10 Οκτ 2011

Είναι ο καπιταλισμός Αργύρη


Κατόπιν προτάσεως απο αναγνώστη, ενα καταπληκτικό βιντεάκι του Μπογιόπουλου που ως συνήθως ξεμπροστιάζει το καπιταλιστικό σύστημα και τους "λειτουργούς" του χωρίς να αφήνει ούτε χαραμάδα για να αμφισβητήσει κάποιος τα οσα λέει.

20 σχόλια:

  1. Αν δεν πειθει κι ο ..Μπογιοπουλος, ποιος πειθει;

    Το θεμα ομως ειναι οτι δυστυχως με την ανοχη μιας μεγαλης μεριδας του κοσμου, στην Ελλαδα, τα δυο μεγαλα κομματα συνεχιζουν να μας υποτιμουν τη νοημοσυνη και ειναι ντροπη και κριμα για τους υπολοιπους, στη χωρα, που δεν συμφωνουν να υποχρεωνονται να βιωνουν αυταρχικες πολιτικες που μας πηγαινουν πισω στα ..1880, οπως ακουσαμε! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα κλαιω με τον τιτλο

    Παρεπιπτοντως το διαβαζω τωρα! Το ΣΚ το ξεκινησα και δυσκολευομουν να το αφησω (εκανα διαλείμματα για νερο και τουαλετα : ]]]]])
    Παρα παρα πολυ ενδιαφερον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "και τι πιστεύετε δηλαδή ότι εμείς οι πολιτικοί είμαστε αναίσθητοι; είμαστε ζώα;" χαχαχαχαχαχα "ΝΑΙ" :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το επαναλαμβάνω κι εδώ,βγάλτε το Μπογιόπουλο γενικό γραμματέα τώρα και στις επόμενες εκλογές θα έχετε 30%(και λίγα λεω)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που ξέρεις ρε stelth, μπορεί να μη θέλει ο ίδιος :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εχετε και κανεναν γνωστο να το υποτιτλησει κιολας, καλο θα ηταν για μας που εχουμε προβλημα ακοης. :) (και οχι μονο)

    Sartiv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να θέλει Αλεξ,δικτακτορία του προλεταριάτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μανυ και εγω το αγορασα αλλα το εδωσα σε εναν φιλο γιατι εχω βαλει πολλα βιβλια μπρος αυτον τον καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Stelth, τον Μπογιοπουλο τον ρωτησες αμα θελει; Αλλωστε η δουλεια του Γ.Γ δεν ειναι να βγαίνει στην τιβι, ισως να εξυπηρετει το κομμα καλύτερα απο την θεση που ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαρτιβ, μιλαω με κατι παιδια και ισως αρχισουμε υποτιτλισμους σιγα σιγα στα αγγλικά, αποσο ξερω ξερεις ετσι δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γκολ από τα αποδυτήρια ο Μπογιό, αλλά σίγουρα άλλο ΓΓ και άλλο προβεβλημένος δημοσιογράφος με στέρεες απόψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι poe, κατι ενδιαμεσα στο lower-proficiency το επιπεδο μου.. Πολυ καλη ιδεα για τα αγγλικα, να διαδοθει και στον υπολοιπο κοσμο κιολας!!!

    Sartiv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Poe είδα φίλο δεξιό να τον κάνει-τον Μπογιόπουλο- post στο fb,χάρη σε αυτον -τον Μπογιόπουλο-φίλος δεξιοαριστεροπασόκος(οπου φυσάει ο άνεμος) έγινε λέει κομμουνιστής και θα πάρει λέει μαζί του και όσους μπορεί φαντάσου τώρα να τον βάλεις και μπροστά τι έχει να γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Stelth, δεν ξερω τι "ικανοτητες" εχει ο Μπογιο όσον αφορα την οργάνωση και την δράση ενος κόμματος, κατι παραπάνω θα ξερουν στον Περισσο.

    Αλλωστε αν βαζαμε Γ.Γ καθε εναν που μας προτείνουν καθε τοσο, θα ειχαν παρελάσει διάφοροι και πολλοί, όπως ειναι για παράδειγμα η Κανέλη.

    Δεν λεω οτι πρεπει να έχουμε ισόβιο Γ.Γ, απλα λεω ότι δεν σημαίνει ότι όποιος ξέρει να μιλήσει και να αντιπαρατεθεί κάνει και για Γ.Γ, ή ότι θελει να γίνει. Και αμα δεν θέλει να γίνει, δεν μπορεις να τον κάνεις και με το ζόρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφήστε τον να βγαινει στα καναλια, να βγάζει βιβλία και να ξεμασκαρευει τους μασκαράδες, μια χαρα προσφέρει και έτσι στον αγώνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνήθως Γενικός Γραμματέας του κόμματος γίνεται κάποιος που είναι ήδη μέλος του Πολιτικού Γραφείου, σίγουρα πάντως πρέπει να είναι και μέλος της κεντρικής επιτροπής.
    Ο μπογιό δεν είναι ούτε καν κεντρική επιτροπή. Δεν έχει καμμιά σημασία βέβαια, ο άνθρωπος είναι δημοσιογράφος, έχει ταλέντο στη γραφή, στην ομιλία και στη συγκέντρωση στοιχείων οικονομικών, ιστορικών κλπ. Δεν είναι απ' αυτούς που έχουν όνειρα να γίνουν γραμματείς και καθοδηγητές. Ο καθένας στο μετερίζι του :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑλεξΔ Επιτελους εδωσες τι σωστη απαντηση.Εχω γνωρισει Κουκουεδες το ιδιο ικανους ρητορες σαν το Νικολα δε μπορει ολοι να γινουν Γ.Γ.Τιποτα αλλο,η απαντηση ειναι αυτη ακριβος που εδωσες και απορω πως δεν την εδωσε καποιος πιο πριν για να σταματισει επιτελους ολη αυτη η φιλολογια.Μπραβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ -
    Μια ευγενική απάντηση στους πραιτωριανούς των Μνημονίων"

