11 Οκτ 2011

Τι σημαίνει για τους κομμουνιστές “ξεσηκωθείτε”; #globalchange #syntagma #kketweet



Ξεσηκωθείτε. Μια παραίνεση που την άκουγε ο λαός απ' τους κομμουνιστές χρόνια και ζαμάνια, το πιο διαχρονικό κάλεσμα μιας επαναστατικής οργάνωσης που θέλει να ανατρέψει το σύστημα.
Δεν λέμε ότι έχουμε ντε και καλά το κλόπι-ράιτ και δεν μας πειράζει που κι άλλα κόμματα, οργανώσεις, ομαδούλες και κινήματα υιοθετούν συνθήματα που πρωτοείπαμε εμείς. Αυτό θέλουμε στο κάτω-κάτω, τα συνθήματα αυτά να τα πάρει ο κόσμος και να τα κάνει δικά του. Το ξεσηκωθείτε είναι άλλωστε μονάχα μια λεξούλα.
Κάποτε, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και των παχιών αγελάδων, εμείς πάλι λέγαμε “ξεσηκωθείτε” γιατί πάντα κυνηγούσαμε το σοσιαλισμό, άσχετα αν λοξοδρομούσαμε και σκοντάφταμε στο δρόμο, το σοσιαλισμό τον είχαμε εκεί στο βάθος του μονοπατιού.
Σήμερα, που ο κόσμος ξεκόλλησε κάπως απ' τον καναπέ και κατεβαίνει, είτε σαν αγαναχτισμένος, είτε με τα συνδικάτα, είτε με το ΠΑΜΕ, είτε με άλλο τρόπο, ποσοτικά μπορείς να πεις η παραίνεση “ξεσηκωθείτε” εισακούγεται περισσότερο, μεγάλης κρίσεως δοθείσης. Πάλι, δεν μπορείς να πεις ότι γίνεται Ο χαμός και ο κόσμος κατεβαίνει μιλιούνια και φρακάρουν οι πλατείες (αν εξαιρέσεις τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων τον Ιούνιο, το σωστό να λέγεται), θα θέλαμε ακόμα περισσότερο ποσοτικά, αλλά για την ώρα ας μην είμαστε πλεονέκτες.


