24 Οκτ 2011

Γουστάρετε (μηπως) ….υποτέλεια;



Στην εποχη των ...αθλιων Πασοκων που διανυουμε –αρκετοι φαινεται να "γουσταρουν" – (ετσι, βλεπετε, μιλανε αυτοι στους κυκλους τους!) να βλεπουν την χωρα οπως την καταντησαν οι πασης φυσεως μειοδοτες ''πατριωτες'', με λιγα λογια, δλδ. την εκαναν σαν τα μουτρα τους, που δεν ειναι και τα ...ωραιοτερα, βεβαια, που θα ηθελε να βλεπει κανεις, οταν ...ξυπνα!

Αλλα μεχρι να γινει κατι τετοιο,  φαινεται οτι δυστυχως εχουμε πολυ ....δρομο και αρκετες διαδηλωσεις μπροστα μας!
Προς το παρον, ομως,  διαβαζουμε το αισιοδοξο μηνυμα οτι ....μεταφερθηκε η οργή του κόσμου, για την πολιτική της κυβέρνησης, από τις πλατείες, τους δρόμους και τις συνελεύσεις, στα ....γήπεδα,(!) οπου αναρτηθηκαν προσφατα και πανό με συνθηματα οπως:

''Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων''.

Οπως βλεπετε το συνθημα ειναι πολυ γενικο, επιτηδες, βεβαια, για να παρει ολους η...μπαλλα (!), και καλυτερα βεβαια θα ηταν  να το αναρτουσαν εκει που πρεπει!
Η μηπως δεν εχει κανενα νοημα πια, μαζι με τα αλλα ...ασαφη πανο, που κατα καιρους βλεπαμε να αναρτωνται προτρεποντας μας σε συμμετοχη μαζι τους με ....γιογκα και διαλογισμους, για να φυγει το...κακο ΔΝΤ!!


Παντως, αυτη τη...καταπληκτικη ιδεα για τα γηπεδα, αν δεν την εχουν παρει κι αυτην απο αντιστοιχη ξενη κινητοποιηση, τοτε, αποτελει αυθεντικη ελληνικη....αγανακτησιακη πρωτοτυπια! 
I am deeply impressed
Πως να το κανουμε, ειναι μια αλλου ειδους..."ελευθερια", να παει κανεις στο...γηπεδο, για...πολιτικη εκτονωση!

Δηλαδη προσπαθουν να μας δειξουν καποιοι οτι πανε, πια, οι εποχες που κατεβαινε ο κοσμος στους δρομους για ...διαδηλωση, ετσι;
Ισως τα πραγματα, εκει, απο τα πολλα ....δακρυγονα να ειναι τοσο ''θολα'', που ενω άλλα γινονται, αλλιως τα μεταφερει, κανεις, τελικα! Αλλοι λενε, παλι, οτι δεν μπορεις στους δρομους να..."εκφραστεις" οπως θελεις, (αν βεβαια θελεις να διαδηλωσεις και οχι να ...πετας πετρες σε κεφαλια!)

Γι αυτους τους λογους, φανταζομαι το γηπεδο ειναι μαλλον για καποιους, ο κατ εξοχην χωρος, οπου μαζι με τις …Χριστοπαναγιες και αλλα…ασορτι ευγενη συνθηματα, οπως και αντικειμενα που εκτοξευονται ολουθε, φαινεται πως ολα αυτα ....τακιμιαζουν μια χαρα με το επιπεδο αυτων που ψηφιζουν...Πασοκ, Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ, για να μη παρει η...μπαλλα και κατι αλλους που τους αρεσει να παιζουν ...κρυφτουλι, χρονια τωρα!

