21 Οκτ 2011

Αλλος για την ...επανάσταση;

 


"The demonstrator died of a heart attack," Deputy Citizens Protection Minister Manolis Othonas told Reuters. "He was not hurt in the incidents.

Aυτα και πολλα αλλα, εγραψε και παλι το αντιδραστικο  ΒΒC, ενω αρκετα ξενα media οπως αναμενοταν, ακολουθησαν την πεπατημενη "γραμμη" των μεγαλων ειδησεογραφικων, μη προβαλλοντας τοσο το γεγονος του θανατου ενος ανθρωπου, οσο το γεγονος οτι περασε το πολυνομοσχεδιο (της ντροπης και του αισχους) για τους εργαζομενους της χωρας αυτης.

Ετσι ντρεπομαι γι αλλη μια φορα για αυτο που (ακομη) ονομαζεται...."Ελληνικο κρατος", "δημοκρατια", "νομιμοτητα" και αλλες τετοιες εννοιες και ...ιδανικα, που καταντησαν λογια "ανευ αξιας", πια, οταν βλεπουμε σημερα ποσο ολα αυτα συνεχως διακωμωδουνται και εξευτελιζονται!

Ουτε περηφανεια, ουτε ομως τελικα και στοιχειδης λογικη, εχει μεινει, στο τοπο αυτο, οταν εκτος λιγων φωτεινων εξαιρεσεων η χωρα δειχνει να εκπροσωπειται απο ...οσφυοκαμπτες, ραγιαδες πολιτικους και πολιτες, που στηριζουν, ξεδιαντροπα, τις επιλογες του κεφαλαιου, ενω ειναι ετοιμοι μεχρι και να ...σκοτωσουν γι αυτο, οπως ειδαμε, καλα, χθες σε ζωντανη μεταδοση και οπως μας ενημερωσαν ατομα που ηταν εκει, ως αυτοπτες μαρτυρες.  

Μια ανθρωπινη ζωη χαθηκε χθες, μην αντεχοντας την ενταση της...μαχης και τη γνωστη τακτικη της αστυνομιας που- το μονο που ξερει να κανει ειναι- να ριχνει δακρυγονα στους διαδηλωτες και ν ανοιγει κεφαλια, συχνα και με τη συνδρομη των κουκουλοφορων φιλων τους...

Κι ενω, συνεβαιναν μαχες εξω απο τη Βουλη ακουσαμε οτι τελικα ψηφιστηκε το τρισαθλιο πολυνομοσχεδιο, κατ' επιταγήν της συμφωνίας με την Τρόικα. Καποιοι παρ ολα οσα εγιναν χθες, εχουν σημερα λογους να...χαιρονται, σ αυτο το τοπο, επειδη τήρησαν τις υποσχέσεις τους, οχι στον Ελληνικο λαο, αλλα στη ...Λαγκάρντ! Λιγο ειναι να γεμιζουν νοσοκομεια με τραυματιες, αλλα η χωρα να μενει πιστη στις επιταγες του ...ΔΝΤ;

Οι...300 του Λεωνιδα θα ειχαν ολο το δικιο να μας ...φτυσουν σημερα!

Ειναι κριμα, ομως, να τιμωρουνται μαζι με τους αμυαλους και οσοι, εντιμα παλευαν να συσπειρωσουν κοσμο, ωστε να μην επιτρεψουμε να περασουν ακριβως αυτα τα μετρα που περασαν, απο ''πολιτικους'' που ευκολα και χωρις καμμια...τυψη συνειδησης τα ψηφισαν, λες και αφορουσαν αλλους πολιτες, μιας μακρινης χωρας της ...Αφρικης, ισως!

Λυπαμαι ομως για οσους κακως πιστευα μεχρι σημερα οτι ειναι "προοδευτικα ατομα", ενω αυτοι αποδειχθηκαν με αυτα που εγραψαν και στο twitter και στα blogs τους, οτι το προβλημα τους ηταν οχι τοσο οτι θα υποχρεωθουν να γινουν ....ραγιαδες απο δω και περα και αυτοι και τα παιδια τους, αλλα το γεγονος οτι το ...ΠΑΜΕ ανελαβε οπως, ειπαν, "εργολαβια" τη περιφρουρηση στη Βουλη και τους "στερησε το δικαιωμα να ....επαναστατησουν",...εκεινη ακριβως τη στιγμη! 

Τους αφιερωνω λοιπον ενα σχολιο που διαβασα καπου σε  μια συζητηση:

Παρακαλούνται οι επαναστάτες ασφαλίτες, χρυσαυγίτες, χίτες, κυπατζίδες, χούλιγκαν και πρεζάκια να περιμένουν την επόμενη πορεία, χωρίς περιφρούρηση, για την ....επανάσταση τους!