Η ποσότητα όσο αυξάνεται θα φτάσει στιγμή που επαναστατικά, με ένα απότομο άλμα, τσουπ! Θα μεταβληθεί σε ποιότητα και θα αποτελέσει την κρίσιμη μάζα που μπορεί να κινήσει βουνά! Δεν τα λέω μόνο εγώ, έτσι γίνεται σε όλα τα εξελισσόμενα πράματα στη φύση και στην κενωνία, το λέει η υλιστική διαλεκτική που είναι η φιλοσοφική βάση του μαρξισμού.
Αυτό το πράμα όμως δεν γίνεται μηχανικά, αυτόματα. Γίνεται με τη συνειδητή δράση των μαζών κι εδώ πρέπει να επιχειρήσουμε να ξεπεράσουμε το σύνθημα “ξεσηκωθείτε”.
Ξεσηκώθηκα, ωραία. Κατέβηκα στο δρόμο, πήγα στη συγκέντρωση, άκουσα την ομιλία, είδα τη συναυλία. Έκανα πορεία, κράτησα τη σημαία, βάσταξα το πανώ, φώναξα συνθήματα, πιο ντροπαλά στην αρχή, περισσότερο μετά που κανα δυο φωνακλάδες δίπλα μου μ' έσπρωχναν και μου διναν θάρρος να φωνάξω κι εγώ. Μέχρι και αντίκρυσα τα ΜΑΤ, έφαγα χημικό στη μάπα, τσατίστηκα, έβρισα, έπαιζα γροθιές στο δωμάτιό μου μόνος μου, όταν δεν με κοίταγε κανείς κλπ.
Βλέπω τον κόσμο και χαίρομαι, προσπαθώ να υπολογίσω πόσο κόσμο έχουμε, ψάχνω μεθόδους όσο γίνεται πιο ακριβούς υπολογισμού. Όταν βλέπω ότι είμαστε πυκνά και φτάνει η πορεία μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο χαίρομαι, λέω μέσα μου “έχουμε κόσμο (δόξα τω θεώ!)”. Όταν είμαστε αραιά κι απλωμένοι λέω είχε κακό καιρό, είναι καθημερινή, είναι κλειστή η αγορά, ακρίβυνε η βενζίνη, είναι βαρύς ο στίβος κλπ, ανθρώπινα είναι όλα.
Έφαγα μια γκλομπιά, πέταξα μια πέτρα, ψάχνω να βρω αποτελεσματικότερο τρόπο να δυσκολέψω τη δουλειά του βρωμόμπατσου, εκπαιδεύομαι στο αντάρτικο πόλεων και στο τρέξιμο μέσα στα στενά της πόλης.
Η κατσαρόλα δεν κάνει πολύ θόρυβο πια, προτιμώ τα εμαγιέ που κάνουν πιο κρυστάλλινο ήχο, φοράω μακρυά καπέλλα, φυσάω σφυρίχτρες, μουντζώνω το μπουρδέλο τη βουλή και ονειρεύομαι να καεί (με το φαινόμενο της αυτοανάφλεξης;), συμμετέχω σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ακούω τον καθένα να λέει το μακρύ του και το κοντό σαν το τάιμ-λάιν στο τουίτερ, όπου όλοι ακολουθούμε όλους, κατά το ισοπεδωτικό “όλοι εναντίον όλων” που χαρακτηρίζει τη μικροαστική κλάψα.
Όλ' αυτά λοιπόν ωραία είναι αλλά αφορούν τη μορφή κι όχι το περιεχόμενο του λαϊκού κινήματος. Γιατί η πραγματικότητα, όταν δεν υπάρχει στόχος, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει εκτίμηση και κατανομή δυνάμεων (πώς να υπάρχει αφού δεν υπάρχει σχέδιο;), όταν απορείς για το “μετά”, όλ' αυτά θα ξεφτίσουν και θα μαραζώσουν.
Κι αυτό είναι ακόμα η παιδική αρρώστια, η ιλαρά και η ανεμοβλογιά των αγανακτισμένων παντού στον κόσμο, η διαμαρτυρία για τη διαμαρτυρία. Η οργή για τη οργή, το ξεσήκωμα για το ξεσήκωμα. Και παλιότερα είχαμε τα διάφορα κοινωνικά φόρουμ και τα Πόρτο Αλέγκρε και ξέφτισαν, εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Και να' τα πάλι επέστρεψαν με άλλη μορφή. Εκεί είναι το πρόβλημα: μόνο μορφή. Περιεχόμενο γιοκ, ή καλύτερα στόχος, στρατηγική γιοκ.
Θα μου πεις, έστω κι έτσι όμως κατεβαίνει κόσμος, κι όποιος πρέπει να προβληματιστεί θα προβληματιστεί, θα μπει στο τριπάκι να σκεφτεί στόχους.
Όταν μαθαίνεις γραφή, μαθαίνεις μικρός μια φορά και μετά συνέχεια το βελτιώνεις: την ορθογραφία, το να γράφεις καθαρά, πιο γρήγορα κλπ. Σκέψου κάθε φορά που θα έγραφες κάτι να χρειαζόταν να ξαναμάθεις το αλφάβητο, γραμματική και συντακτικό κλπ. Ο άνθρωπος που είναι ένας, στη διάρκεια της ζωής του μαθαίνει κάτι και δύσκολα ξεμαθαίνει. Κοινωνίες ολόκληρες με κάθε γενιά να διαδέχεται την άλλη είναι πιο σύνθετο το πράμα, η μεταφορά της πείρας και της γνώσης απ' τον παλιό στον νέο.