    "Θέλω να πω, δίχως περιττούς προλόγους, ότι το βιβλίο "Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε", του Νίκου Μπογιόπουλου, αποτελεί ένα σύνολο εκπλήξεων, από τις οποίες καμμία δεν είναι δυσάρεστη. Η πρώτη έκπληξη έρχεται νωρίς-νωρίς, από το εξώφυλλο όπου υπάρχει το σηματάκι των εκδόσεων "Λιβάνη". Θα περιμέναμε ότι ένας από τους γνωστότερους δημοσιογράφους του "Ριζοσπάστη" (και, μάλιστα, με ξεκάθαρη ιδεολογική και κομματική τοποθέτηση), θα εξέδιδε το βιβλίο του από την "Σύγχρονη Εποχή", τον εκδοτικό οίκο που είναι γνωστός ως "εκδοτικός οίκος του ΚΚΕ". Όμως, ο Μπογιόπουλος δεν γράφει απευθυνόμενος στους ομοϊδεάτες του αλλά για τον κάθε κοινό, απλό πολίτη. Μάλιστα, τολμώ να πω ότι η αίσθηση που αποκόμισα από τούτο το βιβλίο είναι πως ο Μπογιόπουλος απευθύνεται κυρίως στους μη-κομμουνιστές. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι επιτυγχάνει καλύτερα τον στόχο του μέσω του "Λιβάνη".

    Αλλά τί πράγμα είναι τούτο το βιβλίο; Δεν είναι εύκολο να κολλήσεις μια ταμπέλλα σε ένα σύγγραμμα κάπου πεντακοσίων σελίδων, αλλά μπορούμε ανώδυνα να πούμε ότι το "Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε" αποτελεί το εγκόλπιο της οικονομικής κρίσης για κάθε κοινό νου. Το βιβλίο απευθύνεται στην κοινή λογική του αναγνώστη, όχι με φωνές, συνθήματα και τσιτάτα, αλλά με πειθώ κι επιχειρήματα, προκειμένου να του αποκαλύψει όσα πρέπει -και θέλει- να γνωρίζει για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη συνίσταται στον τρόπο γραφής. Ο Μπογιόπουλος γράφει ως μαρξιστής (οι αναφορές στα κείμενα των Μαρξ και Λένιν είναι άφθονες) αλλά υποχρεώνει ακόμα και τον αντικομμουνιστή αναγνώστη να παρακολουθήσει με προσήλωση τα λεγόμενά του. Όσοι έχουν μάθει να μέμφονται τον τάχα "ξύλινο λόγο" των κομμουνιστών, σίγουρα θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη, μιας και η κοινή λογική δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη στον παρατιθέμενο ορυμαγδό επιχειρημάτων και στοιχείων. Και για να πάω ένα βήμα παραπέρα, το "Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε" διαβάζεται ηδονικά ακόμη κι από τον πλέον αμύητο στα πολιτικά ή στα οικονομικά πράγματα αναγνώστη.

    Πράγματι, σ' αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνεται το πανόραμα της σημερινής κεφαλαιακής κρίσης με όλα τα στοιχεία της. Στο πρώτο μέρος του, ο αναγνώστης εξοικειώνεται με τις διαστάσεις της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού. Στο δεύτερο μέρος εξετάζεται η εκδήλωση της κρίσης σε Ελλάδα και ευρωζώνη. Και στο τρίτο -και τελευταίο- μέρος, ο συγγραφέας προσπαθεί να σκιαγραφήσει τα πολιτικά προτάγματα που αποτελούν λογική απόρροια της κρίσης. Επαναλαμβάνω ότι το "Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε" απευθύνεται στον απλό αναγνώστη. Επομένως, εδώ δεν πρόκειται να βρείτε βαθυστόχαστες μαρξιστικές αναλύσεις. Εδώ θα αφεθείτε στην απόλαυση της ανάγνωσης και, τελειώνοντας, θα αισθανθείτε πράγματι σοφώτεροι.

    Ελπίζω ότι, με όλα όσα αράδιασα παραπάνω, σας έπεισα ότι αξίζει να θυσιάσετε κάπου 15 ευρώ για να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο και να "τεστάρετε" την σιγουριά σας ότι έχετε μάθει τα πάντα για την κρίση από τους "αναλυτές" των καναλιών και των "έγκυρων" κυριακάτικων φυλλάδων. Οι δυο εκπλήξεις, στις οποίες αναφέρθηκα πρωτύτερα, δεν είναι τίποτε μπροστά στις αλλεπάλληλες εκπλήξεις που σας περιμένουν σελίδα με σελίδα και θα σας κάνουν να απορείτε πως "αλλοιώς μας τα έχουν πει"...

    (Από το Cogito ergo sum)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ολοι εμεις το περιμέναμε πως και πως, για να το κανουμε και δώρο στους "άπιστους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν εχετε και κανεναν γνωστο να το υποτιτλησει κιολας, καλο θα ηταν για μας που εχουμε προβλημα ακοης. :) (και οχι μονο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...