13 Δεκ 2011

13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή οι εργασίες της με τη συμμετοχή 78 κομμάτων από 59 χώρες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 13ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που φιλοξένησε το ΚΚΕ στην Αθήνα από τις 9 έως τις 11 Δεκέμβρη 2011.


Πάνω από 100 αντιπρόσωποι εκπροσώπησαν στη Συνάντηση 78 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 59 χώρες του κόσμου, από όλες τις ηπείρους. Δύο κόμματα (που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα που δημοσιεύσαμε στο κυριακάτικο φύλλο, το Σουδανικό ΚΚ και το Προοδευτικό Λαϊκό Κόμμα Γκουαγιάνας) έφτασαν τη δεύτερη μέρα, ενώ αρκετά ακόμα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα στη Διεθνή Συνάντηση.

Ο αριθμός συμμετοχής Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι Συναντήσεις αυτές ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ πριν 13 χρόνια, όπου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα επί 7 συνεχή χρόνια από το 1999, συνεχίστηκαν «ταξιδεύοντας» σε όλες τις ηπείρους του κόσμου για να επιστρέψουν φέτος στην Αθήνα.
Το θέμα της φετινής Συνάντησης ήταν «Ο Σοσιαλισμός είναι το Μέλλον!». Τα κόμματα που συμμετείχαν στη Συνάντηση συζήτησαν για τα συμπεράσματα που βγαίνουν είκοσι χρόνια μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ, αντάλλαξαν πείρα και εκτιμήσεις για τις εξελίξεις και τα καθήκοντα των κομμουνιστών. Εκδόθηκε Κοινή Ανακοίνωση και καταλήχθηκαν άξονες για την κοινή δράση και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν τα κόμματα μέσα στο 2012 (σε άλλες στήλες). Επίσης εκδόθηκαν σειρά ψηφισμάτων αλληλεγγύης που πρόκειται να δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες.

Το Σάββατο το απόγευμα η ΚΝΕ με διεθνιστική εκδήλωση αλληλεγγύης καλωσόρισε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τις ξένες αντιπροσωπείες της Διεθνούς Συνάντησης με ομιλία - χαιρετισμό του Γραμματέα της Θοδωρή Χιώνη και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και προβολή βίντεο με στιγμές από την ταξική πάλη στην Ελλάδα και τη συμβολή του ΚΚΕ σε αυτούς (αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας).

Μετά το τέλος των εργασιών της Διεθνούς Συνάντησης και με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Αθήνα, οι Αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων επισκέφθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι τους απεργούς χαλυβουργούς, που συνεχίζουν αλύγιστοι την απεργία τους (ρεπορτάζ στη σελ. 10), εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Επίσης με καταρχήν απόφαση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης ανακοινώθηκε ότι η επόμενη Διεθνής Συνάντηση το 2012 θα διεξαχθεί στη Βηρυτό του Λιβάνου με τη φιλοξενία του Λιβανέζικου ΚΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...