Υπάρχουν τα βιβλία της ιστορίας γι' αυτό το σκοπό υπάρχουν και οι συλλογικές οργανώσεις που έχουν μια διιστορική συνέχεια όπως το κομμουνιστικό κίνημα στη χώρα μας και κυρίως φυσικά το ΚΚΕ. Δεν είναι χαζό, τόση εμπειρία από αγώνες, από δύσκολες καταστάσεις για την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα, να ξαναξεκινάς απ' την αρχή;
Άρα λοιπόν, το “ξεσηκωθείτε” (που κι εμείς το λέμε, το κάναμε και πανώ στην ακρόπολη) για μας σημαίνει, εκτός απ' το να κατέβεις στους δρόμους, να πας κι ένα βήμα παραπέρα. Πολλά βήματα παρα πέρα. Π.χ να πας μια βόλτα κι απ' το σωματείο σου, να δεις τι διάλο είν' αυτό; Να πας, να μάθεις, να ενδιαφερθείς, να πηγαίνεις στις γενικές συνελεύσεις, να παίρνεις το λόγο, να λες την άποψή σου, να κάνεις έλεγχο στη διοίκηση. Πώς αλλιώς θα εφαρμόσουμε εργατικό και κοινωνικό έλεγχο αύριο-μεθαύριο, μόνο με τη θεωρία;
Να πας στις επιτροπές και τις συνελεύσεις της γειτονιάς σου, κι εκεί τα ίδια να κάνεις. Να πάρεις το λόγο, να φωνάξεις και να μαλώσεις άμα χρειαστεί, να στίψεις το μυαλό σου μαζί με τους άλλους να δεις τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις ότι εσύ έχεις τον κύριο λόγο. Να νιώσεις ότι κι εσύ μπορείς να έχεις εξουσία κι όχι μια αφηρημένη, απόμακρη εκεί ψηλά “πολιτική ηγεσία” που υποτίθεται ότι εσύ τη βγάζεις. Τι, μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια με μια ψήφο στις εκλογές θα πραγματώνεις την “λαϊκή κυριαρχία”; Μήπως πρέπει όλοι ν' αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, πώς διάλο θα οργανώσουμε την κοινωνία ώστε να έχουμε λόγο όλοι, να καθορίζουμε τα πράματα κομμάτι περισσότερο απ' όσο μια φορά στα τέσσερα χρόνια; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε τι ακριβώς χαρακτηριστικά έχει αυτή η κοινωνία που ζούμε και γίναμε έτσι (αντι να νομίζουμε ότι οι κρίσεις είναι φυσικά φαινόμενα σαν τους σεισμούς και τις πλημμύρες;)
Αυτούς τους προβληματισμούς είχαν άνθρωποι πριν από χρόνια και ζαμάνια, που ξεσηκώνονταν και τότε. Ζούπηξαν τα μυαλά τους κάτι Μαρξ κι Ένγκελς και έβγαλαν ζουμί, για παράδειγμα το “μανιφέστο του κομμουνιστικού κόμματος”, που δεν είναι ντε και ντε ένα κομματικό ντοκουμέντο όπως το καταλαβαίνουμε σήμερα, αλλά το αποτέλεσμα της επιστημονικής μελέτης όλης της ανθρώπινης ιστορίας, πώς λειτουργεί και που θα καταλήξει, που πρέπει να καταλήξει.
Με άλλα λόγια, το σχέδιο και η προοπτική υπάρχει εδώ και 150 χρόνια, το λεν Σοσιαλισμό, εφαρμόστηκε σε κάποια σημεία της γης, αλλού μ' επιτυχία, αλλού άγαρμπα, όχι χωρίς λάθη αλλά και με τεράστια επιτεύγματα, και το ότι διαλύθηκαν αυτές οι χώρες δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος το σύστημα. Το σύστημα εφαρμόστηκε επειδή ήταν ιστορική και αναπόφευκτη ανάγκη, άλλωστε κανένα σύστημα (δουλοκτησία, φεουδαρχία, καπιταλισμός) δεν καθιερώθηκε μιά κι έξω στην ιστορία. Είχαν μεγάλα πισωγυρίσμα και έκαναν δεκάδες και δεκάδες χρόνια για να σταθεροποιηθούν, έτσι θα γίνει και με το σοσιαλισμό.
Ψάξτε το λίγο και θα δείτε ότι στο σοσιαλισμό θα μας οδηγήσουν τα πράματα, καθώς άλλος, διαφορετικός τρόπος οργάνωσης δεν γίνεται: στο ένα μεγάλη ατομική ιδιοκτησία, στο άλλο μεγάλη κοινωνική ιδιοκτησία. Θα το συνειδητοποιήσετε καλύτερα – κι εμείς το συνειδητοποιούμε συνέχεια όλο και περισσότερο, ούτε κι εμείς τα ξέρουμε όλα- όταν οργανωθούμε όλοι μαζί σαν ΤΑΞΗ (οι εργαζόμενοι) μαζί με τα λαϊκά στρώματα που έχουμε κοινά συμφέροντα.
Ξεσηκωθείτε λοιπόν κι οργανωθείτε.

