18 Οκτ 2011

Γενικευμένο crash test οι επόμενες μέρες.



Πρώτα –πρώτα για το ίδιο το πολιτικό προσωπικό του κεφάλαιου, που ήδη συμπεριφέρεται όπως και σε άλλες πολεμικές κρίσεις, επιβεβαιώνοντας με κάθε επισημότητα την κήρυξη του ταξικού πόλεμου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνουν οι συνεχείς συσκέψεις του ΓΑΠ με τον αρχηγό της ΝΔ και τον πρόεδρο της «δημοκρατίας»; Προσωπικά ανάλογης μορφής κινητικότητα του αστικού πολιτικού κόσμου, άλλες δύο φορές θυμάμαι, με το «Σισμίκ»* και τα «Ιμια». Το σενάριο συνταγματικής εκτροπής με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ό,τι άλλο προκύψει, ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και από την υπάρχουσα βουλή, το είχαν ήδη εξετάσει από την προηγούμενη 48ωρη γενική απεργία. Τελικά δεν τους χρειάστηκε τότε.
Crash test, λοιπόν για αυτούς μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν την Παρασκευή το πρωί με μία ολοκληρωτική κυβέρνηση 250+ βουλευτών που δεν θα έχει προκύψει από καμία εκλογική διαδικασία, και μετά από ένα ταυτόχρονο πιθανό μακελιό των απεργών από τα ΜΑΤ  που θα ρίξει και το τελευταίο φύλλο συκής κάθε (έστω και αστικής) συνταγματικής νομιμότητας των κυβερνητικών αποφάσεων.

Crash test, και για τις κατασταλτικές τους μονάδες που την Πέμπτη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο, το σύνολο του όγκου των διαδηλωτών που θα σπεύσει να αποκλείσει το αστικό κοινοβούλιο, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να φυλάνε λιμάνια, χωματερές, κλπ κλπ. Στα όρια τους λοιπόν και δάφτοι.
Crash test για την ό,ποια επιρροή απόμεινε στην πουλημένη ΓΣΕΕ, που από την μία αναγκάστηκε να κηρύξει την 48ωρη, και από την άλλη επιμένει να προσπαθεί να αποπολιτικοποιήσει μια πεντακάθαρα πολιτική απεργία. Crash test και για τα «αριστερά» δεκανίκια τους, που επιμένουν να ακολουθούν την ΓΣΕΕ ακόμη και τώρα, στην πλήρη της απαξία...
Crash test για την ίδια την εργατική τάξη, σαν τέτοια. Με συμμετοχές στην απεργία 15% στον ιδιωτικό τομέα, δεν πάμε πουθενά! Δηλαδή το υπόλοιπο 85% τι ακριβώς περιμένει; Να βγάλει ο ενάμισης στους δέκα τα κάστανα από την φωτιά, ή να τα βγάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τους οποίους βρίζουν και από πάνω; Θα δούμε λοιπόν αν ωριμάσαμε και καθόλου σαν τάξη από την τελευταία γενική απεργία ή τελικά στραβός είναι ο γυαλός...
 Crash test και για τον οργανωμένο ταξικό φορέα (ΠΑΜΕ) μια και οι απαιτήσεις της απεργιακής κινητοποίησης, της απεργιακής περιφρούρησης, και της τριμέτωπης περιφρούρησης (μπάτσοι-μπάχαλα-προβοκάτορες) στο Σύνταγμα, θα τεντώσουν τις οργανωτικές μας ικανότητες στα όρια τους.
Λοιπόν μοιραία Τετάρτη-Πέμπτη θα μετρήσουμε όλοι τα μπόγια μας.
Μπορεί η Παρασκευή να είναι μια άλλη μέρα προς το καλύτερο, μπορεί και είναι ίδια με την Τρίτη.
Σε κάθε περίπτωση η απογοήτευση ή ο υπέρμετρος ενθουσιασμός δεν θα έχουν θέση στο μυαλό μας την επόμενη μέρα..  Έχουμε Πόλεμο! Και στον πόλεμο εκείνο που μετράει, είναι η νηφάλια ανάλυση και η διάθεση για συνέχεια του αγώνα.
Και για να θυμηθώ και μία ατάκα από την ταινία «ψηλά τα χέρια Χίλερ» με τους αξέχαστους Βέγγο-Διαμαντόπουλο:
«Αυτοί θα χτυπήσουν στο ψαχνό! Αλλά εμείς εκεί! Θα τους αντιμετωπίσουμε με σύνεση, και ψυχραιμία....»


*Κρίση του Σισμίκ
Λόγω της τουρκικής άρνησης να επιλύσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, η εκκρεμότητα συνεχίστηκε ως το Μάρτιο του 1987, οπότε η κρίση έφθασε στα όρια ένοπλης αντιπαράθεσης, όταν το τουρκικό πλοίο Σισμίκ-1, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά, ξεκίνησε για να πραγματοποιήσει έρευνες έξω από την αιγιαλίτιδα ζώνη ελληνικών νησιών. Η κρίση εκτονώθηκε με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών (του Ανδρέα Παπανδρέου και του Τουργκούτ Οζάλ), οπότε η Ελλάδα επαναδιατύπωσε τη θέση της για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, στην οποία εμμένει μέχρι σήμερα.