Στο Τwitter, ομως το οποιο ο Chomsky και οχι μονο, χαρακτηριζει σε συνεντευξη του, ως ''superficial'', ''shallow'' κλπ, ειδα οτι καποιοι προτειναν τελευταια, για την επετειο της 28ης Οκτωβρη, να βαλουμε απο μια Ελληνικη σημαια στο μπαλκονι μας, που να γραφει επανω "ΝΟ", για να....δειξουμε, ετσι, στη κυρια Μερκελ και τον κυριο Σαρκοζι οτι εμεις, ως λαος, "δε...μασαμε"! Αλλοιμονο, για κατι τετοιες ...εξοχες ιδεες, αισθανεται κανεις....εθνικα υπερηφανος!!

Ενθουσιαστηκα τοσο πολυ, λεμε τωρα, με την ιδεα, που εχω κι εγω να προτεινω κατι. Γιατι να μη πηγαινουμε και στο θεατρο, στο...σινεμα, σε συναυλιες, ή και σε ...εστιατορια να ...διαμαρτυρομαστε κι εκει με σημαιουλες..."ΝΟ", "ΝΕΙΝ", "ΝΟΝ", για τη πολιτικη της κυβερνησης;
 
Να στειλουμε και μερικες χιλιαδες...Τwitter με διαφορα hashtags, σε οσους followers γνωριζουμε! Οσοι δεν εχετε για σινεμα και εστιατορια, στηθειτε, βρε παιδι μου, στα...σουβλατζιδικα, (εστω και ...απ εξω!!) Σημασια εχει να δειξουμε οτι.....αντιστεκομαστε ως ...εθνος!!

Και για να σοβαρευτουμε και λιγο, το θεμα ειναι οτι κανουν τα αδυνατα δυνατα για να μη βγουμε στους δρομους, μηπως και ανοιξουμε επιτελους τα ματια, εστω και μεσα απο συγκρουσεις, εστω και ετσι οπως τις παρουσιασαν, μηπως και δουμε τι και ποιοι ειναι αυτοι που μας εζεψαν σαν υποζυγια στο αρμα της ΕΕ, ποιοι μας εκλεψαν μισθους και συνταξεις, ποιοι εγκατεστησαν προσφατα ....γκαουλαιτερ σε ολα τα Υπουργεια και το μονο που εχει απομεινει ειναι να φερουν και...κομπαρσους, στην Ελλαδα, για να παιξουν ακομη πιο ....φτηνα, το ρολο του...Ελληνα πολιτη, αυτου που καποτε ειχε καρδια και φιλοτιμο και ηξερε πως να αντιδρασει σε οσους προσπαθησαν να τον κανουν ...ΥΠΟΤΕΛΗ!


10 σχόλια:

  1. Ενα αλλο δειγμα, ειναι επισης η ειδηση που πριν λιγες μερες ειχαμε διαβασει

    Δε ζήτησε η Κομισιον τη κατάργηση της ΕΓΣΣΕ.

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=97000&catID=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν με απατά η μνήμη μου [ και πράγματι δεν ειμαι σίγουρος , αν μπορει κάποιος να επιβεβαιώσει ] σε χώρο δουλειάς σε παλιά απεργία μέσα στο 2010-11 δεν ειχε προτείνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντί για απεργιακή κινητοποίηση να φορέσουν οι εργαζόμενοι ... μπλουζάκια με κάποιο ευφυές-και προφανώς επαναστατικό σύνθημα;


    Στα του θέματος τώρα...γνωστά πράγματα. Η οργή δεν μπορεί να αποφευχθεί γιαυτό πρέπει να διοχετευτεί ανώδυνα για τραπεζίτες-βιομήχανους κλπ... Ο δικός μας ρόλος να αναδειξουμε τους πραγματικά υπαίτιους [ το κεφάλαιο δλδ και οχι απλά κάποια... λαμόγια ]. Τόσο απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γεγονός ότι η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής (που είχε γίνει μέχρις τα τώρα), φυσικά αναφέρομαι στα κόμματα - ορντινάτσες του καπιταλιστικού συστήματος, είχε πολύ αρνητικά αποτελέσματα, μέχρι και αηδία έχει προκαλέσει.