32 σχόλια:

  1. Περί μορφής και περιεχόμενου:
    Υπάρχει γενικά η τάση, το φαντασμαγορικό της μορφής (από σφυρίχτρες και "δρώμενα", μέχρι ξύλα και μολότωφ), να προσπαθεί να ισοσκελίσει την φτώχεια του περιεχόμενου. Το παράδειγμα των "αγανακτισμένων" που φέρνει ο ΑλεξΔ, νομίζω πως είναι κατατοπιστικότατο. Μόνο που η φτώχεια στο περιεχόμενο είναι που οδηγεί αρχικά στην απογοήτευση και εν τέλη στην εκ νέου ιδιώτευση.
    Και η μορφή οργάνωσης, δεν νομίζω πως είναι τελικά άσχετη με το πολιτικό περιεχόμενο που κάθε φορά πρεσβεύει.
    Το άρθρο έχει πολύ "ψωμί", και μάλλον θα επανέλθω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να επανέλθεις, εδώ θα είμαι :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα,

    Το βάζω αν και χρειάζεται ξεχωριστή ανάρτηση..

    70.000 απογραφείς απλήρωτοι. Το δελτίο τύπου που βγήκε απο το ΠΑΜΕ σήμερα, δημιουργεί οργή για το κράτος τους. Το κράτος είναι ο εργοδότης και μας έχουν απλήρωτους και μας δουλεύουν ψιλό γαζί και από πάνω.

    http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1994

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε πόλεμο.
    Η αστική τάξη, η πλουτοκρατία, έχει κυρύξει τον πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, στον εργαζόμενο λαό.

    Οι κυβερνητικές κι οι άλλες ορντινάτσες της πλουτοκρατίας, με σειρά νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, οι προτροπές της λεγόμενης τρόϊκας, κλιμακώνουν αυτόν τον πόλεμο, ρίχνουν στην ... "μάχη", όλα τους τα όπλα !

    Εμείς, οι εργαζόμενοι, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αντιδράσουμε.
    Να ξεσηκωθούμε !
    Η επίθεση του κεφαλαίου όχι μόνο πρέπει να αποκρουστεί, αλλά και να τους πάρουμε φαλάγγι.

    ΕΡΓΑΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μονος δρομος ειναι ο δρομος.Αγωνας μεχρι την ανατροπη,για λαικη εξουσια,λαοκρατια,λαικη οικονομια.Δρομος μονοδρομος για την σωτηρια του λαου.H 19 Oκτωμβρη πρεπει να γινει σταθμος,σβερκονουμε ο καθενας και κανα δυο καναπεδατους φιλους μπας και ταρακουνηθουν επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το κείμενο όμως που απευθύνεται ξεκάθαρα στο κίνημα του occupy USA, δεν θα έπρεπε να είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά ;


    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό το άρθρο σου συντροφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλώς τα παιδιά! Όντως πάει και για μετάφραση στ' αγγλικά metalminer, δεν προλαβαίνω αυτές τις μέρες. Θα το πιάσω πριν τις 15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεσηκωθείτε για την ανατροπή της εξουσίας σημαίνει:

    Aν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι

    Aν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι είσαστε χαμένοι. Φίλος σας είναι η αλλαγή η αντίφαση είναι σύμμαχός σας. Aπό το Τίποτα Πρέπει κάτι να κάνετε, μα οι "δυνατοί" πρέπει να γινούνε τίποτα. Aυτό που έχετε, απαρνηθείτε το και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται. (1936)» Μπ. Μπ.

    Ξεσηκωθείτε για τους πρωτοπόρους εργάτες σημαίνει:


    Λες: Πολύν καιρό ήλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια
    να ελπίσεις.
    Ήλπιζες τι; Πως ο αγώνας θα ’ναι εύκολος; Δεν είν’ έτσι.
    Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.

    Είναι τέτοια που:
    Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα.
    Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.

    Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του, Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.»


    Υπάρχει όμως κι ένα άλλο περιεχόμενο στον ξεσηκωμό που έχει ευνουχιστεί από την κυρίαρχη αστική ιδεολογία. Είναι ο ξεσηκωμός που επισημαίνει ο Trash και οδηγεί στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρεία. Αυτός ο "ξεσηκωμός" σημαίνει:

    ΑΚΟΥΜΕ: ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΑ
    ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    Α΄

    Ακούμε: δεν θέλεις πια να δουλέψεις μαζί μας.
    Γονάτισες. Δεν μπορείς άλλο να τρέχεις.
    Κουράστηκες. Δεν μπορείς πια να μαθαίνεις καινούργια.
    Ξόφλησες.
    Κανείς δεν μπορεί να σου ζητήσει να κάνεις πια τίποτα.

    Μάθε λοιπόν:
    Εμείς το ζητάμε.