8 σχόλια:

  1. Μεσα στα μελλοντικα σχεδια του συστηματος ειναι και αυτο
    http://news.in.gr/world/article/?aid=1231134110

    Επισης διαβαστε και τις δηλωσεις καποιων που.. μαθητευσαν στην Ελλαδα http://news.in.gr/world/article/?aid=1231133575

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Τι έχς, Γιάν΄;
    - Τι ΄χα, πάντα !

    Το παραπάνω σοφό λαϊκό δίστοιχο, δείχνει ανάγλυφα τι γίνεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα.
    Με μια διαφορά, βέβαια.
    Ότι σήμερα θρηνούμε έναν συνάνθρωπό μας, αγωνιστή που έπεσε για να δούμε οι υπόλοιποι μιαν άλλη κοινωνία, να ζήσουμε τη ζωή που αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    Eχεις δικιο, δεν μας εκπλησσει τιποτα πια απο αυτους και τα τσιρακια τους και το κριμα ηταν οτι χθες εφυγε απο τη ζωη αδικα ενας αγωνιστης που ηθελε ενα καλυτερο αυριο.

    Ας μην τους δωσουμε, ομως, την ικανοποιηση οτι οι αγωνες τελειωνουν εδω και οτι με τη ψηφιση του πολυνομοσχεδιου εχουν αυτοι νικησει!

    Ο κοσμος που υποφερει κατω απο τα αδικα μετρα δεν εχει πει ακομα τη τελευταια λεξη! Οι αγωνες συνεχιζονται, ειτε τους αρεσει, ειτε οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι επαναστατες χωρις αιτια
    χωρις στοχους(αν και εχουν στοχους απλα δεν ειναι επαναστατικοι αλλα προβοκατορικοι)
    χωρις φιλοτιμο
    χωρις λαο
    χωρις προσωπα
    και κυριως
    χωρις επανασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Poe

    Eκει πραγματικα που εκνευριστηκα πολυ ειναι στο θεμα των blogs και του twitter που διαπιστωσα εμπρακτα αυτο που λεει συχνα το ΚΚΕ και μερικες φορες θεωρουμε ..κλισε, (αποδειχθηκε oμως οτι δεν ειναι) ''Ηρθε ο καιρός να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι''. Ατομα που μεχρι τελευταια θεωρουσα προοδευτικα αποδειχθησαν αντικομμουνιστες και περισσοτερο συντηρητικοι στις επιλογες τους απ ο τι οι ...δεξιοι! :(
    Eτσι καλο ειναι να ξερουμε απο δω και περα με τι εχουμε να κανουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=DCRsj06wT64&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμετικο ...
    http://amesi-dimokratia.org/el/anakoinwseis/item/840-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1_21%CE%B7%CF%82_%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

    αφηστε τους να κανουν την επανασταση τους ... αει στο διαολο με το καθε βλαμμενο που μεγαλωσε βλεποντας πορειες στο Mega ... η απεργια εχει περασει στην αντιληψη τους σαν τα μπαχαλα που βλεπαν στα κωλοκαναλα ... γιαυτους δεν ξερουν τι αγωνας ειναι να κατεβεις σε απεργια ... καμμια εγνοια για τον απλο κοσμο που αγωνιζεται να μη πεινασει , που δεν εχει λεφτα να παει σε ενα νοσοκομειο ... η επανασταση τους θα χε τελειωσει αν ειχαν διοριστει οπως ο μπαμπας κ' η μαμα ... καμια σχεση δεν εχουν με την εργατικη ταξη και τις αγωνιες της... αει σιχτιρ με τους μικροαστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aνωνυμε

    Σ ευχαριστω για τα κατατοπιστικα links.Ισως μαλιστα ανεβασουμε σχετικη αναρτηση με το θεμα ...κουκουλοφοροι κλπ ..φρουτα!
    Να πω οτι συμφωνω απολυτα με οσα λες και μαλιστα με το σημειο:

    ..''καμμια εγνοια για τον απλο κοσμο που αγωνιζεται να μη πεινασει , που δεν εχει λεφτα να παει σε ενα νοσοκομειο ... η επανασταση τους θα χε τελειωσει αν ειχαν διοριστει οπως ο μπαμπας κ' η μαμα ... καμια σχεση δεν εχουν με την εργατικη ταξη και τις αγωνιες της... αει σιχτιρ με τους μικροαστους''

    ΣΗΜ. Θα σε παρακαλεσω, επισης, να βαλεις ενα nick, οταν ξαναγραψεις...
    Eιναι στους κανονισμους του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...