    Λέτε, η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, να δώσει κάτι άλλο ... ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω λεω να βαλω την 28 την σημαια του κομματος στο μπαλκονι:)

    Αν ειχα θα εβαζα αληθεια:)

    Παρολο που δεν δινω και μεγαλη σημασια σε σημαιες και τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντως τους κυνηγανε αυτους στα γηπεδα, το κρατος, κατι που με κανει να τους συμπαθησω.

    Ασχετα βεβαια που ειναι σε λαθος δρομο εντελως οι διαμαρτυριες τους...

    ...αλλα μια κοινωνια δυστυχως η ευτυχως πρεπει να περασει απο διαφορα σταδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι και τι λεει η κανελη, μεταξυ αλλων, για τις πολιτικες διαμαρτυριες στα γηπεδα.

    http://www.youtube.com/watch?v=pOwqiZX8FA8&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τελευταια κουβεντα της Κανελη απιστευτη:)

    Το κακο ειναι οτι εγω εδω και κανα δυο χρονια συμπαθω και τον Τραγκα, πρεπει να παω για θεραπεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Foda

    Δεν γνωριζω, για να πω την αληθεια, αν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οντως ειχε προτεινει αντί για.. απεργιακή κινητοποίηση να φορέσουν οι εργαζόμενοι..μπλουζάκια με επαναστατικό σύνθημα, (!) αλλα μου θυμιζει τους ....Ιαπωνες και τις γνωστες τακτικες τους οταν τυχει και κανουν απεργια.
    Ειδαμε βεβαια τις ολεθριες συνεπειες, κι εκει, του να εμπιστευεται κανεις ακριτα το κεφαλαιο! Οσο για το θεμα της οργης σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να ειναι...κατευθυνομενη, αλλα καλο ειναι να εχει ενημερωθει πρωτα κανεις και ξερει που να την απευθυνει!
    Ο ρολος μας ειναι πραγματικα αυτος, συμφωνω απολυτα. Αλλιως, οι γενικευσεις με χαρακτηρισμους και μονο οδηγουν στη....
    ποδοσφαιροποιηση της πολιτικης, πραγμα πολυ βολικο για τις κυβερνησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. faro

    Εγω βλεπω οτι η...ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής (σε πολλες περιπτωσεις κρατα μεχρι τωρα,) και μαλιστα πανε να την πλασαρουν και ως...επαναστατικο φρουτο, με αλλη συσκευασια!
    Για τη....πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, πες τα εσυ καλυτερα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Poe

    Σημαια; ;) Ευγε, νεε μου! Αλλα αυτοι βεβαια μιλανε για ..Ελληνικη σημαια,μη τα μπερδευουμε! Αλλωστε πως θα δειξει κανεις οτι ειναι ...καλος πατριωτης χωρις ...Ελληνικη σημαια στο μπαλκονι; :-)
    Kι εδω, σε καθε επετειο, υπαρχουν γειτονες που ειναι πρωτοι σε τετοια ..εθνικα θεματα! Παντως δεν δειχνουν ανεκτικοι σε θεματα ρατσισμου, απ ο τι εχω καταλαβει και αυτο τα λεει ολα για τους..σημαιοφορους του...εθνους ! :)

    Για τους τυπους στα γηπεδα, που δεν ειναι δλδ..χουλιγκανς, αν εδειχναν το ιδιο ενδιαφερον και για θεματα πολιτικης, ισως να μην ειχαμε σημερα αυτους που εχουμε πανω απο το κεφαλι μας!

    Σωστη οπως παντα η Κανελη και για τις πολιτικες διαμαρτυριες στα γηπεδα, σ ευχαριστω για το link.
    Oσο για τη τελευταια κουβεντα της, σχετικα με τους..σπονσορες, ειναι πραγματικα το...ζουμι της υποθεσης!
    Ο Τραγκας, λεει (μερικες φορες) και καποια σωστα πραγματα, οποτε για τη....θεραπεια, περιμενε λιγο ακομα....... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...