    Σαν κουραστείς κι αποκοιμηθείς
    Κανείς δεν θα σε ξυπνήσει πια να πει:
    Σήκω, το φαΐ είν’ έτοιμο.
    Γιατί να υπάρχει έτοιμο φαΐ;
    Σαν δεν θα μπορείς άλλο να τρέχεις, Θα μείνεις ξαπλωμένος. Κανείς
    Δεν θα σε ψάξει για να πει:
    Έγινε επανάσταση. Τα εργοστάσια
    Σε περιμένουν.
    Γιατί να ’χει γίνει επανάσταση;
    Όταν πεθάνεις θα σε θάψουν
    Είτε φταις που πέθανες είτε όχι.


    Λες:
    Πολύν καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια
    ν’ αγωνιστείς.
    Άκου λοιπόν:
    Είτε φταις είτε όχι: Σαν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις.


    Να μην ξεχνάμε φίλοι να θυμίζουμε πως ξεσηκωνόμαστε για να ανατρέψουμε την εξουσία.
    Να μην ξεχνάμε όμως να λέμε και το περιεχόμενο του λόγου μας. Ότι είναι το ακριβώς αντίθετο της μικροαστικής οπτικής που ζητάει έναν ξεσηκωμό που έχει για σκοπό να αφήσει τους αγωνιστές μόνους τους, να πεθάνουν καθώς δεν μπορούν να παλέψουν άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το βασικοτερο ειναι ποιος απευθεινει το καλεσμα?
    Και για να χουμε το καλο ρωτημα εσεις ποοι ειστε και τι αντιπροσωπευετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι θρασύδειλος και γελοίος Τασούλη. Σε προειδοποιώ: σταμάτα να ξεφτιλίζεις τον εαυτό σου και το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Αλεκο Δ
    Με γνωριζείς, γιατί εγώ είμαι ο τασούλης , και μου απευθύνεσαι έτσι, υποκατάστατο του γκαίμπελς ?
    Με γνωρίζεις χαφιέ και μου απευθύνεσαι έτσι ?
    Με γνωρίζεις και δηλώνεις θρασύθειλα την ιδιότητα σου σαν αλέκος που παρεπιπτόντως είσαι και υποστηρικτής του ΚΚΕ?
    Εσείς εκεί πέρα στην αντικομμουνιστική τρέλλα σας έχετε και μια ψύχωση με κάποιο τασουλη και με το ΚΚΕ ...

    Δηλαδή εσύ είσαι ο αλέκος όπως δηλώνεις και είσαι αυτός που απευθείνει το κάλεσμα????????
    ΕΛΕΟΣ..
    ΕΛΕΟΣ
    Σώστε μας απο τους σωτήρες μας ...
    ΕΛΕΟΣ ,, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ,
    Είστε γελοιοι και επικίνδυνοι , απλα είστε οι πιο ύπουλοι αντικομμουνιστές στην σύγχρονη μπλογκόσγαιρα...
    Κρίμα...
    ΑΠΛΑ ΑΛΕΚΟ , ΑΛΕΚΟΟΟ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

    Υ.Γ. Δεν ειμαι ουτε τασουλης ουτε γελοιος , ουτε γνωστος σας , εσείς ξεφτελίζεστε, εγώ είμαι μέλος του ΚΚΕ, και αυτο υποστηρίζω.
    Η Υπογραφή μου είναι :
    ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η υπογραφή σου είναι
    "Ηλίθιος με περικεφαλαία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την αντικομμουνιστικη τρελα μας την βλεπεις μονο εσυ, ποιος ξερει τι ουσιες καταναλωνεις. Βεβαια μεχρι πριν καμια δεκαρια μερες αναδημοσιευες τα αρθρα μας στο blog σου κατα δεκαδες, τωρα αποτομα σου ξινισαμε.

    Ενας κομμουνιστης ποτε δεν συμπεριφερεται ετσι βρωμικα οπως εσυ, αν εισαι μελος του ΚΚΕ κακως σε κρατάνε στο κομμα, ισως δεν τους εχεις αποκαλυφθει ακομα.

    Το να λυνεις τα προσωπικα σου χρησιμοποιωντας τα blogs μας, που με κοπο δημιουργήσαμε και κρατάμε, για να βοηθήσουμε και εμεις οσο μπορούμε την προπαγάνδα του κομματος, ειναι ποταπο, και κάνεις κακό ειδικα σε εσενα τον ιδιο γιατι κανεις οταν διαβαζει το παραλήρημα σου δεν θα σου δωσει δικιο.

    Τα αρθρα μας, τα σχόλια μας ειναι αναρτημενα για τον καθενα και μπορει να κρινει αν κανουμε κακο στο κομμα η όχι.

