με αυξησεις, που αυγαταινουν σε ενα διαστημα 10 ημερων, ενω ενδεχομενα υπαλληλοι με περισσοτερα προσοντα ετοιμάζονται να βγουν σε εφεδρεία, τοτε ισως καταλαβαιναν οτι οσα μετρα και να επιβαλλουν στο ονομα της ..."σωτηριας της οικονομιας της χωρας" (!), δε προκειται να δωσουν αποτελεσμα, γιατι πολλα απο τα μετρα δυναμιτιζονται, ηδη, απο την ιδια τη κυβερνηση που για να παραμεινει στην εξουσια διαβρωνει ακομα περισσοτερο το ηδη …διαβρωμενο συστημα, σε πρωτοφανη και για ...καπιταλιστικη χωρα, επιπεδα!

Διοτι ο τι και να πει κανεις, τετοια σκανδαλα δεν στεκονται ευκολα σε αλλες Δυτικες χωρες, οπου ναι μεν ισχυουν οι κανονες του συστηματος, υπαρχει ομως περισσοτερος ελεγχος και μαλιστα "πεφτουν κεφαλια" για αναλογες υποθεσεις. 
Στην Ελλαδα, oμως, απλα γραφονται στις εφημεριδες μεχρι να ...ξεχαστουν και να σκεπαστουν, οπως ολα τ αλλα και ο κοσμος τελικα να νομιζει οτι "τιμωρει" το...Πασοκ ψηφιζοντας τη ...ΝΔ (!) στις επομενες εκλογες, ενα χιλιοπαιγμενο γκραν γκινιολ που καποιοι απο εμας βαρεθηκαν σε σημειο που...μεταναστευσαμε για να μη βλεπουμε το ιδιο μακαβριο σκηνικο!

Ετσι η προσφατη δηλωση της Παπαρηγα «Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να  τους ....κουρέψει ο λαός το πολιτικό μπόι, να τους αφαιρέσει την πολιτική δύναμη», οχι μονο με βρισκει 1000% συμφωνη, αλλα να προσθεσω οτι για στυλ κουρεματος εγω θα προτεινα το....«γουλί», οπως ελεγαν παλια, οχι βεβαια γιατι ειναι....«trendy», αλλα επειδη πραγματικα αυτο ειναι το μονο που τους αξιζει!



9 σχόλια:

  1. Ειδησεις, σαν κι αυτες,το τελευταιο διαστημα, ειναι πρωτοφανεις για ...Ελλαδα!

    http://bit.ly/r654yD

    http://bit.ly/oFCUHP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει που πριν καναδυό χρόνια λέγαμε "γενιά των 700 ευρώ"! Όποιος παίρνει εφτακόσα ευρώ από δω και πέρα θα θεωρείται υψηλόμισθος, χώρια που είναι 3.400 ευρώ πάνω απ' το αφορολόγητο!
    Τελικά δουλειά του μέλλοντος είναι η κομμωτική. Είτε στην πρακτική της μορφή είτε στην επαναστατική της μορφή, θα περπατήσει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δειτε εδω να γελασετε :)

    http://firiki2010.wordpress.com/2011/10/10/%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑλεξΔ

    Οντως, οποιος βγαζει πια 700 ευρω το μηνα... παντρευεται,που λεει ο λογος,οχι η....
    πραγματικοτητα, αφου θα φορολογειται και περισσοτερο!
    Kαποτε ειρωνευονταν μερικοι τη..Ρουμανια και τη Βουλγαρια, τωρα ηρθε η σειρα μας να μας ειρωνευονται αυτες οι χωρες!

    Δεν ανοιγουμε ενα ..εξειδικευμενο...κομμωτηριο, βρε ΑλεξΔ, για κουρεματα...γουλι! Ασε που ειναι και της...μοδας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poe

    Aφου το λενε οι ανθρωποι απο μονοι τους, γιατι να μην ακολουθησει ο κοσμος τη σοφη..συμβουλη τους; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να, τώρα τα λέει η Λιάνα στον Αλτερ: θα μπούμε όλοι στο κουρείο, θα σβήσουν τα φώτα και θα μας πάρουν το σκαλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AλεξΔ

    To δικο μας, ή το ..δικο τους με τετοιους διαλογους που διαδραματιζονται στη Βουλη! :o

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=151474

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως το σκάνδαλο δεν είναι που το "δεξί χέρι του Βενιζέλου" παίρνει 2.600 (δεν είναι και τίποτα τρελλά λεφτά αν έχεις οικογένεια και νοίκι).
    Η σκανδαλάρα είναι, πως για να πάρεις τα 2.600 πρέπει να έισαι το δεξί χέρι του κάθε Βενιζέλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TRASH

    Oχι βεβαια, αλλα δεν ακουμε και καθε μερα για υπαλληλους που να ανεβαινουν τοσο γρηγορα κλιμακια και να παιρνουν τετοιες αυξησεις!

    Για σκεψου, επισης, πως ειναι να παιρνεις μονο ...500 ευρω, σαν συνταξιουχος και να εχεις να βοηθησεις και τα παιδια σου που εμειναν, εξ αιτιας των πολιτικων αυτων, ανεργα!
    Υπαρχουν κι αυτες οι κατηγοριες, δυστυχως!

    Το ..σκανδαλο ομως ειναι κυριως οτι ενω ολα αυτα γινονται καθημερινα, ο κοσμος τα ανεχεται και τους ανεχεται, ακομη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...