7 Οκτ 2011

O Roesler, μισθοί Ινδοκίνας και το επερχόμενο ελληνικό Βιετμίνχ


Στη διαμάχη που αναπτύχτηκε, αν οι μισθοί που θα παίρνουμε θα είναι Κίνας ή Ινδίας, τη μέση λύση μας έδωσε ο Μπογιό στο σημερινό του άρθρο στο ρίζο. Η ζωή τα φέρνει έτσι, και ο τίτλος της παλιάς ταινίας με το Λογοθετίδη "οι Γερμανοί ξανάρχονται" έρχεται να συμπληρωθεί με τον υπότιτλο "με μισθούς Ινδοκίνας".

Ο Philipe Roesler, ο αντικαγκελλάριος της Γερμανίας (και της Ελλάδας πια;) ήρθε μαζί μ' ενα καραβάνι Γερμανών επιχειρηματιών να εξερευνήσουν το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα τώρα που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά την κάναν κορίτσι-λάστιχο κι έτοιμάζονται να καταργήσουν και την ΕΓΣΣΕ με πλάγιους τρόπους (πάγωμα κλαδικών, επέκταση επιχειρησιακών συμβάσεων). Δεν υπάρχει πιο ισχυρός συμβολισμός του Ινδοκινέζικου μέλλοντος απ' τον Ρέσλερ, που όπως θα προσέξατε δεν είναι ξανθός γαλανομάτης, είναι Βιετναμέζος μεγαλωμένος στο Ντόιτσλαντ, αποπαίδι της γαλλικής αποικιοκρατίας και των αμερικάνων, μακρυά απ' τον ηρωικό αγώνα των Βιετκόνγκ, μακρυά απ' τον αξέχαστο κομμουνιστή ηγέτη Χο Τσι Μινχ.
Ο πιτσιρικάς αυτός, μόλις 38 χρονών, που κουβάλησε μαζί του όλη τη Γερμανική μπουρζουαζία είναι η ειρωνία της καπιταλιστικής μοίρας, που μας επιφυλάσσουν οι διαλυμένες εργασιακές σχέσεις που υποσχέθηκαν οι Γιωργάκηδες και οι Βενιζέλοι. Το Γερμανικό κεφάλαιο πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε από την πρόσφατη επίσκεψη του ΓΑΠ στον αντίστοιχο γερμανικό ΣΕΒ, ενώ εδώ ο Δασκαλόπουλος μυξοκλαίει για το παραπαίων ελληνικό κεφάλαιο που την έχει κάνει στις γύρω χώρες.Να προσέξουν μόνο γιατί η επαναστατική μοίρα μπορεί να τους επιφυλάσσει κι ένα ευρωπαϊκό Βιετνάμ, ένα ελληνικό Βιετμίνχ. 


Εμπρός για ένα ελληνικό Βιετμίνχ

7 σχόλια:

  1. Tυποι σαν τον Roesler,που δεν ξερουν πραγματικα που ανηκουν και τους εχουν ..παραμυθιασει με μπολικη προπαγανδα ειναι συνηθως...
    ''βασιλικοτεροι του βασιλεως''! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ! Βρε ΑλεξΔ, τι έκανες;
    Πολύ θέλει τώρα να θυμηθεί κανένας πως οι Βιετναμέζοι είχαν αποκρούσει και τους ...κινέζους του Μάο, και να έχουμε δεύτερο "μαραθώνιο"; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχουυυ, όποιος παρεξηγηθεί, ξύδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, αλλά δεν το αντέχω:

    http://tinyurl.com/4xzthor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ... αλλά μετά μίλησε ο General:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Vo_Nguyen_Giap
    (μου τη δίνει να ζω με το παρελθόν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αληθεια τι ειναι η ΕΓΣΣΕ;
    Η ευχη σας παντως για ενα νεο Βιετμινχ αλλα ελληνικα ας ελπισουμε να μην αργησει για την σωτηρια ολων.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΣΣΕ: Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αυτό που λέμε "κατώτατος μισθός" (στον ιδιωτικό τομέα). Είναι ο μισθός που δηλαδή που παίρνει κάποιος εργαζόμενος που απασχολείται σε τομέα που δεν καλύπτεται από άλλη σύμβαση, κλαδική η επιχειρησιακή (που δεν μπορεί να είναι κατώτερη απ' την ΕΓΣΣΕ).
    Σήμερα η ΕΓΣΣΕ, για νέο εργαζόμενο που μπαίνει πρώτη φορά στη δουλειά, άγαμος χωρίς προϋπηρεσία, είναι 751,39 μεικτά (μαζί με το ΙΚΑ δηλαδή). Καθαρά, στο χέρι είναι 631,17. Ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι δηλαδή, κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση που βρεις δουλειά με πενθήμερο, οχτάωρο και ασφάλιση. Αυτά πλέον είναι σπάνια..
    Την ΕΓΣΣΕ την αποφασίζουν η ΓΣΕΕ, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Ελλάδα δηλαδή μαζί με τον ΣΕΒ, το ανώτατο όργανο των εργοδοτών.
    Φυσικά, όταν στην ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι άνθρωποι που έρχονται σε συμφωνία με τους βιομήχανους κάτω από την κομματική ταυτότητα που έχουν με το ΠΑΣΟΚ και υπογράφουν τέτοιες ξεφτιλισμένες συμβάσεις, αστα να παν στο διάλο.
    Αν καταργήσουν την ΕΓΣΣΕ, ή την απαξιώσουν με νόμους, αυτό θα σημαίνει χοντρα-χοντρά ότι μπορεί σε μερικούς κλάδους οι εργοδότες να εξαναγκάζουν τα συνδικάτα να υπογράφουν συμβάσεις ΚΑΤΩ από την ΕΓΣΣΕ, κάτω δηλαδή απ' τα 630 το μήνα καθαρά...
    Και για να το δούμε ακόμα πιο ρεαλιστικά, όταν ο κόσμος δεν συμμετέχει στα συνδικάτα, θα πάμε σε ατομικές συμφωνίες ανάμεσα σε εργαζόμενο και εργοδότη, σου δίνω 500 κι άμα σ' αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...