    Φανταζομαι οτι στις στιγμές διαυγειας που θα εχεις και θα συνειδητοποιεις τι κανεις θα κάθεσαι μονος σου σε ενα δωματιο και θα κλαίς.

    Παρτο αποφαση και πηγαινε σε καποιον ειδικο, σταματα να βλαπτεις το κομμα και τον εαυτο σου, εμεις δεν ειμαστε εδω για να σου λυσουμε τα ψυχολογικα σου και να σε λυτρωσουμε απο το συνδρομο πολλαπλης προσωπικοτητας που εχεις.

    Σεβασου και τους αναγνωστες μας πυο θελουν να κανουν διαλογο στα σχολια, αν δεν σεβεσαι εμας(που δεν μας σεβεσαι) και σταματα να διασυρεσαι.

    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς όλους τους σχολιαστές και αναγνώστες του γλόμπινγκ. Ο πιο πάνω χρήστης που με βρίζει είναι ο Tasos Nastos, με το γνωστό blog.
    O άνθρωπος έχει ιστορικό στη μπλογκόσφαιρα καθώς μπαίνει και σχολιάζει άνανδρα κι ανώνυμα, ή χρησιμοποιώντας ονόματα αλλων σε πολλά φιλοΚΚΕ μπλογκς και μη, προκαλεί πάντα με αποτέλεσμα να δημιουργεί εντυπώσεις, ανοίγει κουβέντες με τον ίδιο του τον εαυτό, τη μια σαν ανώνυμος την άλλη σαν tasosnastos.
    Τα στοιχεία του ως χρήστη του διαδικτύου είναι προσβάσιμα απ' όποιονδήποτε, υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε προέλευση, διεύθυνση IP κάθε σχολιαστή που μπαίνει εδώ μέσα, δεν τα χρησιμοποιούμε φυσικά για άλλους λόγους παρά για να εντοπίζουμε ενοχλητικούς χρήστες.
    Ο εν λόγω δυστυχώς είναι το χειρότερο παράδειγμα χρήστη που με τρόπο απαράδεκτο μπαίνει και προσβάλλει άλλους, ιδιαίτερα εμάς που είμαστε βέβαιοι ότι βοηθάμε με την προσπάθειά μας.
    Θεωρούμε ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα μεγαλύτερο απ' ότι φαινόταν στην αρχή. Δεν τον θεωρούμε προβοκάτορα, ή ασφαλίτη ή ότιδήποτε, αλλά μάλλον άνθρωπο με πρόβλημα ψυχικής φύσεως.
    Παρακαλούμε από δω και στο εξής να τον αγνοείτε γιατί με το παραμικρό θα στραφεί εναντίον σας.
    Φυσικά τα υβριστικά του σχόλια θα σβήνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν καταλαβα καλα οσοι διαφωνουν με το βλογ σας και εχουν διαφορετικη αποψη τους αποκαλειτε τασουληδες και τους βριζεται, υποβιβαζοντας την προσωπικοτητα τους,
    Αυτο δεν εκανε και ο γκαιμπελς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτός που σχολιάζει ως ανώνυμος 7:27, 7:36 και 8:04 είναι πάλι ο ίδιος, η IP του ως σχολιαστή είναι η ίδια και στις τρεις περιπτώσεις και μάλιστα έχει μπει στο blog με link από το δικό του.
    Μη του δίνετε σημασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι Τάσο,
    αυτός που βρίζει και προβοκάρει είσαι εσύ και μάλλον αδυνατείς να καταλάβεις πως ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ IP ΣΟΥ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κρίμα τόσο ωραίο άρθρο να το πηδάμε με φαιδρότητες...
    Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κώστας ΓιάννεναΤετ Οκτ 12, 10:28:00 μ.μ. EEST

    Τάσο Νάστο,
    εσυ μας το παίζεις κομμουνιστής ? Εσυ που κατεβηκες στις εκλογές των Αριχτεκτόνων το 2008 με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, Συνεργασια Αριστερων Μηχανικων ;

    Μέσα σε 3 χρονια έγινες δηλαδη κομμουνισταρας, μεγας κριτης των παντων. Βρε ουστ επώνυμε απατεώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πλυ βρωμικος ο ρολος σου τασο, γιατι αραγε εσβησες τα σχολια απο το blog σου που εσυ και ο αλλος σου εαυτος κανατε διάλογο και μας κατηγορουσατε.