8 σχόλια:

  1. Όλα τα "σημάδια" δείχνουν ότι το διήμερο Τετάρτης - Πέμπτης θα δείξει πολλά ...

    Σε κάθε πρίπτωση η Παρασκευή θα είναι διαφορετική ...

    Αυτό, το αποδεικνύουν όχι μόνο οι σημερινές συναντήσεις (φανερές και κρυφές), αλλά και η χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική ..."προσπάθεια" ...
    Να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο ...

    Και η σημερινή απεργία των καναλιών ...
    Ώστε να μην αναγκασθούν και αναφερθούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ...

    Ας ετοιμαστούμε για μια σκληρή μάχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έκανες μια πολύ ρεαλιστική παρουσίαση του τι να περιμένει κανείς αυτές τις μέρες, όμως ο χαρακτηρισμός "πόλεμος" που χρησιμοποιείς στο τέλος, δυναμιτίζει το κλίμα, ακόμα κι αν εσύ χρησιμοποιείς τη λέξη με καλές προθέσεις.
    Να θυμάσαι πως ο πόλεμος έχει θύματα κι εμένα δεν μ' αρέσει αυτή η πιθανότητα ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως εκει που δεν χρειαζεται να γινει..Crash test, ειναι στην ...''αντικειμενικη ενημερωση'' απο τα καναλια, εφ οσον τα αστικά ΜΜΕ συνεχιζουν το εργο του...θαψιματος της απόφασης του ΠΑΜΕ και αλλων για περικύκλωση της Βουλής! Τι αλλο θα περιμενε βεβαια κανεις απο τα ΜΜΕξαπατησης, που η μονη τους ..''αγωνια'' ειναι ποιος απ ολους θα συκοφαντήσει πρωτος τους εργατικους αγωνες και τις κινητοποιησεις του λαου;
    Tετοια καναλια δεν χρειαζονται κανενα ...test, μονο Crash!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα Elva μην το λες αυτό. Χτες 17-10 στο βραδινό δελτίο του βρωμο-Σκάι ο Alexis (ο ένας και μοναδικός made in USA, ο έτερος Αλέξης είναι ... τσικό!) είπε ότι "φοβάται την αλλαγή στάσης του ΚΚΕ"!

    Αυτό φοβάται, αυτό φοβούνται όλοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. spiral

    Eχεις δικιο! Φοβουνται και μαλιστα φανηκε!
    Ειδα το video κι αυτα που ειπε ο Αlexis για τα..''2 κλικ πιο πανω'' των τονων του ΚΚΕ οπως και για την ανησυχια, πολλων, σχετικα με τα ''καναλια συνεννοησης'' που υπηρχαν, παλιοτερα, αλλα οχι ..τωρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @yannidakis:
    Αρχικά ο όρος "πόλεμος" δεν είναι δικός μου. Είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του ΠΑΜΕ ("σου κύρηξαν τον πόλεμο/πολέμα τους και'σύ"). Και πραγματικά δεν νομίζω πως πλέον μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε μεταφορικά. Από την πρώτη μεγάλη διαδήλωση για το μνημόνιο, μετράμε ήδη τρεις νεκρούς (MARFIN) και αρκετούς βαριά τραυματίες. Οι αντιδράσεις του πολιτικού τους κόσμου είναι ανάλογες εμπόλεμης κατάστασης. Στην προηγούμενη 48ωρη ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ είχε επισκεφτεί τα ΜΑΤ στην Καισαριανή για να τους ...εμψυχώσει, λέγοντας τους "βαράτε στο ψαχνό, κυνδινεύει η ...πατρίδα!" Αν αυτό δεν λέγεται πόλεμος... Εγώ λοιπόν, "δυναμιτίζω το κλίμα"; Νομίζω πως απλά διαπιστώνω το προφανές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μου αρέσει κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ELVA k Spiral:
    Ο Pappahelas δεν είναι κανένας τυχαίος. Συνεργάζεται άμεσα με την πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία) και δεν προσπαθεί καν, να το κρύψει. Οι "φίλοι" μας λοιπόν οι αμερικάνοι μόνο βλάκες δεν είναι. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιός είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που συνδιάζει την δυνατότητα με την διάθεση επαναστατικής ανατροπής της κατάστασης.
    @Φάρο:
    Τα πράγματα με τα ΜΜΕ, θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα. Κάποιοι ήθελαν η απεργία στον τύπο να μην γίνει μία μέρα πριν, αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την γενική απεργία, όπως οι προηγούμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "βράβευση τσι μέρας" για την Τρίτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση. Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...