    Προσωπικα γραφω επωνυμα και μπορω να σου εγγυηθω οτι κανεις απο εμας δεν σε προκαλεσε, εσυ το ξεκινησες ολο το πραγμα αυτο, να μας αποκαλεις προβοκατορες γκαιμπελς και ξεπουλημενους, εσυ και οι αλλοι σου εαυτοι που ως δια μαγειας γραφατε απο το ιδιο ip

    Το αλλο ip που δινεις απο εδω μεσα ειναι το τοπικο σου ip. ειναι δηλαδη το ip Που επικοπινωνει το router με τον υπολογιστη σου.

    Ουτε γκαιμπελς ειμαστε ουτε ασφαλιτες, το blogspot δινει αυτην την δυνατοτητα να βλεπουμε το ip αυτων που γραφουν.

    Να σου θυμησω τα σχολια πυο εχεις κανει και ως τασος; Η μηπως ηταν καποιος προβοκατορας παλι που σε συκοφαντουσε;

    Αν πιστευεις οτι το blog μας ειναι προβοκατορικο, δωσε στοιχεια, βρες ρε παιδι μυο ενα αρθρο μας, ενα κατι που να ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ειναι προβοκατορικο και κατα του κκε, ενα ομως, σε ολα τα ποστ ενα!


    Και μην μου πεις οτι δεν μας εχεις κατηγορησει για προβοκατορες και ως τασος.

    ΕΝΑ ΒΡΕΣ!!!

    Λαγωνικάκης Φραγκισκος

    Σερβιτορος σε ταβερνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το προβλημα δεν ειναι τα στοιχεια σου, το προβλημα ειναι η συμπεριφορα σου.

    Τοσο καιρο δεν ασχολουμοτνα μαζι σου, λεω αστον θα σταματησει, αλλα οχι εσυ ολο και χειροτερευεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τασο, επειδη εγω δεν μπορω να το βρω, δεν εχω τοσο μυαλο, βρες το εσυ για μενα, να με γλιτωσεις και απο την σφηκοφωλια που εχω μπλεξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και αν ειμαστε γκαιμπελς και διαστρεβλωτες, τα αρθρα μας γιατι τα εβαζες στο blog σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κώστας ΓιάννεναΤετ Οκτ 12, 10:58:00 μ.μ. EEST

    Ααα, ώστε δεν έγιναν εκλογές της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ το 2008 ;

    Ο συνδυασμός λεγοταν ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ (Α.Σ.Α.Ε.) και ηταν ουσιαστικα ένας απο τους πολλους συνδυασμούς συνεργασιας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

    Για δειτε παρακαλω ποιος ηταν υποψηφιος στην Ηπειρο ...
    http://saarchitects.wordpress.com/about/

    Φυσικα και ηταν ο κομμουνισταρας μας Αναστασιος Ναστος. Ο οποιος την μια οργανωνει επιτροπες υποστηριξης του ΚΚΕ, την αλλη επειδη δεν τον κατεβαζουν υποψηφιο, παει και κατεβαινει με το ΣΥΡΙΖΑ.

    Αυτο πως λεγεται αραγε ;
    Α ναι, οπορτουνισμος του κερατα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κώστας ΓιάννεναΤετ Οκτ 12, 11:24:00 μ.μ. EEST

    Ναι βεβαια μουσατο αγορι, ολα τα Γιαννενα με σενα ασχολουνται. Οταν εισαι εδω βεβαια.

    Δεν τσιμπας στις προβοκατσιες, πως να τσιμπησεις αλλωστε, αφου εσυ ο ιδιος εισαι ο προβοκατορας.

    Απαντηση δεν βλεπω ομως. Κατεβηκες, ναι ή ου, με τον συνδυασμο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογες των αρχιτεκτονων ;

    Για κοιτα και θυμισου
    http://saarchitects.wordpress.com/about/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγω τασο σε ρωτησα κατι απλο, που ειναι τα γκεμπελιστηκα μερη στα αρθρα μας, και οπως φαινεται απαντηση δεν θα παρω.

    Επισης να σημειωθει οτι εμεις δεν σχολιασαμε στο μπλογκ σου αρνητικα, εγω μαλλιστα μεχρι και πριν τρελαθεις το διαβαζα ανελειπως και σχολιαζα κιολας. Εσυ αρχισες να ερχεσαι εδω και να μας προσβαλεις χωρις λογο, εκτος και αν θεωρειται λογως το οτι λογομαχησες με την μανυ καλαβερα(η καλατραβα οπως λες εσυ) στο redfly και για καποιο λογο ευθυνομαστε και εμεις για αυτο.

    Αλλα ακομα και αν λογομαχησες, λυσε τα προβληματα σου με ηρεμο διαλογο, εγω που ειχα παρακολουθησει το συμβαν ειχα πεσει απο τα συννεφα απο αυτα που έλεγες τότε.

    Τωρα επεκτεινες την δραστηριοτητα σου και στο blog του celin, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι θελεις να πετυχεις για αυτο και σε λεω παραφρονα, το λεω και το πιστευω!

    Διαφορετικα θα ελεγα οτι προσπαθεις να δημιουργήσεις θεμα στα blog μας και μεσω αυτων να χτυπησεις το κομμα...

    Τελοσπαντων, εγω αμα δεν παρω απαντηση σε αυτα που σε ρωτησα δεν προκειται να επανατοποθετηθω.

    Λαγωνικακης Φραγκισκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κατηγορεις ομως ατομα με τα οποια ειμαι φιλος, και οσο τους ξερω δεν βλεπω να εχουν κανενα σκοπο να βλάψουν, ουτε και εχουν βλαψει το κκε με τα γραφομενα τους. Κατηγορεις και το blog στο οποιο γραφω, με κατηγοριες που δεν στεκουν, γιατι αν εστεκαν θα ελεγα οκ δικιο εχει. Για την ακρίβεια, αν εστεκαν δεν θα εγραφα σε αυτο το μπλογκ.

    Κακο στο κομμα κανει αυτο που γινεται εδω και ενα μηνα με τις κατηγοριες που μας αραδιάζεις, αν δεν μπορεις να καταλαβεις κατι τοσο απλο τι να πω, δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τυχάρπαστος, μικρόψυχος, κρυψίνους και άνανδρος είσαι ΕΣΥ ΤΑΣΟ ΝΑΣΤΟ που τόσο καιρό έμπαινες ανώνυμα και σχολίαζες ύπουλα. Τόσο καιρό που μας αναδημοσίευες δηλαδή καλά τα λέγαμε και τώρα αλλάξαμε;
    Επειδή το ήθος και το ύφος σου δεν ταιριάζει σε κομμουνιστή και με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν φαίνεται ότι παίζεις πολύ ύποπτο ρόλο γιατί ΕΣΥ προκαλείς τις προβοκάτσιες, ΕΣΥ τρολάρεις σε φιλοΚΚΕ μπλογκ, ΕΣΥ δεν έχεις κατανοήσει ούτε για πλάκα την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ έχεις γίνει πια επικίνδυνος.
    Kατάλαβέ το μια για πάντα: ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ. Η ανωνυμία στο ίντερνετ είναι δικαίωμα και δεν πρόκειται να δώσω στοιχεία επιπλέον στην Ασφάλεια και σε όσους παρακολουθούν τα φιλοΚΚΕ blogs. Άλλωστε με ξέρουν απ' την δράση μου στον έξω κόσμο. Και μην ξανατολμήσεις να μιλήσεις για γκαιμπελισμό, γιατί, με βάση τα στοιχεία που έδωσες, μπορούμε να προβάλλουμε ποιων χρηστών στοιχεία χρησιμοποίησες για να πεις τις αηδίες σου, πότε απαντούσες στον εαυτό σου ως άλλος δήθεν ανώνυμος και πότε εμφανιζόσουν ως... γυναίκα! .
    Tελειώσαμε παλιοβρωμιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μεταφέρω το σχόλιό μου στου Celin:

    @Tasos: Το λινκ που έδωσες περιέχει μια σειρά υβριστικών σχολίων για τους ιστολόγους του globbing. Και το σχόλιό σου αμφισβητεί ανοιχτά ότι είναι πραγματικοί οπαδοί του ΚΚΕ.

    Δεν γνωρίζω κανένα από τους εμπλεκόμενους προσωπικά, όμως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Πρώτον λοιπόν, πού στηρίζεις τα όσα ισχυρίζεσαι περί "λαθροχειρίας ΚΚΕ" και δεύτερον, υποστηρίζεις τα όσα χυδαία γράφονται σε βάρος των μελών του globbing στα σχόλια στο λινκ στο μπλογκ σου που έδωσες ("σε διατεταγμένη υπηρεσία", "μαλάκας", κλπ);

    Read more: http://celinathens.blogspot.com/2011/10/blog-post_11.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. που πηγε ρε παιδια ο Τασος?Σα δε ντρεπεστε λιγο το στεναχωρισατε το παιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...